Δημοσιογραφική Διάσκεψη “Young Cities”

15 September 2021
Research and Education of Social Empowerment and Transformation-RESET LTD, Center for Social Innovation LTD (CSI), National Betting Authority / Safer Gambling, Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου

Η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων, ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου, το Κέντρο Κοινωνικής Καινοτομίας και το RESET διοργανώνουν δημοσιογραφική διάσκεψη με θέμα «Young Cities», την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021, στις 18:00 μ.μ., στον Εκθεσιακό Χώρο Γκαλερί – Σκαλί Αγλαντζιάς.

Introduction
Το πρόγραμμα ‘Young Cities – Νεανικές πόλεις’ αποτελεί μια καινοτόμα και άκρως συμμετοχική πρωτοβουλία, που θέτει στο επίκεντρο της την ενδυνάμωση και δημιουργική εμπλοκή των νέων στην αντιμετώπιση προκλήσεων στην τοπική τους κοινότητα.

Σκοπός του Προγράμματος είναι η δημιουργία «Νεανικών» πόλεων, μέσα από την ανάπτυξη και υλοποίηση προτάσεων με πολλαπλασιαστικό αντίκτυπο, που προσβλέπουν στη βελτιοποίηση του κοινωνικού πλαισίου για τους ίδιους τους νέους αλλά και τους δημότες-συμπολίτες τους. Επιμέρους στόχος του έργου είναι η καλλιέργεια σύγχρονων δεξιοτήτων στους νέους αλλά και η προαγωγή της κουλτούρας της ενεργού πολιτότητας. Η υλοποίηση του προγράμματος στηρίζεται κυρίως στην αξιοποίηση της μεθοδολογίας “Think and Do”, με κύρια χαρακτηριστικά τη δημιουργία ‘Oμάδας Σκέψης’ (think tank) με νέους, για ανταλλαγή ιδεών και προσδιορισμό προκλήσεων στους τοπικούς δήμους, και διαμόρφωση ‘Δράσεων’, για υλοποίηση των ιδεών μέσα από συνέργειες με τοπικούς φορείς και άλλους ενδιαφερόμενους (“stakeholders”). Την ίδια στιγμή, το πρόγραμμα προσβλέπει στην παροχή κατάλληλης εκπαίδευσης σε θέματα ηγεσίας, κριτικής σκέψης και ανάπτυξης δεξιοτήτων διαπραγμάτευσης, υπό την καθοδήγηση έμπειρων εκπαιδευτών και εμψυχωτών νεολαίας.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν νέοι 14-35 χρονών από τρεις συνολικά Δήμους/ (Άγιος Θεόδωρος, Πάχνα, Ευρύχου), που δραστηριοποιούνται κάλλιστα σε υφιστάμενες δομές, όπως Δημοτικά Συμβούλια Νεολαίας. Υπεύθυνοι φορείς του προγράμματος είναι ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου και η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων με συνεργασία των Δήμων Αγλαντζιάς, Αθηένου και Δερύνειας. Η υλοποίηση του προγραμματος αποτελεί έργο κοινοπραξίας μεταξύ των οργανισμών Center for Social Innovation (CSI), και Research and Education of Social Empowerment and Transformation- RESET.

Program

Για να κατεβάσετε το πρόγραμμμα πατήστε here.

Organizers
Research and Education of Social Empowerment and Transformation-RESET LTD
Center for Social Innovation LTD (CSI)
National Betting Authority / Safer Gambling

The National Betting Authority (NBA) is the body responsible for the regulation, supervision and control of betting activities which are carried out within the territory of the Republic of Cyprus. The sphere of the Authority’s competence primarily includes the granting of licenses to Class A or Class B licence recipients and to authorized representatives, the carrying out of controls, the general supervision of licence holders, as well as the preparation and issuing of directives for the better implementation of the Law.

Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου

Ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου προσφέρει στους νέους τη δυνατότητα να φτάσουν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους μέσα από σύγχρονες πολιτικές, καινοτόμα προγράμματα και ποιοτικές υπηρεσίες, σήμερα για ένα καλύτερο αύριο. Όραμα του Οργανισμού είναι να εδραιωθεί ως ο Οργανισμός που θέτει τους Νέους στο επίκεντρο, τους εμπνέει και τους ενδυναμώνει για να επιδιώξουν τα όνειρα και τις φιλοδοξίες τους.

Contact us

Project Manager

Lena Kakkoura

Η Λένα είναι υπεύθυνη για το περιεχόμενο και τους ομιλητές της εκδήλωσης. Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις που σχετίζονται με το περιεχόμενο ή άλλες απορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί της στο lena.kakkoura@imhbussines.com και +357 22 505 633

 

Marketing Manager

Georgia Efthymiadou

Η Γεωργία είναι υπεύθυνη για το μάρκετινγκ και την προώθηση της εκδήλωσης. Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις/εισηγήσεις για το μάρκετινγκ της εκδήλωσης μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί της στο +357 22505575 ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Georgia.efthymiadou@imhbusiness.com

Event registration closed.
 

Date And Time

15 September 2021@ 06:00 PM -
08:00 PM
 

Registration End Date

15/09/2021
 

Language

Greek
 

Location

Εκθεσιακός Χώρος Γκαλερί – Σκαλί Αγλαντζιάς
 
 
 
Download Events iCal

Share With Friends