Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αμμοχώστου, Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς

Το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αμμοχώστου (EBEA) και το το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς (ΕΒΕΠ), διοργανώνουν το “Famagusta Business Forum” που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 12 Μαΐου 2022 στο Event Center, Ayia Napa Marina.

Εισαγωγή
Με την ευκαιρία της 50ης επετείου της αδελφοποίησης τους, το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αμμοχώστου (EBEA) και το το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς (ΕΒΕΠ), συν-διοργανώνουν για πρώτη φορά το «Famagusta Business Forum».

Αξιωματούχοι και εκπρόσωποι της επιχειρηματικής κοινότητας από Ελλάδα και Κύπρο, θα συζητήσουν για τις προκλήσεις αλλά και τις ευκαιρίες, που έχουν επιφέρει οι τελευταίες εξελίξεις ανά το παγκόσμιο στους τομείς της Ναυτιλίας, του Τουρισμού, της Οικονομίας και της Ενέργειας. Παράλληλα, θα παρουσιαστούν οι προοπτικές ανάπτυξης της Κύπρου, με ιδιαίτερη έμφαση στην περιοχή της Αμμοχώστου.

Αυτό το Επιχειρηματικό συνέδριο συν-διοργανώνεται για πρώτη φορά από τα Επιμελητήρια Πειραιώς και Αμμοχώστου και αποδίδει φόρο τιμής σε όλους όσους συνέβαλαν στην συνέχιση και ενδυνάμωση των δύο Επιμελητριών

Εγγραφή

Famagusta Business Forum
Δωρεάν
-
Πρόγραμμα

Για να κατεβάσετε το πρόγραμμα του συνεδρίου πατήστε εδώ.

Ομιλητές
Αυγουστίνος Παπαθωμάς
Πρόεδρος, Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αμμοχώστου

Ο Αυγουστίνος Παπαθωμάς γεννήθηκε στην Αμμόχωστο το 1963. Είναι κάτοχος πτυχίου BSc and BEng in Engineering Manufacture and Management από το U.M.I.S.T, the University of Manchester. Είναι ο CEO των εταιρειών APP Advisory Ltd και APP Audit Co Ltd. Έχει μακροχρόνια εμπειρία στον τομέα υπηρεσιών σε διάφορους κλάδους δραστηριότητας. Έχει παρουσιάσει σεμινάρια σε θέματα φορολογίας, σε διάφορες χώρες του κόσμου. Είναι επαγγελματίας Σύμβουλος Αφερεγγυότητας με μεγάλη εμπειρία σε θέματα αναδιάρθρωσης και ανάκτησης χρεών καθώς και σε εκκαθαρίσεις εταιρειών. Είναι μέλος του Institute of Chartered Accountants in England and Wales (ICAEW), Αδειούχος Σύμβουλος Αφερεγγυότητας και μέλος Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου (ΣΕΛΚ). Ο Αυγουστίνος είναι Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αμμοχώστου από το 2018, ενώ έχει διατελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου διαφόρων Οργανισμών, συμπεριλαμβανομένων, της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου, της Κυπριακής Τράπεζα Αναπτύξεως, και διαφόρων Δημοσίων εταιρειών.

Βασίλειος Κορκίδης
Πρόεδρος, Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς

Ο Βασίλης Κορκίδης γεννήθηκε στον Πειραιά. Αποφοίτησε από την Ελληνο-γαλλική Σχολή Πειραιά “Saint Paul” και συνέχισε τις σπουδές του στην Αγγλία, στο Πανεπιστήμιο του Southampton, όπου σπούδασε ναυπηγός με πτυχίο (BSC HONORS) στην Ναυπηγική και Διαχείριση Πλοίων. Απέκτησε Master στο Ναυτικό Δίκαιο (LLM) και το Διεθνές Εμπόριο και Μεταφορές (MSC). Διευθύνει τις δύο οικογενειακές επιχειρήσεις με έδρα τον Πειραιά, που δραστηριοποιούνται από το 1961 στις εισαγωγές-εξαγωγές ηλεκτρολογικού υλικού και εφοδιασμού ναυτιλίας και βιομηχανίας. Είναι Πρόεδρος του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Αττικής και του Περιφερειακού Συμβουλίου Έρευνας και Καινοτομίας, μέλος του Δ.Σ. της EuroCommerce, μέλος στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας και Επίτιμος Διδάκτωρ του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (Π.Α.Δ.Α.)

Νατάσα Πηλείδου
Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας

Η Νατάσα Πηλείδου ανέλαβε καθήκοντα ως Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας στις 10 Ιουλίου 2020. Προηγουμένως, από την 1η Μαρτίου 2018, είχε υπηρετήσει ως η πρώτη Υφυπουργός Ναυτιλίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, θέση από την οποία εργάστηκε για τη στρατηγική ανάπτυξη και προώθηση της Κύπρου ως σύγχρονου, αποδοτικού και ολοκληρωμένου ναυτιλιακού κέντρου. Στα κύρια επιτεύγματα του Υφυπουργείου, κατά τη θητεία της κας Πηλείδου, περιλαμβάνονται ο εκσυγχρονισμός του ναυτιλιακού πλαισίου – νομοθεσιών και φορολογικών και άλλων κινήτρων, η επανέγκριση από την ΕΕ, μέχρι το 2030, του φορολογικού συστήματος που διέπει τη ναυτιλία, η αυτοματοποίηση των διαδικασιών του Υφυπουργείου και η προώθηση της ναυτικής εκπαίδευσης και της ναυτικής τεχνολογίας, με αποτέλεσμα την προσέλκυση νέων ναυτιλιακών εταιρειών και τη διεύρυνση του μεγέθους και του φάσματος του κυπριακού ναυτιλιακού συμπλέγματος. Διετέλεσε Γενική Διευθύντρια του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων (Invest Cyprus), από τον Απρίλιο του 2016 μέχρι και τον διορισμό της ως Υφυπουργού, όπου ήταν υπεύθυνη για τον σχεδιασμό και την εφαρμογή του στρατηγικού πλάνου του Οργανισμού, σε πλήρη συνάρτηση με τους αναπτυξιακούς στόχους του Κράτους. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης με άριστα (first class with distinction) στη Γαλλική και Ιταλική Φιλολογία. Είναι μέλος του Institute of Chartered Accountants in England and Wales και του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου. Διαθέτει επαγγελματική εμπειρία πέραν των 15 ετών, έχοντας, μεταξύ άλλων, διατελέσει Περιφερειακή Διευθύντρια Επιχειρήσεων στην Baker Tilly in South East Europe (Regional Chief Operating Officer), επικεφαλής των τμημάτων Finance, Marketing, HR, Administration, Operations και ΙΤ για την Κύπρο, Ελλάδα, Ρουμανία, Βουλγαρία και Μολδαβία. Για εννέα χρόνια εργάστηκε στην PwC σε Κύπρο, Μιλάνο και Λονδίνο, στους τομείς παροχής ελεγκτικών, φορολογικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών σε πολυεθνικές και άλλες εταιρείες χρηματοοικονομικών και ασφαλιστικών υπηρεσιών, ενέργειας, ανάπτυξης γης, ναυτιλίας και προϊόντων ταχείας κατανάλωσης. Στο Λονδίνο παρέδιδε, επίσης, μαθήματα επαγγελματικής κατάρτισης σε εκπαιδευόμενους ελεγκτές του ACA, ACCA και CIMA, στη γνωστή σχολή επαγγελματικής εκπαίδευσης BPP. Επιπρόσθετα της μητρικής της γλώσσας, μιλά Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά.

Άδωνις Γεωργιάδης
Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Ελληνική Δημοκρατία

Ο Άδωνις-Σπυρίδων Γεωργιάδης γεννήθηκε στις 6 Νοεμβρίου του 1972, στην Αθήνα. Είναι παντρεμένος με την Ευγενία Μανωλίδου και έχουν δύο παιδιά, τον Αθανάσιο-Περσέα και τον Αναστάσιο-Αλκαίο. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών. Το 1993 ανέλαβε τη διεύθυνση των εκδόσεων «ΓΕΩΡΓΙΑ- ΔΗΣ-ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ». Το 1994 ίδρυσε το Κέντρο Ελευθέρων Σπουδών «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ». Εκλέχθηκε βουλευτής στην Β’ Αθηνών στις εκλογές του 2007 και του 2009 με το πολιτικό κόμμα του ΛΑΟΣ. Τον Φεβρουάριο του 2012, προσχώρησε στο πολιτικό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, παραδίδοντας τη βουλευτική του έδρα. Εκλέχθηκε με τη Νέα Δημοκρατία στην Β’ Αθηνών στις εθνικές εκλογές του 2012 και του 2015. Το 2011 διετέλεσε Υφυπουργός Ναυτιλίας στην Κυβέρνηση του κ. Λουκά Παπαδήμου και το 2013 Υπουργός Υγείας στην Κυβέρνηση του κ. Αντώνη Σαμαρά. Στις 18 Ιανουαρίου 2016, με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ορίστηκε ένας εκ των δύο Αντιπροέδρων της Νέας Δημοκρατίας, με αντικείμενο τον έλεγχο του κοινοβουλευτικού έργου. Στις 9 Ιουλίου 2019, ο Άδωνις Γεωργιάδης ορκίστηκε Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων στην Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Κυριάκος Κούσιος
Υφυπουργός παρά τω Προέδρω, Κυπριακή Δημοκρατία

O Κυριάκος Κούσιος, γεννήθηκε στην Αμμόχωστο το 1952. Φοίτησε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών από όπου αποφοίτησε το 1975. Άσκησε τη δικηγορία από το 1977 και ήταν o ανώτερος συνέταιρος στην δικηγορική εταιρεία Κούσιος, Κορφιώτης, Παπαχαραλάμπους Δ.Ε.Π.Ε., μέχρι τον Δεκέμβριο του 2019 όταν διορίστηκε στη θέση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου – θέση την οποία υπηρέτησε μέχρι και τον Ιούλιο του 2021. Στις 2 Φεβρουαρίου 2022 διορίστηκε στη θέση του Υφυπουργού παρά τω Προέδρω. Διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιδήμαρχος Στροβόλου, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας Λευκωσίας και Πρόεδρος της Επιτροπής Προσωπικού, Επίτιμος Πρόξενος της Λιβερίας στην Κύπρο, Μέλος της Δικαστικής Επιτροπής της ΚΟΠ, Αναπληρωτής Πρόεδρος της Δικαστικής Επιτροπής Χειροσφαίρισης, Μέλος του Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αμμοχώστου, Πρόεδρος του Σωματείου Ανόρθωσις Αμμοχώστου, Πρόεδρος των Ειδικών Ολυμπιακών Κύπρου, Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Τράπεζας, Πρόεδρος και Μέλος Διοικητικών Συμβουλίων Δημοσίων Εταιρειών.

Γιάννης Καρούσος
Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Κυπριακή Δημοκρατία

Ο Γιάννης Καρούσος κατάγεται από την Αγία Νάπα, γεννήθηκε στις 21 Νοεμβρίου 1979. Είναι πτυχιούχος του Βρετανικού Πανεπιστημίου University of Surrey, με τίτλο σπουδών BSc (Hons) in International Hospitality and Tourism Management, όπου και ειδικεύτηκε σε θέματα στρατηγικής ανάπτυξης τουριστικών προορισμών. Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο ΜΒΑ (Joint) από το Γαλλικό ESSEC Business School και το Αμερικάνικο Cornell University και είναι κάτοχος του επαγγελματικού τίτλου Chartered Marketer από το Chartered Institute of Marketing του Ηνωμένου Βασιλείου. Στις 3 Δεκεμβρίου 2019 διορίστηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στη θέση του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων. Στις 3 Μαρτίου 2013, σε ηλικία 33 ετών, εκλέγεται Δήμαρχος Αγίας Νάπας και ακολούθως στις 18 Δεκεμβρίου 2016, επανεκλέγεται στη θέση του Δημάρχου Αγίας Νάπας. Από το 2006 μέχρι και το 2013 κατείχε τη θέση Δημοτικού Συμβούλου στο Δήμο Αγίας Νάπας. Επιπρόσθετα διετέλεσε Πρόεδρος της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Επαρχίας Αμμοχώστου (ΕΤΑΠ), Πρόεδρος του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Αγίας Νάπας, Πρόεδρος της Κοινοπραξίας Συμβουλίων Αποχετεύσεων Αγίας Νάπας Παραλιμνίου, Ιδρυτής και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Αγίας Νάπας, Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού και μέλος της Πολιτιστικής Επιτροπής του Δήμου Αγίας Νάπας καθώς επίσης μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του κοινωφελούς Ιδρύματος «Δέσποινα», που στηρίζει παιδιά με παιδικό διαβήτη. Είναι νυμφευμένος με τη Μαρία Αναστάση με την οποία έχει αποκτήσει δύο παιδιά.

Σάββας Περδίος
Υφυπουργός Τουρισμού, Κυπριακή Δημοκρατία

Ο Σάββας Περδίος γεννήθηκε το 1981 στη Λευκωσία. Είναι ο Υφυπουργός Τουρισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας από τις 2 Ιανουαρίου 2019. Σπούδασε Οικονομικά και Λογιστική στο Πανεπιστήμιο του Warwick και Διεθνή Διοίκηση Ξενοδοχείων (BA, 2004-2008) στο École Hôteliere de Lausanne. O Κύριος Περδίος θεωρεί τον εαυτό του πολύ τυχερό που έχει κάνει το χόμπι του επάγγελμα. Η καριέρα του στον Τομέα του Τουρισμού και της Φιλοξενίας ξεκίνησε στην πολύ νεαρή ηλικία των 15 ετών καθώς εργάστηκε κατά τους καλοκαιρινούς μήνες σε θέσεις όπως κουζίνα , συντήρηση, εστιατόριο, διοργάνωση δεξιώσεων, οροφοκομία και υποδοχή. Κατά την περίοδο 2008-2010, μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του, ο κύριος Περδίος εργάστηκε σε διεθνούς εμβέλειας εταιρίες όπως η Design Hotels στην Μύκονο και η Kempinski Hotels στην Ελβετία. Από τον Ιανουάριο 2010 και μέχρι τον Ιανουάριο του 2018 εργάστηκε στη Louis Hotels από την θέση του Quality and Brand Manager. Το πόστο περι- λάμβανε τη δημιουργία, εφαρμογή και διατήρηση λειτουργικών προτύπων σε όλο το φάσμα των υπηρεσιών της εταιρίας (25 ξενοδοχειακές μονάδες και μεγάλο αριθμό εστιατορίων). Επιπλέον ήταν υπεύθυνος για θέματα branding και reputation management. Μετά από 8 χρόνια σε αυτή την θέση ο κύριος Περδίος προάχθηκε στη θέση του Chief Operating Officer, την οποία κατείχε μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων του στο Υφυπουργείο Τουρισμού Κύπρου . Έχει άπταιστη γνώση της Αγγλικής , Γαλλικής και Γερμανικής γλώσσας.

Σοφία Ζαχαράκη
Υφυπουργός Τουρισμού, Ελληνική Δημοκρατία

Η Σοφία Ζαχαράκη είναι απόφοιτη του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές στη Συγκριτική Παιδαγωγική και Διοίκηση Ευρωπαϊκών Εκπαιδευτικών Οργανισμών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει κάνει εξειδίκευση σε θέματα διδασκαλίας Αγγλικών στο Ινστιτούτο Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Το 2015 εκπροσώπησε την Ελλάδα στο πρόγραμμα IVLP (International Visitor Leadership Program) ως υπότροφος του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ με θέμα «Ο ρόλος των Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα στην ανασυγκρότηση Οικονομιών». Έχει εργαστεί ως εκπαιδευτικός σε ιδιωτικά και δημόσια σχολεία. Εργάστηκε για το Υπουργείο Παιδείας στο τμήμα Ευρωπαϊκής Ένωσης και στη Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς. Διετέλεσε επίσης σύμβουλος του Υπουργού Ανάπτυξης σε θέματα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σχέσεων. Το Μάρτιο του 2019 ορίστηκε Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας και τον Ιούλιο του 2019 ορίστηκε Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, αρμόδια για θέματα Α’βαθμιας και Β’βάθμιας εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής. Τον Ιανουάριο του 2021 ανέλαβε τα καθήκοντα της Υφυπουργού Τουρισμού. Μιλάει Αγγλικά, Ισπανικά και Γαλλικά.

Άντζελα Γκερέκου
Πρόεδρος, Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού

Η Άντζελα Γκερέκου γεννήθηκε στο νησί της Κέρκυρας. Είναι πτυχιούχος της Σχολής Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου της Ρώμης στην Ιταλία. Υπηρέτησε την Ελληνική Κυβέρνηση από τις θέσεις Υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού (2009-2010) και Υφυπουργού Πολιτισμού (2014-2015). Εκλέχτηκε Μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου, για την Κέρκυρα, στις εθνικές εκλογές 2004, 2007, 2009 και 2012. Ως μέλος Επιτροπής Ισότητας, η Άντζελα Γκερέκου συμμετείχε στις αποστολές που εκπροσώπησαν το Ελληνικό Κοινοβούλιο στη «Συνάντηση Κοινοβουλευτικών Γυναικών» στα Σκόπια και στην «Παγκόσμια Συνάντηση Κοινοβουλευτικών Γυναικών για τα Δικαιώματα των Παιδιών και Εφήβων» στη Ρώμη. Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Φιλίας μεταξύ των Κοινοβουλίων Ελλάδας και Ιαπωνίας. Στο πλαίσιο αυτό, συμμετείχε στην Κοινοβουλευτική Αποστολή στο Τόκιο την άνοιξη του 2006. Στο πλαίσιο της επίσκεψής της αυτής, είχε συναντήσεις με φορείς και εκπροσώπους μεγάλων ταξιδιωτικών και τουριστικών οργανισμών της Ιαπωνικής αγοράς, με σκοπό την προώθηση της εικόνας της Ελλάδας στην Ιαπωνία. Στη Βουλή που προέκυψε από τις Εθνικές Εκλογές του 2009, η Άντζελα Γκερέκου ήταν μέλος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων και Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής. Στα πλαίσια της Προεδρίας της στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών, η Άντζελα Γκερέκου συγκάλεσε συνεδριάσεις στις οποίες κλήθηκαν όλοι οι θεσμικοί εκπρόσωποι των Περιφερειών της χώρας, ενημερώνοντας για τα ανά περιοχή θέματα και προβλήματα. Αποτέλεσμα των συνεδριάσεων αυτών, ήταν η καταγραφή των σοβαρότερων θεμάτων και η προώθησή τους στα αρμόδια Υπουργεία για την εξεύρεση λύσεων ή την επιτάχυνση των ανάλογων νομοθετικών πρωτοβουλιών.

Δώρος Τάκκας
Πρόεδρος, Παγκύπριος Συνδέσμος Διευθυντών Ξενοδόχων Αμμοχώστου

Γεννημένος στην Αγία Νάπα, ο Δώρος Τάκκας σπούδασε διοίκηση ξενοδοχείων και διοίκηση επιχειρήσεων στην Ελβετία. Με την επιστροφή του στην Κύπρο, το 1991, ξεκίνησε την επιχειρηματική δραστηριοποίησή του στον τομέα της τουριστικής βιομηχανίας, για ν’ ανοίξει δύο χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα το 1993, το πρώτο του ξενοδοχείο στη γενέτειρά του, την Αγία Νάπα. Σήμερα, είναι διευθύνων σύμβουλος της αλυσίδας τεσσάρων ξενοδοχείων που διαθέτει, ως αποτελέσματα της επέκτασης των εργασιών της οικογενειακής επιχείρησης ξενοδοχείου, με το οποίο έκανε τα πρώτα του βήματα στον κλάδο του τουρισμού. Η ανάδειξή του στην προεδρία του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων Κύπρου περιφέρειας Αμμοχώστου, θέση την οποία αυτή τη στιγμή κατέχει, καταδεικνύει την πετυχημένη πορεία και την αναγνώριση της οποίας τυγχάνει στον χώρο του. Ταυτόχρονα, είναι μέλος του τουριστικού συμβουλίου Αμμοχώστου και της τουριστικής επιτροπής Αγίας Νάπας, καθώς και μέλος της επιτροπής συμβούλων του Υφυπουργείου Τουρισμού της χώρας. Ο κ. Τάκκας είναι νυμφευμένος και πατέρας δύο παιδιών.

Χρίστος Αγγελίδης
Πρόεδρος, Παγκύπριος Συνδέσμος Διευθυντών Ξενοδοχείων, Αντιπρόεδρος, Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αμμοχώστου

Ο κ. Χρίστος Αγγελίδης κατά την επαγγελματική του σταδιοδρομία έχει χαρακτηριστεί σαν ένα πολυδιάστατο Διευθυντικό στέλεχος ικανό να αναπτύσσει επωφελείς συνέργειες και συνεργασίες με τις άριστες γνώσεις και επικοινωνιακές δεξιότητες του. Πετυχαίνει τους στόχους του με την διορατικότητα, την μεθοδικότητα και την ευρυμάθεια του και επισημαίνει έγκαιρα τους κινδύνους και δημιουργεί νέες ευκαιρίες και προοπτική. Πέραν του επαγγελματικού τομέα ξεχωρίζει για την πολυσχιδή δράση του στα κοινά και την ενεργό πολυετή συμμετοχή του στα επιχειρηματικά δρώμενα του τόπου. Η πίστη του στο τρίπτυχο εργατικότητα, επιμονή και υπομονή τον οδήγησε στην επίτευξη των υψηλών ακαδημαϊκών επιδόσεων του στις Η.Π.Α και των πρωταθλητικών επιτευγμάτων του σε Κύπρο, Ελλάδα και Ευρώπη. Γεννημένος και μεγαλωμένος στην Αμμόχωστο αντλεί το ήθος και την εντιμότητα του από τις οικογενειακές καταβολές του.

Κωνσταντίνος Πετρίδης
Υπουργός Οικονομικών, Κυπριακή Δημοκρατία

Ο Κωνσταντίνος Πετρίδης διορίστηκε Υπουργός Οικονομικών στις 3 Δεκεμβρίου 2019. Γεννήθηκε στη Λευκωσία την 1η Ιουλίου 1974. Αποφοίτησε από την Αγγλική Σχολή Λευκωσίας και υπηρέτησε στην Εθνική Φρουρά ως έφεδρος αξιωματικός πεζικού. Σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Nottingham και ακολούθως απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο - Μάστερ στην Πολιτική Οικονομία (MSc Political Economy of Transition in Europe) από τη Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου (London School of Economics). Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ το 2000 εργάστηκε σε θέματα εναρμόνισης στη Διεύθυνση Σχέσεων Κύπρου – ΕΕ στο Γραφείο Προγραμματισμού. Από το 2000 μέχρι το 2006 διετέλεσε Ανώτερος Λειτουργός στον Σύνδεσμο Τραπεζών Κύπρου και εκπρόσωπος του Συνδέσμου στην Ευρωπαϊκή Τραπεζική Ομοσπονδία και στην Εθνική Επιτροπή Προετοιμασίας για την Υιοθέτηση του Ευρώ. Το 2006 προσελήφθη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες όπου και εργάστηκε ως οικονομολόγος στη Γενική Διεύθυνση Γεωργίας και στη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2011. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή διετέλεσε διαπραγματευτής σε συμφωνίες απελευθέρωσης του εμπορίου μεταξύ ΕΕ και τρίτων χωρών ενώ εργάστηκε και σε θέματα δημόσιων ενισχύσεων στον τομέα των μεταφορών. Τον Σεπτέμβριο του 2011 ανέλαβε τα καθήκοντα του Διευθυντή του Γραφείου του Προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού. Την περίοδο 2013-2017 διετέλεσε Υφυπουργός παρά των Προέδρω. Από τις 11/05/2017 ανέλαβε καθήκοντα ως Υπουργός των Εσωτερικών, μέχρι τις 3/12/2019 που διορίστηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ως Υπουργός Οικονομικών.

Χρήστος Σταϊκούρας
Υπουργός Οικονομικών, Ελληνική Δημοκρατία

Ο Χρήστος Σταϊκούρας γεννήθηκε στη Λαμία το 1973. Εξελέγη Βουλευτής Φθιώτιδας με τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του 2007, του 2009, του 2012 (Μάιος και Ιούνιος), του 2015 (Ιανουάριο και Σεπτέμβριο) και του Ιουλίου του 2019. Από τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι τον Ιούνιο του 2012 ήταν Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της ΝΔ. Τον Ιούνιο του 2012 ανέλαβε τα καθήκοντα του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, θέση την οποία υπηρέτησε μέχρι τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015. Από τον Φεβρουάριο 2015 μέχρι τον Ιούνιο του 2019 ήταν Τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ. Από τον Ιούλιο του 2019 ανέλαβε τα καθήκοντα του Υπουργού Οικονομικών. Είναι Διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός Παραγωγής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στη Διοίκηση Επιχειρήσεων MBA από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (Imperial College) και Διδάκτορας στην Τραπεζική και Χρηματοοικονομική (PhD in Banking and Finance) του Πανεπιστημίου City του Λονδίνου (City University). Είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χρηματοοικονομικής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Διετέλεσε μέλος του Συνεργαζόμενου Εκπαιδευτικού Προσωπικού στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (2004-2007), Επίκουρος Καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (2006-2018) και επισκέπτης Καθηγητής στα Πανεπιστήμια Θεσσαλίας, Αθηνών, City και στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Έχει δημοσιεύσει πάνω από 50 ερευνητικές εργασίες σε διακεκριμένα διεθνή επιστημονικά περιοδικά με κριτές. Στο έργο του έχουν αναφερθεί επιστήμονες σε πάνω από 2.600 δημοσιευμένες εργασίες σε διεθνή περιοδικά. Έχει εργαστεί στην Κεντρική Τράπεζα της Αγγλίας και στον τραπεζικό Όμιλο Eurobank.

Γιάννης Μπρατάκος
Πρόεδρος, Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών

Ο Γιάννης Μπρατάκος σπούδασε Παραγωγή & Διοίκηση και έκανε μεταπτυχιακά στην Πολιτική Οικονομία στο London School of Economics. Είναι Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας DD SYNERGY από το 1999, ενώ δραστηριοποιείται στο χώρο της Πληροφορικής από το 1995. Εκλέγεται στο Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών από το 2006, ενώ τον Δεκέμβριο του 2017 εξελέγη Αντιπρόεδρος, αναλαμβάνοντας τα θέματα καινοτομίας, νέων τεχνολογιών και νεοφυών επιχειρήσεων. Από τον Φεβρουάριο του 2021, αποτελεί μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Στρατηγικής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Υπηρεσιών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Τον Σεπτέμβριο του 2021 εξελέγη Πρόεδρος του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης
Πρόεδρος, Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο

Ο Χριστόδουλος Ε. Αγκαστινιώτης σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων & Διοικητικές Επιστήμες στο Ηνωμένο Βασίλειο και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού MSc in Management από το πανεπιστήμιο του Cranfield. Είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Vita Trace Nutrition Ltd Group που δραστηριοποιείται στους τομείς της διατροφής και υγείας των ζώων με εργασίες σε Κύπρο και εξωτερικό. Η εταιρία έχει λάβει βραβεία τόσο για τις εξαγωγές όσο και για την ποιότητα των υπηρεσιών της αλλά για και την εταιρική κοινωνική της ευθύνη. Ο Χριστόδουλος Ε. Αγκαστινιώτης είναι πάρα πολύ δραστήριος επιχειρηματίας με σημαντική κοινωνική συνεισφορά. Συγκεκριμένα διετέλεσε Πρόεδρος του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (2017-2023), Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Επενδύσεων (CIPA) (2011-2019), Αντιπρόεδρος του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (2011-2017), Πρόεδρος της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης Λευκωσίας (2005-2014), Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Κτηνιατρικών Φαρμάκων (2007-2013), Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Λευκωσίας (2005-2011), Πρώτος Πρόεδρος και Επίτιμος Πρόεδρος του Επιχειρηματικού Συνδέσμου Κύπρου – Αιγύπτου, Μέλος του Συμβουλίου του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Κύπρου, Μέλος του Συμβουλίου Ευημερίας Φυλακισμένων και Μέλος του Συμβουλίου της Αρχής Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού.

Κυριάκος Ιορδάνου
Γενικός Διευθυντής, Σύνδεσμος Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου (ΣΕΛΚ)

Ο Κυριάκος Ιορδάνου ασκεί τα καθήκοντα του Γενικού Διευθυντή του ΣΕΛΚ από την 1η Ιανουαρίου 2012. Διαθέτει μακρά και ενεργό συμμετοχή στα δρώμενα του Συνδέσμου, έχοντας διατελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου (2002-2011), Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου (2009-2011) και Ταμίας (2005- 2009). Συμμετείχε επίσης στις εργασίες διάφορων άλλων επιτροπών του Συνδέσμου. Η επαγγελματική του σταδιοδρομία ξεκινά το 1995 από τον τραπεζικό τομέα, ενώ στη συνέχεια εργάστηκε ως οικονομικός διευθυντής σε δημόσιες εταιρείες, καθώς και ως οικονομικός και επιχειρηματικός σύμβουλος σε άλλες ιδιωτικές εταιρείες. Από το 2004 μέχρι το τέλος του 2011 εργάστηκε στην Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού Κύπρου αρχικά από τη θέση του Λογιστή της Αρχής, ενώ από τον Σεπτέμβριο του 2009 κατείχε τη θέση του Εσωτερικού Ελεγκτή του οργανισμού. Ο Κυριάκος έχει διατελέσει επίσης μέλος του Συμβουλίου του Συνδέσμου Εσωτερικών Ελεγκτών Κύπρου (2006-2011) και υπήρξε πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Προτύπων του Συνδέσμου. Είναι μέλος του ΣΕΛΚ ενώ έγινε μέλος του Association of Chartered Certified Accountants το 1997 και από το 2002 είναι Fellow ACCA. Είναι επίσης μέλος του Chartered Institute of Public Finance and Accountancy (CPFA) και Fellow member του Institute of Chartered Secretaries and Administrators (FCIS) του ΗΒ. Είναι επίσης Πιστοποιημένος Εσωτερικός Ελεγκτής (Certified Internal Auditor) και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ). Τέλος, μέλος του Chartered Institute of Marketing του ΗΒ. Περαιτέρω, ο Κυριάκος Ιορδάνου είναι ιδρυτικό μέλος του LPAP Cyprus Association of Lobbyists and Public Affairs Professionals Limited, ενός νεοσύστατου οργανισμού για την προώθηση της διαφάνειας και περιορισμό της διαφθοράς, ως επίσης και του Cyprus Integrity Forum (CIF) ο οποίος έχει τον ίδιο σκοπό.

Μιχάλης Χατζηπαντέλα
Υπουργός Υγείας, Κυπριακή Δημοκρατία

Μιχάλης Χατζηπαντέλα γεννήθηκε στην Αμμόχωστο το 1974 με καταγωγή από την κατεχόμενη Περιστερωνοπηγή. Είναι απόφοιτος της Αμερικάνικης Ακαδημίας Λάρνακας και υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ως Λοχίας Τεθωρακισμένων στην 27 ΕΜΑ. Σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Thames Valley του Λονδίνου και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου MSc (Honors) στα Οικονομικά του Πανεπιστημίου Queen Mary and Westfield College του Λονδίνου. Είναι κάτοχος άδειας εξασκήσεως του ελεγκτικού/ λογιστικού επαγγέλματος (Fellow Chartered Accountant) του Institute of Chartered Accountants in England and Wales. Πριν τον διορισμό του στη θέση του Υπουργού Υγείας, εργάστηκε σε ελεγκτικά και λογιστικά γραφεία σε Λονδίνο και Κύπρο. Το 2007 και μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων του ως Υπουργός Υγείας, υπήρξε Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτικό μέλος της εταιρείας HMI & Partners Ltd. Την περίοδο 2014 - 2016, διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου και στη συνέχεια για δεύτερη θητεία (2016-2019) διετέλεσε Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου στον ίδιο Οργανισμό. Από το 2019 μέχρι την ανάληψη του χαρτοφυλακίου του Υπουργείου Υγείας, διετέλεσε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου όλων των εταιρειών του Ομίλου Nicosia Mall of Companies, ενώ συνεργάστηκε και με το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου ως ειδικός επιστήμονας, διδάσκοντας Οικονομικά. Ο κ. Χατζηπαντέλα είναι, μεταξύ άλλων, μέλος του Institute of Chartered Accountants in England and Wales, του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου και του Association of International Accountants. Ο κ. Χατζηπαντέλα έχει έντονη κοινωνική δράση τα τελευταία 30 χρόνια. Η ενασχόλησή του με τον αθλητισμό και ιδιαίτερα το ποδόσφαιρο, τον οδήγησε στη θέση του Προέδρου του Σωματείου και της Εταιρείας «Ανόρθωση Αμμοχώστου».

Θεοδόσης Τσιόλας
Γενικός Διευθυντής, Γενική Διεύθυνση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Συντονισμού και Ανάπτυξης, Γραμματέας Υπουργικού Συμβουλίου, Κυπριακή Δημοκρατία

Ο Θεοδόσης Α. Τσιόλας γεννήθηκε στο Αυγόρου της επαρχίας Αμμοχώστου το 1973. Είναι απόφοιτος της Αμερικάνικης Ακαδημίας Λάρνακας. Σπούδασε Λογιστική, Χρηματοδοτήσεις και Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές στο Πανεπιστήμιο του Kent στη Βρετανία, από όπου πήρε τον τίτλο Bachelor of Arts in Accounting and Finance with Computing και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών επιπέδου Master, με Διάκριση, του Πανεπιστημίου Cardiff Metropolitan (10/2016), στην κατεύθυνση Business Administration in Human Resources. Από 1η Απριλίου 2001 είναι μέλος του Institute of Chartered Accountants in England and Wales και από 2 Μαΐου 2001 είναι, επίσης, μέλος του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογι- στών Κύπρου. Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία στην Κύπρο ως Λογιστής/ Ελεγκτής στην ιδιωτική εταιρεία Pricewaterhousecoopers (8/1996-1/2000). Συνέχισε την επαγγελματική του καριέρα ως Οικονομικός Διευθυντής σε όμιλο εταιρειών, με την μητρική εταιρεία εισηγμένη στο Χρηματιστήριο (1/2000-5/2002). Τον Ιούνιο του 2002 διορίστηκε στη μόνιμη θέση Λογιστή 1ης Τάξης, στο Γενικό Λογιστήριο της Δημοκρατίας, θέση την οποία κατείχε μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2007. Τον Οκτώβριο του 2007 προ- άχθηκε στη θέση του Ανώτερου Λογιστή, Γενικό Λογιστήριο της Δημοκρατίας. Από τη θέση αυτή υπηρέτησε ως Προϊστάμενος του Τομέα Καθορισμού Πολιτικής και Ανάπτυξης της Διεύθυνσης Δημοσίων Συμβάσεων του Γενικού Λογιστηρίου μέχρι τον Οκτώβριο του 2010. Τον Οκτώβριο του 2010 ανέλαβε καθήκοντα Προϊσταμένου του Τομέα Προσφορών του Τμήματος Ιατρικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας, Υπουργείο Υγείας, μέχρι τον Μάιο του 2011. Τον Οκτώβριο του 2019 προάχθηκε, με απόφαση της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας, στη μόνιμη θέση του Γενικού Διευθυντή, Υπουργικό Συμβούλιο, με ισχύ από 15.10.2019. Από την ίδια ημερομηνία, τοποθετήθηκε, από το Υπουργικό Συμβούλιο, με Απόφασή του στις 15/10/2019, στη θέση του Γενικού Διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης του Υπουργείου Οικονομικών. Στις 15.10.2019, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε την απόσπασή του στην Προεδρία και Προεδρικό Μέγαρο, για εκτέλεση ειδικών καθηκόντων, για την περίοδο από 15.10.2019 μέχρι 14.10.2022 παράλληλα με τα καθήκοντά του ως Γραμματέας Υπουργικού Συμβουλίου. Έχει συμμετάσχει σε δεκάδες σεμινάρια και συνέδρια στο εξωτερικό και την Κύπρο για θέματα της αρμοδιότητάς του.

Ηλίας Χατζηκουμής
Λειτουργός Ευρωπαικής Ένωσης, Υποστήριξη και Χρηματοδότηση Προγραμμάτων

Ο Ηλίας Χατζηκουμής κατάγεται από τον Άγιο Μέμνονα Αμμοχώστου. Παρακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Cyprus International Institute of Management καθώς και διάφορες άλλες σπουδές κυρίως σε θέματα οικονομίας, προγραμματισμού, διαχείρισης και χρηματοδότησης πολυεθνικών προγραμμάτων. Εκπροσώπησε την Κύπρο σε συναντήσεις με θεσμικά όργανα και οργανισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συμμετείχε στη διαπραγμάτευση και διαμόρφωση ευρωπαϊκών κανονισμών και οδηγιών, τόσο σε υψηλό πολιτικό επίπεδο όσο και σε τεχνικό για εξειδικευμένα θέματα. Είναι μέλος στο Διεθνές Ινστιτούτο Στρατηγικών Σπουδών (International Institute for Strategic Studies) με έδρα το Λονδίνο και συνεργάζεται ως ερευνητής με το Φόρουμ Μελετών Διεθνούς Ασφάλειας (International Security Forum). Είναι συγγραφέας αρκετών άρθρων τόσο σε αγγλικά όσο και σε ελληνικά μέσα. Αυτή την περίοδο, εργάζεται για την Ευρωπαική Ένωση και έχει την κύρια ευθύνη για την κατάλληλη παροχή καθοδήγησης στα κράτη μέλη για θέματα ανάπτυξης αμυντικών δυνατοτήτων και πρόσβασης σε ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για την υποστήριξη προγραμμάτων συνεργασίας.

Βασίλης Δημητριάδης
Υφυπουργός Ναυτιλίας, Κυπριακή Δημοκρατία

Ο Βασίλης Δημητριάδης διορίστηκε Υφυπουργός Ναυτιλίας παρά τω Προέδρω στις 10 Ιουλίου 2020. Γεννήθηκε στις 15 Μαρτίου 1972 στη Λεμεσό. Πριν από το διορισμό του εργαζόταν στη Γενική Διεύθυνση Μεταφορών και Κινητικότητας συντονίζοντας την ναυτιλιακή πολιτικής της ΕΕ καθώς και τις εξωτερικές σχέσεις της ΕΕ στο τομέα των θαλάσσιων μεταφορών για 5 χρόνια. Προηγουμένως, εργάστηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως εθνικός εμπειρογνώμονας για θέματα αειφόρου ανάπτυξης του ναυτιλιακού τομέα. Διετέλεσε επίσης Σύμβουλος και Μέλος του Γραφείου της Επιτρόπου Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Πολυγλωσσίας και Νεολαίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης κας Ανδρούλλας Βασιλείου. Την περίοδο 2009-2013 διετέλεσε Επικεφαλής του Κλιμακίου Ευρωπαϊκών Θεμάτων του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων για τα θέματα ΕΕ που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου και ήταν συντονιστής των θεμάτων αυτών κατά τη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας στο Συμβούλιο της ΕΕ. Την ίδια περίοδο διετέλεσε Επιστημονικός Συνεργάτης-Εκπαιδευτής στη Κυπριακή Ακαδημίας Δημόσιας Διοίκησης για θέματα ΕΕ. Από το 2004 έως το 2008 υπηρέτησε ως Ναυτιλιακός Σύμβουλος της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Κύπρου στην ΕΕ εκπροσωπώντας την Κύπρο στα διάφορα όργανα της ΕΕ σε ζητήματα Θαλάσσιων Μεταφορών και Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Πολιτικής. Το 1998 προσελήφθη στο Τμήμα Εμπορικής Ναυτιλίας ως Λειτουργός Εμπορικής Ναυτιλίας. Σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Surrey της Μεγάλης Βρετανίας και στη συνέχεια απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο – Μάστερ στη Διοικητική Επιστήμη από το εν λόγω Πανεπιστήμιο. Είναι νυμφευμένος με την Έλενα Τοφή και έχουν δύο παιδιά, τον Φίλιππο και την Μαρία-Γιολάντα.

Ιωάννης Πλακιωτάκης
Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ελληνική Δημοκρατία

Ο Ιωάννης Ιωσήφ Πλακιωτάκης είναι βουλευτής στο Νομό Λασιθίου και ο 9ος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Σπούδασε Βιοχημικός Μηχανικός στο Πανεπιστήμιο της Ουαλίας και είναι κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων, από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και το City University Business School, με ειδίκευση στη Βιοχημική Μηχανική και τη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Εργάστηκε επί μια διετία (1995-1996), στο διακρατικό Ευρω- παϊκό Οργανισμό Eurocontrol που ελέγχει την εναέρια κυκλοφορία και την ασφάλεια των πτήσεων σε όλη την Ευρώπη. Μόλις επέστρεψε στην Ελλάδα, επαναλειτούργησε και διεύθυνε μια οικογενειακή κινηματογραφική επιχείρηση. Στο πλαίσιο αυτό, το 1997 ανακαίνισε και επαναλειτούργησε τον ιστορικό κινηματογράφο της Σητείας, «ΜΙΝΩΑ» και ίδρυσε δυο νέους ακόμη κινηματογράφους στη Νεάπολη και την Ιεράπετρα. Στις δημοτικές εκλογές του 1998, εξελέγη δημοτικός σύμβουλος στο δήμο Σητείας, με τον ανεξάρτητο συνδυασμό του Γιάννη Απιδιανάκη. Το αξίωμα αυτό, το υπηρέτησε έως το 2002. Παράλληλα, τον Ιανουάριο του 2001 με απόφαση του Προέδρου Κώστα Καραμανλή, ορίστηκε μέλος της Επιτροπής Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας. Στην κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή, από το Σεπτέμβριο του 2007 έως τον Οκτώβριο του 2009 διετέλεσε Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας με αντικείμενο αρμοδιότητας τα έργα υποδομής των ενόπλων δυνάμεων, τη μετεωρολογία και το στρατιωτικό αθλητισμό. Το 2009 με απόφαση του Προέδρου Αντώνη Σαμαρά ορίστηκε Τομεάρχης Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Στις περιφερειακές εκλο- γές του 2010, ηγήθηκε του περιφερειακού συνδυασμού της Νέας Δημοκρατίας στη Κρήτη. Στην κυβέρνηση Αντώνη Σαμαρά, από τον Ιούνιο του 2014 έως τον Ιανουάριο του 2015 διετέλεσε Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας με αρμοδιότητα τη διαχείριση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου και τα κοινοτικά προγράμματα απασχόλησης. Το Φεβρουάριο του 2015, έπειτα από πρόταση του πρώην Πρωθυπουργού και αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, εκλέχθηκε ομό- φωνα Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Υπήρξε μέλος της Μόνιμης Επιτροπής Εθνικής Άμυνας της Βουλής και μέλος των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Παραγωγής και Εμπορίου, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ισότητας, Νεολαίας & Δικαι- ωμάτων του Ανθρώπου. Επιπρόσθετα, από το 2012 έως το 2014 υπήρξε μέλος της Ελληνικής αντιπροσωπείας στη Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (Ο.Α.Σ.Ε.). Από το Φεβρουάριο του 2016, είναι τακτικό μέλος της Ελληνικής Κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας στη Συνέλευση του ΝΑΤΟ. Από το Δεκέμβριο του 2016, έπειτα από πρόταση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, συμμετέχει ως μέλος στην επιτροπή αξιολόγησης των στελεχών που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις εκλογικές λίστες του κόμματος και ασκεί τα καθήκοντα του Τομεάρχη Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Τον Ιούλιο του 2019, ορίστηκε από τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Iωάννης Μελάς
Βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων, Ελληνική Δημοκρατία

O Γιάννης Μελάς εξελέγη Βουλευτής στην εκλογική περιφέρεια Α΄ Πειραιώς & Νήσων με την Νέα Δημοκρατία στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019. Είναι Ηλεκτρονικός Μηχανικός με Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στα Προηγμένα Συστήματα Πληροφορικής. Συμμετέχει στην Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, στην Ειδική Μό- νιμη Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής, καθώς και στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες Φιλίας της Βουλής: Α)Ως Αντιπρόεδρος στην Ομάδα Φιλίας Ελλάδας – Τσεχίας, Β) Ως μέλος στην Ομάδα Φιλίας Ελλάδας – Γαλλίας, Γ) Ως μέλος στην Ομάδα Φιλίας Ελλάδας – Ισραήλ, Δ)Ως μέλος στην Ομάδα Φιλίας Ελλάδας – Αρμενίας. Επίσης, στις Δημοτικές εκλογές του 2010, εκλέχθηκε πρώτος Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Πειραιά. Το 2011 ορίστηκε Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Νεολαίας και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας (Ο.Π.Α.Ν.) του Δήμου Πειραιά. Το 2012 ανέλαβε τη θέση του Αντιδημάρχου Νέων Τεχνολογιών Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Διαφάνειας, από την οποία και παραιτήθηκε το Φεβρουάριο του 2014. Στις Δημοτικές εκλογές του 2014, επανεκλέχθηκε Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Πειραιά και τον Σεπτέμβριο του 2014 ανέλαβε τη θέση του Αντιδημάρχου Προσόδων και Εμπορίου καθώς και τη θέση του Προέδρου της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Πειραιά. Ήταν μέλος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και της ΟΝΝΕΔ μέχρι το 2018.

Μαρκ Κληρίδης
Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου, Κυπριακή Ένωση Πλοιοκτητών

Ο κ. Μαρκ Κληρίδης κατέχει τη θέση του CFO στην Global Carriers, ιδιωτική πλοιοκτήτρια/ πλοιοδιαχειρίστρια εταιρεία με γραφεία σε Ελλάδα και Κύπρο, όπου είναι υπεύθυνος για την οικονομική διεύθυνση, τα χρηματοοικονομικά και την εξεύρεση νέων επενδύσεων. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κυπριακής Ένωσης Πλοιοκτητών από το 2012. Εργάστηκε στον Όμιλο Εταιρειών John Fredriksen στο Λονδίνο, αρχικά στην Ship Finance International (εισηγμένη στο NYSE) and μετέπειτα στη Knightsbridge Tankers Limited (εισηγμένη στο NASDAQ). Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του το 2003 στο Λονδίνο με την KPMG ως ελεγκτής με ειδικότητα σε Ασφαλιστικές εταιρείες και εται- ρείες Διαχείρισης Κεφαλαίων. Ο κ. Κληρίδης είναι Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος (Κύπρου) από το 2013, όπου έχει διατελέσει Πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης Κινδύνων και Μέλος της Επιτροπής Ελέγχου. Είναι Διοικητικός Σύμβουλος στον Όμιλο Εταιρειών Olympia, ένα μεγάλο διεθνή επενδυτικό όμιλο με πανευρωπαϊκές πολυκλαδικές επενδύσεις. Έχει ηγηθεί της επιτυχούς Κυπριακής υποψηφιότητας για ανάληψη οργάνωσης του FIBA EuroBasket 2025, και τώρα Προεδρεύει της Οργανωτικής Επιτροπής EuroBasket 2025. Από το 2019, είναι Μέλος της Επιτροπής Οικονομικών FIBA Europe. Από το 2006, είναι Fellow Chartered Accountant (ICAEW) και Μέλος του ΣΕΛΚ ενώ έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ναυτιλίας του ΣΕΛΚ. Eίναι κάτοχος πτυχίου Λογιστικής και Χρηματοοικονομικών από το Πανεπιστήμιο του Μά- ντσεστερ και είναι απόφοιτος της Αγγλικής Σχολής Λευκωσίας. Ο κ. Κληρίδης γεννήθηκε στη Λευκωσία και είναι νυμφευμένος με τρία παιδιά.

Χαράλαμπος Μανώλη
Εκπρόσωπος Διαχειρίστριας Εταιρείας της ναυτιλιακής σύνδεσης Κύπρου – Ελλάδας

Ο Χαράλαμπος Μανώλη γεννήθηκε στην Αμμόχωστο στις 21 Φεβρουαρίου 1960. Σπούδασε στο Ανώτατο Τεχνικό Ινστιτούτο Λευκωσίας το 1977 έως το 1980 και απέκτησε το Δίπλωμα HTI στη Ναυτική Μηχανική. Το 1982 έως το 1984 σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Strathclyde της Γλασκώβης της Σκωτίας και απέκτησε πτυχίο Bachelor of Science στη Ναυπηγική το 1993 – 1996 σπούδασε στο ‘’The Center of Advanced Maritime Studies’’ του Εδιμβούργου όπου απέκτησε το Diploma in Management of ships operation. Το 2005-2007 σπούδασε δια αλληλογραφίας στο Πανεπιστήμιο του Leicester, όπου απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα στην διοίκηση επιχειρήσεων. Είναι μέλος του Μηχανικού Συμβουλίου (Charter Engineer), του Ινστιτούτου Ναυτικών Μηχανικών, του Βασιλικού Ινστιτούτου Ναυπηγών, του Ινστιτούτου Ενέργειας και της ΕΤΕΚ.

Γιώργος Μαυρουδής
τέως Πρόεδρος Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αμμοχώστου

Ο Γιώργος Μαυρουδής κατάγεται από την Αμμόχωστο και από το 1974 διαμένει προσωρινά στη Λευκωσία. Αποφοίτησε το 1984 από το Macalester College των Ηνωμένων Πολιτείων κατέχοντας τον τίτλο του Β.Α στα οικονομικά και πολιτικές επιστήμες. Επαγγελματικά δραστηριοποιείται στις Ναυτιλιακές Υπηρεσίες και τις Διεθνής μεταφορές. Είναι διευθύνων σύμβουλος στη Mavroudis Global Transportation and Logistics. Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ στην Ελληνική Τράπεζα Επενδύσεις και στην Ελληνική Τράπεζα Χρηματοδοτήσεις, στον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας και στο Σύνδεσμο Διαμεταφορέων Κύπρου. Στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΒΕ Αμμοχώστου για 30 χρόνια και αμέσως προηγούμενος Πρόεδρος για την περίοδο 2014-2017. Διετέλεσε Αντιπρόεδρος Οικονομικών του ΚΕΒΕ από το 2017-2022.

Χορηγοί

Χορηγοί

Platinum Sponsor
Κυπριακή Ένωσης Πλοιοκτητών (ΚΕΠ)

Η Κυπριακή Ένωση Πλοιοκτητών, είναι ο κατ’ εξοχήν πρεσβευτής της Κυπριακής ναυτιλίας, στο παγκόσμιο γίγνεσθαι, με την εκπροσώπηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των πλοίων υπό Κυπριακή Σημαία. Μέλη της, οι μεγαλύτεροι Ελλαδίτες και Κύπριοι εφοπλιστές. Με ισχυρό ρόλο και λόγο σε όλα τα ναυτιλιακά φόρα, η ΚΕΠ, πρωταγωνιστεί στην εξέλιξη της Κύπρου ως πλήρες ανεπτυγμένο ναυτιλιακό κέντρο με μια σημαία κύρους. Συνδράμει την αξιοπιστία της εγχώριας ναυτιλιακής βιομηχανίας, υπερασπίζεται τα συμφέροντα των μελών της και διασφαλίζει την πλήρη συμμόρφωση τους με Διεθνείς Κανονισμούς.

Gold Sponsor
IronFX Group

Η IronFX είναι μια διεθνώς βραβευμένη εταιρεία ηλεκτρονικών συναλλαγών, με ένα ευρύ φάσμα προηγμένων ηλεκρονικών πλατφορμών για επενδύσεις σε ξένο συνάλλαγμα, μέταλλα, συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης, μετοχές, δείκτες και εμπορεύματα. H εταιρεία εξυπηρετεί πελάτες από περισσότερες από 180 χώρες στην Ευρώπη, την Ασία, τη Μέση Ανατολή, την Αφρική και τη Λατινική Αμερική, παρέχοντας παράλληλα πολύγλωσση πελατειακή υποστήριξη. Μέσα στα 12 χρόνια ύπαρξής της, η IronFX έχει βραβευτεί με περισσότερα από 40 διεθνή βραβεία στον τομέα διαδικτυακών συναλλαγών, γεγονός που έχει θέσει την εταιρεία σε θέση παγκόσμιου καθοδηγητή στον κλάδο.

Silver Sponsor
ΑΤΛΑΣ ΠΑΝΤΟΥ

Με μια ιστορία 85 χρόνων, η ΑΤΛΑΣ ΠΑΝΤΟΥ έχει κτίσει ένα αξιόλογο όνομα συνώνυμο της αξιοπιστίας και της αποδοτικότητας. Είναι ο πυρήνας ενός δυναμικού Ομίλου στον οποίο συγκαταλέγονται 12 εταιρείες με εργασίες σε Κύπρο και εξωτερικό. Τα σταθερά βήματα και η σκληρή δουλειά έκαναν την ΑΤΛΑΣ ΠΑΝΤΟΥ να αποτελεί σήμερα ιστορικό κεφάλαιο για τον κατασκευαστικό τομέα και μια από τις κορυφαίες κατασκευαστικές εταιρείες της Κύπρου. Στη μακρόχρονη ιστορία του ο Όμιλος, με πέραν των 420 ολοκληρωμένων έργων και με πέραν των 250 μόνιμων υπαλλήλων, άφησε και αφήνει το στίγμα του σε ολόκληρη την Κύπρο και το εξωτερικό με έργα σημεία αναφοράς. Η ΑΤΛΑΣ ΠΑΝΤΟΥ κατέχει άδεια εργολήπτη Κατηγορίας ‘Α’ σε τεχνι¬κά και οικοδομικά έργα. Είναι επίσης από τις πρώτες εταιρείες που έχει ανα¬πτύξει και εφαρμόσει ένα ολοκληρωμένο Σύστημα Λειτουργίας, το οποίο είναι βασισμένο στις απαιτήσεις των διεθνών προτύπων ISO.

www.atlaspantou.com, www.atlaspantougroup.com

Bronze Sponsor
Ελληνική Τράπεζα

Η Ελληνική Τράπεζα είναι ένας από τους κορυφαίους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς στην Κύπρο, παρέχοντας ένα πλήρες φάσμα τραπεζικών προϊόντων και υπηρεσιών σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Με ισχυρή κεφαλαιακή επάρκεια, αυξημένη ρευστότητα και μειωμένο κίνδυνο στον ισολογισμό της βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για τη χρηματοδότηση της ανάπτυξης και τη μετεξέλιξη των σημαντικότερων βιομηχανιών της χώρας. Η επιτυχία της βασίζεται στην πελατοκεντρική προσέγγιση, στο ευρύ φάσμα ανταγωνιστικών προϊόντων και υπηρεσιών που προσφέρει και στη χρήση προηγμένης τεχνολογίας και συστημάτων ελέγχου.

Οργανωτές
Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αμμοχώστου

Με το βλέμμα στραμμένο στην Αμμόχωστο, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αμμοχώστου (ΕΒΕΑ) στηρίζει την Επιχειρηματική κοινότητα Αμμοχώστου και ενισχύει την οικονομία του τόπου. Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αμμοχώστου (EBEA), με την ίδρυση του το 1952, αποτέλεσε την πρώτη οργανωμένη προσπάθεια του επιχειρηματικού κόσμου της Αμμοχώστου για τη δημιουργία ενός οργανισμού για προάσπιση των καλώς νοούμενων συμφερόντων του και για προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης της πόλης και επαρχίας Αμμοχώστου. Σήμερα, 70 χρόνια μετά, εξακολουθεί να αντιπροσωπεύει επισήμως την επιχειρηματική κοινότητα της Αμμοχώστου με τα μέλη του να δραστηριοποιούνται, αναγκαστικά, διασκορπισμένα σε όλες τις επαρχίες της ελεύθερης Κύπρου και να στηρίζει και να προωθεί τις απόψεις και θέσεις των μελών του στην εκτελεστική και νομοθετική εξουσία μέσω του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (ΚΕΒΕ).

Επιπρόσθετα το ΕΒΕΑ, προσφέρει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών στα μέλη του, οι οποίες, μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν:

 • Παροχή συμβουλών και πληροφοριών σε θέματα εμπορίου, βιομηχανίας και υπηρεσιών
 • Προώθηση εξαγωγών
 • Υποστήριξη επιχειρήσεων με πολλαπλούς τρόπους
 • Συλλογή και διανομή επιχειρηματικών πληροφοριών και διασύνδεση με ξένες αγορές
 • Συμμετοχή σε εμπορικές εκθέσεις και διοργάνωση εμπορικών αποστολών στο εξωτερικό καθώς και υποδοχή ξένων εμπορικών αποστολών στην Κύπρο
 • Παροχή επιμορφωτικών προγραμμάτων και σεμιναρίων σε θέματα επιχειρηματικής δραστηριότητας
 • Παροχή πληροφοριών και υποστήριξης σε θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως χορηγίες και ειδικά προγράμματα
 • Υποστήριξη των μελών του σε επιχειρηματικά και εργασιακά θέματα
 • Ανάληψη της έκδοσης πιστοποιητικών προελεύσεως και ΑΤΑ CARNETS
 • Προσφορά ευκαιριών δικτύωσης (networking) με άλλες επιχειρήσεις
 • Συμβολή στην υποστήριξη της Επαρχίας Αμμοχώστου, κατεχόμενης και ελεύθερης, υποστηρίζοντας, τοπικούς δήμους, κοινότητες, οργανισμούς και συλλόγους
 • Προώθηση της πολύπλευρης ανάπτυξης των επενδύσεων στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου
Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς είναι το αρχαιότερο και ένα από τα μεγαλύτερα Επιμελητήρια της χώρας. Μέλη του είναι οι επιχειρήσεις με έδρα, τόσο στον κεντρικό Δήμο Πειραιά, όσο και στους περιφερειακούς  Δήμους. Οι επιχειρήσεις  του κατατάσσονται στα εξής τμήματα: Εμπορικό, Μεταποιητικό, Υπηρεσιών, Ναυτιλιακών  Δραστηριοτήτων & Ναυπηγοεπισκευής.

Το Ε.Β.Ε.Π.:

 • Διεκδικεί υπεύθυνα, με τεκμηριωμένες παρεμβάσεις προς τα κέντρα λήψης αποφάσεων, τις θέσεις των επιχειρήσεων σε κλαδικό, τοπικό και εθνικό επίπεδο
 • Προωθεί την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων, διασυνδέοντάς τις με τις ξένες αγορές
 • Αναπτύσσει σύγχρονα εργαλεία και καινοτόμες υπηρεσίες προς τα μέλη του, συμβάλλοντας στη συγκρότηση ενός φιλικότερου επιχειρηματικού περιβάλλοντος για τις παραγωγικές  δυνάμεις
 • Αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την ανάσχεση της ανεργίας και την ενδυνάμωση των εργαζομένων και επιχειρήσεων μέσω προγραμμάτων κατάρτισης
 • Συμβάλλει στο ευρύτερο γίγνεσθαι της πόλης υποστηρίζοντας συλλόγους, οργανισμούς και σωματεία
 • Προάγει την έρευνα και τη διασύνδεση της ακαδημαϊκής κοινότητας με την αγορά και την απασχόληση
 • Σχεδιάζει ολοκληρωμένες δράσεις για την αναβάθμιση του Πειραιά σε διεθνή ναυτιλιακό και εξαγωγικό κόμβο
 • Συμβάλλει στη διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου  επενδυτικού πλαισίου για τον Πειραιά και την ευρύτερη περιοχή του.
Συντονιστές
ΙΜΗ

Η IMH είναι κορυφαίος οργανισμός Εταιρικών Εκδηλώσεων και Μέσων Ενημέρωσης. Σε ετήσια βάση η ΙΜΗ διοργανώνει πέραν των 200 συνεδρίων, φόρουμ, εκθέσεις, επενδυτικά summits, εταιρικές εκδηλώσεις και επιχειρηματικές βραβεύσεις, στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Διοργανώσεις που αποτελούν τις μεγαλύτερες συνάξεις επιχειρηματικής και επαγγελματικής δικτύωσης. Το τμήμα Business Media εκδίδει τα μηνιαία περιοδικά, IN Business και GOLD, καθώς και τα Portal IN Business και CBN (Cyprus Business News) που μαζί με τα Daily Newsletters, παρέχουν έγκυρη ενημέρωση για τα επιχειρηματικά και οικονομικά δρώμενα, στα ελληνικά και αγγλικά. Στα Consumer Media περιλαμβάνονται ο REPORTER, από τις δημοφιλέστερες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες, καθώς και ο SUPER FM, ο υπ' αριθμόν 1 ελληνικός μουσικός ραδιοφωνικός σταθμός στην Κύπρο. Η IMH συμμετέχει, επίσης, σε έργα και προγράμματα της Κυπριακής Κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και διεθνών οργανισμών. www.imhbusiness.com

Ακροατήριο

Το συνέδριο απευθύνεται σε Κυβερνητικά στελέχη, διπλωμάτες, πολιτικούς και άλλους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων, Επιχειρηματικούς Ηγέτες, Διευθύνοντες Συμβούλους, Πρόεδρους, Μέλη Διοικητικών Συμβουλίων και άλλα Ανώτατα Στελέχη μεγάλων εταιρειών στην Κύπρο, διευθυντικά στελέχη των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Επαρχίας Αμμοχώστου.

Επικοινωνία

Project Manager

Λένα Κάκκουρα

H Λένα είναι υπεύθυνη για το επιστημονικό περιεχόμενο και τη γενική διαχείριση του συνεδρίου. Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις που σχετίζονται με το περιεχόμενο ή άλλες απορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο lena.kakkoura@imhbusiness.com και +357 22505633.

Marketing Manager

Ανθή Σωτηρίου

Η Ανθή είναι υπεύθυνη για το μάρκετινγκ και την προώθηση του συνεδρίου. Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις/εισηγήσεις για το μάρκετινγκ του συνεδρίου μπορείτε να επικοινωνήσετε

Οι εγγραφές έκλεισαν
 

Ημέρα και ώρα

12 Μαΐου 2022 @ 09:30 ΠΜ -
01:00 ΠΜ
 
 

Λήξη Εγγραφών

12/05/2022
 

Γλώσσα Συνεδρίου

Ελληνικά
 

Τοποθεσία

Event Center, Ayia Napa Marina
 
 
 
Λήψη συμβάντων iCal

Κοινοποιήστε