Παρουσίαση: Σχέδια της Νέας Προγραμματικής Περιόδου 2021-2027

26 Ιανουαρίου 2021
Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας

Γενικές Πληροφορίες

4823 4823 people viewed this event.

Παρουσίαση Σχεδίου Χορηγιών για Ενίσχυση της Ανταγωνιστικότητας των ΜμΕ του Μεταποιητικού Τομέα και Άλλων Στοχευμένων Οικονομικών Δραστηριοτήτων, και του Σχεδίου «Εξοικονομώ – Αναβαθμίζω Στις Κατοικίες» από το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας

Εισαγωγή

Με κύριες προτεραιότητες, σε αυτή την πρωτόγνωρη εποχή της πανδημίας, την ανάκαμψη της επιχειρηματικότητας και την έμπρακτη στήριξη των συμπολιτών μας, το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας παρατάσσεται στην πρώτη γραμμή των προσπαθειών για επανεκκίνηση της οικονομίας, προγραμματίζοντας προκηρύξεις Σχεδίων Χορηγιών πέραν των €90 εκατομμυρίων εντός του 2021. Οι προτάσεις του Υπουργείου για νέα Σχέδια θα είναι γύρω στα €400 εκατομμύρια για την επταετία 2021-27.

Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν τα δύο πρώτα Σχέδια που προκηρύσσονται και αφορούν στην Ενίσχυση της Ανταγωνιστικότητας Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων του Μεταποιητικού Τομέα και στην Ενεργειακή Αναβάθμιση Κατοικιών.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την Διαδικτυακή Παρουσίαση Σχέδιων του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου & Βιομηχανίας και από την σελίδα του Facebook εδώ.

 

Ευκαιρίες Χορηγίας

Πληροφορίες Σχεδίων:

Εξοικονομώ-Αναβαθμίζω στις Κατοικίες

Σχέδιο Χορηγιών για Ενίσχυση της Ανταγωνιστικότητας των ΜμΕ του Μεταποιητικού Τομέα και άλλων Στοχευμένων Οικονομικών Δραστηριοτήτων

Οδηγός Σχεδίου ΜμΕ

Πρόγραμμα

Για να κατεβάσετε το πρόγραμμα του συνεδρίου πατήστε εδώ.

Ομιλητές
Νατάσα Πηλείδου
Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας

Η Νατάσα Πηλείδου ανέλαβε καθήκοντα ως Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας στις 10 Ιουλίου 2020. Προηγουμένως, από την 1η Μαρτίου 2018, είχε υπηρετήσει ως η πρώτη Υφυπουργός Ναυτιλίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, θέση από την οποία εργάστηκε για τη στρατηγική ανάπτυξη και προώθηση της Κύπρου ως σύγχρονου, αποδοτικού και ολοκληρωμένου ναυτιλιακού κέντρου. Στα κύρια επιτεύγματα του Υφυπουργείου, κατά τη θητεία της κας Πηλείδου, περιλαμβάνονται ο εκσυγχρονισμός του ναυτιλιακού πλαισίου – νομοθεσιών και φορολογικών και άλλων κινήτρων, η επανέγκριση από την ΕΕ, μέχρι το 2030, του φορολογικού συστήματος που διέπει τη ναυτιλία, η αυτοματοποίηση των διαδικασιών του Υφυπουργείου και η προώθηση της ναυτικής εκπαίδευσης και της ναυτικής τεχνολογίας, με αποτέλεσμα την προσέλκυση νέων ναυτιλιακών εταιρειών και τη διεύρυνση του μεγέθους και του φάσματος του κυπριακού ναυτιλιακού συμπλέγματος. Διετέλεσε Γενική Διευθύντρια του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων (Invest Cyprus), από τον Απρίλιο του 2016 μέχρι και τον διορισμό της ως Υφυπουργού, όπου ήταν υπεύθυνη για τον σχεδιασμό και την εφαρμογή του στρατηγικού πλάνου του Οργανισμού, σε πλήρη συνάρτηση με τους αναπτυξιακούς στόχους του Κράτους. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης με άριστα (first class with distinction) στη Γαλλική και Ιταλική Φιλολογία. Είναι μέλος του Institute of Chartered Accountants in England and Wales και του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου. Διαθέτει επαγγελματική εμπειρία πέραν των 15 ετών, έχοντας, μεταξύ άλλων, διατελέσει Περιφερειακή Διευθύντρια Επιχειρήσεων στην Baker Tilly in South East Europe (Regional Chief Operating Officer), επικεφαλής των τμημάτων Finance, Marketing, HR, Administration, Operations και ΙΤ για την Κύπρο, Ελλάδα, Ρουμανία, Βουλγαρία και Μολδαβία. Για εννέα χρόνια εργάστηκε στην PwC σε Κύπρο, Μιλάνο και Λονδίνο, στους τομείς παροχής ελεγκτικών, φορολογικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών σε πολυεθνικές και άλλες εταιρείες χρηματοοικονομικών και ασφαλιστικών υπηρεσιών, ενέργειας, ανάπτυξης γης, ναυτιλίας και προϊόντων ταχείας κατανάλωσης. Στο Λονδίνο παρέδιδε, επίσης, μαθήματα επαγγελματικής κατάρτισης σε εκπαιδευόμενους ελεγκτές του ACA, ACCA και CIMA, στη γνωστή σχολή επαγγελματικής εκπαίδευσης BPP. Επιπρόσθετα της μητρικής της γλώσσας, μιλά Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά.

Αντρέας Λιζίδης
Λειτουργός Υπηρεσίας, Βιομηχανίας και Τεχνολογίας, Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας
Οργανωτές
Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας

Το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας έχει ως αποστολή να σχεδιάζει και υλοποιεί πολιτικές στους τομείς της ενέργειας, του εμπορίου, της βιομηχανίας, του ανταγωνισμού και της προστασίας των καταναλωτών με σκοπό την ορθολογική αξιοποίηση των γηγενών ενεργειακών πόρων, τη διασφάλιση του ενεργειακού εφοδιασμού της Κύπρου και την προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και την εξοικονόμηση ενέργειας, την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, της ανταγωνιστικότητας και της καινοτομίας, την τόνωση των επενδύσεων, τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και την αποτελεσματική προστασία των καταναλωτών και του ανταγωνισμού.

Ακροατήριο

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό.

Το Σχέδιο Χορηγιών για Ενίσχυση της Ανταγωνιστικότητας των ΜμΕ του Μεταποιητικού Τομέα και Άλλων Στοχευμένων Οικονομικών Δραστηριοτήτων απευθύνεται σε:

• Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις του Μεταποιητικού Τομέα
• Συγκεκριμένα επιχειρήσεις που ασχολούνται με:
– Παραγωγή βρώσιμου και μη βρώσιμου πάγου
– Υπηρεσίες αποσυναρμολόγησης άχρηστων αντικειμένων/ μηχανών
– Ανακύκλωση μεταλλικών και μη μεταλλικών απορριμμάτων και υπολειμμάτων
– Χημεία Τροφίμων & Ποτών και Εργαστήρια Δοκιμών για Βιομηχανικά Προϊόντα
– Σχεδίαση προϊόντων και ετοιμασία πρωτότυπων (prototypes) για σκοπούς βιομηχανικής παραγωγής
– Ατμοκαθαριστήρια / Πλυντήρια Ρούχων

Το Σχέδιο «Εξοικονομώ – Αναβαθμίζω Στις Κατοικίες» απευθύνεται στο ευρύ κοινό και ενδιαφέρει:

• Ειδικευμένους Εμπειρογνώμονες Ενέργειας
• Ενεργειακούς Ελεγκτές
• Εγκεκριμένους εγκαταστάτες
• Εγκαταστάτες Ηλιακών Φωτοβολταϊκών Συστημάτων
• Εγκαταστάτες Ηλιακών Θερμικών Συστημάτων
• Εγκαταστάτες Τεχνικών Συστημάτων Κτιρίων

Επικοινωνία

Project Manager

Ελένη Σκαλιώτη

Η Ελένη είναι υπεύθυνη για το περιεχόμενο και τους ομιλητές της εκδήλωσης. Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις που σχετίζονται με το περιεχόμενο ή άλλες απορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί της στο eleni.scaliotis@imhbussines.com και +357 22 505 537

Marketing Manager

Κεύη Τσίσσιου

Η Κεύη είναι υπεύθυνη για το μάρκετινγκ και την προώθηση της εκδήλωσης. Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις/εισηγήσεις για το μάρκετινγκ της εκδήλωσης μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί της στο +357 22505534 ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο kevi@imhbusiness.com

Οι εγγραφές έκλεισαν
 

Ημέρα και ώρα

26 Ιανουαρίου 2021 @ 03:00 ΜΜ -
04:00 ΜΜ
 

Λήξη Εγγραφών

26/01/2021
 

Γλώσσα Συνεδρίου

Ελληνικά
 

Τοποθεσία

Διαδικτυακό Γεγονός
 
 
 
Λήψη συμβάντων iCal

Κοινοποιήστε