Το Μερίδιο της Digital Διαφήμισης στην Κυπριακή Αγορά

6 Απριλίου 2021
Σύνδεσμος Διαφημιζομένων Κύπρου, IMH

Γενικές Πληροφορίες

4099 4099 people viewed this event.

Ο Σύνδεσμος Διαφημιζομένων Κύπρου διοργανώνει διαδικτυακή παρουσίαση της έρευνας που υλοποιήθηκε για λογαριασμό του συνδέσμου από την Pulse Market Research, με τίτλο «Το Μερίδιο της Digital Διαφήμισης στην Κυπριακή Αγορά», την Τρίτη 6 Απριλίου και ώρα 11:30π.μ.

Εισαγωγή

Η έρευνα διεξάχθηκε από την Pulse Market Research εκ μέρους του Συνδέσμου Διαφημιζομένων Κύπρου και αφορούσε τη δαπάνη που προέκυψε σε digital διαφημίσεις στη Κύπρο το 2019, καθώς και τις εκτιμήσεις για το 2020.
Η έρευνα κάλυψε τα εξής πεδία:

• Διαφημιστική επένδυση το 2019 και εκτίμηση για το 2020.
• Digital διαφημιστική επένδυση το 2019 και εκτίμηση για το 2020.
• Ποσοστά δαπάνης που αντιστοιχούν σε διάφορες μορφές digital διαφήμισης.
• Παρουσία σε social media, είτε με σελίδες της κυπριακής εταιρείας είτε με διαφήμιση.
• Ιεράρχηση, με σειρά προτεραιότητας από πλευράς σημασίας, των στόχων των εκστρατειών στα digital μέσα.
• Καταγραφή δεικτών που χρησιμοποιούνται συνήθως για να μετρηθεί η αποτελεσματικότητα της επένδυσης σε digital διαφήμιση.
• Διερεύνηση συνεργατών για θέματα digital διαφήμισης.

Στη διαδικτυακή εκδήλωση θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της έρευνας και θα συζητηθούν περαιτέρω από ειδικούς και επαγγελματίες της αγοράς, συγκρίνοντάς τα και με διεθνή στοιχεία.

Πρόγραμμα

Για να κατεβάσετε το πρόγραμμα του συνεδρίου πατήστε εδώ.

Ομιλητές
Συντονιστής
Σάββας Κούννος

Διευθυντής, Εταιρικών Υποθέσεων, Τράπεζα Κύπρου 

Ο Σάββας Κούννος, από τον Ιανουάριο του 2022 έχει αναλάβει καθήκοντα Διευθυντή Εταιρικών Υποθέσεων της Τράπεζας Κύπρου έχοντας την ευθύνη για τα τμήματα Μάρκετινγκ, Εταιρικής Επικοινωνίας και Εταιρικής Υπευθυνότητας του Συγκροτήματος. Ο κ. Κούννος αναλαμβάνει τη θέση που κατείχε ο Μιχάλης Περσιάνης, που διορίστηκε πρόσφατα ως Πρόεδρος του Δημοσιονομικού Συμβουλίου. Στο πλαίσιο του νέου του ρόλου θα συμβάλει στην προάσπιση και διαχείριση της φήμης του Συγκροτήματος καθώς και στην ενίσχυση της πελατοκεντρικής προσέγγισης. Ο κ. Κούννος εντάχθηκε τo 2013 στο δυναμικό του Συγκροτήματος της Τράπεζας Κύπρου και το 2018 ανέλαβε καθήκοντα Manager Marketing & CX. Από τον Ιανουάριο του 2022 ανέλαβε τα σημερινά του καθήκοντα. Είναι απόφοιτος του University of Alabama με ακαδημαϊκό τίτλο BSc Hons Marketing, κάτοχος διπλώματος Banking (ABA), UX Certification (Nielsen Norman Group), ενώ κατέχει επίσης την πιστοποίηση Forrester Certified CX Pro.  Είναι αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Διαφημιζομένων Κύπρου ενώ από το 2020 μέχρι και σήμερα, ανέλαβε Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου Έρευνας Τηλεόρασης (ΕΕΕΤ).

Ομιλητές
Παναγιώτης Παναγιώτου

Γενικός Διευθυντής, Pulse Market Research

Ο Παναγιώτης Παναγιώτου είναι γενικός διευθυντής στην Pulse Market Research τα τελευταία 17 χρόνια, με εμπειρία πέραν των 20 χρόνων στην Έρευνα Αγοράς σε Κύπρο και στο εξωτερικό. Εκπαιδευτής στον τομέα Έρευνα Αγοράς και ομιλητής σε θέματα που άπτονται ερευνών αγοράς και δημοσκοπήσεων. Είναι απόφοιτος Μαθηματικών και Στατιστικής από το Ohio State University με μεταπτυχιακές σπουδές στην Επιχειρησιακή Έρευνα (Operations Research) στο Miami University at Ohio.Είναι μέλος της ESOMAR (European Society of Opinion and Market Research) από το 2000 και του WAPOR (World Association for Public Opinion Research) από το 2005 και σύμβουλος σε θέματα ερευνών αγοράς και δημοσκοπήσεων.

Κωνσταντίνος Καμάρας
Co-founder & Chairman Emeritus, IAB Europe

Ο Κωνσταντίνος Καμάρας είναι συνιδρυτής και Chairman Emeritus της IAB Europe, ενώ από την αρχή της καριέρας του, αρχές της δεκαετίας του ’90, είχε εκδηλώσει το πάθος του για τις επιχειρήσεις των media. Σπούδασε οικονομικά, πολιτικές επιστήμες και φιλοσοφία και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων με ειδίκευση στα ΜΜΕ. Διετέλεσε διευθυντής Ηλεκτρονικών Εκδόσεων του ΔΟΛ και αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Διεθνούς Ένωσης Εφημερίδων με έδρα το Παρίσι. Την τελευταία δεκαετία, υπηρετεί σε διοικητικά συμβούλια κορυφαίων ελληνικών εταιρειών, συμβουλεύοντάς τους για την Ψηφιακή Στρατηγική & Ανάπτυξη Επιχειρήσεων, καθώς για θέματα Εταιρικής και Εμπορικής Επικοινωνίας. Ασχολείται με τα digital media από το 1994 ενώ παράλληλα συμμετέχει ενεργά πέραν του IAB Europe, και στην Online Publishers Association (OPA) Europe, ως Επικεφαλής του Προγράμματος "Best Practices in Digital Publishing".

Ξένια Ξενοφώντος

Πρόεδρος, Κυπριακός Οργανισμός Εκδοτών Διαδικτύου (COPA) / Director Corporate Affairs & Sustainability, Digital Tree

Η Ξένια Ξενοφώντος είναι Προέδρος του Κυπριακού Οργανισμού Εκδοτών Διαδικτύου από το 2015. Εργάζεται στον κλάδο των Μέσων Ενημέρωσης τα τελευταία 15 χρόνια, όπου κατείχε τις θέσεις Εκτελεστικού Παραγωγού τηλεοπτικών προγραμμάτων, συντάκτη και αρχισυντάκτη σε διάφορα περιοδικά και ως διευθυντής της διαδικτυακής πύλης ειδήσεων Sigmalive.com. Το 2017 εντάχθηκε στην Digital Tree ως Διευθυντής ΜΜΕ του Ομίλου και τώρα κατέχει τη θέση Διευθυντή Εταιρικών Υποθέσεων και Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Ανδρέας Παύλου
Director of Digital Services, DELEMA McCANN CYPRUS

Ολοκληρώνοντας το BSc in Computer Science και ακολούθως το MBA Marketing στη Νέα Υόρκη, ο Ανδρέας Παύλου επέστρεψε στην Κύπρο το 2005 όπου και εργοδοτήθηκε στην εταιρεία DELEMA McCANN CYPRUS αναλαμβάνοντας καθήκοντα Account Executive. Το καλοκαίρι του 2009, αναγνωρίζοντας τις τάσεις της αγοράς, συνέβαλε στη δημιουργία του πρώτου Digital Unit εντός του Agency και ανέλαβε καθήκοντα Head of Digital Unit της DELEMA MCCANN CYPRUS. Από το 2009 μέχρι και τον Νοέμβριο του 2016 ηγήθηκε του Digital Unit, δημιουργώντας και υλοποιώντας πολλές επιτυχημένες εκστρατείες επικοινωνίας όλων των brands της εταιρείας στο online περιβάλλον. Έχει παρακολουθήσει δεκάδες σεμινάρια στρατηγικής και marketing και από το 2015 αποτελεί μέλος του Executive Committee της DELEMA MCCANN CYPRUS, της ομάδας διοίκησης του οργανισμού. Από τον Δεκέμβριο του 2016 μέχρι και σήμερα εκτελεί χρέη Director of Digital Services. Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με το ποδόσφαιρο και τη γυμναστική. Παθιάζεται με την τεχνολογία και τα gadgets και θεωρεί τη θάλασσα ως το απόλυτο αγχολυτικό.

Νατάσα Περδίου
Digital Marketing Director, Αction Cyprus, Action Global Communications

H Νατάσα Περδίου, έχει δουλέψει με τα μεγαλύτερα brands της Κυπριακής αγοράς για να δημιουργήσουν μαζί, πετυχημένες digital-first καμπάνιες. Με MΑ στις Πολιτικές Επιστήμες (University of Cyprus), MΑ στο Digital Marketing (Digital Marketing Institute of Dublin), και BΑ στα Media Communications (University of Salford), η Νατάσα Περδίου διαθέτει μία ευρεία εμπειρία στον τομέα της επικοινωνίας και του digital μάρκετινγκ, ενώ μέχρι πρόσφατα κατείχε τη θέση της Διευθύντριας Ηλεκτρονικού Εμπορίου, Ψηφιακού Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του Ομίλου Χ.Α. Παπαέλληνα. Σήμερα είναι η Digital Director της Action Cyprus, μέλος της Action Global Communications, όπου βοηθάει τα brands του Agency να αναπτύξουν μια δυνατή ταυτότητα στον ψηφιακό κόσμο.

Οργανωτές
Σύνδεσμος Διαφημιζομένων Κύπρου

Ο Σύνδεσμος Διαφημιζομένων Κύπρου είναι μη κερδοσκοπικός φορέας που εκπροσωπεί τις διαφημιζόμενες επιχειρήσεις στην Κύπρο σε όλους τους τομείς και προς όλες τις κατευθύνσεις. Στον ΣΔΚ συμμετέχουν σήμερα 41 εταιρείες από διάφορους επιχειρηματικούς τομείς. Ο ΣΔΚ εκπροσωπεί την Κύπρο στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Διαφημιζομένων (www.wfanet.org) από το 2004.

IMH

H IMH διοργανώνει σε Κύπρο και εξωτερικό, κάθε χρόνο περισσότερα από 200 συνέδρια σεμινάρια, ημερίδες και εμπορικές εκθέσεις καθώς και επιχει-ρηματικές βραβεύσεις σε όλους τους τομείς της αγοράς. Αναλαμβάνει, επίσης, εκδηλώσεις εκ μέρους πελατών. Εξαίρετη πορεία ακολουθεί και το Τμήμα των Media. Τα μηνιαία περιοδικά IN Business και GOLD διαβάζονται από δεκάδες χιλιάδες στελέχη, μάνατζερ και επιχειρηματίες-Κύπριους και ξένους. Η δημοσιογραφική μας ομάδα, ενημερώνει καθημερινά τον κόσμο και μέσω του IN Business Portal (www.inbusinessnews.com) , και του REPORTER (www.reporter.com.cy) . Πρόσφατα στη διαχείριση της ΙΜΗ πέρασε και ο Super FM, ο πρώτος μουσικός ραδιοφωνικός σταθμός της Κύπρου. Η ΙΜΗ, το 2023, λανσάρει το αγγλόφωνο ενημερωτικό Cyprus Business News Portal (CBN), με στόχο να αποτελέσει την καθημερινή πηγή ενημέρωσης και πληροφόρησης για ξένους επιχειρηματίες - επαγγελματίες και όχι μόνο, που διαμένουν στην Κύπρο ή επιθυμούν να μαθαίνουν για την επιχειρηματική σκηνή της χώρας.Η IMH, λαμβάνει μέρος και σε διαδικασίες προσφορών του δημόσιου τομέα, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλων διεθνών οργανισμών. Μέσω των δραστηριοτήτων της, δίνει την ευκαιρία στις επιχειρήσεις να αναπτυχθούν, να κάνουν networking, να βρουν καινούριους πελάτες και συ¬νεργάτες, να απευθυνθούν σε νέα ακροατήρια και να ανακαλύψουν ευκαιρίες ανάπτυξης. www.imhbusiness.com

Ακροατήριο

H εκδήλωση απευθύνεται σε ιδιοκτήτες, διευθύνοντες συμβούλους, διευθυντές μάρκετινγκ, υπεύθυνους επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων, υπεύθυνους πελατειακών σχέσεων, υπεύθυνους πωλήσεων και άλλα σχετικά στελέχη από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο, ανεξαρτήτως κλάδου και μεγέθους. Επίσης, το Συνέδριο θα προσελκύσει επαγγελματίες από εταιρείες επικοινωνίας και δημόσιων σχέσεων, διαφημιστικά γραφεία, εταιρείες παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών μάρκετινγκ και μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Επικοινωνία

Project Manager

Λένα Κάκκουρα

Η Λένα είναι υπεύθυνη για το περιεχόμενο και τους ομιλητές της εκδήλωσης. Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις που σχετίζονται με το περιεχόμενο ή άλλες απορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί της στο lena.kakkoura@imhbusiness.com και +357 22 505 633

 

Marketing Manager

Γεωργία Ευθυμιάδου

Η Γεωργία είναι υπεύθυνη για το μάρκετινγκ και την προώθηση της εκδήλωσης. Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις/εισηγήσεις για το μάρκετινγκ της εκδήλωσης μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί της στο +357 22505575 ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Georgia.Efthymiadou@imhbusiness.com

Οι εγγραφές έκλεισαν
 

Ημέρα και ώρα

6 Απριλίου 2021 @ 11:30 ΠΜ -
02:00 ΜΜ
 

Λήξη Εγγραφών

06/04/2021
 

Γλώσσα Συνεδρίου

Greek
 

Τοποθεσία

Διαδικτυακό Γεγονός
 
Λήψη συμβάντων iCal

Κοινοποιήστε