Παγκύπριος Σύνδεσμος Ξενοδόχων (ΠΑΣΥΞΕ)

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ξενοδόχων (ΠΑΣΥΞΕ) είναι η Συνδικαλιστική Οργάνωση των ξενοδόχων της Κύπρου. Το ιστορικό και η ύπαρξη του Συνδέσμου έχουν τις ρίζες τους στα μέσα της δεκαετίας του 1930 όταν η Κυβέρνηση μαζί με τους τότε ξενοδόχους προχώρησε στη σύσταση της πρώτης “Ένωσης Ξενοδόχων”. Οι βάσεις ωστόσο για τη σύγχρονη συνδικαλιστική μορφή που πήρε ο Σύνδεσμος τέθηκαν το 1944 με την εθελοντική ίδρυση της “Παγκύπριας Ξενοδοχειακής Ένωσης” από τους ξενοδόχους όλης της Κύπρου. Το 1962, με την επίσημη εγγραφή της σαν συντεχνία μετονομάστηκε σε “Παγκύπριο Σύνδεσμο Ξενοδόχων”.
Οι κύριοι σκοποί της ύπαρξης του ΠΑΣΥΞΕ είναι οι εξής:

– Η προάσπιση και προαγωγή των καλώς νοουμένων εργοδοτικών και επαγγελματικών συμφερόντων των ξενοδόχων και του τόπου γενικά.
– Η προαγωγή της τουριστικής ανάπτυξης της Κύπρου.
– Η εξύψωση και ανάπτυξη των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων της Κύπρου και η βελτίωση του επαγγελματικού ξενοδοχειακού επιπέδου.
– Η προώθηση της αλληλεγγύης μεταξύ των Μελών του και η ανάπτυξη πνεύματος συνεργασίας για την επίτευξη των κοινών στόχων.

Για την επίτευξη των πιο πάνω σκοπών, ο ΠΑΣΥΞΕ ενεργεί δραστήρια και συντονισμένα αναπτύσσοντας πολύπλευρες δραστηριότητες σε διάφορους τομείς προσφέροντας ταυτόχρονα ζωτικής σπουδαιότητας υπηρεσίες προς τα Μέλη του και τον τουριστικό τομέα γενικά.
Ο ΠΑΣΥΞΕ διατηρεί στενή συνεργασία με Οργανισμούς και Συνδέσμους του εξωτερικού που σχετίζονται με την ξενοδοχειακή βιομηχανία και τον τουρισμό, όπως είναι η HOTREC (Hotels, Restaurants and Cafes in Europe) και το International Hotel & Restaurant Association (IH&RA), ενώ είναι αντεπιστέλλον Μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO) και του Universal Federation of Travel Agents’ Associations (UFTAA), από όπου αντλεί πολύτιμες γνώσεις, εμπειρίες και πληροφορίες για την τουριστική και ξενοδοχειακή βιομηχανία γενικά, τις διεθνείς τάσεις και προκλήσεις και ανάλογα ενημερώνει τα Μέλη του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *