Cyprus Hospitality Industry 2021: “Restarting Roadmap”

30 Μαρτίου 2021
Παγκύπριος Σύνδεσμος Ξενοδόχων (ΠΑΣΥΞΕ), Σύνδεσμος Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου (ΣΕΛΚ)

Ο οδικός χάρτης επανεκκίνησης της ξενοδοχειακής βιομηχανίας στη σκιά των προβλημάτων και των προκλήσεων που αντιμετωπίζει ο κλάδος λόγω της πανδημίας, αλλά και οι προοπτικές ανάκαμψης του τομέα με φόντο την επερχόμενη τουριστική σαιζόν, θα βρεθούν στο επίκεντρο διαδικτυακού συνεδρίου που διοργανώνει ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ξενοδόχων (ΠΑΣΥΞΕ), υπό τον τίτλο Cyprus Hospitality Industry 2021: «Restarting Roadmap». Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Μαρτίου 2021, από τις 16:00 μέχρι τις 17:30.

Η πανδημία έχει αδιαμφισβήτητα επιφέρει καίριο πλήγμα στην παγκόσμια οικονομία και έχει προκαλέσει οικονομική ασφυξία σε πλείστους τομείς της επιχειρηματικής δραστηριότητας. Η τουριστική και κατ’ επέκταση ξενοδοχειακή βιομηχανία, είναι ένας από τους κλάδους εκείνους στους οποίους η επέλαση της πανδημίας άφησε και εξακολουθεί να αφήνει βαθιά χαραγμένα τα σημάδια της, καθώς οδηγήθηκε σε μια μακρά περίοδο πλήρους παράλυσης, βρέθηκε αντιμέτωπη με πρωτόγνωρες δυσκολίες και με ένα εξαιρετικά αβέβαιο μέλλον, όσον αφορά το πότε και σε ποιο βαθμό θα καταστεί εφικτή η επανεκκίνησή της. Ειδικότερα στην Κύπρο, το πλήγμα της πανδημίας στην τουριστική/ξενοδοχειακή βιομηχανία, υπήρξε εκ των πραγμάτων, ζωτικής σημασίας χτύπημα και για την ευρύτερη οικονομία του νησιού, αφού ως γνωστόν, ο τουρισμός αποτελεί βασικό πυλώνα επί του οποίου εδράζεται η ανάπτυξή της.

Το συνέδριο θα παρουσιάσει τις επιπτώσεις της πανδημίας στον ξενοδοχειακό και γενικότερα στον τουριστικό τομέα της Κύπρου, όπως και τις προκλήσεις τις οποίες μέχρι και σήμερα καλούνται να αντιμετωπίσουν οι επιχειρηματίες στον ξενοδοχειακό κλάδο. Ταυτόχρονα, θα τεθούν επί τάπητος οι εκτιμήσεις και οι προβλέψεις αναφορικά με τις προοπτικές ανάκαμψης του κλάδου.

Οι στόχοι του συνεδρίου:

• Παρουσίαση των αλλαγών και των προκλήσεων που αντιμετωπίζει ο τομέας του τουρισμού στην Κύπρο, και συγκεκριμένα η ξενοδοχειακή βιομηχανία
• Ενίσχυση του διαλόγου μεταξύ των επαγγελματιών του τουριστικού και παρεμφερών τομέων στην Κύπρο από την μια, και της κυβέρνησης από την άλλη
• Ανάδειξη της παρουσίας και των δράσεων του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων (ΠΑΣΥΞΕ)
• Ενημέρωση εμπλεκόμενων φορέων για τις εκτιμήσεις και τις προβλέψεις αναφορικά με την πορεία της τουριστικής βιομηχανίας
• Παρουσίαση εισηγήσεων και προτάσεων πολιτικών στήριξης για ανάκαμψη του τομέα
• Η διοργάνωση αυτή να αποτελέσει προοίμιο για το ετήσιο Συνέδριο Ξενοδόχων και την Έκθεση Προϊόντων και Υπηρεσιών που διοργανώνεται από τον ΠΑΣΥΞΕ

Πρόγραμμα

Για να κατεβάσετε το πρόγραμμα του συνεδρίου πατήστε εδώ.

Ομιλητές
Συντονιστής
Φιλοκύπρος Ρουσουνίδης
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ

ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ, ΠΑΣΥΞΕ

Ο Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης είναι κάτοχος τίτλου MBA International Business από το London Southbank University του Ηνωμένου Βασιλείου και διαθέτει πολυετή πείρα σε διευθυντικές θέσεις σε μεγάλες εταιρείες όπως η DHI GLOBAL MEDICAL GROUP ως Διευθύνων Σύμβουλος, η Cobalt Air ως Ανώτερος Αντιπρόεδρος, το DUBAI ΕΤΑ GROUP ως Γενικός Διευθυντής και οι ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΑΕΡΟΓΡΑΜΜΕΣ ως Γενικός Διευθυντής (Inflight Services). Ανέλαβε τα καθήκοντα του Γενικού Διευθυντή του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων από τον Ιούνιο του 2020 και εκπροσωπεί τον Σύνδεσμο σε αρμόδιους Φορείς όπως το Υφυπουργείο Τουρισμού, Κυβερνητικά Τμήματα, στη Βουλή των Αντιπροσώπων, καθώς και σε Επιτροπές, Οργανισμούς και Συνδέσμους της Κύπρου και του εξωτερικού που σχετίζονται με την ξενοδοχειακή βιομηχανία και τον τουρισμό. Είναι Μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Ιταλο- Κυπριακού Εμπορικού Επιμελητηρίου και Μέλος στην Παράλληλη Βουλή για την Επιχειρηματικότητα.

Ομιλητές
Χάρης Λοϊζίδης

Πρόεδρος, ΠΑΣΥΞΕ

O Χάρης Λοϊζίδης είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Manchester στα Οικονομικά με ειδίκευση στο Business Finance. Κατέχει τη θέση του Προέδρου του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων από το 2003 μέχρι σήμερα, καθώς και τη θέση του Αναπληρωτή Προέδρου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου. Κατά την περίοδο 1999-2003 διετέλεσε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου των Κυπριακών Αερογραμμών. Δραστηριοποιείται στις οικογενειακές επιχειρήσεις που καλύπτουν τους τομείς του Τουρισμού, Εμπορίου, Κατασκευαστικά & Αναπτυξιακά Έργα.

Γιάννης Καρούσος
Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Κυπριακή Δημοκρατία

Ο Γιάννης Καρούσος κατάγεται από την Αγία Νάπα, γεννήθηκε στις 21 Νοεμβρίου 1979. Είναι πτυχιούχος του Βρετανικού Πανεπιστημίου University of Surrey, με τίτλο σπουδών BSc (Hons) in International Hospitality and Tourism Management, όπου και ειδικεύτηκε σε θέματα στρατηγικής ανάπτυξης τουριστικών προορισμών. Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο ΜΒΑ (Joint) από το Γαλλικό ESSEC Business School και το Αμερικάνικο Cornell University και είναι κάτοχος του επαγγελματικού τίτλου Chartered Marketer από το Chartered Institute of Marketing του Ηνωμένου Βασιλείου. Στις 3 Δεκεμβρίου 2019 διορίστηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στη θέση του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων. Στις 3 Μαρτίου 2013, σε ηλικία 33 ετών, εκλέγεται Δήμαρχος Αγίας Νάπας και ακολούθως στις 18 Δεκεμβρίου 2016, επανεκλέγεται στη θέση του Δημάρχου Αγίας Νάπας. Από το 2006 μέχρι και το 2013 κατείχε τη θέση Δημοτικού Συμβούλου στο Δήμο Αγίας Νάπας. Επιπρόσθετα διετέλεσε Πρόεδρος της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Επαρχίας Αμμοχώστου (ΕΤΑΠ), Πρόεδρος του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Αγίας Νάπας, Πρόεδρος της Κοινοπραξίας Συμβουλίων Αποχετεύσεων Αγίας Νάπας Παραλιμνίου, Ιδρυτής και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Αγίας Νάπας, Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού και μέλος της Πολιτιστικής Επιτροπής του Δήμου Αγίας Νάπας καθώς επίσης μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του κοινωφελούς Ιδρύματος «Δέσποινα», που στηρίζει παιδιά με παιδικό διαβήτη. Είναι νυμφευμένος με τη Μαρία Αναστάση με την οποία έχει αποκτήσει δύο παιδιά.

Σάββας Περδίος
Υφυπουργός Τουρισμού, Κυπριακή Δημοκρατία

Ο Σάββας Περδίος γεννήθηκε το 1981 στη Λευκωσία. Είναι ο Υφυπουργός Τουρισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας από τις 2 Ιανουαρίου 2019. Σπούδασε Οικονομικά και Λογιστική στο Πανεπιστήμιο του Warwick και Διεθνή Διοίκηση Ξενοδοχείων (BA, 2004-2008) στο École Hôteliere de Lausanne. O Κύριος Περδίος θεωρεί τον εαυτό του πολύ τυχερό που έχει κάνει το χόμπι του επάγγελμα. Η καριέρα του στον Τομέα του Τουρισμού και της Φιλοξενίας ξεκίνησε στην πολύ νεαρή ηλικία των 15 ετών καθώς εργάστηκε κατά τους καλοκαιρινούς μήνες σε θέσεις όπως κουζίνα , συντήρηση, εστιατόριο, διοργάνωση δεξιώσεων, οροφοκομία και υποδοχή. Κατά την περίοδο 2008-2010, μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του, ο κύριος Περδίος εργάστηκε σε διεθνούς εμβέλειας εταιρίες όπως η Design Hotels στην Μύκονο και η Kempinski Hotels στην Ελβετία. Από τον Ιανουάριο 2010 και μέχρι τον Ιανουάριο του 2018 εργάστηκε στη Louis Hotels από την θέση του Quality and Brand Manager. Το πόστο περι- λάμβανε τη δημιουργία, εφαρμογή και διατήρηση λειτουργικών προτύπων σε όλο το φάσμα των υπηρεσιών της εταιρίας (25 ξενοδοχειακές μονάδες και μεγάλο αριθμό εστιατορίων). Επιπλέον ήταν υπεύθυνος για θέματα branding και reputation management. Μετά από 8 χρόνια σε αυτή την θέση ο κύριος Περδίος προάχθηκε στη θέση του Chief Operating Officer, την οποία κατείχε μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων του στο Υφυπουργείο Τουρισμού Κύπρου . Έχει άπταιστη γνώση της Αγγλικής , Γαλλικής και Γερμανικής γλώσσας.

Μαρία Κουρούπη
Ανώτερη Διευθύντρια Αεροπορικής Ανάπτυξης, Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας, HERMES Αεροδρόμια, Κύπρος

Η Μαρία Κουρούπη εντάχθηκε στο δυναμικό της Hermes Airports το 2009, φέρνοντας μαζί της σημαντική εμπειρία έχοντας δουλέψει πάνω από 20 χρόνια στον τομέα των αερομεταφορών. Η Μαρία κατέχει τη θέση της Ανώτερης Διευθύντριας Αεροπορικής Ανάπτυξης, Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας από το 2013. Eχει εκτενή εμπειρία στον τομέα της αεροπορικής βιομηχανίας καθώς επίσης και σε θέματα μάρκετινγκ. Είναι μέλος του Chartered Institute of Marketing έχοντας αποκτήσει το δίπλωμα στο Μάρκετινγκ και είναι κάτοχος MBA από το Πανεπιστήμιο Abertay Dundee της Σκωτίας καθώς επίσης και από το Cyprus International Institute of Management. Η Μαρία ηγείται της ομάδας ανάπτυξης της αεροπορικής συνδεσιμότητας των αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου και είναι υπεύθυνη για την Εταιρική Επικοινωνία, την εφαρμογή της στρατηγικής ψηφιακών μέσων, της επικοινωνίας με τα ΜΜΕ και της Κοινωνικής Υπευθυνότητας. Είναι επίσης μέλος της Οικονομικής Επιτροπής του ACI. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο τουριστικό branding και τις καινοτόμες πρακτικές μάρκετινγκ, συμμετέχει ενεργά στις συλλογικές προσπάθειες αναδιαμόρφωσης της τουριστικής εμπειρίας στην Κύπρο και την δημιουργία ζήτησης για την υποστήριξη της βιώσιμης ανάπτυξης της τουριστικής βιομηχανίας.

Χορηγοί

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ

Republic of Cyprus Deputy Ministry of Tourism
Οργανωτές
Παγκύπριος Σύνδεσμος Ξενοδόχων (ΠΑΣΥΞΕ)

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ξενοδόχων (ΠΑΣΥΞΕ) είναι η Συνδικαλιστική Οργάνωση των ξενοδόχων της Κύπρου. Το ιστορικό και η ύπαρξη του Συνδέσμου έχουν τις ρίζες τους στα μέσα της δεκαετίας του 1930 όταν η Κυβέρνηση μαζί με τους τότε ξενοδόχους προχώρησε στη σύσταση της πρώτης "Ένωσης Ξενοδόχων". Οι βάσεις ωστόσο για τη σύγχρονη συνδικαλιστική μορφή που πήρε ο Σύνδεσμος τέθηκαν το 1944 με την εθελοντική ίδρυση της "Παγκύπριας Ξενοδοχειακής Ένωσης" από τους ξενοδόχους όλης της Κύπρου. Το 1962, με την επίσημη εγγραφή της σαν συντεχνία μετονομάστηκε σε "Παγκύπριο Σύνδεσμο Ξενοδόχων". Οι κύριοι σκοποί της ύπαρξης του ΠΑΣΥΞΕ είναι οι εξής:

- Η προάσπιση και προαγωγή των καλώς νοουμένων εργοδοτικών και επαγγελματικών συμφερόντων των ξενοδόχων και του τόπου γενικά. - Η προαγωγή της τουριστικής ανάπτυξης της Κύπρου. - Η εξύψωση και ανάπτυξη των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων της Κύπρου και η βελτίωση του επαγγελματικού ξενοδοχειακού επιπέδου. - Η προώθηση της αλληλεγγύης μεταξύ των Μελών του και η ανάπτυξη πνεύματος συνεργασίας για την επίτευξη των κοινών στόχων.

Για την επίτευξη των πιο πάνω σκοπών, ο ΠΑΣΥΞΕ ενεργεί δραστήρια και συντονισμένα αναπτύσσοντας πολύπλευρες δραστηριότητες σε διάφορους τομείς προσφέροντας ταυτόχρονα ζωτικής σπουδαιότητας υπηρεσίες προς τα Μέλη του και τον τουριστικό τομέα γενικά. Ο ΠΑΣΥΞΕ διατηρεί στενή συνεργασία με Οργανισμούς και Συνδέσμους του εξωτερικού που σχετίζονται με την ξενοδοχειακή βιομηχανία και τον τουρισμό, όπως είναι η HOTREC (Hotels, Restaurants and Cafes in Europe) και το International Hotel & Restaurant Association (IH&RA), ενώ είναι αντεπιστέλλον Μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO) και του Universal Federation of Travel Agents’ Associations (UFTAA), από όπου αντλεί πολύτιμες γνώσεις, εμπειρίες και πληροφορίες για την τουριστική και ξενοδοχειακή βιομηχανία γενικά, τις διεθνείς τάσεις και προκλήσεις και ανάλογα ενημερώνει τα Μέλη του.

Σύνδεσμος Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου (ΣΕΛΚ)

Ο Σύνδεσμος Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου (ΣΕΛΚ) είναι η αρμόδια αρχή για το λογιστικό επάγγελμα στην Κύπρο. Ο ΣΕΛΚ, που ιδρύθηκε το 1961, έχει σήμερα περισσότερους από 5.300 επαγγελματίες λογιστές ως μέλη και άλλους 3.500 φοιτητές και πτυχιούχους. Οι κύριοι στόχοι του περιλαμβάνουν την παροχή οργανωτικού πλαισίου για όλους τους επαγγελματίες λογιστές, την υποστήριξη και προώθηση των δραστηριοτήτων και των ενδιαφερόντων του επαγγέλματος του λογιστή, τη διαφύλαξη της φήμης του επαγγέλματος και την τήρηση του Κώδικα Δεοντολογίας από όλα τα μέλη του, καθώς και την συνεχή επαγγελματική εξέλιξη και ενημέρωση των μελών σε θέματα σχετικά με λογιστικά, ελεγκτικά και άλλα επιχειρηματικά θέματα. Επιπλέον, στον ΣΕΛΚ έχει ανατεθεί το καθήκον να ρυθμίζει το ελεγκτικό επάγγελμα και είναι επίσης αρμόδια αρχή σύμφωνα με τους νόμους για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, τους νόμους για τη ρύθμιση των επιχειρήσεων που παρέχουν διοικητικές υπηρεσίες και τον νόμο περί αφερεγγυότητας. Ο ΣΕΛΚ είναι βασικός ενδιαφερόμενος παράγοντας στην οικονομία της χώρας, διαδραματίζοντας ζωτικό ρόλο για την καθιέρωση και τη διατήρηση της Κύπρου ως εξέχοντος διεθνούς επιχειρηματικού κέντρου καλής φήμης. Παρέχει βοήθεια στην Κυβέρνηση και τις υπηρεσίες της, συμμετέχοντες στην κοινοβουλευτική διαβούλευση και συνεργάζεται αρμονικά με άλλους φορείς του ιδιωτικού τομέα. Επιπλέον, ο ΣΕΛΚ δραστηριοποιείται εκτός των συνόρων της Κύπρου μέσω ενός δικτύου διεθνών λογιστικών και άλλων επαγγελματικών φορέων.

Συντονιστές
IMH

IMH is a leading Corporate Events, Media, Business Intelligence and Networking organisation with a vast annual agenda of over 200 conferences, business forums, exhibitions, investment summits, client events and business awards ceremonies. Organised by IMH in Cyprus and abroad, these are considered to be Cyprus’ largest business and professional networking platforms. Our Business Media Department publishes Cyprus’ two most popular monthly business magazines– IN Business and GOLD –and two digital media platforms, IN Business News and CBN (Cyprus Business News) with their Daily Newsletters providing executives with news and updates on the local business and economic landscape, in Greek and English respectively. Our Consumer Media Department operates REPORTER, one of the country's most popular news portals, as well as SUPER FM, Cyprus’ Number 1 Greek music radio station. IMH also participates in Cyprus Government, EU and other international organisations’ projects and programmes. www.imhbusiness.com

Ακροατήριο

Το συνέδριο απευθύνεται σε:

• Μέλη ΠΑΣΥΞΕ
• CEO και διευθυντικά στελέχη του τουριστικού τομέα (ξενοδοχεία, επισιτιστικός τομέας, ταξιδιωτικά γραφεία, αεροδρόμια, αεροπορικές εταιρείες), αλλά και σε όλες τις παρεμφερείς εταιρείες που παρέχουν υπηρεσίες στη ξενοδοχειακή/τουριστική βιομηχανία
• Σημαντικούς επιχειρηματικούς συνδέσμους και φορείς που σχετίζονται άμεσα και έμμεσα με την τουριστική και ξενοδοχειακή βιομηχανία
• Εργοδοτικές οργανώσεις
• Συντεχνίες
• Τοπική Αυτοδιοίκηση και εταιρείες τουριστικής ανάπτυξης
• ΜΜΕ

Χορηγοί Επικοινωνίας
περιοδικό GOLD

Το περιοδικό GOLD κυκλοφόρησε το 2011 ως η πρώτη αγγλόφωνη επιχειρηματική μηνιαία έκδοση στην Κύπρο. Σήμερα, όχι μόνο αποτελεί ένα έντυπο που προωθεί με συνέπεια καλές επιχειρηματικές πρακτικές, με επίκεντρο την προώθηση της Κύπρου ως διεθνούς επιχειρηματικού κέντρου, αλλά επιπλέον, διαθέτει ένα μοναδικό αναγνωστικό κοινό, το οποίο απαρτίζεται από high net-worth-in-dividuals, στελέχη διεθνών επιχειρήσεων, αγγλόφωνους επιχειρηματίες γυναίκες και άντρες, Κύπριους και μη.

Περιοδικό IN Business

Ως η ναυαρχίδα των media brands της ΙΜΗ, το περιοδικό IN Business, συμπληρώνει 16 χρόνια πορείας, κατά τα οποία προβλήθηκαν μέσα από τις σελίδες του χιλιάδες παραδείγματα του ευ επιχειρείν από επιχειρήσεις και επιχειρηματίες, brands, εταιρικές πρακτικές και εξελίξεις. Στόχος του IN Business ήταν και παραμένει η προβολή του κυπριακού ευ επιχειρείν. www.inbusinessnews.com

πορταλ REPORTER

O REPORTER έκανε τη διαφορά στα κυπριακά ψηφιακά ΜΜΕ, συνδυάζοντας την καταγραφή των ειδήσεων και την παρακολούθηση των εξελίξεων με τα δικά του, αποκλειστικά ανθρώπινα και κοινωνικά ρεπορτάζ. Η δημοσιογραφική συνταγή του, τον έφερε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα στην τρίτη θέση επισκεψιμότητας ανάμεσα στα ειδησεογραφικά Portals στην Κύπρο. www.reporter.com.cy

Επικοινωνία

Επικοινωνία

Project Manager

Αθηνά Κυριάκου

Η Αθηνά είναι υπεύθυνη για το περιεχόμενο και τους ομιλητές της εκδήλωσης. Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις που σχετίζονται με το περιεχόμενο ή άλλες απορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί της στο athina.kyriakou@imhbusiness.com και +357 22 505 580

 

Marketing Manager

Γεωργία Ευθυμιάδου

Η Γεωργία είναι υπεύθυνη για το μάρκετινγκ και την προώθηση της εκδήλωσης. Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις/εισηγήσεις για το μάρκετινγκ της εκδήλωσης μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί της στο +357 22505575 ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Georgia.Efthymiadou@imhbusiness.com

 

Ημέρα και ώρα

30 Μαρτίου 2021 @ 09:00 ΠΜ -
02:00 ΜΜ
 

Γλώσσα Συνεδρίου

Ελληνικά
 

Τοποθεσία

Διαδικτυακό Γεγονός
 
Λήψη συμβάντων iCal

Κοινοποιήστε