12th Nicosia Economic Congress

12 Απριλίου 2022
Σύνδεσμος Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου (ΣΕΛΚ), περιοδικό GOLD

Γενικές Πληροφορίες

9173 9173 people viewed this event.
Paid/Free

Για δωδέκατη συνεχή χρονιά, το Nicosia Economic Congress διοργανώνεται με στόχο να σκιαγραφήσει την επικρατούσα κατάσταση της κυπριακής οικονομίας και να παραθέσεις τις μελλοντικές της προοπτικές. Αποτελεί μια από τις σημαντικότερες συνάξεις όπου υψηλόβαθμα στελέχη από όλες τις κυπριακές επιχειρήσεις, επιχειρηματίες, οικονομολόγοι, ακαδημαϊκοί, υπουργοί και αρμόδιοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι αρμόδιων κυβερνητικών αξιωματούχων έχουν την ευχέρεια να ενημερωθούν για τα τρέχοντα οικονομικά θέματα, να θέσουν τα ερωτήματά τους, καθώς και να αναπτύξουν τις δικές τους θέσεις και απόψεις.

*Το συνέδριο θα διεξαχθεί διά φυσικής παρουσίας, βάσει των υγειονομικών πρωτοκόλλων που θα ισχύουν τη δεδομένη χρονική περίοδο και σύμφωνα με την εξέλιξη του COVID-19. Σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα, η συμμετοχή σε συνέδριο διά φυσικής παρουσίας προϋποθέτει την προσκόμιση: πιστοποιητικού ολοκληρωμένου εμβολιαστικού σχήματος ή ανάρρωσης από τη νόσο COVID-19 (και σε κάθε περίπτωση δεν έχει παρέλθει η διάρκεια ισχύος του) ή πιστοποιητικού εμβολιασμού ατόμων που άρχισαν το εμβολιαστικό τους σχήμα και δεν έχει παρέλθει η χρονική περίοδος που απαιτείται για τη λήψη της 2ης ή της 3ης δόσης εμβολίου, με επιπρόσθετη προσκόμιση αρνητικού αποτελέσματος εξέτασης PCR (με ισχύ 72 ωρών) ή Rapid test (με ισχύ 48 ωρών). Επίσης, επιτρέπεται η είσοδος σε άτομα τα οποία δεν έχουν εμβολιαστεί με την προσκόμιση αρνητικού αποτελέσματος εξέτασης PCR (με ισχύ 72 ωρών) ή Rapid test (με ισχύ 48 ωρών). Απαραίτητη προϋπόθεση η προσκόμιση των πιο πάνω υπό μορφή EUDCC (QR code) για έλεγχο μέσω της εφαρμογής CovScan Cyprus. Επιπλέον, η επίδειξη αποδεικτικού στοιχείου ταυτοποίησης (ταυτότητα, διαβατήριο ή άδεια οδήγησης) κατά τη διάρκεια ελέγχου του Safe Pass, είναι υποχρεωτική.

Εγγραφή

12th Nicosia Economic Congress - Προσκλήσεις
Δωρεάν
-
Περιορισμένος αριθμός προσκλήσεων.
12th Nicosia Economic Congress
290.00
-
12th Nicosia Economic Congress - Members
203.00
-
Πρόγραμμα

Για να κατεβάσετε το πρόγραμμα του συνεδρίου πατήστε εδώ.

 

Ομιλητές
Πιερής Μάρκου
Πρόεδρος, Σύνδεσμος Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου (ΣΕΛΚ)

Ο Πιερής Μάρκου είναι ο Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της Deloitte στην Κύπρο και μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Deloitte Μέσης Ανατολής, έχοντας υπηρετήσει προηγουμένως ως Επικεφαλής των Φορολογικών και Νομικών Υπηρεσιών. Ξεκίνησε την καριέρα του το 1986 στο Λονδίνο και το 2000 διορίστηκε συνέταιρος στον οίκο Χρυσάνθου & Χριστοφόρου (Andersen). Είναι μέλος του Συμβουλίου του ΣΕΛΚ από το 2014, και εκλεγμένος Πρόεδρος για την περίοδο 2021-2023, έχοντας διατελέσει επίσης Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου κατά την περίοδο 2019-2021. Διαθέτει πολλά χρόνια συμμετοχής και προσφοράς στα δρώμενα του ΣΕΛΚ, κατέχοντας σημαντικούς επαγγελματικούς ρόλους, συμπεριλαμβανομένου και αυτού του Προέδρου της Φορολογικής Επιτροπής και της Επιτροπής Φόρου Προστιθέμενης Αξίας. Είναι επίσης μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Λευκωσίας. Είναι κάτοχος πτυχίου Λογιστικής, B.A. (Hons), μέλος του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Αγγλίας και Ουαλίας (ICAEW) και μέλος του Chartered Institute of Taxation του Ηνωμένου Βασιλείου.

Χρίστος Πατσαλίδης
Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής (CEO), HB Insurance Holding Ltd

Ο Χρίστος Πατσαλίδης γεννήθηκε το 1968. Σπούδασε Αναλογιστικές Επιστήμες με πλήρη υποτροφία τόσο στις προπτυχιακές, όσο και στις μεταπτυχιακές σπουδές του στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αμέσως μετά τις σπουδές του, εντάχθηκε στο δυναμικό της συμβουλευτικής σε αναλογιστικά θέματα εταιρείας i.e. Muhanna & Co. Cyprus, όπου ειδικεύτηκε σε συνταξιοδοτικά συστήματα και συστήματα κοινωνικών ασφαλίσεων. Το 1994 εντάχθηκε στον Όμιλο της Cyprus Popular Bank, όπου βοήθησε στη δημιουργία της ασφαλιστικής εταιρείας Laiki Cyprialife. Παρέμεινε στην εταιρεία μέχρι το 2000 ως Διευθυντής Ασφαλιστικών Εργασιών και Αναλογιστικών Υπηρεσιών. Στη συνέχεια, διετέλεσε Γενικός Διευθυντής και Διευθύνων Σύμβουλος στη Liberty Life Insurance. Από το 2003 μέχρι το 2009 διετέλεσε Διευθυντής Ασφαλιστικών Εργασιών και Αναλο[1]γιστικών Υπηρεσιών στην Ethniki General Insurance και Ethniki Insurance Limited. Μετέπειτα, ανέλαβε τον ρόλο του Chief Actuary και Risk Manager του ομίλου Nest Investments (Holdings) Ltd, όπου ήταν υπεύθυνος για τις αναλογιστικές υπηρεσίες και τις υπηρεσίες διαχείρισης κινδύνων για τις ασφαλιστικές εταιρίες του ομίλου σε διάφορες χώρες. Είναι κάτοχος των τίτλων Fellow of the Society of Actuaries (FSA), Chartered Enterprise Risk Analyst (CERA), Fellow of the Conference of Consulting Actuaries (FCA), Certified Fellow of the Institute of Risk Management (CFIRM), Fellow of the Cyprus Actuarial Association (FCAA), Fellow of the Hellenic Actuarial Society (FHAS) και Associate of the Institute of Actuaries in the UK (AIA). Η εμπειρία του περιλαμβάνει σχεδιασμό ασφαλιστικών προϊόντων, σχεδιασμό και υλοποίηση ψηφιακών υποδομών, το συνολικό φάσμα των αναλογιστικών πτυχών ασφαλιστικών εργασιών όσο αφορά στον κλάδο ζωής όσο και στους γενικούς κλάδους, διαχείριση κινδύνων, αντασφαλίσεις, διανομή ασφαλιστικών προϊόντων, διαχείριση λειτουργιών, κλπ. Από το Δεκέμβριο του 2020, είναι Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της HB Insurance Holding Ltd, θυγατρικής της Ελληνικής Τράπεζας, υπεύθυνος για την εποπτεία και τη στρατηγική ανάπτυξη των δύο Ασφαλιστικών θυγατρικών του Ομίλου. Είναι Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των Ασφαλιστικών θυγατρικών του Ομίλου της Ελληνικής Τράπεζας, Hellenic Life Insurance Company Limited και Παγκυπριακή Ασφαλιστική Λίμιτεδ, όπως επίσης και της HB Insurance Holding Limited.

Δρ. Θωμάς Κελεπούρης

Partner, McKinsey & Company

Ο Δρ. Θωμάς Κελεπούρης είναι Partner στο γραφείο της McKinsey στην Αθήνα. Διαθέτει εκτενή εμπειρία στην υποστήριξη χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων σε προγράμματα μετασχηματισμού μεγάλης κλίμακας, με ιδιαίτερη έμφαση στον Ψηφιακό και Πιστωτικό Κίνδυνο, στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή. Πρόσφατα, υποστηρίζει χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στο σχεδιασμό της στρατηγικής ESG. Ο Θωμάς είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο του Cambridge, MSc στα Πληροφοριακά Συστήματα από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και BSc στην Πληροφορική και τις Τηλεπικοινωνίες από το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Κωνσταντίνος Πετρίδης

Υπουργός Οικονομικών

Ο Κωνσταντίνος Πετρίδης διορίστηκε Υπουργός Οικονομικών στις 3 Δεκεμβρίου 2019. Γεννήθηκε στη Λευκωσία την 1η Ιουλίου 1974. Αποφοίτησε από την Αγγλική Σχολή Λευκωσίας και υπηρέτησε στην Εθνική Φρουρά ως έφεδρος αξιωματικός πεζικού. Σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Nottingham και ακολούθως απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο - Μάστερ στην Πολιτική Οικονομία (MSc Political Economy of Transition in Europe) από τη Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου (London School of Economics). Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ το 2000 εργάστηκε σε θέματα εναρμόνισης στη Διεύθυνση Σχέσεων Κύπρου – ΕΕ στο Γραφείο Προγραμματισμού. Από το 2000 μέχρι το 2006 διετέλεσε Ανώτερος Λειτουργός στον Σύνδεσμο Τραπεζών Κύπρου και εκπρόσωπος του Συνδέσμου στην Ευρωπαϊκή Τραπεζική Ομοσπονδία και στην Εθνική Επιτροπή Προετοιμασίας για την Υιοθέτηση του Ευρώ. Το 2006 προσελήφθη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες όπου και εργάστηκε ως οικονομολόγος στη Γενική Διεύθυνση Γεωργίας και στη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2011. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή διετέλεσε διαπραγματευτής σε συμφωνίες απελευθέρωσης του εμπορίου μεταξύ ΕΕ και τρίτων χωρών ενώ εργάστηκε και σε θέματα δημόσιων ενισχύσεων στον τομέα των μεταφορών. Τον Σεπτέμβριο του 2011 ανέλαβε τα καθήκοντα του Διευθυντή του Γραφείου του Προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού. Την περίοδο 2013-2017 διετέλεσε Υφυπουργός παρά των Προέδρω. Από τις 11/05/2017 ανέλαβε καθήκοντα ως Υπουργός των Εσωτερικών, μέχρι τις 3/12/2019 που διορίστηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ως Υπουργός Οικονομικών.

Νατάσα Πηλείδου
Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας

Η Νατάσα Πηλείδου ανέλαβε καθήκοντα ως Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας στις 10 Ιουλίου 2020. Προηγουμένως, από την 1η Μαρτίου 2018, είχε υπηρετήσει ως η πρώτη Υφυπουργός Ναυτιλίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, θέση από την οποία εργάστηκε για τη στρατηγική ανάπτυξη και προώθηση της Κύπρου ως σύγχρονου, αποδοτικού και ολοκληρωμένου ναυτιλιακού κέντρου. Στα κύρια επιτεύγματα του Υφυπουργείου, κατά τη θητεία της κας Πηλείδου, περιλαμβάνονται ο εκσυγχρονισμός του ναυτιλιακού πλαισίου – νομοθεσιών και φορολογικών και άλλων κινήτρων, η επανέγκριση από την ΕΕ, μέχρι το 2030, του φορολογικού συστήματος που διέπει τη ναυτιλία, η αυτοματοποίηση των διαδικασιών του Υφυπουργείου και η προώθηση της ναυτικής εκπαίδευσης και της ναυτικής τεχνολογίας, με αποτέλεσμα την προσέλκυση νέων ναυτιλιακών εταιρειών και τη διεύρυνση του μεγέθους και του φάσματος του κυπριακού ναυτιλιακού συμπλέγματος. Διετέλεσε Γενική Διευθύντρια του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων (Invest Cyprus), από τον Απρίλιο του 2016 μέχρι και τον διορισμό της ως Υφυπουργού, όπου ήταν υπεύθυνη για τον σχεδιασμό και την εφαρμογή του στρατηγικού πλάνου του Οργανισμού, σε πλήρη συνάρτηση με τους αναπτυξιακούς στόχους του Κράτους. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης με άριστα (first class with distinction) στη Γαλλική και Ιταλική Φιλολογία. Είναι μέλος του Institute of Chartered Accountants in England and Wales και του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου. Διαθέτει επαγγελματική εμπειρία πέραν των 15 ετών, έχοντας, μεταξύ άλλων, διατελέσει Περιφερειακή Διευθύντρια Επιχειρήσεων στην Baker Tilly in South East Europe (Regional Chief Operating Officer), επικεφαλής των τμημάτων Finance, Marketing, HR, Administration, Operations και ΙΤ για την Κύπρο, Ελλάδα, Ρουμανία, Βουλγαρία και Μολδαβία. Για εννέα χρόνια εργάστηκε στην PwC σε Κύπρο, Μιλάνο και Λονδίνο, στους τομείς παροχής ελεγκτικών, φορολογικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών σε πολυεθνικές και άλλες εταιρείες χρηματοοικονομικών και ασφαλιστικών υπηρεσιών, ενέργειας, ανάπτυξης γης, ναυτιλίας και προϊόντων ταχείας κατανάλωσης. Στο Λονδίνο παρέδιδε, επίσης, μαθήματα επαγγελματικής κατάρτισης σε εκπαιδευόμενους ελεγκτές του ACA, ACCA και CIMA, στη γνωστή σχολή επαγγελματικής εκπαίδευσης BPP. Επιπρόσθετα της μητρικής της γλώσσας, μιλά Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά.

Ανδρέας Ζαχαριάδης
Γενικός Διευθυντής, Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων

Ο Ανδρέας Ζαχαριάδης γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1967. Είναι απόφοιτος της Αγγλικής Σχολής Λευκωσίας (1986) και σπούδασε Οικονομικά και Λογιστική [B.Sc. (Hons) Business Economics and Accounting] στο Πανεπιστήμιο Southampton του Ηνωμένου Βασιλείου (1991). Στη συνέχεια εργάστηκε σε ελεγκτικό οίκο του Ηνωμένου Βασιλείου και απέκτησε το επαγγελματικό προσόν του εγκεκριμένου λογιστή-ελεγκτή του Institute of Chartered Accountants in England and Wales (ACA). Επέστρεψε στην Κύπρο το 1994, εργάστηκε σε ελεγκτικό οίκο μέχρι το 1997 οπόταν διορίστηκε Λογιστής στο Γενικό Λογιστήριο της Δημοκρατίας. Στις 3 Νοεμβρίου 2010 διορίστηκε Βοηθός Γενικός Λογιστής της Δημοκρατίας. Στις 1.9.2020 διορίστηκε Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Ελένη Νεοπτολέμου

Partner, Harris Kyriakides

Η Ελένη Νεοπτολέμου είναι μέλος του Εμπορικού Τμήματος της Harris Kyriakides. Ειδικεύεται στους τομείς της ενέργειας, διοικητικού δικαίου, διαδικασιών δημοσίων προσφορών και προστασίας προσωπικών δεδομένων. Διαθέτει εμπειρία στο χειρισμό δικαστηριακών υποθέσεων διαφόρων δικαιοδοσιών καθώς επίσης και ενώπιον της Αναθεωρητικής Αρχής Προσφορών, του Εφόρου Εμπορικών Σημάτων και άλλων διοικητικών αρχών. Παρέχει νομικές συμβουλές και γνωματεύ¬σεις σχετικά με τους ανωτέρω τομείς, σε αγοραπωλησίες μετοχών και δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας. Έχει διοριστεί ως Υπεύθυνος Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων σε διάφορα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου και ιδιωτικές εταιρείες. Η Ελένη είναι απόφοιτος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κατέχει μεταπτυχιακό από το University of Central Lancashire και είναι μέλος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου από το 2016.

Χριστόδουλος Ε. Αγκαστινιώτης

Πρόεδρος, ΚΕΒΕ

Ο Χριστόδουλος Ε. Αγκαστινιώτης σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων & Διοικητικές Επιστήμες στο Ηνωμένο Βασίλειο και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού Msc in Management από το πανεπιστήμιο του Cranfield. Είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της VitaTrace Nutrition Ltd Group που δραστηριοποιείται στους τομείς της διατροφής και υγείας των ζώων με εργασίες σε Κύπρο και εξωτερικό. Η εταιρία έχει λάβει βραβεία τόσο για τις εξαγωγές όσο και για την ποιότητα των υπηρεσιών της αλλά γιακαι την εταιρική κοινωνική της ευθύνη. Ο Χριστόδουλος Ε. Αγκαστινιώτης είναι πάρα πολύ δραστήριος επιχειρηματίας με σημαντική κοινωνική συνεισφορά. Συγκεκριμένα διετέλεσε Πρόεδρος του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (2017-2023), Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Επενδύσεων (CIPA) (2011-2019), Αντιπρόεδρος του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (2011-2017), Πρόεδρος της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης Λευκωσίας (2005-2014), Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Κτηνιατρικών Φαρμάκων (2007-2013), Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Λευκωσίας (2005-2011), Πρώτος Πρόεδρος και Επίτιμος Πρόεδρος του Επιχειρηματικού Συνδέσμου Κύπρου – Αιγύπτου, Μέλος του Συμβουλίου του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Κύπρου, Μέλος του Συμβουλίου Ευημερίας Φυλακισμένων και Μέλος του Συμβουλίου της Αρχής Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού.

Μιχάλης Αντωνίου
Γενικός Διευθυντής, Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ)

Ο Μιχάλης Αντωνίου είναι απόφοιτος της Νομικής Αθηνών, με Μεταπτυχιακό LLM από το Κάρντιφ της Ουαλίας και με άδεια άσκησης του δικηγορικού επαγγέλματος στην Κύπρο. Προσελήφθη στην Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων το 1991 ως Λειτουργός Εργασιακών Σχέσεων και από το Φεβρουάριο του 2016 βρίσκεται στη θέση του Γενικού Διευθυντή. Βασικό πεδίο εξειδίκευσης η εργατική και κοινωνική νομοθεσία, οι εργασιακές σχέσεις, η επίλυση συλλογικών διαφορών και συναφή θέματα. Στις εκδόσεις του περιλαμ[1]βάνονται κωδικοποίηση του συνόλου της εργατικής νομοθεσίας, το Δίκαιο Τερματισμού της Απασχόλησης και Κώδικας Πρακτικής για την αντιμετώπιση της σεξουαλικής παρενόχλησης στην απασχόληση.

Ανδρέας Φ. Μάτσας
Γενικός Γραμματέας, Συνομοσπονδία Εργαζομένων Κύπρου (ΣΕΚ)

Ο Ανδρέας Φ. Μάτσας είναι Γενικός Γραμματέας της ΣΕΚ. Είναι μέλος του Εργατικού Συμβουλευτικού Σώματος και της Συμβουλευτικής Οικονομικής Επιτροπής, καθώς επίσης και μέλος της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής στην ομάδα των εργαζομένων, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ΣΕΣ- ETUC), όπως και μέλος των Επιτροπών Απασχόλησης, Κοινωνικής πολιτικής και Κοινωνικού Διαλόγου της ΣΕΣ- ETUC. Διετέλεσε Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της ΣΕΚ καθώς και Πρόεδρος του Ταμείου Προνοίας Εργατοϋπαλλήλων Μελών ΣΕΚ, μέλος του Δ.Σ. της Αρχής Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού και Δημοτικός Σύμβουλος Λευκωσίας (Πρόεδρος της Επιτροπής Κυκλοφοριακού και Χώρων Στάθμευσης του Δήμου). Κατέχει Πτυχίο (ΒΑ) στην Ιστορία (Πανεπιστήμιο Reading – 1993) και Μεταπτυχιακά (ΜΑ) στην Αρχαιολογία (Πανεπιστήμιο Reading – 1994), με διατριβή στην κοινωνική ιεραρχία μέσα από τα ευρήματα, καθώς επίσης και στις Διεθνείς Σχέσεις- Ευρωμεσογειακές Σπουδές (Πανεπιστήμιο Reading – 1997), με διατριβή στις εθνικές μειονότητες και τα ανθρώπινα δικαιώματα στα Βαλκάνια.

Σωτηρούλα Χαραλάμπους
Γενική Γραμματέας, Παγκύπρια Εργατική Ομοσπονδία (ΠΕΟ)

Η Σωτηρούλα Χαραλάμπους γεννήθηκε το 1963 στον Άγ. Μέμνωνα Αμμοχώστου. Σπούδασε Πολιτικές και Κοινωνικές Επιστήμες στη Σόφια. Από το 1986 είναι επαγγελματικό στέλεχος της ΠΕΟ. Υπηρέτησε σε διά[1]φορες θέσεις της ΠΕΟ, Υπεύθυνη του Επαρχιακού Γραφείου Γυναικών Εργατοϋπαλλήλων ΠΕΟ Λάρνακας – Αμμοχώστου, Γραμματέας του Κεντρικού Γραφείου Γυναικών, Εκτελεστική Γραμματέας της ΠΕΟ, Κεντρική Οργανωτική Γραμματέας, Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας της ΠΕΟ. Εκλέγηκε Γ.Γ. της ΠΕΟ στο 28ο Συ[1]νέδριο της ΠΕΟ τον Δεκέμβριο του 2021. Διετέλεσε Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων από το 2008 – 2013 και Βουλευτής του ΑΚΕΛ Αριστερά Νέες Δυνάμεις. Ως Βουλευτής διετέλεσε Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ίσων Ευκαιριών.

Κυριάκος Κόκκινος
Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής

Ο Κυριάκος Κόκκινος υπηρετεί από 1η Μαρτίου 2020 ως Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής. Προηγουμένως, υπηρέτησε ως Επικεφαλής Επιστήμονας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Προέδρος του Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΣΕΚ). Είναι διακεκριμένος επαγγελματίας σε θέματα τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών με μακροχρόνια διεθνή εμπειρία σε πολυεθνικούς οργανισμούς όπως IBM και PwC. Υπήρξε μέλος σε Διοικητικά Συμβούλια όπως ο Κυπριακός Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων, ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού (ΚΟΤ) και η Αρχή Λιμένων Κύπρου. Είναι κάτοχος Executive MBA in Strategic Management από το Henley Management College (UK) και BSc & MSc in Electrical/ Computer Engineering από το New Jersey Institute of Technology (ΗΠΑ).

Γεώργιος Γεωργίου

Πρόεδρος, Κύπρο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο (AmCham Κύπρου)

Ο Γεώργιος Α. Γεωργίου είναι πρόεδρος του AmCham Cyprus (Κυπρο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου) από τον Σεπτέμβριο του 2021. Είναι επίσης αντιπρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Εταιρειών Πληροφορικής (CITEA), μέλος του Δ.Σ. του Tech Island Association, και μέλος του Δ.Σ. της ΟΕΒ. Εργάζεται στον Όμιλο Logicom στη θέση του Director of Digital & Innovation. Πριν να ενταχθεί στο δυναμικό της Logicom, εργάστηκε στην ΙΒΜ για 21 έτη σε διάφορες διευθυντικές θέσεις συμπεριλαμβανομένης και της θέσης του Γενικού Διευθυντή. Κατέχει πτυχίο στην Μηχανική Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και μεταπτυχιακό στην Επιστήμη της Πληροφορικής από το University of Bridgeport (ΗΠΑ) καθώς επίσης και μεταπτυχιακό στην Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) από το University of New Haven (ΗΠΑ).

Γιάγκος Ζήνωνος

Community & Public Affairs Manager, Exness

Ο Γιάγκος Ζήνωνος είναι κάτοχος πτυχίου Νομικής (LLB) και μεταπτυχιακού στη Διοίκηση Επιχειρή[1]σεων (ΜΒΑ). Σήμερα εργάζεται ως Επικεφαλής Δημοσίων Σχέσεων, Διοίκησης και Εγκαταστάσεων στην εταιρεία Exness ενώ παλαιότερα εργάστηκε ως Εκτελεστικός Συνεργάτης της Διευθυντικής Ομάδας στην εταιρεία Pafilia Property Developers και ως Επιστημονικός Συνεργάτης στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Η εμπλοκή στα κοινά αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ζωής του. Ενεργός από τα μαθητικά και φοιτητικά του χρόνια διετέλεσε Πρόεδρος του Μεσογειακού Δικτύου Φοιτητών και μέλος του ΔΣ της Ευρωπαϊκής Ένωσης Φοιτητών, εκπροσωπώντας την Κύπρο σε ευρωπαϊκούς και περιφερειακούς οργανισμούς και φόρα. Επίσης διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών Κύπρου.

Ανδρέας Παπαδόπoυλος

Διευθυντής Κέντρου Επιχειρήσεων, Ελληνική Τράπεζα

Ο Αντρέας ξεκίνησε την καριέρα του ως χημικός μηχανικός στην Unilever στις Ηνωμένες Πολιτείες και στη συνέχεια μετέβηκε στη Γερμανία ως υπεύθυνος προϊόντων. Μετά από περίπου μια δεκαετία στη βιομηχανία τροφίμων και με ένα επιπρόσθετο πτυχίο στη Διεύθυνση Επιχειρήσεων με ειδίκευση στα Οικονομικά, στράφηκε προς στον τραπεζικό τομέα στην Κύπρο. Κατά την οικονομική κρίση ο Αντρέας ηγήθηκε της μονάδας Στρατηγικής της Ελληνικής Τράπεζας ενώ από το 2016 ηγείται των προσπαθειών της τράπεζας στην ανάπτυξη εργασιών με επικέντρωση στις μικρο-μεσαίες επιχειρήσεις. Με πτυχία από το Πανεπιστήμιο του Cambridge και από το Wharton Business School, ο Αντρέας συνδυάζει αναλυτικές δεξιότητες με επιχειρηματικό πνεύμα και στρατηγική σκέψη. Στον ελεύθερο του χρόνο ο Αντρέας ασχολείται με την εκπαίδευση επιχειρηματικότητας στους νέους (Junior Achievement) και τη φωτογραφία.

Αντώνης Σκούλλος

Διευθύνων Σύμβουλος, Oracle Κύπρου & Μάλτας

Ο Αντώνης Σκούλλος είναι κάτοχος πτυχίου BSc στα Οικονομικά και Διεύθυνση Επιχειρήσεων και μεταπτυχιακό MSc στο Marketing και Management Information Systems, καθώς επίσης και διάφορων άλλων επαγγελματικών ακαδημιών. Για περισσότερο από 35 χρόνια, είναι σοβαρά εμπλεκόμενος στην Κυπριακή αγορά της Πληροφορικής και είναι βαθύς γνώστης των αναγκών μηχανοργάνωσης, των κρατικών, ημικρατικών, ιδιωτικών και χρηματοοικονομικών οργανισμών της Κύπρου. Συμμετείχε στην ανάλυση, σχεδιασμό, προμήθεια και εφαρμογή, ολοκληρωμένων λύσεων συστημάτων πληροφορικής, σε όλους τους τομείς της οικονομίας και ηγήθηκε τμημάτων μεγάλων τοπικών εταιρειών πληροφορικής. Είναι ενεργό μέλος σε διάφορους επαγγελματικούς συνδέσμους και συμβούλια καθώς επίσης και σε κοινωνικούς και φιλανθρωπικούς φορείς. Από το 2005 είναι ο Διευθύνοντας Σύμβουλος Κύπρου και Μάλτας, της πολυεθνικής εταιρείας Oracle Corporation, του μεγαλύτερου οργανισμού παραγωγής επιχειρηματικού λογισμικού στον κόσμο. Τα καθήκοντα του διευρύνονται και στην περιοχή της Κεντρικής Ανατολικής Ευρώπης και αποτελεί μέλος της διευθυντικής ομάδας των χωρών αυτών.

Μιχάλης Χαραλαμπίδης

CEO, ECOMMBX

Ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης προέρχεται από ένα τραπεζικό υπόβαθρο με γερά ακαδημαϊκά και στρατηγικά θεμέλια στη μακροοικονομία και την πολιτική. Από την αρχή της βιομηχανίας Fin-Tech, ο Μιχάλης έχει γίνει μέρος πολλών κορυφαίων βιομηχανικών έργων και ρυθμιστικών φορέων μέσω της συνεισφοράς του δικτύου έργων του. Έχει λανσάρει με επιτυχία μαζί με τους συναδέλφους του την επωνυμία ECOMMPAY, ήταν μέρος του έργου που εγκαινίασε το πρώτο ιδιωτικό τερματικό πληρωμών POS στην Κύπρο και τώρα ανέλαβε ένα νέο εγχείρημα και δημιούργησε την οικογένεια της ECOMMBX ως EMI που ελέγχεται από την ΚΤΚ. Οι αγαπημένες λέξεις του Μιχάλη που οδηγούν το όραμά του είναι: «positive disruption» και «always work in the light».

Σάββας Περδίος
Υφυπουργός Τουρισμού, Κυπριακή Δημοκρατία

Ο Σάββας Περδίος γεννήθηκε το 1981 στη Λευκωσία. Είναι ο Υφυπουργός Τουρισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας από τις 2 Ιανουαρίου 2019. Σπούδασε Οικονομικά και Λογιστική στο Πανεπιστήμιο του Warwick και Διεθνή Διοίκηση Ξενοδοχείων (BA, 2004-2008) στο École Hôteliere de Lausanne. O Κύριος Περδίος θεωρεί τον εαυτό του πολύ τυχερό που έχει κάνει το χόμπι του επάγγελμα. Η καριέρα του στον Τομέα του Τουρισμού και της Φιλοξενίας ξεκίνησε στην πολύ νεαρή ηλικία των 15 ετών καθώς εργάστηκε κατά τους καλοκαιρινούς μήνες σε θέσεις όπως κουζίνα , συντήρηση, εστιατόριο, διοργάνωση δεξιώσεων, οροφοκομία και υποδοχή. Κατά την περίοδο 2008-2010, μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του, ο κύριος Περδίος εργάστηκε σε διεθνούς εμβέλειας εταιρίες όπως η Design Hotels στην Μύκονο και η Kempinski Hotels στην Ελβετία. Από τον Ιανουάριο 2010 και μέχρι τον Ιανουάριο του 2018 εργάστηκε στη Louis Hotels από την θέση του Quality and Brand Manager. Το πόστο περι- λάμβανε τη δημιουργία, εφαρμογή και διατήρηση λειτουργικών προτύπων σε όλο το φάσμα των υπηρεσιών της εταιρίας (25 ξενοδοχειακές μονάδες και μεγάλο αριθμό εστιατορίων). Επιπλέον ήταν υπεύθυνος για θέματα branding και reputation management. Μετά από 8 χρόνια σε αυτή την θέση ο κύριος Περδίος προάχθηκε στη θέση του Chief Operating Officer, την οποία κατείχε μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων του στο Υφυπουργείο Τουρισμού Κύπρου . Έχει άπταιστη γνώση της Αγγλικής , Γαλλικής και Γερμανικής γλώσσας.

Χρίστος Βασιλείου

Διευθύνων Σύμβουλος, KPMG Limited

Ο Χρίστος  Βασιλείου εντάχθηκε στην KPMG Κύπρου το 1994. Ξεκίνησε την καριέρα του στην KPMG στο Leeds από το 1991 όπου παρέμεινε μέχρι το 1994. Επανήλθε στην Κύπρο το 1994 και εντάχθηκε στο ελεγκτικό τμήμα της KPMG, όπου προάχθηκε σε Διοικητικό Σύμβουλο το 1999. Ο Χρίστοςέχει ασχοληθεί με τον έλεγχο μεγάλων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, συμπεριλαμβανομένων μεγάλων τραπεζών, ασφαλιστικών εταιρειών και επενδυτικών ταμείων. Το 2016 διορίστηκε αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της KPMG Κύπρου και είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της KPMG στην Κύπρο από το 2019. Στο παρελθόν υπήρξε επικεφαλής του τμήματος Συμβουλευτικών Υπηρεσιών της εταιρείας. Είναι επίσης ιδρυτικό μέλος του οργανισμού CIFA (Σύνδεσμος Κυπριακών Επενδυτικών Ταμείων). Ο Χρίστος είναι επίσης μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ινστιτούτου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου. Ο τομέας εξειδίκευσης του Χρίστου είναι στον συμβουλευτικό τομέα, σε σχέση με τον χρηματοπιστωτικό κλάδο και ιδιαίτερα στον τομέα των επενδυτικών ταμείων.

Άκης Κελεπέσιης

Επίτιμος Πρόεδρος, Σύνδεσμος Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου

Ο Άκης Κελεπέσιης γεννήθηκε στην Λευκωσία το 1960 και αφού αποφοίτησε από το Παγκύπριο Γυμνάσιο το 1978, υπηρέτησε στην Εθνική Φρουρά για δύο χρόνια και στην συνέχεια μετέβηκε στην Θεσσαλονίκη όπου φοίτησε στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Το 1984 πήρε το πτυχίο στην Διοίκηση Επιχειρήσεων και αφού εργάστηκε σε ταξιδιωτικό γραφείο στην Θεσσαλονίκη το 1987, άνοιξε στην Λευκωσία το δικό του ταξιδιωτικό γραφείο με την ονομασία Kinisis Travel το οποίο στην συνέχεια μετονομάστηκε σε Top Kinisis Travel Public Ltd. Το 2001 εντάχθηκε στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου. Υπηρέτησε στο Σύνδεσμο Ταξιδιωτικών Πρακτόρων ACTA ως γραμματέας, Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος και σήμερα είναι Επίτιμος Πρόεδρος. Επίσης υπηρέτησε στον Ευ- ρωπαϊκό Σύνδεσμο Ταξιδιωτικών Πρακτόρων ως Πρόεδρος ECTAA το 2008 – 2010. Σήμερα είναι Αντιπρόεδρος του Εμπορικού και Bιομηχανικού Επιμελητηρίου Λευκωσίας.

Χάρης Λοϊζίδης

Πρόεδρος, ΠΑΣΥΞΕ

O Χάρης Λοϊζίδης είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Manchester στα Οικονομικά με ειδίκευση στο Business Finance. Κατέχει τη θέση του Προέδρου του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων από το 2003 μέχρι σήμερα, καθώς και τη θέση του Αναπληρωτή Προέδρου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου. Κατά την περίοδο 1999-2003 διετέλεσε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου των Κυπριακών Αερογραμμών. Δραστηριοποιείται στις οικογενειακές επιχειρήσεις που καλύπτουν τους τομείς του Τουρισμού, Εμπορίου, Κατασκευαστικά & Αναπτυξιακά Έργα.

Θάνος Μιχαηλίδης

Διευθύνων Σύμβουλος, Thanos Hotels & Resorts

Με μεγάλη επιχειρηματική εμπειρία στη ξενοδοχειακή βιομηχανία, ο Θάνος Μιχαηλίδης είναι από το 1993 μέχρι σήμερα ιδιοκτήτης και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου THANOS HOTELS and RESORTS, στον οποίο ανήκουν τα τρία πεντάστερα, με διεθνείς διακρίσεις θέρετρα Anassa, Annabelle και Almyra, το τεσσάρων αστέρων Aloe, καθώς επίσης και το all-day-destination Antasia Beach Club. Από το 2017 μέχρι σήμερα, διατελεί Πρόεδρος της Επαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΥΞΕ Πάφου. Παράλληλα, είναι ιδιοκτήτης και διευθυντής της εταιρίας πώλησης επώνυμων ειδών μόδας, ANTHANA LTD. Υπήρξε ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του ταξιδιωτικού οργανισμού παροχής τουριστικών υπηρεσιών υψηλού επιπέδου MEDITERRANEAN EXPERIENCE LTD, με έδρα το Λονδίνο. Κατέχει M.B.A. από το LONDON BUSINESS SCHOOL και είναι απόφοιτος με έπαινο από το BRANDEIS UNIVERSITY των ΗΠΑ.

Αβέρωφ Νεοφύτου

Πρόεδρος, ΔΗ.ΣΥ.

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου, γεννήθηκε στην Αργάκα, της επαρχίας Πάφου, στις 31/7/1961. Μετά την ολοκλήρωση της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Γυμνάσιο της Πόλης Χρυσοχούς, σπούδασε Οικονομικά και Λογιστική στο New York Institute of Technology (NYIT), στο Long Island της Νέας Υόρκης. Το 1991 εξελέγη Δήμαρχος της Πόλης Χρυσοχούς, μια θέση την οποία κατείχε μέχρι τις 26 Μαΐου 1996, όταν εξελέγη βουλευτής του Δημοκρατικού Συναγερμού στην Πάφο. Διορίστηκε ως Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων στις 25 Αυγούστου 1999. Υπηρέτησε στο υπουργείο μέχρι την 28η Φεβρουαρίου του 2003. Στις 25 Μαΐου 2003 εξελέγη Αναπληρωτής Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού. Τον Μάιο του 2006, του 2011, 2016 και 2021 επανεξελέγη ως μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων. Στις 11 του Μάη του 2013, εξελέγη ως ο νέος Πρόεδρος του κόμματος, μετά την εκλογή του κ. Νίκου Αναστασιάδη στην Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Επανεξελέγη ως Πρόεδρος του κόμματος τον Μάιο του 2018 για δεύτερη θητεία. Διετέλεσε ως Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων μεταξύ 2011 και 2016 και μετά την επανεκλογή του ως βουλευτής τον Μάιο του 2016 διετέλεσε Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού μέχρι το 2018. Είναι ο αρχηγός της κυπριακής αντιπροσωπείας στη Διακοινοβουλευτική Ένωση (IPU) και μέλος της Ευρώ-Μεσογειακής Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης (EMPA). Είναι παντρεμένος με την Μαρία Σελίπα και έχει ένα γιο, τον Περικλή.

Στέφανος Στεφάνου

Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ

Ο Στέφανος Στεφάνου γεννήθηκε το 1965. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στην Ακαδημία Κοι¬νωνικών και Πολιτικών Επιστημών στη Σόφια της Βουλγαρίας. Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας της ΕΔΟΝ από το 1996 μέχρι το 2001. Από το 2008 έως το 2013 διετέλεσε Κυβερνητικός Εκπρόσωπος στην Κυβέρνηση του Δημήτρη Χριστόφια. Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ από το 1995, του Πολιτικού Γραφείου από το 2011 και της Κεντρικής Γραμματείας από το 2013. Τον Ιούλιο του 2021 εξελέγη Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ. Εξελέγη βουλευτής Λευκωσίας με το ΑΚΕΛ-Αριστερά-Νέες Δυνάμεις στις Βουλευτικές Εκλογές του 2016 και του 2021. Από τον Ιούλιο του 2021 είναι μέλος του Εθνικού Συμβουλίου.

Νικόλας Παπαδόπουλος

Πρόεδρος, ΔΗΚΟ

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος γεννήθηκε στη Λευκωσία, στις 22 Απριλίου 1973. Σπούδασε νομικά (LLB, Barrister-at-Law) στο University College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Στη διάρκεια των σπουδών του ανάπτυξε πολιτική και συνδικαλιστική δράση και διετέλεσε Πρόεδρος της Εθνικής Φοιτητικής Ένωσης Κυπρίων (ΕΦΕΚ) Ηνωμένου Βασιλείου. Μετά την επιστροφή του στην Κύπρο άρχισε να εργάζεται ως δικηγόρος στο Δικηγορικό Γραφείο Τάσσος Παπαδόπουλος και Συνερ¬γάτες, το οποίο ίδρυσε ο πατέρας του, Τάσσος Παπαδόπουλος, πρώην Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Παράλληλα, άρχισε να αναπτύσσει έντονη πολιτική και κομματική δράση, αρχικά ως Οργανωτικός Γραμματέας της ΝΕΔΗΚ Λευκωσίας και στη συνέχεια ως μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του Δημοκρατικού Κόμματος. Στις Βουλευτικές Εκλογές του 2006 εξελέγη για πρώτη φορά Βουλευτής Λευκωσίας με το ψηφοδέλτιο του Δημοκρατικού Κόμματος, αξίωμα στο οποίο επανεξελέγη, τόσο στις Βουλευτικές Εκλογές του 2011, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση σε σταυ¬ρούς προτίμησης, όσο και στις Βουλευτικές Εκλογές του 2016, ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου του Κόμματος. Ως Βουλευτής αναπτύσσει έντονη πολιτική δράση σε όλους τους τομείς, ενώ έχει διατελέσει και Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού. Τον Μάρτιο του 2009 εξελέγη Αντιπρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος και ήταν υπεύθυνος του τομέα Οικονομίας και των αντίστοιχων Ομάδων Μελετών του Κόμματος. Την 1η Δεκεμβρίου 2013 εξελέγη Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, θέση στην οποία επανεξελέγη, άνευ ανθυποψηφίου, το 2018 και με αυτή την ιδιότητα είναι Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου. Από το 2014 σταμάτησε να ασκεί τη δικηγορία, ενώ είχε ήδη αποχωρήσει από το Δικηγορικό Γραφείο Τάσσος Παπαδόπου¬λος και Συνεργάτες. Στις Προεδρικές Εκλογές του 2018 κατήλθε ως υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, καταλαμβάνοντας το 26% των ψήφων. Είναι παντρεμένος με την Γιώτα Κυπριανίδου με την οποία απέκτησαν τέσσερα παιδιά, την Έλενα, την Μισέλ, την Αναστασία και τον Τάσσο.

Χορηγοί

Χορηγοί

Παρουσιάζουν:
Hellenic Life

Η Hellenic Life είναι ασφαλιστική εταιρεία Κλάδου Ζωής, μέλος του Ομίλου της Ελληνικής Τράπεζας. Με πάνω από 20 χρόνια εμπειρία στην Κυπριακή ασφαλιστική αγορά η Hellenic Life έχει δείκτη φερεγγυότητας πέραν του 300%. Κατέχει πιστοποίηση με το σύστημα διαχείρισης ποιότητας ISO 9001:2015 από την Κυπριακή Εταιρεία Πιστοποίησης και σύμφωνα με τις απαιτήσεις του εν λόγω προτύπου δεσμεύεται να διατηρήσει μια κουλτούρα ποιότητας. Το δίκτυο της Ελληνικής Τράπεζας, με πέραν των 60 σημείων εξυπηρέτησης Παγκύπρια, προσφέρει εύκολη πρόσβαση προς όλους τους πελάτες ή ενδιαφερόμενους πελάτες από όπου κι αν βρίσκονται. Στη Hellenic Life εξυπηρετούνται πάνω από 85.000 πελάτες Παγκύπρια προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα ασφαλιστικών προϊόντων ζωής και καλύψεων.

Παγκυπριακή Ασφαλιστική

Η Παγκυπριακή Ασφαλιστική Λτδ είναι ασφαλιστική Γενικού Κλάδου. Ιδρύθηκε το 1963 και προσχώρησε στον Όμιλο της Ελληνικής Τράπεζας το 1999. Συγκαταλέγεται ανάμεσα στις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες της αγοράς με μερίδιο περίπου 9% και ασφάλιστρα άνω των €38 εκατ. Με άνετη ρευστότητα και ισχυρή κεφαλαιακή βάση ανταποκρίνεται δίκαια και άμεσα σε όλες τις υποχρεώσεις της προσφέροντας ποιοτική εξυπηρέτηση μέσα από απλές και γρήγορες διαδικασίες. Διαθέτει γραφεία σε όλες τις πόλεις και συνεργάζεται µε δίκτυο  διαμεσολαβητών, καθώς και µε το δίκτυο της Ελληνικής Τράπεζας Παγκύπρια, εξασφαλίζοντας συνεχή υποστήριξη και φροντίδα, πριν και µετά την πώληση. Το όραμά της εταιρείας βασίζεται στη δημιουργία µμακρόχρονης σχέσης εμπιστοσύνης µε τους ασφαλισμένους πελάτες, αναγνωρίζοντας την Παγκυπριακή ως την εταιρεία που μπορεί να εμπνέει σιγουριά μέσα από την οικονομική της ευρωστία, την αξιοπιστία, τον επαγγελματισμό και την άψογη εξυπηρέτησή της. Από τα προϊόντα της ξεχωρίζει η σειρά «Υπερασφαλειών» Ιδιωτών και Επιχειρήσεων, καλύπτοντας όλες τις ασφαλιστικές ανάγκες σε ένα συμβόλαιο.

Πλατινένιος Χορηγός
ECOMMBX

Η ECOMMBX αντιπροσωπεύει τη νέα εποχή του fintech, φέρνοντας επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο οι επιχειρήσεις διαχειρίζονται τις παγκόσμιες συναλλαγές τους.

Εξειδικευόμαστε στη διαχείριση ηλεκτρονικών λογαριασμών, στις διασυνοριακές πληρωμές, στις ιδιωτικές και εταιρικές κάρτες, σε υπηρεσίες ηλεκτρονικών πληρωμών (e-commerce) και στην μετατροπή συναλλάγματος, όλα μέσω της ECOMMVERSE, μιας ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΤΑΚΥΒΕΡΝΕΙ ΟΛΑ. Και όταν λέμε όλα, το εννοούμε! Διότι η ECOMMVERSE είναι μια ενιαία, υπερσύγχρονη πλατφόρμα για όλες σας τις ανάγκες που σας παρέχει άμεση πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες της ECOMMBX.

Για να διασφαλίσουμε την πιο αποδοτική και αποτελεσματική εκτέλεση όλων των ηλεκτρονικών τραπεζικών σας συναλλαγών, το καινοτόμο μοντέλο εξυπηρέτησης μας βασίζεται σε τέσσερις ακρογωνιαίους λίθους: τεχνολογία αιχμής προσαρμοσμένη στον παγκόσμιο τραπεζικό κλάδο, εξατομικευμένες συνδέσεις με τραπεζικούς συνεργάτες σε όλο τον κόσμο, ύψιστη ασφάλεια και μέγιστη λειτουργική ταχύτητα.

Η πλατφόρμα ECOMMVERSE είναι ο απόλυτος προορισμός  για ηλεκτρονικούς λογαριασμούς και όλα τα σχετικά προϊόντα, καθώς και για μια σειρά άλλων υπηρεσιών και παροχών που διευκολύνουν την επιχείρησή σας και κάνουν τη ζωή σας πιο εύκολη.

Χορηγοί
Harris Kyriakides LLC

Harris Kyriakides LLC has been established since 1976, and has extensive experience and deep expertise in dealing with the complexities of litigation and transactions nationally and internationally and across a wide variety of market sectors. The firm covers the whole territory of Cyprus and serves international and local private clients, businesses, organisations, charities and institutions. Harris Kyriakides LLC has been regularly recognised for its dedication to clients, its success in the legal and business community and its social responsibility.

KPMG Κύπρου

H KPMG δραστηριοποιείται στην Κύπρο από το 1948 και σήμερα απασχολεί περισσότερους από 850 επαγγελματίες σε 6 γραφεία σε όλο το νησί. Αποτελεί μέλος του οργανισμού KPMG International Limited, ενός παγκόσμιου δικτύου ανεξάρτητων εταιρειών παροχής ελεγκτικών, φορολογικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών. Η KPMG δραστηριοποιείται σε 146 χώρες και περιοχές, εργοδοτώντας περίπου 227.000 επαγγελματίες σε εταιρείες-μέλη παγκοσμίως. Οι πελάτες επιλέγουν την KPMG για την παροχή υψηλής ποιότητας επαγγελματικών υπηρεσιών, που βασίζεται στην πολύχρονη πείρα, την εξειδίκευση και τη βαθιά γνώση της τοπικής αγοράς.

Zebra Consultants | Red Hat

ZEBRA Consultants is an innovative IT company that specializes in software development, infrastructure solutions, consulting services, systems integration, and cloud solutions. Red Hat is the world’s leading provider of enterprise open source solutions, including Linux, Cloud, Middleware, Storage, Virtualization, and Container technologies. ZEBRA being the only Red Hat Premier Business Partner in the region provides qualitative Red Hat solutions and services in diverse markets. Our expertise, coupled with our customer-driven focus, allows our clients to tackle their technological challenges, boosting competitiveness and maximizing their potential. For further information, please visit www.zebrac.com or call +357 22028128.

Οργανωτές
Σύνδεσμος Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου (ΣΕΛΚ)

Ο Σύνδεσμος Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου (ΣΕΛΚ) είναι η αρμόδια αρχή για το λογιστικό επάγγελμα στην Κύπρο. Ο ΣΕΛΚ, που ιδρύθηκε το 1961, έχει σήμερα περισσότερους από 5.300 επαγγελματίες λογιστές ως μέλη και άλλους 3.500 φοιτητές και πτυχιούχους. Οι κύριοι στόχοι του περιλαμβάνουν την παροχή οργανωτικού πλαισίου για όλους τους επαγγελματίες λογιστές, την υποστήριξη και προώθηση των δραστηριοτήτων και των ενδιαφερόντων του επαγγέλματος του λογιστή, τη διαφύλαξη της φήμης του επαγγέλματος και την τήρηση του Κώδικα Δεοντολογίας από όλα τα μέλη του, καθώς και την συνεχή επαγγελματική εξέλιξη και ενημέρωση των μελών σε θέματα σχετικά με λογιστικά, ελεγκτικά και άλλα επιχειρηματικά θέματα. Επιπλέον, στον ΣΕΛΚ έχει ανατεθεί το καθήκον να ρυθμίζει το ελεγκτικό επάγγελμα και είναι επίσης αρμόδια αρχή σύμφωνα με τους νόμους για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, τους νόμους για τη ρύθμιση των επιχειρήσεων που παρέχουν διοικητικές υπηρεσίες και τον νόμο περί αφερεγγυότητας. Ο ΣΕΛΚ είναι βασικός ενδιαφερόμενος παράγοντας στην οικονομία της χώρας, διαδραματίζοντας ζωτικό ρόλο για την καθιέρωση και τη διατήρηση της Κύπρου ως εξέχοντος διεθνούς επιχειρηματικού κέντρου καλής φήμης. Παρέχει βοήθεια στην Κυβέρνηση και τις υπηρεσίες της, συμμετέχοντες στην κοινοβουλευτική διαβούλευση και συνεργάζεται αρμονικά με άλλους φορείς του ιδιωτικού τομέα. Επιπλέον, ο ΣΕΛΚ δραστηριοποιείται εκτός των συνόρων της Κύπρου μέσω ενός δικτύου διεθνών λογιστικών και άλλων επαγγελματικών φορέων.

περιοδικό GOLD

Το περιοδικό GOLD ιδρύθηκε το 2011 ως η πρώτη αγγλόφωνη έκδοση, με μηνιαία κυκλοφορία, της Κύπρου. Σήμερα, όχι μόνο αποτελεί μια επιχείρηση που προωθεί με συνέπεια καλές επιχειρηματικές πρακτικές, αλλά επιπλέον διαθέτει ένα μοναδικό όσο και πολύτιμο αναγνωστικό κοινό, το οποίο απαρτίζεται από άτομα μεγάλης οικονομικής επιφάνειας, από στελέχη διεθνών επιχειρήσεων, αγγλόφωνους επιχειρηματίες γυναίκες και άντρες, Κύπριους και μη. Το περιοδικό GOLD παρέχει μια εις βάθος, ολοκληρωμένη κι ενημερωμένη επισκόπηση γύρω από την τοπική επιχειρηματική σκηνή, την Οικονομία και τις αγορές. Έχει δε κερδίσει επάξια τη φήμη του, χάρη στα αναλυτικά άρθρα και τις αποκαλυπτικές συνεντεύξεις με σημαντικές όσο και διεθνείς προσωπικότητες που κρατούν θέσεις-κλειδιά. www.goldnews.com.cy

Συντονιστές
ΙΜΗ

Η IMH είναι κορυφαίος οργανισμός Εταιρικών Εκδηλώσεων και Μέσων Ενημέρωσης. Σε ετήσια βάση η ΙΜΗ διοργανώνει πέραν των 200 συνεδρίων, φόρουμ, εκθέσεις, επενδυτικά summits, εταιρικές εκδηλώσεις και επιχειρηματικές βραβεύσεις, στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Διοργανώσεις που αποτελούν τις μεγαλύτερες συνάξεις επιχειρηματικής και επαγγελματικής δικτύωσης. Το τμήμα Business Media εκδίδει τα μηνιαία περιοδικά, IN Business και GOLD, καθώς και τα Portal IN Business και CBN (Cyprus Business News) που μαζί με τα Daily Newsletters, παρέχουν έγκυρη ενημέρωση για τα επιχειρηματικά και οικονομικά δρώμενα, στα ελληνικά και αγγλικά. Στα Consumer Media περιλαμβάνονται ο REPORTER, από τις δημοφιλέστερες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες, καθώς και ο SUPER FM, ο υπ' αριθμόν 1 ελληνικός μουσικός ραδιοφωνικός σταθμός στην Κύπρο. Η IMH συμμετέχει, επίσης, σε έργα και προγράμματα της Κυπριακής Κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και διεθνών οργανισμών. www.imhbusiness.com

Ακροατήριο

Το Συνέδριο απευθύνεται αποκλειστικά στους ηγέτες των μεγαλύτερων κυπριακών εταιρειών από όλους τους κλάδους, καθώς και ξένων επιχειρήσεων που εδρεύουν στην Κύπρο, πολιτικά στελέχη και διευθυντές κρατικών και ημικρατικών οργανισμών, οι οποίοι διαδραματίζουν ενεργό ρόλο στη διαδικασία λήψης αποφάσεων:

• Επιχειρηματικούς Ηγέτες, Διευθύνοντες Συμβούλους, Πρόεδρους, Μέλη Διοικητικών Συμβουλίων και άλλα Ανώτατα Στελέχη μεγάλων εταιρειών στην Κύπρο.
• Κυβερνητικά στελέχη, διπλωμάτες, πολιτικούς και άλλους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων.

Χορηγοί Επικοινωνίας
ALPHA Κύπρου

Ο ALPHA Κύπρου, από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του, τον Απρίλιο του 2016, εφάρμοσε και διατήρησε τη φιλοσοφία, το υψηλό επίπεδο και τον τρόπο λειτουργίας του ALPHA Ελλάδας. Επιλέγοντας τον AlphaΚύπρου, ο τηλεθεατής μπορεί να βλέπει τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά ονόματα από Ελλάδα και Κύπρο καθώς και ενημερωτικές και ψυχαγωγικές παραγωγές υψηλής ποιότητας και αισθητικής. Στρατηγικά, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ποιότητα και στην ποικιλία περιεχομένου επενδύουμε και δημιουργούμε θέτοντας υψηλούς στόχους στους τρεις βασικούς πυλώνες: Ενημέρωση, Ψυχαγωγία και Μυθοπλασία. Με μια άρτια κτισμένη ειδησεογραφική ομάδα, ο ALPHA Κύπρου εισάγει καινοτόμες προσεγγίσεις στην ενημέρωση με ειδησεογραφικές εκπομπές από νωρίς το πρωί μέχρι κι αργά το βράδυ. Με πρόγραμμα για όλη την οικογένεια, ο Κύπριος τηλεθεατής μπορεί να παρακολουθήσει ζωντανές ψυχαγωγικές και ενημερωτικές εκπομπές, real-life προγράμματα καθώς και ξένες αγαπημένες κινηματογραφικές ταινίες και σειρές.

Περιοδικό IN Business

Ως η ναυαρχίδα των media brands της ΙΜΗ, το περιοδικό IN Business, συμπληρώνει 16 χρόνια πορείας, κατά τα οποία προβλήθηκαν μέσα από τις σελίδες του χιλιάδες παραδείγματα του ευ επιχειρείν από επιχειρήσεις και επιχειρηματίες, brands, εταιρικές πρακτικές και εξελίξεις. Στόχος του IN Business ήταν και παραμένει η προβολή του κυπριακού ευ επιχειρείν. www.inbusinessnews.com

πορταλ REPORTER

O REPORTER έκανε τη διαφορά στα κυπριακά ψηφιακά ΜΜΕ, συνδυάζοντας την καταγραφή των ειδήσεων και την παρακολούθηση των εξελίξεων με τα δικά του, αποκλειστικά ανθρώπινα και κοινωνικά ρεπορτάζ. Η δημοσιογραφική συνταγή του, τον έφερε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα στην τρίτη θέση επισκεψιμότητας ανάμεσα στα ειδησεογραφικά Portals στην Κύπρο. www.reporter.com.cy

Επικοινωνία

Project Manager
Πέτρος Ιωαννίδης

H Πέτρος είναι υπεύθυνος για το επιστημονικό περιεχόμενο και τη γενική διαχείριση του συνεδρίου. Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις που σχετίζονται με το περιεχόμενο ή άλλες απορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο petros.ioannides@imhbusiness.com και +357 22505663.

 

Marketing Manager
Μικαέλα Ττάκκα

Η Μικαέλα είναι υπεύθυνη για το μάρκετινγκ και την προώθηση του συνεδρίου. Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις/εισηγήσεις για το μάρκετινγκ του συνεδρίου μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί της στο Mikaela.Ttakka@imhbusiness.com και +357 22505551.

Οι εγγραφές έκλεισαν
 

Ημέρα και ώρα

12 Απριλίου 2022 @ 08:30 ΠΜ -
03:00 ΜΜ
 
 

Λήξη Εγγραφών

12/04/2022
 

Γλώσσα Συνεδρίου

Ελληνικά
 

Τοποθεσία

Hilton Nicosia
 
 
 
Λήψη συμβάντων iCal

Κοινοποιήστε