13th Nicosia Economic Congress

9 Μαΐου 2023
13th Nicosia Economic Congress

Γενικές Πληροφορίες

ανά
12294 12294 people viewed this event.

Για 13η συνεχή χρονιά, το Nicosia Economic Congress διοργανώνεται με στόχο να σκιαγραφήσει την επικρατούσα κατάσταση της κυπριακής οικονομίας και να παραθέσεις τις μελλοντικές της προοπτικές. Αποτελεί μια από τις σημαντικότερες συνάξεις όπου υψηλόβαθμα στελέχη από όλες τις κυπριακές επιχειρήσεις, επιχειρηματίες, οικονομολόγοι, ακαδημαϊκοί, υπουργοί και αρμόδιοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι αρμόδιων κυβερνητικών αξιωματούχων έχουν την ευχέρεια να ενημερωθούν για τα τρέχοντα οικονομικά θέματα, να θέσουν τα ερωτήματά τους, καθώς και να αναπτύξουν τις δικές τους θέσεις και απόψεις.

Για εγγραφή πατήστε εδώ. 

Εγγραφές
Πρόγραμμα

Για να κατεβάσετε το πρόγραμμα πατήστε εδώ

Ομιλητές
Συντονιστής
Κυριάκος Ιορδάνου
Γενικός Διευθυντής, Σύνδεσμος Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου (ΣΕΛΚ)

Ο Κυριάκος Ιορδάνου ασκεί τα καθήκοντα του Γενικού Διευθυντή του ΣΕΛΚ από την 1η Ιανουαρίου 2012. Διαθέτει μακρά και ενεργό συμμετοχή στα δρώμενα του Συνδέσμου, έχοντας διατελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου (2002-2011), Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου (2009-2011) και Ταμίας (2005- 2009). Συμμετείχε επίσης στις εργασίες διάφορων άλλων επιτροπών του Συνδέσμου. Η επαγγελματική του σταδιοδρομία ξεκινά το 1995 από τον τραπεζικό τομέα, ενώ στη συνέχεια εργάστηκε ως οικονομικός διευθυντής σε δημόσιες εταιρείες, καθώς και ως οικονομικός και επιχειρηματικός σύμβουλος σε άλλες ιδιωτικές εταιρείες. Από το 2004 μέχρι το τέλος του 2011 εργάστηκε στην Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού Κύπρου αρχικά από τη θέση του Λογιστή της Αρχής, ενώ από τον Σεπτέμβριο του 2009 κατείχε τη θέση του Εσωτερικού Ελεγκτή του οργανισμού. Ο Κυριάκος έχει διατελέσει επίσης μέλος του Συμβουλίου του Συνδέσμου Εσωτερικών Ελεγκτών Κύπρου (2006-2011) και υπήρξε πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Προτύπων του Συνδέσμου. Είναι μέλος του ΣΕΛΚ ενώ έγινε μέλος του Association of Chartered Certified Accountants το 1997 και από το 2002 είναι Fellow ACCA. Είναι επίσης μέλος του Chartered Institute of Public Finance and Accountancy (CPFA) και Fellow member του Institute of Chartered Secretaries and Administrators (FCIS) του ΗΒ. Είναι επίσης Πιστοποιημένος Εσωτερικός Ελεγκτής (Certified Internal Auditor) και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ). Τέλος, μέλος του Chartered Institute of Marketing του ΗΒ. Περαιτέρω, ο Κυριάκος Ιορδάνου είναι ιδρυτικό μέλος του LPAP Cyprus Association of Lobbyists and Public Affairs Professionals Limited, ενός νεοσύστατου οργανισμού για την προώθηση της διαφάνειας και περιορισμό της διαφθοράς, ως επίσης και του Cyprus Integrity Forum (CIF) ο οποίος έχει τον ίδιο σκοπό.

Νίκος Χριστοδουλίδης
Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης γεννήθηκε στις 6 Δεκεμβρίου 1973 στην Πάφο. Είναι κάτοχος Πτυχίου Πολιτικών Επιστημών, Οικονομικών, Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών από το Queens College, του Πανεπιστημίου City της Νέας Υόρκης, με μεταπτυχιακές σπουδές στις Πολιτικές Επιστήμες από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης (NYU). Είναι κάτοχος Διδακτορικού από το Τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Υπήρξε διπλωμάτης καριέρας από το 1999 μέχρι το 2018. Σε αυτό το διάστημα υπηρέτησε, ανάμεσα σε άλλα, ως Γενικός Πρόξενος στην Υπάτη Αρμοστεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, ως Αναπληρωτής Αρχηγός Αποστολής της Πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα και ως Εκπρόσωπος Τύπου της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στις Βρυξέλλες. Υπηρέτησε επίσης ως Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας (2013-2018) και ως Κυβερνητικός Εκπρόσωπος (2014-2018). Την 1η Μαρτίου του 2018 διορίστηκε Υπουργός Εξωτερικών, θέση την οποία κατείχε μέχρι την παραίτησή του στις 11 Ιανουαρίου 2022. Από το 2007 μέχρι και το 2010 διετέλεσε ως Ειδικός Επιστήμονας και Λέκτορας στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου στο γνωστικό αντικείμενο Ιστορία του Μεταπολεμικού Κόσμου. Είναι ο συγγραφέας των βιβλίων «Σχέδια Λύσης του Κυπριακού, 1948-1978» (2009), «Οι Σχέσεις Αθηνών – Λευκωσίας και το Κυπριακό, 1977–1988» (2013) και «Οι Γεωπολιτικές Πραγματικότητες στα Σχέδια Λύσης του Κυπριακού (1948-1978)» (2021). Στις 12 Φεβρουαρίου 2023 κέρδισε τις Προεδρικές Εκλογές με ποσοστό 51.97% και ανέλαβε τα καθήκοντά του ως 8ος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Είναι νυμφευμένος με την Φιλίππα Καρσερά με την οποίαν έχουν τέσσερις θυγατέρες, την Ιωάννα, την Αικατερίνη, τη Δέσποινα-Μαρία και τη Φοίβη.

Κωνσταντίνος Ηροδότου
Διοικητής, Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου

Ο Κωνσταντίνος Ηροδότου, αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο University College London (UCL) το 1996 με πτυχίο στα Οικονομικά με Διάκριση (First Class Honours) και πρώτο βραβείο στα Οικονομικά. Μετά από εργασία στο Παρίσι, αποφοίτησε από το London Business School το 2001 με Masters στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) με Διάκριση (μεταξύ των καλύτερων 10% της χρονιάς). Στη συνέχεια, εργοδοτήθηκε από την UBS Investment Bank στο Λονδίνο, όπου εργάστηκε για σχεδόν όλη την καριέρα του και ανελίχθηκε ώστε να διοικεί ταυτόχρονα δύο τομείς της τράπεζας. Συγκεκριμένα, ήταν επικεφαλής στον Τομέα της Ναυτιλίας για την Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική ενώ παράλληλα διοικούσε και τον Τομέα Υποδομών, Παραχωρήσεων και Χρηματοδοτήσεων Έργων για την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη. Επανεκκίνησε και τους δύο τομείς και τους ανέπτυξε σε επιχειρήσεις με ετήσια έσοδα πολλών εκατομμυρίων. Υπήρξε σύμβουλος κυβερνήσεων, καθώς και διεθνών ομίλων/επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα σε μεγάλες χρηματοοικονομικές συναλλαγές καθώς και σε θέματα χρηματοοικονομικής στρατηγικής, συνολικής αξίας άνω των €50 δις. Η εμπειρία του περιλαμβάνει τη δόμηση και ηγεσία πολύπλοκων διαπραγματεύσεων, δόμηση και άντληση ιδίων και δανειακών κεφαλαίων (τραπεζική χρηματοδότηση και ομόλογα), εταιρικές και χρηματοοικονομικές αναδιαρθρώσεις, χρηματοδοτήσεις έργων, συγχωνεύσεις και εξαγορές, παραχωρήσεις έργων με σύμβαση και εισαγωγές εταιρειών/άντληση κεφαλαίων σε χρηματιστήρια (NASDAQ και New York Stock Exchange). Τον Ιούνιο του 2014, αφού επιλέγηκε ως Επίτροπος Αποκρατικοποιήσεων μετά από διεθνή διαγωνισμό, επαναπατρίστηκε. Τον Μάρτιο του 2017 διορίστηκε ως Εκτελεστικός Σύμβουλος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου. Από τις 11 Απριλίου 2019 είναι Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Πιερής Μάρκου
Πρόεδρος, Σύνδεσμος Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου (ΣΕΛΚ)

Ο Πιερής Μάρκου είναι ο Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της Deloitte στην Κύπρο και μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Deloitte Μέσης Ανατολής, έχοντας υπηρετήσει προηγουμένως ως Επικεφαλής των Φορολογικών και Νομικών Υπηρεσιών. Ξεκίνησε την καριέρα του το 1986 στο Λονδίνο και το 2000 διορίστηκε συνέταιρος στον οίκο Χρυσάνθου & Χριστοφόρου (Andersen). Είναι μέλος του Συμβουλίου του ΣΕΛΚ από το 2014, και εκλεγμένος Πρόεδρος για την περίοδο 2021-2023, έχοντας διατελέσει επίσης Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου κατά την περίοδο 2019-2021. Διαθέτει πολλά χρόνια συμμετοχής και προσφοράς στα δρώμενα του ΣΕΛΚ, κατέχοντας σημαντικούς επαγγελματικούς ρόλους, συμπεριλαμβανομένου και αυτού του Προέδρου της Φορολογικής Επιτροπής και της Επιτροπής Φόρου Προστιθέμενης Αξίας. Είναι επίσης μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Λευκωσίας. Είναι κάτοχος πτυχίου Λογιστικής, B.A. (Hons), μέλος του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Αγγλίας και Ουαλίας (ICAEW) και μέλος του Chartered Institute of Taxation του Ηνωμένου Βασιλείου.

Χρίστος Πατσαλίδης
Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής (CEO), HB Insurance Holding Ltd

Ο Χρίστος Πατσαλίδης γεννήθηκε το 1968. Σπούδασε Αναλογιστικές Επιστήμες με πλήρη υποτροφία τόσο στις προπτυχιακές, όσο και στις μεταπτυχιακές σπουδές του στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αμέσως μετά τις σπουδές του, εντάχθηκε στο δυναμικό της συμβουλευτικής σε αναλογιστικά θέματα εταιρείας i.e. Muhanna & Co. Cyprus, όπου ειδικεύτηκε σε συνταξιοδοτικά συστήματα και συστήματα κοινωνικών ασφαλίσεων. Το 1994 εντάχθηκε στον Όμιλο της Cyprus Popular Bank, όπου βοήθησε στη δημιουργία της ασφαλιστικής εταιρείας Laiki Cyprialife. Παρέμεινε στην εταιρεία μέχρι το 2000 ως Διευθυντής Ασφαλιστικών Εργασιών και Αναλογιστικών Υπηρεσιών. Στη συνέχεια, διετέλεσε Γενικός Διευθυντής και Διευθύνων Σύμβουλος στη Liberty Life Insurance. Από το 2003 μέχρι το 2009 διετέλεσε Διευθυντής Ασφαλιστικών Εργασιών και Αναλο[1]γιστικών Υπηρεσιών στην Ethniki General Insurance και Ethniki Insurance Limited. Μετέπειτα, ανέλαβε τον ρόλο του Chief Actuary και Risk Manager του ομίλου Nest Investments (Holdings) Ltd, όπου ήταν υπεύθυνος για τις αναλογιστικές υπηρεσίες και τις υπηρεσίες διαχείρισης κινδύνων για τις ασφαλιστικές εταιρίες του ομίλου σε διάφορες χώρες. Είναι κάτοχος των τίτλων Fellow of the Society of Actuaries (FSA), Chartered Enterprise Risk Analyst (CERA), Fellow of the Conference of Consulting Actuaries (FCA), Certified Fellow of the Institute of Risk Management (CFIRM), Fellow of the Cyprus Actuarial Association (FCAA), Fellow of the Hellenic Actuarial Society (FHAS) και Associate of the Institute of Actuaries in the UK (AIA). Η εμπειρία του περιλαμβάνει σχεδιασμό ασφαλιστικών προϊόντων, σχεδιασμό και υλοποίηση ψηφιακών υποδομών, το συνολικό φάσμα των αναλογιστικών πτυχών ασφαλιστικών εργασιών όσο αφορά στον κλάδο ζωής όσο και στους γενικούς κλάδους, διαχείριση κινδύνων, αντασφαλίσεις, διανομή ασφαλιστικών προϊόντων, διαχείριση λειτουργιών, κλπ. Από το Δεκέμβριο του 2020, είναι Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της HB Insurance Holding Ltd, θυγατρικής της Ελληνικής Τράπεζας, υπεύθυνος για την εποπτεία και τη στρατηγική ανάπτυξη των δύο Ασφαλιστικών θυγατρικών του Ομίλου. Είναι Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των Ασφαλιστικών θυγατρικών του Ομίλου της Ελληνικής Τράπεζας, Hellenic Life Insurance Company Limited και Παγκυπριακή Ασφαλιστική Λίμιτεδ, όπως επίσης και της HB Insurance Holding Limited.

Τάκης Κληρίδης
Πρόεδρος, Συμβούλιο Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας Κύπρου

Ο Τάκης Κληρίδης είναι Fellow του Chartered Association οf Certified Accountants του Ηνωμένου Βασιλείου και μέλος του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου (ΣΕΛΚ). Εργάστηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ελλάδα και από το 1981 έως το 1999 ήταν συνεταίρος στην KPMG με εξειδίκευση, μεταξύ άλλων, στους τραπεζικούς, χρηματοοικονομικούς και ασφαλιστικούς κλάδους. Διορίστηκε Υπουργός Οικονομικών της Κυπριακής Δημοκρατίας από το 1999 έως το 2003. Ως Υπουργός Οικονομικών είχε καθοριστικό ρόλο στην ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε. και στην εναρμόνιση της κυπριακής νομοθεσίας σε δύο σημαντικά κεφάλαια, αυτά του Ανταγωνισμού και της Φορολογίας. Εισήγαγε μια ευρεία φορολογική μεταρρύθμιση το 2002, τα θετικά αποτελέσματα της εξακολουθούν να ισχύουν μέχρι σήμερα. Τον Ιούλιο του 2018 διορίστηκε ως ο Πρώτος Πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας, θέση στην οποία επαναδιορίστηκε για άλλα 3 χρόνια τον Ιούλιο του 2021. Είναι Μέλος Διοικητικών Συμβουλίων Διεθνών εταιρειών ναυτιλιακών, ασφαλιστικών και ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων. Διετέλεσε Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (1988-1998), μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΚΟΕ) και πρόσφατα ως Επίτιμο μέλος του Συμβουλίου της ΚΟΕ. Είναι Αντιπρόεδρος του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού για αιματολογικές κακοήθειες του Μητρώου Δοτών Μυελού των Οστών και κέντρου έρευνας για τον παιδικό καρκίνο. Είναι επίσης Ταμίας του Ινστιτούτου Έρευνας Καρκίνου Κύπρου, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού που ασχολείται με την έρευνα για τον καρκίνο.

Γιώργος Παπαναστασίου
Υπουργός Ενέργειας Εμπορίου και Βιομηχανίας

Ο Γιώργος Παπαναστασίου ανέλαβε καθήκοντα Υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας την 1η Μαρτίου 2023. Είναι κάτοχος πτυχίου Μηχανολόγου Μηχανικού από το Ανώτερο Τεχνολογικό Ινστιτούτο Κύπρου, BSc Μηχανολόγου Μηχανικού από το City University του Λονδίνου και MSc in Refrigeration and Air Conditioning από το Kings College του Λονδίνου. Εργάστηκε για 26 χρόνια στην BP από διάφορες υψηλόβαθμες διευθυντικές θέσεις σε ευρωπαϊκές χώρες, στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Κύπρο, όπου, μεταξύ άλλων, διετέλεσε Γενικός Διευθυντής. Από 1η Οκτωβρίου 2011 μέχρι τον διορισμό του ως Υπουργού, διετέλεσε Γενικός Διευθυντής και Διευθύνων Σύμβουλος της VTT Vasiliko Ltd (θυγατρικής της Ολλανδικής VTTI B.V.), που κατασκεύασε και λειτουργεί τον τερματικό σταθμό αποθήκευσης και διαχείρισης ενεργειακών προϊόντων, στο Βασιλικό.

Δέσποινα Παναγιώτου Θεοδοσίου
Πρόεδρος, Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ), joint CEO, Tototheo Maritime Ltd

Η Δέσποινα Παναγιώτου Θεοδοσίου είναι joint CEO του Ομίλου Tototheo Maritime. Από τον Αύγουστο του 2021 είναι Πρόεδρος της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου. Διετέλεσε Πρόεδρος της WISTA International από τον Οκτώβριο 2017 μέχρι τον Οκτώβριο 2022. Έχει συμπεριληφθεί στη λίστα με τις 100 προσωπικότητες με τη μεγαλύτερη επιρροή στη παγκόσμια ναυτιλία από την διεθνή ναυτιλιακή έκδοση Lloyd’s List για 6 συνεχόμενα έτη από το 2017. Η Δέσποινα Παναγιώτου Θεοδοσίου έχει πτυχία από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Copenhagen Business School και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Γιώργος Χρυσοχός
Διευθυντής, Cyfield Group

Ο Γιώργος Χρυσοχός, Διευθυντής τoυ oμίλου Cyfield, ασχολείται με την οικογενειακή επιχείρηση από νεαρή ηλικία, υπηρετώντας σε όλα τα τμήματα. Στο παρελθόν έχει εργαστεί στις ΗΠΑ και την Ελλάδα ως σύμβουλος για τη Navigant and Mckinsey & Company. Ενώ εργαζόταν ως σύμβουλος,συμμετείχε καθημερινά σε στρατηγικές αποφάσεις που αφορούσαν τον Όμιλο. Επέστρεψε στην Κύπρο με όραμα να επεκτείνει την οικογενειακή επιχείρηση και να εισέλθει στην αγορά ενέργειας. Σήμερα είναι ένας από τους επικεφαλής στις εταιρείες του ομίλου Cyfield. Είναι κάτοχος πτυχίου bachelor of science in civil engineering από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Γεωργίας και master of science in structural engineering από το Stanford University. Είναι επίσης, μέλος πολλών επαγγελματικών οργανώσεων στις ΗΠΑ και την Κύπρο, συμπεριλαμβανομένων των ASCE και ETEK, αλλά και του ΔΣ της Ομοσπονδίας Εργοδοτών & Βιομηχάνων Κύπρου (ΟΕΒ).

Γιάννης Παναγιώτου
Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Κυπριακή Δημοκρατία

Ο Γιάννης Παναγιώτου γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1981. Σπούδασε στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και είναι πτυχιούχος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας, και στο King's College London του Πανεπιστημίου του Λονδίνου από όπου απέκτησε μεταπτυχιακούς τίτλους στην Εκπαιδευτική Πολιτική (MA) και στην Εκπαιδευτική Έρευνα (MSc), ενώ εξειδικεύθηκε στον τομέα της επαγγελματικής μάθησης και ανάπτυξης στο Chartered Institute of Personnel and Development (CIPD). Εργάστηκε στη Βουλή των Αντιπροσώπων, στο Υπουργείο Οικονομικών, και στην Ernst & Young (ΕΥ) ως Ανώτερος Διευθυντής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών και Επικεφαλής του EY Academy of Learning & Development. Από τον Μάρτιο του 2023 είναι ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Χρίστος Β. Βασιλείου
Διευθύνων Σύμβουλος, KPMG Κύπρου

Ο Χρίστος Βασιλείου ξεκίνησε την καριέρα του στην KPMG στο Leeds το 1991 και παρέμεινε εκεί μέχρι το 1994. Επανήλθε στην Κύπρο το 1994 και εντάχθηκε στο Ελεγκτικό τμήμα της KPMG, όπου προάχθηκε σε Διοικητικό Σύμβουλο το 1999. Έχει ασχοληθεί με τον έλεγχο μεγάλων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων συμπεριλαμβανομένων μεγάλων τραπεζών, ασφαλιστικών εταιρειών και επενδυτικών ταμείων. Το 2016 διορίστηκε Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της KPMG Κύπρου ενώ από το 2019 έχει αναλάβει το ρόλο του Διευθύνοντα Συμβούλου. Στο παρελθόν υπήρξε επικεφαλής του τμήματος Συμβουλευτικών Υπηρεσιών της Εταιρείας. Είναι ιδρυτικό μέλος του οργανισμού CIFA (Σύνδεσμος Κυπριακών Επενδυτικών Ταμείων) και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου. Κατέχει επίσης τη θέση του προέδρου του Κυπρο-Αυστραλιανού Επιχειρηματικού Συνδέσμου.

Βασίλης Ζερταλής
Διευθύνων Σύμβουλος, Prospectacy

O Βασίλης Ζερταλής είναι Διευθύνων Σύμβουλος της Prospectacy Ltd, μιας εταιρείας με έδρα την Κύπρο, η οποία μεταξύ άλλων ειδικεύεται στην παροχή νομικών υπηρεσιών σε φυσικά και νομικά πρόσωπα, μετεγκατάσταση εταιρειών και προστασία πνευματικής ιδιοκτησίας. Είναι Ορκωτός Ελεγκτής Λογιστής με μακρά επαγγελματική πείρα. Στο παρελθόν έχει εργαστεί στο τμήμα ελέγχου της Big Four εταιρείας KPMG, ενώ κατείχε θέση manager στην Baker Tilly Klitou. Ο Βασίλης Ζερταλής εργάστηκε επίσης ως Head of Business and Financial Reporting στην TNT Express και ως βοηθός του Γενικού Αντιπροσώπου Βορείου Αμερικής στην Τράπεζα Κύπρου στη Νέα Υόρκη. Εργάστηκε επίσης ως βοηθός λογιστή στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στα Ηνωμένα Έθνη. Το 2011 ανέλαβε ως Διευθύνων Σύμβουλος της Prospectacy, θέση που κατέχει μέχρι σήμερα.

Λύσανδρος Ιωάννου
Executive Chairman, PHC Franchised Restaurants Public Ltd

Lysandros Ioannou is the Executive Chairman and major shareholder of PHC Franchised Restaurants Public Ltd, the leader of the Restaurant, Cafés and Catering Industry in Cyprus. The PHC Group operates more than 100 units (Pizza Hut, KFC, Taco Bell, Wagamama, Caffé Nero, Jamie’s Italian, PAUL Burger King etc) in Cyprus and Greece employing more than 2300 persons. Graduate of the London School of Economics, he worked for Pepsi Cola International as Vice President Marketing (Middle East, Africa &Easter Europe) as well as Regional Vice President for Greece and the Balkans. He also worked for Procter & Gamble in different Marketing Assignments in Europe. Both the companies of the Group he leads and Lysandros Ioannou personally have been repeatedly recognised in Cyprus and abroad: 2015 with the KEBE (Cyprus Chamber of Commerce and Industry) ‘’Business Leader Award’’ (Tourism and Hospitality), 2013 as ‘’Business Man of the Year’’ from the Johnny Walker Man of the year Awards, 2012 with the Award ‘’Manager of the year’’ from the ‘’In Business Magazine’’ and in 2011 with the Yum‘’ Chairman’s Award’’ as best Pizza Hut Franchise.

Βαλεντίνος Πολυκάρπου
Γενικός Διευθυντής, Διευθυντής Επιχειρήσεων Ανθρωπίνου Δυναμικού, Wargaming Group Ltd

Ο Βαλεντίνος Πολυκάρπου είναι κάτοχος πτυχίου Ηλεκτρολόγου Μηχανικού από το Ανώτερο Τεχνολογικό Ινστιτούτο, κάτοχος πτυχίου Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου και μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στις Πολιτικές Επιστήμες από το Ινστιτούτο Πολιτικών Επιστημών Παρισιού. Το 2014, προσλήφθηκε από τη Wargaming στη θέση του Διευθυντή Ανθρώπινου Δυναμικού και Επικοινωνίας, ενώ σήμερα είναι ο Διευθυντής Επιχειρήσεων Ανθρωπίνου Δυναμικού του Ομίλου. Από το 2018, εκτελεί επίσης καθήκοντα Γενικού Διευθυντή για το γραφείο της εταιρείας στην Κύπρο. Αριθμώντας περισσότερους από 3.000 εργαζομένους σε 16 χώρες, η Wargaming είναι μια πολυβραβευμένη εταιρεία στον τομέα της ανάπτυξης, λειτουργίας και διάθεσης βιντεοπαιχνιδιών.

Γιάγκος Χατζηγιάννης
Γενικός Διευθυντής CIM

O Γιάγκος Χατζηγιάννης σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Nottingham, από όπου απέκτησε Πτυχίο στην Νομική με Άριστα. Στη συνέχεια σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Cambridge (Trinity Hall), όπου απέκτησε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και την επόμενη χρονιά απέκτησε Μεταπτυχιακό Νομικής στο Διεθνές Δίκαιο με Άριστα. Τον Μάιο 2022 ολοκλήρωσε με επιτυχία το διακεκριμένο πρόγραμμα κατάρτισης «Authentic Leadership» στο Harvard University. Τον Ιούλιο του 2022, του αναγορεύθηκε σε Επίτιμο Διδάκτορα του University of West London. Από το 2008 μέχρι το 2019 ήταν ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του The Cyprus Institute of Marketing, υπεύθυνος για την ανάπτυξη και τη στρατηγική των επιχειρήσεων. Από το 2020 έχει αναλάβει καθήκοντα Ανώτερου Εκτελεστικού Συμβούλου. Είναι μέλος του ΔΣ του ΚΟΠΕ (Invest Cyprus) και Πρόεδρος της Επιτροπής Προώθησης. Επίσης είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ).

Φίλιππος Χατζηζαχαρίας
Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, Κυπριακή Δημοκρατία

Ο Φίλιππος Χατζηζαχαρίας γεννήθηκε στη Λάρνακα το 1975. Είναι απόφοιτος του Παγκυπρίου Λυκείου Λάρνακας. Απέκτησε πτυχίο Λογιστικής στο Birmingham, είναι κάτοχος πτυχίων ΑΑΤ, FCCA, MA Taxation στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο από το Institute of Advanced Legal Studies του Λονδίνου καθώς και πιστοποιητικού Effective Leadership από το University of Oxford. Είναι μέλος του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου, τον οποίο υπηρέτησε από διάφορες θέσεις. Είναι ιδρυτικό στέλεχος της εταιρείας PHS & Partners που εδρεύει στη Λάρνακα. Διετέλεσε Μη Εκτελεστικός Διευθυντής καθώς και Οικονομικός–Φορολογικός Σύμβουλος σε πολυεθνικές εταιρείες. Είναι νυμφευμένος με τη Σάντρα Χατζηζαχαρία και πατέρας τριών παιδιών.

Μάριος Γιωργούδης
Γενικός Διευθυντής, TechIsland

Ο Μάριος Γιωργούδης είναι κάτοχος πτυχίου Πολιτικού Μηχανικού από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, MBA από το CIIM και Υποψήφιος Διδάκτορας στη Μηχανική Πετρελαίου, Αερίου και Ενέργειας στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Από την έναρξη της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας, ο Μάριος Γιωργούδης εργάστηκε σε κατασκευαστικές εταιρείες και στην Πρεσβεία της Κύπρου στο Τελ Αβίβ ακολουθώντας επιστημονικά και εμπορικά θέματα. Επιστρέφοντας στην Κύπρο το 2014, εργάστηκε ως Λειτουργός Προώθησης Επενδύσεων στον Κυπριακό Οργανισμό Προώθησης Επενδύσεων και ως Projects Officer στο νεοσύστατο Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας & Ψηφιακής Πολιτικής. Σήμερα υπηρετεί ως Γενικός Διευθυντής του TechIsland, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού με αποστολή την καθιέρωση της Κύπρο ως παγκόσμιου προορισμού για διεθνείς εταιρείες τεχνολογίας και για επαγγελματίες του τομέα της πληροφορικής. Είναι ενεργό μέλος των ΕΤΕΚ, Startup Cyprus, Cyprus Entreprise Link, και συμμετείχε σε πολλές επιτροπές Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας στην Κύπρο και στην Ευρώπη.

Χρίστος Εοτζουριάν
Επικεφαλής Τεχνολογίας & Ψηφιακής, Ελληνική Τράπεζα

Ο Χρίστος Εοτζουριάν είναι ο Επικεφαλής Τεχνολογίας & Ψηφιακής της Ελληνικής Τράπεζας από τον Αύγουστο του 2021. Εντάχθηκε στην Ελληνική Τράπεζα το 2018 ως Διευθυντής Καναλιών & Ψηφιακών Προϊόντων, υπεύθυνος για την Ψηφιακή Στρατηγική της Τράπεζας. Ο Χρίστος έχει 15ετή εμπειρία στον τομέα των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών. Ξεκίνησε την καριέρα του το 2007 στην UBS στο Λονδίνο στην Prime Brokerage Technology προτού αναλάβει ανώτερο ρόλο στην ομάδα Hedge Fund Client Integration στην Bank of America Merrill Lynch (BAML). Πριν από την ένταξή του στην Ελληνική Τράπεζα ήταν Διευθυντής στην BlackRock, η οποία ηγείται μιας παγκόσμιας ομάδας για την πλατφόρμα Aladdin, η οποία παρέχει διαχείριση χαρτοφυλακίου, συναλλαγές, λειτουργίες, κανονιστική συμμόρφωση και λογιστικά εργαλεία. Ο Χρίστος αποφοίτησε από το University College του Λονδίνου (UCL) με πτυχίο BEng στην Ηλεκτρολογική και Ηλεκτρονική Μηχανική.

Μάριος Καπιρής
Γενικός Διευθυντής, Kyndryl Kύπρου

Ο Μάριος Καπιρής είναι Γενικός Διευθυντής στην Kyndryl Κύπρου από την αρχή του spin-off το 2021 και Υπεύθυνος Συνεργατών για Ελλάδα και για Κύπρο. Τα προηγούμενα 20 χρόνια εργάστηκε σε διάφορες διευθυντικές θέσεις στην ΙΒΜ σε Κύπρο και εξωτερικό, τα επτά εκ των οποίων ως Διευθυντής του τοπικού γραφείου. Η Kyndryl είναι ο μεγαλύτερος πάροχος υποδομής πληροφορικής στον κόσμο και ένας από τους μεγαλύτερους στην Κύπρο που ενσωματώνει νέες λειτουργίες σε υποδομές πληροφορικής. Οι πελάτες της Kyndryl αποτελούνται από 4.000 παγκόσμιους πελάτες, κορυφαίες εταιρείες χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, τηλεπικοινωνιών, λιανικής, αεροπορικών εταιρειών και άλλων. Είναι επίσης μέλος του ΔΣ του Κύπρο-Αμερικάνικου Επιχειρηματικού Συνδέσμου στο ΚΕΒΕ και Πρόεδρος της επιτροπής ψηφιακού μετασχηματισμού, μέλος στο ΔΣ τou Cyprus Technology Association (Invest Cyprus) και ιδρυτικό μέλος του Cyprus Australian Business Association. Τα τελευταία 5 χρόνια είναι επίσης Αντιπρόεδρος του ΔΣ στο CIM Business School.

Πάρις Παρασκευά
Chief Operating Officer (COO), Xenatus Global

Ο Πάρις Παρασκευά γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1972.  Είναι απόφοιτος της Αγγλικής Σχολής και σπούδασε Λογιστική και Χρηματοοικονομικά στο Fordham University της Νέας Υόρκης.  Εργάστηκε στην Αμερική και Ελλάδα σε θέσεις Financial Planning και με την επιστροφή του στη Κύπρο το 2001, στράφηκε στον τομέα της τεχνολογίας.  Σαν σύμβουλος εφαρμογών Business Solutions, υλοποίησε έργα μηχανοργάνωσης σε πληθώρα ιδιωτικών εταιριών.  Από το 2017 κατέχει τη θέση του Director of Operations στην εταιρία Xenatus Global Ltd, ένας από τους μεγαλύτερους Microsoft Certified Partner στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.  Από τη θέση αυτή, διευθύνει έργα Digital Transformation σε εταιρίες και οργανισμούς στην Κύπρο, Ευρώπη και Μέση Ανατολή.

Παναγιώτης Πολύδωρος
Country Manager for Greece, Cyprus & Malta, Mastercard

Ο Παναγιώτης Πολύδωρος έχει μεγάλη εμπειρία και αποδεδειγμένη τεχνογνωσία στον κλάδο των πληρωμών, καθώς ανήκει στην ομάδα της Mastercard από τον Μάρτιο του 2017 κατέχοντας το ρόλο του Business Development Director, όπου ήταν υπεύθυνος μεταξύ άλλων, για την ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών για τις γεωγραφίες της Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας. Ο Παναγιώτης Πολύδωρος προέρχεται από το χώρο του Strategy Consulting με εμπειρία στη Deloitte. Επίσης, έχει εργαστεί ως Αναλυτής Ομολόγων και Παραγώγων καθώς και ως Account Manager στην εταιρεία Bloomberg. Ακαδημαϊκά, είναι κάτοχος Masters in Management από το London Business School και απόφοιτος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής Πατρών.

Μιχάλης Τυρίμος
Διευθύνων Σύμβουλος, Capacitor Partners

Ο Μιχάλης Τυρίμος είναι ο Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας συμβουλευτικών υπηρεσιών τεχνολογίας Capacitor Partners. Έχει πολύχρονη πείρα στο κομμάτι του ψηφιακού και επιχειρησιακού μετασχηματισμού, και ανάπτυξης ψηφιακών προϊόντων στην Ευρώπη και την Silicon Valley της Καλιφόρνια. Είναι ενεργός επενδυτής σε εταιρείες τεχνολογίας όπως η Ergodotisi.com, Kodika.io και άλλες. Έχει αποφοιτήσει από τα πανεπιστήμια King’s College London, Oxford University και Cambridge University. Διακρίθηκε με την O1 Visa από την Αμερικάνικη κυβέρνηση για εξαιρετικές ικανότητες στο χώρο του επιχειρείν, το βραβείο Disruptor 40 Under 40 για το επιχειρείν στον τομέα της έρευνας και τεχνολογίας από το KEBE και το JCI, το Associateship του King’s College London και το Fellowship του Royal Society of Arts, Trades and Commerce. Είναι επίσης συνιδρυτής του ΜΚΟ για θέματα επιχειρηματικότητας, Cypriot Enterprise Link.

Ιωάννης Γεωργούλας
Non-Executive Director, ECOMMBX

John Georgoulas is a Certified Board Director in Banking from INSEAD, a Certified Professional Banker and Certified in Green and Sustainable Finance from the Chartered Banker Institute. He has founded several companies in the fields of corporate communications and technology and he is specialized in corporate governance, regulation in the financial services and new technologies. He has served on the board of the Cyprus Securities and Exchange Commission appointed by the Council of Ministers. Now, he is a Non-Executive Director of ECOMMBX, an electronic money institution , a Non-Executive Director of TFI Markets, a Non-Executive Director of FXCM and a non-executive director at Swissquote Capital Markets. He is the President of the Cyprus Association of Electronic Money & Payment Institutions ,and a member of the board and Chairman of the Economic Growth Committee of the American Chamber of Commerce in Cyprus. He has served on several boards in the private sector and NGOs and he is an alumnus of IVLP from the Department of State of USA. He has an MBA, a BSc in Business Information Systems and a Diploma of Higher Education in Computer Sciences.

Άννα Κουκκίδη – Προκοπίου
Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Κυπριακή Δημοκρατία
Η Άννα Κουκκίδη-Προκοπίου γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1974 και κατάγεται από την κατεχόμενη Ζώδια. Σπούδασε με υποτροφία στο University College London (UCL) και είναι κάτοχος πτυχίων Οικονομικών και Ιστορίας με άριστα, με μεταπτυχιακές σπουδές στις Διεθνείς Σχέσεις στο London School of Economics and Political Science (LSE). Είναι κάτοχος επαγγελματικής πιστοποίησης Αναλυτή Πολιτικού Ρίσκου από την Teneo Intelligence (μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον τομέα του political intelligence παγκοσμίως), ενώ, ταυτόχρονα, κατέχει το Executive Development Diploma (Mini MBA for Professionals) του CIIM, όπου φοίτησε με υποτροφία του Ομίλου Λανίτη του οποίου διετέλεσε διευθυντικό στέλεχος επί σειρά ετών. Το 2015, με υποτροφία του European International Studies Association, εξειδικεύτηκε περαιτέρω σε θέματα Θρησκείας και Πολιτικής στο Κέντρο Μακμίλλαν του Πανεπιστημίου Yale. Ως εμπειρογνώμονας σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, εσωτερικής ασφάλειας και ενσωμάτωσης φύλου, έχει συνεργαστεί, μεταξύ άλλων, με το International Crisis Group, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Συμβούλιο της Ευρώπης, την Ένωση για τη Μεσόγειο και τον ΟΑΣΕ. Είναι, επίσης, πιστοποιημένη εμπειρογνώμονας της Παγκόσμιας Τράπεζας για την Κύπρο στον τομέα “Women, Business and the Law”. Επιπρόσθετα, ανήκει στη διεθνή ομάδα εμπειρογνωμόνων των Ηνωμένων Εθνών UN Senior Women Talent Pipeline με έδρα τη Νέα Υόρκη, όπως και στην ομάδα Global Women in Management της Exxon Mobil με έδρα την Ουάσιγκτον. Είναι ιδρυτικό μέλος του Ελληνοισραηλινού Φόρουμ που ιδρύθηκε στο πλαίσιο της διακρατικής συνεργασίας Κύπρου-Ελλάδος-Ισραήλ και μέλος του Συμβουλευτικού Σώματος του Κέντρου Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Εδώ και είκοσι πλέον χρόνια, αποτελεί ενεργό μέλος της κοινωνίας των πολιτών.
Μιχάλης Βορκάς
Πρόεδρος, Δικηγορικός Σύλλογος Λευκωσίας

Ο Μιχάλης Βορκάς γεννήθηκε στην Λευκωσία, Κύπρου.Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στην Ελλάδα το 1987. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακών τίτλων από το Queen’s Mary College του Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (1988). Το 1992 εντάχθηκε στο Κυπριακό δικηγορικό σώμα. Το 2002 ο Μιχάλης ίδρυσε τον συνεταιρισμό Βορκάς&Μηλιώτου και από το 2010 είναι ο Διευθύνων Συνεταίρος στην δικηγορική εταιρεία Μιχάλης Βορκάς & Συνεργάτες ΔΕΠΕ. To 2021 εκλέγηκε ως Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λευκωσίας. Μιλά ελληνικά και αγγλικά και ειδικεύεται στο ναυτικό δίκαιο και τα ναυτιλιακά ζητήματα, στο εταιρικό και εμπορικό δίκαιο και το διεθνές δίκαιο συναλλαγών, στο δίκαιο της δυσφήμησης και ιατρικής αμέλειας.

Γιώργος Ερωτοκρίτου
Πρώην Δικαστής Ανωτάτου Δικαστηρίου, Διευθυντής Σχολής Δικαστών Κύπρου, Τέως Διευθυντής Μεταρρύθμισης, Ανώτατο Δικαστήριο

Ο Γιώργος Ερωτοκρίτου γεννήθηκε στη Λεμεσό.  Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο του Leeds.  Barrister-at-Law (Middle Temple).  Δικηγόρησε στη Λεμεσό από το 1980 μέχρι το 1986.  Το 1986 διορίσθηκε Επαρχιακός Δικαστής και το 2007 διορίσθηκε Δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου. Συνέγραψε, μαζί με τον Π. Αρτέμη, τα βιβλία “Υποθέσεις Οδικής Αμέλειας” (1996), “Αστικά Αδικήματα, Δίκαιον και Υποθέσεις” (2003) και “Διατάγματα” (“Injunctions”) (2016).Αd hoc Δικαστής του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (2008-2016).   Εκπροσώπησε την Κύπρο ως υποκατάστατο μέλος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Βενετίας του Συμβουλίου της Ευρώπης (2012-2017), ως Μέλος στο Διαιτητικό Δικαστήριο της Γραμματείας της Κοινοπολιτείας στο Λονδίνο από το 2012-2020 και από το 2016 ως Μέλος στο Μόνιμο Διαιτητικό Δικαστήριο στη Χάγη (“Permanent Court of Arbitration”). Μετά την αφυπηρέτησή του, το 2017 διορίστηκε Διευθυντής Μεταρρύθμισης και Επιμόρφωσης στο Ανώτατο Δικαστήριο.  Η θητεία του έληξε τον Ιανουάριο του 2023.  Μετά την ίδρυση της Σχολής το 2020, διορίστηκε για τρία χρόνια ως ο πρώτος Διευθυντής της.

Δρ. Νικόλας Κυριακίδης
Συνδιευθυντής, Μονάδα Δικονομικού Δικαίου, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, Συνέταιρος, Harris Kyriakides

Ο Δρ. Νικόλας Κυριακίδης είναι δικηγόρος και ακαδημαϊκός. Δραστηριοποιείται επίσης στον τομέα παραγωγής πολιτικής. Είναι συνέταιρος στην Harris Kyriakides και επικεφαλής των τμημάτων τραπεζικού και ασφαλιστικού δικαίου. Είναι απόφοιτος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, είναι κάτοχος μεταπτυχιακών τίτλων από UCL και NYU και διδακτορικού από το University of Oxford. Υπήρξε επίσης επισκέπτης ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Harvard. Διδάσκει στο University of Nicosia και έχει συνεισφέρει σε μια σειρά πρωτοποριακών νομικών και ερευνητικών πρωτοβουλιών, όπως είναι η Μονάδα Δικονομικού Δικαίου του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και το Forum of Insurance Lawyers. Είναι επίσης ιδρυτικό μέλος του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Oxygono, του Cyprus Forum και του Nomoplatform.

Χορηγοί

Χορηγοί

Παρουσιάζουν:
Παγκυπριακή Ασφαλιστική

Η Παγκυπριακή Ασφαλιστική Λτδ είναι ασφαλιστική Γενικού Κλάδου. Ιδρύθηκε το 1963 και προσχώρησε στον Όμιλο της Ελληνικής Τράπεζας το 1999. Συγκαταλέγεται ανάμεσα στις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες της αγοράς με μερίδιο περίπου 9% και ασφάλιστρα άνω των €38 εκατ. Με άνετη ρευστότητα και ισχυρή κεφαλαιακή βάση ανταποκρίνεται δίκαια και άμεσα σε όλες τις υποχρεώσεις της προσφέροντας ποιοτική εξυπηρέτηση μέσα από απλές και γρήγορες διαδικασίες. Διαθέτει γραφεία σε όλες τις πόλεις και συνεργάζεται µε δίκτυο  διαμεσολαβητών, καθώς και µε το δίκτυο της Ελληνικής Τράπεζας Παγκύπρια, εξασφαλίζοντας συνεχή υποστήριξη και φροντίδα, πριν και µετά την πώληση. Το όραμά της εταιρείας βασίζεται στη δημιουργία µμακρόχρονης σχέσης εμπιστοσύνης µε τους ασφαλισμένους πελάτες, αναγνωρίζοντας την Παγκυπριακή ως την εταιρεία που μπορεί να εμπνέει σιγουριά μέσα από την οικονομική της ευρωστία, την αξιοπιστία, τον επαγγελματισμό και την άψογη εξυπηρέτησή της. Από τα προϊόντα της ξεχωρίζει η σειρά «Υπερασφαλειών» Ιδιωτών και Επιχειρήσεων, καλύπτοντας όλες τις ασφαλιστικές ανάγκες σε ένα συμβόλαιο.

Hellenic Life

Η Hellenic Life είναι ασφαλιστική εταιρεία Κλάδου Ζωής, μέλος του Ομίλου της Ελληνικής Τράπεζας. Με πάνω από 20 χρόνια εμπειρία στην Κυπριακή ασφαλιστική αγορά η Hellenic Life έχει δείκτη φερεγγυότητας πέραν του 300%. Κατέχει πιστοποίηση με το σύστημα διαχείρισης ποιότητας ISO 9001:2015 από την Κυπριακή Εταιρεία Πιστοποίησης και σύμφωνα με τις απαιτήσεις του εν λόγω προτύπου δεσμεύεται να διατηρήσει μια κουλτούρα ποιότητας. Το δίκτυο της Ελληνικής Τράπεζας, με πέραν των 60 σημείων εξυπηρέτησης Παγκύπρια, προσφέρει εύκολη πρόσβαση προς όλους τους πελάτες ή ενδιαφερόμενους πελάτες από όπου κι αν βρίσκονται. Στη Hellenic Life εξυπηρετούνται πάνω από 85.000 πελάτες Παγκύπρια προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα ασφαλιστικών προϊόντων ζωής και καλύψεων.

ECOMMBX

Η ECOMMBX αντιπροσωπεύει τη νέα εποχή του fintech, φέρνοντας επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο οι επιχειρήσεις διαχειρίζονται τις παγκόσμιες συναλλαγές τους.

Εξειδικευόμαστε στη διαχείριση ηλεκτρονικών λογαριασμών, στις διασυνοριακές πληρωμές, στις ιδιωτικές και εταιρικές κάρτες, σε υπηρεσίες ηλεκτρονικών πληρωμών (e-commerce) και στην μετατροπή συναλλάγματος, όλα μέσω της ECOMMVERSE, μιας ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΤΑΚΥΒΕΡΝΕΙ ΟΛΑ. Και όταν λέμε όλα, το εννοούμε! Διότι η ECOMMVERSE είναι μια ενιαία, υπερσύγχρονη πλατφόρμα για όλες σας τις ανάγκες που σας παρέχει άμεση πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες της ECOMMBX.

Για να διασφαλίσουμε την πιο αποδοτική και αποτελεσματική εκτέλεση όλων των ηλεκτρονικών τραπεζικών σας συναλλαγών, το καινοτόμο μοντέλο εξυπηρέτησης μας βασίζεται σε τέσσερις ακρογωνιαίους λίθους: τεχνολογία αιχμής προσαρμοσμένη στον παγκόσμιο τραπεζικό κλάδο, εξατομικευμένες συνδέσεις με τραπεζικούς συνεργάτες σε όλο τον κόσμο, ύψιστη ασφάλεια και μέγιστη λειτουργική ταχύτητα.

Η πλατφόρμα ECOMMVERSE είναι ο απόλυτος προορισμός  για ηλεκτρονικούς λογαριασμούς και όλα τα σχετικά προϊόντα, καθώς και για μια σειρά άλλων υπηρεσιών και παροχών που διευκολύνουν την επιχείρησή σας και κάνουν τη ζωή σας πιο εύκολη.

Χρυσοί Χορηγοί
Capacitor Partners

Η Capacitor Partners, διαθέτει την εμπειρία να βοηθήσει τους σύγχρονους οργανισμούς του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, προτείνοντας νέες λύσεις που αφορούν την ανάπτυξη τους στον ψηφιακό μετασχηματισμό, στον εκσυγχρονισμό και στην αναδιοργάνωση. Έχοντας εργαστεί με οργανισμούς διαφόρων μεγεθών και βιομηχανιών, ανέπτυξε την κατάλληλη τεχνογνωσία σε θέματα που αφορούν ψηφιακό μετασχηματισμό, τεχνολογίες αιχμής, ψηφιακά προϊόντα και καινοτόμες στρατηγικές, που συμβάλλουν στη βελτίωση της παραγωγικότητας των οργανισμών και στην ενδυνάμωση του ανταγωνιστικού τους πλεονεκτήματος. Τα κύρια στοιχεία που κάνουν την Capacitor Partners να ξεχωρίζει από άλλες συμβουλευτικές εταιρείες είναι ο καινοτόμος τρόπος συνεργασίας με τις ομάδες των πελατών της και η εξειδίκευση της στον τομέα του Product Management (διαχείριση ψηφιακού προϊόντος).

Όμιλος Cyfield

Ο Όμιλος Cyfield ιδρύθηκε το 1990 και είναι ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστικούς ομίλους στην Κύπρο. Δραστηριοποιείται στους τομείς Ανάπτυξης Γης, Δημόσιων και Ιδιωτικών Έργων Υποδομής, Παραγωγής και Εμπορίας Εξειδικευμένων Δομικών Υλικών και Ανάπτυξης Εργοληπτικών Υποδομών. Από το 2018 δραστηριοποιείται και στον τομέα της Ενέργειας, ξεκινώντας την κατασκευή του πρώτου ιδιωτικού σταθμού παραγωγής ενέργειας στην Κύπρο, Power Energy Cyprus Ltd (PEC.). Με περισσότερα από 30 χρόνια εμπειρία και τεχνογνωσία, σχεδιάζει, κατασκευάζει και διαθέτει όλων των ειδών υψηλής ποιότητας οικιστικά και εμπορικά ακίνητα σε Κύπρο και Ελλάδα. Ο Όμιλος έχει τιμηθεί με επαγγελματικά και επιχειρηματικά βραβεία.

Harris Kyriakides

Με στόχο την πρωτοπορία και προσήλωση στη συνεχή βελτίωση και ανάπτυξη, η Harris Kyriakides έχει εξελιχθεί σε μία από τις μεγαλύτερες δικηγορικές εταιρείες στην Κύπρο. Με περισσότερα από 45 χρόνια επαγγελματικής επιτυχίας, βασική προτεραιότητα παραμένει η αφοσίωση σε μια διαφορετική και πιο ολιστική προσέγγιση, παρέχοντας πάντα υψηλής ποιότητας υπηρεσίες. Η εταιρεία διαθέτει σημαντική εμπειρία στην επιτυχή αντιμετώπιση δικαστικών και μη διαφορών και συναλλαγών τόσο στην Κύπρο όσο και σε διεθνές επίπεδο. Η Harris Kyriakides παραμένει αφοσιωμένη στην τήρηση των πιο υψηλών προτύπων δεοντολογίας, ακεραιότητας και επαγγελματισμού που καθοδηγούν τη συνολική προσέγγιση και την καθημερινή πρακτική.

KPMG

KPMG has been operating in Cyprus since 1948 and currently employs more than 800 professionals working from 6 offices across the island. It is a member of KPMG International Limited, a global organisation of independent professional services firms providing Audit, Tax and Advisory services. KPMG operates in 143 countries and territories and has approximately 265,000 people working in member firms around the world. Clients look to KPMG for a consistent standard of service based on high-order professional capabilities, industry insight, local knowledge and expertise.

Kyndryl

Kyndryl works at the core of businesses that move the world. With a global network of experts serving customers in over 60 countries, we design, build, manage and modernize the mission-critical technology systems that the world depends on every day. With our partners and thousands of customers, we co-create solutions to help enterprises reach their peak digital performance. To learn more, visit www.kyndryl.com.

Mastercard

Mastercard is a global technology company in the payments industry. Our mission is to connect and power an inclusive, digital economy that benefits everyone, everywhere by making transactions safe, simple, smart and accessible. Using secure data and networks, partnerships and passion, our innovations and solutions help individuals, financial institutions, governments and businesses realize their greatest potential. Our decency quotient, or DQ, drives our culture and everything we do inside and outside of our company. With connections across more than 210 countries and territories, we are building a sustainable world that unlocks priceless possibilities for all.

Prospectacy

Prospectacy is a consulting and advisory firm that specializes in providing personalized services to corporate clients, individuals, and e-commerce businesses. They offer a wide range of solutions, including tax planning, legal services, company formation and management, and e-commerce solutions. Their experienced professionals work closely with clients to understand their unique needs and develop tailored strategies to help them achieve their goals. With a proactive and collaborative approach, Prospectacy is an excellent partner for anyone seeking expert advice and support for their business or personal needs.

Xenatus Global
Η Xenatus ξεκίνησε ως πάροχος ERP και με την πάροδο του χρόνου εξελίχθηκε για να προσφέρει στους πελάτες της ολόκληρο το οικοσύστημα της Microsoft. Έχει εξυπηρετήσει περισσότερους από 500 πελάτες σε 45 χώρες σε 5 ηπείρους, από startups έως εταιρείες Fortune 100. Η στενή της σχέση με τη Microsoft ως Χρυσός Συνεργάτης και η ιδιότητα ως Πιστοποιημένος ISV, παρέχει στην Xenatus πολλές πληροφορίες για τις τεχνολογικές εξελίξεις οι οποίες μπορούν να αξιοποιηθούν και να διασυνδεθούν με τις τρέχουσες και μελλοντικές ανάγκες των πελατών της. Με εξειδίκευση στην πλατφόρμα της Microsoft όπως Dynamics ERP, Power Platform, και Microsoft 365, αλλά και με εμπειρία πέραν των 20 χρόνων, η Xenatus μπορεί να παραδώσει ολοκληρωμένες λύσεις που προσδίδουν αποτελεσματικότητα και ευελιξία στις εταιρικές διαδικασίες, αυξάνοντας την παραγωγικότητα και συμβάλλοντας στην υγιή αύξηση των εταιρικών δραστηριοτήτων.  
Ακαδημαϊκός Συνεργάτης
Cyprus Institute of Marketing (CIM)

CIM-Cyprus Business School was established in 1978 in Nicosia as The Cyprus Institute of Marketing and has been operating also in Limassol since 1984. Originally set up to promote the science of Marketing in Cyprus and abroad, during the last 45 years CIM-Cyprus Business School has evolved into an all-round Business School, offering an array of programmes at both Undergraduate as well as Postgraduate level – from Business Management to Accounting and Finance, Shipping, Human Resource Management, Luxury Hospitality Management and Law. Over the years, CIM-Cyprus Business School has provided the opportunity to more than 10,000 students to acquire acclaimed qualifications and fulfil their aspirations. A lot of our students are individuals who had missed out, for one reason or another, on the opportunity to study after graduating from secondary school, yet who always had the desire to pursue learning, gain further knowledge and qualifications, and advance their careers. Though CIM serves students of all ages and all walks of life, we still offer evening classes exclusively – in order to cater for the needs of working individuals. We still put emphasis on combining theory and practice and remain committed to offering the best and most accessible education at the most affordable fees.

Υποστηρικτής
ΙMR/ Πανεπιστήμιο Λευκωσίας™
Ο οργανισμός ΙMR/University of NicosiaTM αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους οργανισμούς ερευνών αγοράς, κοινωνικής έρευνας και μελετών στην Κύπρο με εκτενή δραστηριοποίηση από το 2002 και είναι ιδρυτικό μέλος του CSR Cyprus. Οι εξελίξεις των τελευταίων ετών στους τομείς της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και της εταιρικής έχουν διαμορφώσει νέα δεδομένα και συνθήκες σχετικά με το τί αναμένουν από τις επιχειρήσεις, οι επενδυτές, οι κυβερνήσεις, οι πελάτες, και γενικά τα ενδιαφερόμενά τους μέρη. Λαμβάνοντας αυτά τα δεδομένα υπόψιν, o οργανισμός ΙMR/University of NicosiaTM έχει επενδύσει σε μια νέα μονάδα Market Business Intelligence όπου εξειδικεύεται στο σχεδιασμό και την υποστήριξη υπηρεσιών Εταιρικής Βιωσιμότητας, συνεργαζόμενη με πολλαπλές ομάδες εμπειρογνωμόνων, τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό παρέχοντας νέες και καινοτόμες λύσεις με συλλογή δεδομένων σε πραγματικό χρόνο, εξειδικευμένες αναλύσεις και οπτικοποιήσεις, ενισχύοντας την Εταιρική Υπευθυνότητα των επιχειρήσεων.
Οργανωτές
Περιοδικό GOLD

Το περιοδικό GOLD κυκλοφόρησε το 2011 ως η πρώτη αγγλόφωνη επιχειρηματική μηνιαία έκδοση στην Κύπρο. Σήμερα, όχι μόνο αποτελεί ένα έντυπο που προωθεί με συνέπεια καλές επιχειρηματικές πρακτικές, με επίκεντρο την προώθηση της Κύπρου ως διεθνούς επιχειρηματικού κέντρου, αλλά επιπλέον, διαθέτει ένα μοναδικό αναγνωστικό κοινό, το οποίο απαρτίζεται από high net-worth-in-dividuals, στελέχη διεθνών επιχειρήσεων, αγγλόφωνους επιχειρηματίες γυναίκες και άντρες, Κύπριους και μη.

Σύνδεσμος Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου

Ο Σύνδεσμος Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου (ΣΕΛΚ) είναι η αρμόδια αρχή για το λογιστικό επάγγελμα στην Κύπρο. Ο ΣΕΛΚ, που ιδρύθηκε το 1961, έχει σήμερα περισσότερους από 5.300 επαγγελματίες λογιστές ως μέλη και άλλους 3.500 φοιτητές και πτυχιούχους. Οι κύριοι στόχοι του περιλαμβάνουν την παροχή οργανωτικού πλαισίου για όλους τους επαγγελματίες λογιστές, την υποστήριξη και προώθηση των δραστηριοτήτων και των ενδιαφερόντων του επαγγέλματος του λογιστή, τη διαφύλαξη της φήμης του επαγγέλματος και την τήρηση του Κώδικα Δεοντολογίας από όλα τα μέλη του, καθώς και την συνεχή επαγγελματική εξέλιξη και ενημέρωση των μελών σε θέματα σχετικά με λογιστικά, ελεγκτικά και άλλα επιχειρηματικά θέματα. Επιπλέον, στον ΣΕΛΚ έχει ανατεθεί το καθήκον να ρυθμίζει το ελεγκτικό επάγγελμα και είναι επίσης αρμόδια αρχή σύμφωνα με τους νόμους για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, τους νόμους για τη ρύθμιση των επιχειρήσεων που παρέχουν διοικητικές υπηρεσίες και τον νόμο περί αφερεγγυότητας. Ο ΣΕΛΚ είναι βασικός ενδιαφερόμενος παράγοντας στην οικονομία της χώρας, διαδραματίζοντας ζωτικό ρόλο για την καθιέρωση και τη διατήρηση της Κύπρου ως εξέχοντος διεθνούς επιχειρηματικού κέντρου καλής φήμης. Παρέχει βοήθεια στην Κυβέρνηση και τις υπηρεσίες της, συμμετέχοντες στην κοινοβουλευτική διαβούλευση και συνεργάζεται αρμονικά με άλλους φορείς του ιδιωτικού τομέα. Επιπλέον, ο ΣΕΛΚ δραστηριοποιείται εκτός των συνόρων της Κύπρου μέσω ενός δικτύου διεθνών λογιστικών και άλλων επαγγελματικών φορέων.

Συντονιστές
ΙΜΗ

Η IMH είναι κορυφαίος οργανισμός Εταιρικών Εκδηλώσεων και Μέσων Ενημέρωσης. Σε ετήσια βάση η ΙΜΗ διοργανώνει πέραν των 200 συνεδρίων, φόρουμ, εκθέσεις, επενδυτικά summits, εταιρικές εκδηλώσεις και επιχειρηματικές βραβεύσεις, στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Διοργανώσεις που αποτελούν τις μεγαλύτερες συνάξεις επιχειρηματικής και επαγγελματικής δικτύωσης. Το τμήμα Business Media εκδίδει τα μηνιαία περιοδικά, IN Business και GOLD, καθώς και τα Portal IN Business και CBN (Cyprus Business News) που μαζί με τα Daily Newsletters, παρέχουν έγκυρη ενημέρωση για τα επιχειρηματικά και οικονομικά δρώμενα, στα ελληνικά και αγγλικά. Στα Consumer Media περιλαμβάνονται ο REPORTER, από τις δημοφιλέστερες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες, καθώς και ο SUPER FM, ο υπ' αριθμόν 1 ελληνικός μουσικός ραδιοφωνικός σταθμός στην Κύπρο. Η IMH συμμετέχει, επίσης, σε έργα και προγράμματα της Κυπριακής Κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και διεθνών οργανισμών. www.imhbusiness.com

Ακροατήριο

Το Συνέδριο απευθύνεται αποκλειστικά στους ηγέτες των μεγαλύτερων κυπριακών εταιρειών από όλους τους κλάδους, καθώς και ξένων επιχειρήσεων που εδρεύουν στην Κύπρο, πολιτικά στελέχη και διευθυντές κρατικών και ημικρατικών οργανισμών, οι οποίοι διαδραματίζουν ενεργό ρόλο στη διαδικασία λήψης αποφάσεων:

• Επιχειρηματικούς Ηγέτες, Διευθύνοντες Συμβούλους, Πρόεδρους, Μέλη Διοικητικών Συμβουλίων και άλλα Ανώτατα Στελέχη μεγάλων εταιρειών στην Κύπρο.
• Κυβερνητικά στελέχη, διπλωμάτες, πολιτικούς και άλλους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων.

Χορηγοί Επικοινωνίας
Περιοδικό IN Business

Ως η ναυαρχίδα των media brands της ΙΜΗ, το περιοδικό IN Business, συμπληρώνει 16 χρόνια πορείας, κατά τα οποία προβλήθηκαν μέσα από τις σελίδες του χιλιάδες παραδείγματα του ευ επιχειρείν από επιχειρήσεις και επιχειρηματίες, brands, εταιρικές πρακτικές και εξελίξεις. Στόχος του IN Business ήταν και παραμένει η προβολή του κυπριακού ευ επιχειρείν.

OMEGA Channel

Omega Channel is not just a TV Station but it is one of the biggest media groups in Cyprus. The group includes two radio stations with their respective websites in sports entertainment, news portal, podcast channel and a daily newspaper. This amplifies the transmission and promotion of the inhouse productions of the channel, which are promoted in various ways covering a huge spectrum of the local audience. Furthermore, one of the biggest partnerships of the channel it’s cooperation with two of the biggest Tv stations in Greece, which increases its variety of both informative and entertaining shows. Through this cooperation there is a direct communication especially on daily news that takes place in both countries with the exchange of primary content. This has enabled us to have one of the most diversified and successful tv program in Cyprus. Our digital strategy which is underway allows us to exploit new media channels through social media, therefore communicating with new audiences that prefer these means as a source of information and entertainment, thus reaching hundreds of thousands of people on a daily base from all age groups.

Πόρταλ REPORTER

O REPORTER έκανε τη διαφορά στα κυπριακά ψηφιακά ΜΜΕ, συνδυάζο¬ντας την καταγραφή των ειδήσεων και την παρακο¬λούθηση των εξελίξεων με τα δικά του, αποκλειστικά ανθρώπινα και κοινωνικά ρεπορτάζ. Η δημοσιογραφική συνταγή του, τον έφερε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα στην τρίτη θέση επισκεψιμότητας ανάμεσα στα ειδησεογραφικά Portals στην Κύπρο.

SUPER FM RADIO

O Super FM, που ανήκει στην οικογένεια των media της ΙΜΗ, αποτελεί τον πρώτο μουσικό σταθμό της Κύπρου. Από το 1998 μέχρι σήμερα, παίζει την πιο φρέσκια, σύγχρονη και mainstream ελληνική μουσική.  Αποκλειστικές μεταδόσεις, συνεργασίες με τους πιο δημοφιλείς καλλιτέχνες και τα πιο εντυπωσιακά Μoυσικά Βραβεία, ο Super FM συνεχίζει να ανανεώνει το ενδιαφέρον και την αγάπη του κοινού με απολαυστικές ραδιοφωνικές εκπομπές και διαγωνισμούς.

Cyprus Business News (CBN)

CBN (Cyprus Business News) is a new English-language business and investment portal, which aims to become the leading daily source of business and financial news and information in English for professionals in Cyprus and beyond. Its team of experienced journalists provides factual, objective, trustworthy and up-to-the-minute online content for the portal, its accompanying app and daily newsletter. For every Cyprus-based English-speaking professional involved in any of the island’s broad range of business sectors, from Shipping, Financial Services and Commerce to ICT, Gaming, Media, Insurance and more, CBN is the go-to business news portal. It also serves as the global gateway to up-to-date information on opportunities for investment in Cyprus.

Επικοινωνία

Project Manager
Νικόλ Κουνναφή

H Νικόλ είναι υπεύθυνη για το επιστημονικό περιεχόμενο και τη γενική διαχείριση του συνεδρίου. Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις που σχετίζονται με το περιεχόμενο ή άλλες απορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί της στο nikol.kounnafi@imhbusiness.com και +357 22505532.

Marketing Officer
Ανθή Σωτηρίου

Η Ανθή είναι υπεύθυνη για το μάρκετινγκ και την προώθηση του συνεδρίου. Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις/εισηγήσεις για το μάρκετινγκ του συνεδρίου μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί της στο anthi@imhbusiness.com και +357 22505529.

 

Ημέρα και ώρα

9 Μαΐου 2023 @ 08:30 ΠΜ -
02:15 ΜΜ
 
 

Τοποθεσία

Ξενοδοχείο Hilton Nicosia
 
Λήψη συμβάντων iCal

Κοινοποιήστε