14ο Συνέδριο για την Εταιρική Βιωσιμότητα & Υπευθυνότητα

5 Ιουλίου 2022
CSR Cyprus, IMH

Γενικές Πληροφορίες

ανά CSR Cyprus, IMH
8282 8282 people viewed this event.

Στο 14ο Συνέδριο για την Εταιρική Βιωσιμότητα & Υπευθυνότητα  θα συζητηθούν θέματα, όπως η διαφάνεια στις επιχειρήσεις, η ίση μεταχείριση και οι ίσες απολαβές μεταξύ ανδρών και γυναικών, οι βιώσιμες επενδύσεις και η σημασία της υιοθέτησης περιβαλλοντικών στρατηγικών για τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Εγγραφές
Πρόγραμμα

Για να κατεβάσετε το πρόγραμμα του συνεδρίου πατήστε εδώ.

Ομιλητές
Αγγέλα Παναγιώτου
Διευθύντρια, Κέντρο Καινοτομίας IDEA

Η Αγγέλα Παναγιώτου ηγείται του Κέντρου Καινοτομίας IDEA της Τράπεζας Κύπρου, του μεγα¬λύτερο εκκολαπτήριο νεοφυών επιχειρήσεων – startups – στην Κύπρο. Μεταξύ άλλων, είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων – Invest Cyprus και μέλος της Αντανακλαστικής Επιτροπής MC.14.04 – Sustainable Finance του CYS. Με μακρά καριέρα στον τραπεζικό τομέα σε Κύπρο & εξωτερικό, είναι σήμερα coach, mentor & εκπαιδευτής νεαρών επιχειρηματιών από το στάδιο της ιδέας μέχρι την επένδυση. Είναι ομιλήτρια και πάνελιστ σε διεθνή συνέδρια σε θέματα επιχειρηματικότητας, ενώ έχει οδηγήσει αρκετές αποστολές στο εξωτερικό. Το 2021 της έχει απονεμηθεί το βραβείο «Madame Figaro Woman of the Year Award» - κατηγορία «Επαγγελματίας-Επιχειρηματίας», ενώ το 2019 εκ μέρους του IDEA έλαβε το Πανευρωπαϊκό Βραβείο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στα «European Enterprise Promotion Awards».

Έλλη Ιωαννίδου
Πρόεδρος, CSR Cyprus

Η Έλλη Ιωαννίδου είναι Πρόεδρος του CSR Cyprus και Διευθύντρια CSR της Τράπεζας Κύπρου. Υπό την ευθύνη της είναι ο καθορισμός και η διαχείριση της στρατηγικής Εταιρικής Κοινωνικής Υπευθυνότητας της Τράπεζας Κύπρου και όλων των σχετικών προγραμμάτων και πρωτοβουλιών, καθώς και των ασφαλιστικών θυγατρικών εταιρειών Eurolife και Γενικές Ασφάλειες. Στο πλαίσιο αυτό, είναι επικεφαλής του βραβευμένου δικτύου SupportCY της Τράπεζας Κύπρου, με πέραν των 175 μελών -επιχειρήσεις, οργανώσεις, αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης και διπλωματικές αποστολές, που έχει εδραιωθεί ως το κυριότερο δίκτυο παροχής υποστήριξης της κοινωνίας, εντός και εκτός Κύπρου, δημιουργώντας θετικό αντίκτυπο στη χώρα μας. Έχει παρακολουθήσει συνέδρια και workshops, σχετικά με την ΕΚΕ, στην Κύπρο και το εξωτερικό και κατέχει επίσημες πιστοποιήσεις, όπως τα πιστοποιητικά CSR Practitioner, GRI Certified Training Program και Chief Sustainability Officer.

Αλέξανδρος Κωστόπουλος
Αν. Γενικός Διευθυντής, CSR HELLAS – Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

O Αλέξανδρος Κωστόπουλος είναι υπέρμαχος της ανάγκης αλλαγής του μοντέλου ανάπτυξης των επιχειρήσεων, ώστε να επιτύχουν διαμοιραζόμενη αξία εξασφαλίζοντας οικονομική πρόοδο, κοινωνική συνοχή και περιβαλλοντική υπευθυνότητα. Αναπτύσσει έντονη εκπαιδευτική και αρθρογραφική δραστηριότητα, ενώ ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του CSR Europe, αλλά και ως Αν. Γενικός Διευθυντής του CSR HELLAS, μετέχει σε διαβουλεύσεις και στην ανάπτυξη καινοτόμων πρωτοβουλιών που διαμορφώνουν το νέο πλαίσιο της Υπεύθυνης και Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας. Με μεταπτυχιακές σπουδές στην οργάνωση και διοίκηση πολυεθνικών επιχειρήσεων εξειδικεύεται την υποστήριξη επιχειρήσεων και επιχειρηματικών φορέων, ως προς τη συμβολή τους για επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης και στη μετατροπή των παγκόσμιων προκλήσεων σε επιχειρηματικές ευκαιρίες.

Ελένη Δαμιανού

Η Ελένη Δαμιανού εργάζεται ως Principal στην KPMG Κύπρου όπου ηγείται των υπηρεσιών Στρατηγικής της KPMG και είναι ο τοπικός επικεφαλής της παγκόσμιας πρωτοβουλίας KPMG IMPACT, με επίκεντρο τις υπηρεσίες βιωσιμότητας. Καθ' όλη τη διάρκεια της καριέρας της, η Ελένη έχει υποστηρίξει εταιρείες σε διάφορους κλάδους στην Κύπρο, στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ, με μετασχηματισμούς μεγάλης κλίμακας και πολυπλοκότητας. Οι τομείς εξειδίκευσής της περιλαμβάνουν την λειτουργική και εμπορική αριστεία, τον καθορισμό στρατηγικής και την υλοποίηση στρατηγικών πρωτοβουλιών, τον σχεδιασμό νέων μοντέλων λειτουργίας και την εύρεση καινοτόμων λύσεων σε εμπορικές προκλήσεις, όλα στο πλαίσιο της βιώσιμης ανάπτυξης. Ως μέλος της παγκόσμιας ομάδας KPMG IMPACT της KPMG, η Ελένη υποστηρίζει επίσης εταιρείες να χτίσουν ισχυρές στρατηγικές βιωσιμότητας και να ενσωματώσουν πρακτικές βιωσιμότητας στα επιχειρηματικά τους μοντέλα, για την επίτευξη των στόχων της ΕΕ για την κλιματική αλλαγή, την κοινωνική ένταξη και τη διαφορετικότητα. Η Ελένη έχει σπουδάσει Biomedical Engineering στο Imperial College London και έχει αποκτήσει μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Vlerick Business School.

Δρ. Αλέξανδρος Αντωναράς
Αναπληρωτής Καθηγητής, Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων, Εκτελεστικός Πρόεδρος, Κέντρο Επιχειρηματικής Βιωσιμότητας και Υπευθυνότητας, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

Ο Δρ. Αλέξανδρος Αντωναράς εργάζεται στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ως Αντιπρόεδρος Φοιτητικών Υπηρεσιών, Αναπληρωτής Καθηγητής στη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων και είναι ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του Κέντρου Επιχειρηματικής Βιωσιμότητας και Υπευθυνότητας (Corporate Sustainability and Responsibility Centre - CSRC). Ήταν ο εμπνευστής για την ίδρυση του CSR Cyprus και διατέλεσε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου (2017-2021). Ο Αλέξανδρος είναι πιστοποιημένος Chief Sustainability Officer (CSO) Professional, πιστοποιημένος αξιολογητής του Ευρωπαϊκού Μοντέλου Επιχειρηματικής Αριστείας (EFQM Excellence Model) και Certified Entrepreneurship Facilitator από το ELI (USA). Είναι μέλος της Αντανακλαστικής Επιτροπής MC.14.04 – Sustainable Finance του CYS και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του μη κερδοσκοπικού σωματείου Financial Wellbeing Institute. Το 2019 έλαβε Τιμητική Διάκριση από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και την Επίτροπο Περιβάλλοντος για την προσφορά του στο Περιβάλλον και την Αειφορία.

Χριστίνα Κοκκάλου
Διευθύνουσα Σύμβουλος, ΙMR/University of Nicosia™

Διευθύνουσα Σύμβουλος, IMR/University of Nicosia™ Η Χριστίνα Κοκκάλου είναι ιδρύτρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος του Οργανισμού ΙMR/University of Nicosia™, ο οποίος αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους Οργανισμούς ερευνών αγοράς, κοινωνικής έρευνας και συμβουλευτικών υπηρεσιών στην Κύπρο με εκτενή δραστηριοποίηση από το 2002. Κατά τη διάρκεια της καριέρας της έχει συνεργαστεί με τους μεγαλύτερους οργανισμούς και φορείς της κυπριακής πραγματικότητας, τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα, για τη διεκπεραίωση σημαντικών Έργων ολόκληρου του φάσματος της πολιτικο-κοινωνικο-οικονομικής ζωής του τόπου. Μεταξύ άλλων, υπήρξε για χρόνια Καθηγήτρια Marketing στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, κατέχει επί της παρούσης τη θέση της Γραμματέα του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Δημοσκοπήσεων και Ερευνών Αγοράς Κύπρου (ΣΕΔΕΑΚ) και είναι ιδρυτικό μέλος τους CSR Cyprus.

Spyros Perikleous
Project Manager - Sustainability Management, CSR Europe, Belgium

Spyros Perikleous works as a Project Manager in Sustainability Management at CSR Europe and is part of the Sustainable Markets and Finance Team. He has experience in CSR and corporate sustainability practices. In his current role, he supports organisations in improving their sustainability performance by enhancing their sustainability reporting, long-term ESG strategy, transparency, and responsibility. Additionally, he supports companies in aligning with current and upcoming EU initiatives in relation to reporting and sustainable finance. He has completed a Master of Science in Global Business & Sustainability at the Rotterdam School of Management, Erasmus University.

Kυριάκος Παρπούνας
Sustainability Leader Grant Thornton Cyprus & Managing Director Parpounas Sustainability Consultants

O Kυριάκος Παρπούνας είναι επαγγελματίας διευθυντής με μεγάλη εμπειρία σε κορυφαίες διοικητικές θέσεις για 25 χρόνια στην κατασκευαστική βιομηχανία και τη βιομηχανία διαχείρισης αποβλήτων στην Κύπρο. Έχει διατελέσει Γενικός Διευθυντής σε αρκετές εταιρείες ενώ ήταν για 12 χρόνια Γενικός Διευθυντής των συλλογικών συστημάτων διαχείρισης αποβλήτων Green Dot, WEEE και Αφής. Είναι κάτοχος πτυχίου Πολιτικού Μηχανικού με ειδίκευση στην Περιβαλλοντική Μηχανική, κατέχει MBA στα Χρηματοοικονομικά (και είναι υποψήφιος Διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου στη επιχειρηματική Βιωσιμότητα. Το 2017,δημιούργησε την Parpounas Sustainability Consultants και δραστηριοποιείται διεθνώς ως Σύμβουλος στην ανάπτυξη συστημάτων διαχείρισης αποβλήτων και σε θέματα βιωσιμότητας με παρουσία σε 10 χώρες. Από τα τέλη του 2021 ανέλαβε ως επικεφαλής βιωσιμότητας της Grant Thornton Κύπρου.

Μαρία Λαβίθη
CEO and Founder, Heroes Made Ltd, Μέντορας, Συγγραφέας

Η Μαρία Λαβίθη είναι επιχειρηματίας, συγγραφέας, και μέντορας σε νεοσύστατες επιχειρήσεις του Κυπριακού οικοσυστήματος. Αφού απέκτησε το πτυχίο της στο Creative Writing από το Πανεπιστήμιο της Λουϊζιάνα, στις ΗΠΑ, εισήλθε στον επιχειρηματικό κόσμο των Η.Π.Α., όπου εργάστηκε για 10 χρόνια στα τμήματα ανάπτυξης, μάρκετινγκ και δημοσίων σχέσεων πολυεθνικών εταιρειών. Με γνώμονα τη φιλοδοξία και το επιχειρηματικό της πνεύμα, ίδρυσε την δική της εταιρεία το 2019 στην Κύπρο, προωθώντας την απόκτηση Κοινωνικών-Συναισθηματικών Δεξιοτήτων στα παιδιά που περιλαμβάνει την εκμάθηση της αυτογνωσίας, αυτοδιαχείρηση, κοινωνική ευαισθητοποίηση, δεξιότητες σχέσεων, και υπεύθυνη λήψη αποφάσεων. Η εταιρεία της έχει λάβει την υψηλότερη κατάταξη από το Υφυπουργείο Έρευνας. Η εταιρεία ολοκλήρωσε πρόσφατα τον πρώτο γύρο χρηματοδότησης.

Ειρήνη Λουκαΐδου
Διευθύνουσα Σύμβουλος, Grow Sustainability Consulting

Η Ειρήνη Λουκαΐδου είναι η ιδρύτρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Grow Sustainability Consulting. Κατέχει πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας σε θέματα Εταιρικής Ευθύνης, βιωσιμότητας και αειφόρου ανάπτυξης με ειδίκευση στην κοινωνική επίδραση. Συμβουλεύει οργανισμούς από διάφορους τομείς που επιθυμούν να βελτιώσουν την επίδρασή τους στην κοινωνία και στο περιβάλλον μέσα από την ανάπτυξη και εφαρμογή στρατηγικών ESG που να δημιουργούν κοινή αξία. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της FIBA Eurobasket 2025 καθώς και μέλος της επιτροπής ΕΚΕ του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου. Είναι πιστοποιημένη στη χρήση των προτύπων GRI (Global Reporting Initiative) για τη σύνθεση απολογισμών αειφορίας καθώς και πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια της ΑνΑΔ.

Γιώργος Παναγιώτου
Plant Manager, KEAN SOFT DRINKS LTD

O Γιώργος Παναγιώτου κατέχει την θέση του Plant Manager στην KEAN SOFT DRINKS LTD. Απέκτησε MA Χημικής Μηχανικής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και Diploma of Business Administration στο ΜΙΜ- Mediterranean Institute of Management. Μετά το τέλος των σπουδών του εργοδοτήθηκε στην KEAN SOFT DRINKS LTD όπου συνεχίζει να εργάζεται τα τελευταία 28 χρόνια. Έχει τεράστια πείρα σε όλα τα θέματα που αφορούν το manufacturing όπως την αριστοποίηση της παραγωγής, την κοστολόγηση προϊόντων, την δημιουργία καινούργιων υπο¬δομών, την καινοτομία. Πιστεύει πως η βιωσιμότητα θα πρέπει να αποτελεί νευραλγικό πυλώνα στη στρατηγική της κάθε επιχείρησης, κάτι που εφαρμόζεται πιστά στον Όμιλο ΚΕΑΝ δίνοντας έμφαση σε βιώσιμες πράσινες πολιτικές με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας και τη μείωση στο ελάχιστο της βιομηχανικής επιβάρυνσης.

Γιώργος Χατζηγιάννης
Υπεύθυνος Ανάπτυξης, ΟΠΑΠ Κύπρου

Ο Γιώργος Χατζηγιάννης εργάζεται στην ΟΠΑΠ ΚΥΠΡΟΥ ως Υπεύθυνος Ανάπτυξης. Ξεκίνησε την καριέρα του στην Ελλάδα, στο χώρο του Μάρκετινγκ και της Διαφήμισης. Έχει πάρει μέρος στην οργάνωση, παρακολούθηση και αξιολόγηση, πλήθους έργων . Έχει σημαντική εμπειρία σε θέματα Μάρκετινγκ και Έρευνας Αγοράς. Είναι κάτοχος πτυχίου Μάρκετινγκ και μεταπτυχιακού (ΜΒΑ).

Κώστας Γαβριηλίδης
Σύμβουλος Προέδρου της Δημοκρατίας για θέματα Πολυπολιτισμικότητας, Αποδοχής και Σεβασμού στη Διαφορετικότητα, Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας

Ο Κώστας Γαβριηλίδης είναι ο Σύμβουλος του Προέδρου της Δημοκρατίας για θέματα Προώθησης της Πολυπολιτισμικότητας, της Αποδοχής και του Σεβασμού στη Διαφορετικότητα. Ο Κώστας είναι συνιδρυτής της Accept – ΛΟΑΤΙ Κύπρου και υπήρξε ο πρώτος εκλεγμένος Πρόεδρος της οργάνωσης από τον Μάιο 2012 έως τον Δεκέμβριο 2017. Διατέλεσε επίσης ως μέλος του Διοι¬κητικού Συμβουλίου της πανευρωπαϊκής ΛΟΑΤΚΙ οργάνωσης ILGA-Europe από το 2014 μέχρι το 2018. Είναι μέλος της Δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για Ανθρωπιστικά Θέματα.

Thanos Belalidis
Director Sustainability Implementation & Communication, Sympraxis Team, Greece

Thanos Belalidis is an accomplished Sustainability Implementation and Communication Expert, with 32 years of experience and a portfolio of about 375 projects supported in Greece and another 11 countries. Ηe is a founding member of Sympraxis Team, an agency with 21 years of experience in planning, implementing and communicating Sustainability and Social Contribution projects. Sympraxis has supported more than 500 initiatives, worth more than 50.000.000€, for about 100 businesses, dozens of foundations, the European Commission and other accredited institutions. Thanos is currently supporting companies such as OTE (Deutsche Telecom Group), Papastratos (Philip Morris), GOOGLE, BEIERSDORF and Hellas Gold.

Hanane Taidi
Director General, TIC Council, Belgium

Hanane Taidi started her career with the plastics industry in 1999 where she held a variety of roles that enabled her to gain extensive experience in various fields ranging from management, to public affairs, integrated marketing and communications or strategic planning. She holds currently the role of Director General at the international trade body TIC Council after successfully leading the merger of two international organisations IFIA and CEOC in 2018.Hanane Taidi has also developed an extensive understanding of sustainability, specifically circular economy, and has been part of a pool of experts consulted by the European Commission for the evaluation of sustainability related proposals since 2014. Additionally, she is a regular guest speaker on Public Affairs and Strategic Communications at the Masters of European Studies organised by the Institute of European Studies, Université Libre de Bruxelles.

Κωνσταντίνος Αποστολίδης
Νομικός Σύμβουλος-Επικεφαλής της Ομάδας Έρευνας ESG, Net Zero Analytics, Ελλάδα

Ο Κωνσταντίνος Αποστολίδης είναι Νομικός Σύμβουλος και Επικεφαλής της Ομάδας Έρευνας ESG της εταιρείας Net Zero Analytics. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, κατέχει Μεταπτυχιακό Τίτλο Σπουδών στο Δίκαιο Επιχειρήσεων και Διοίκηση από το Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και είναι Υποψήφιος Διδάκτορας στο γνωστικό αντικείμενο του Διεθνούς Οικονομικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο αυτό. Έχει συμμετάσχει σε διεθνή και εθνικά συνέδρια για τη βιώσιμη ανάπτυξη και τα κριτήρια ESG, αρθρογραφεί σε επιστημονικά περιοδικά για τα θέματα αυτά και υποστηρίζει ενεργά την προώθηση της Ατζέντας 2030 των Ηνωμένων Εθνών για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης, στην Ακαδημαϊκή και Επιχειρηματική Κοινότητα. Είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Νικόλ K. Φινοπούλου
Δικηγόρος, LL.B, LL.M, Corporate, Commercial, Banking & Finance Law (ESG & Sustainability Strategies), Phinopoulou Legal Practice (PLP), University Cambridge Institute of Sustainability

Η Νικόλ Κ. Φινοπούλου, έχει πέραν των 20 χρόνων εμπειρίας στο Εταιρικό, Τραπεζικό και Χρηματοοικονομικό Δίκαιο. Ειδικότερα, και ειδικεύεται στην εφαρμογή Εταιρικής Κανονιστικής Συμμόρφωσης και επίτευξης Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης. Κατέχει πτυχίο νομικής από το Leicester University και LL.M (Masters of Law) στο Εταιρικό και Εμπορικό Δίκαιο από το University College London (UCL). Είναι κάτοχος του επαγγελματικού τίτλου Postgraduate Diploma in Legal Practice Course (LPC) City University (London). Είναι Affiliate member του Chartered Institute of Securities & Investment (CISI) και απόφοιτος του Cambridge University Judge Business School. Από το 2020 είναι μέλος του Institute for Sustainability Leadership (University of Cambridge) για θέματα Sustainable Finance & Sustainable Strategies. Διετέλεσε ανεξάρτητο μέλος του Συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και του Πανεπιστημίου Κύπρου. Από το 2003 είναι μέλος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, και συμμετέχει στην Επιτροπή Εταιρειών, Κεφαλαιαγοράς και Φορολογικού Σχεδιασμού. Την περίοδο 2015-2020 εκπροσωπούσε τον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Είναι ιδρυτικό μέλος, του Cyprus Corporate Social Responsibility Association (CSR Cyprus) (2015) (www.csrcyprus.org.cy).

Χορηγοί

Χορηγοί

Κύριος χορηγός
ΟΠΑΠ Κύπρου

Η ΟΠΑΠ δραστηριοποιείται στην Κύπρο από το 1969. Μέσω των 202 πρακτορείων της παγκύπρια, προσφέρει τα παιχνίδια ΤΖΟΚΕΡ, ΛΟΤΤΟ, ΠΡΟΤΟ, ΣΟΥΠΕΡ 3, ΕΞΤΡΑ 5, ΚΙΝΟ, ΠΡΟΠΟ και ΠΡΟΠΟΓΚΟΛ. Επιχειρεί σε ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο κλάδο, αυτόν των τυχερών παιχνιδιών, με έγνοια και υποχρέωση πέρα από την ψυχαγωγία, την προστασία των παικτών, λαμβάνοντας συγκεκριμένα μέτρα προς τον σκοπό αυτό. Στα 50 και πλέον χρόνια παρουσίας της στην Κύπρο κατάφερε, πέρα από τα σημαντικά κέρδη που μοίρασε σε χιλιάδες τυχερούς, να προσφέρει μεγάλο αριθμό θέσεων εργασίας και να καθιερωθεί ως ο ηγέτης σε ενέργειες κοινωνικής υπευθυνότητας. Η κοινωνική πολιτική της Εταιρείας είναι αναπόσπαστο κομμάτι της φιλοσοφίας της από την πρώτη μέρα δραστηριοποίησής της στην Κύπρο. Είναι παρούσα σε όλες τις στιγμές των ανθρώπων του τόπου, με σημαντικές παρεμβάσεις στις δύσκολες εποχές, κτίζοντας μια σχέση εμπιστοσύνης και σεβασμού με την κυπριακή κοινωνία.

Χορηγοί
Αλφαμέγα

Διαθέτοντας ένα δίκτυο 18 καταστημάτων και άνω των 2000 εργαζομένων, οι Υπεραγορές ‘Αλφαμεγα είναι κατά γενική ομολογία η μεγαλύτερη και ταχύτερα αναπτυσσόμενη αλυσίδα υπεραγορών στην Κύπρο. Με την καινοτομία και τη συνεχή εξέλιξη να καθοδηγούν κάθε πτυχή της λειτουργίας της, η αλυσίδα υπεραγορών ‘Αλφαμέγα πρωτοπορεί και στον ψηφιακό μετασχηματισμό, προσφέροντας μια αναβαθμισμένη εμπειρία ψωνίσματος στα καταστήματά της, αλλά και διαδικτυακά, μέσα από την επέκτασή της στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Το 2020 έλαβε διεθνή αναγνώριση, με τη συμπερίληψή της στις 100 πιο καινοτόμες τεχνολογικά εταιρείες στον κόσμο, ενώ έχει βραβευτεί επανειλημμένα για το πλούσιο πρόγραμμα ΕΚΕ που εφαρμόζει.

Ίδρυμα Ευαγόρα και Κάθλην Λανίτη

Το Ίδρυμα Ευαγόρα και Κάθλην Λανίτη ιδρύθηκε το Νοέμβριο του 2001 από τους Κώστα, Πλάτωνα, Μάριο και Ισαβέλλα, παιδιά του Ευαγόρα και της Κάθλην Λανίτη. Το Ίδρυμα δημιουργήθηκε εις μνήμη των αείμνηστων Ευαγόρα και Κάθλην Λανίτη με σκοπό να συνεχίσει την κοινωνική τους προσφορά και συμβολή προς την κοινωνία, στηρίζοντας τομείς και διοργανώνοντας εκδηλώσεις που προάγουν και προωθούν τα ανθρώπινα επιτεύγματα. Σήμερα, το Ίδρυμα αποτελεί το «θεσμό» μέσω του οποίου ο Όμιλος Λανίτη και οι θυγατρικές του εταιρείες στηρίζουν και προσφέρουν στην κοινωνία μέσω ενός συγκεκριμένου σχεδίου δραστηριοτήτων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Το πλάνο ενεργειών ΕΚΕ του Ιδρύματος επεκτείνεται στους τομείς της υγείας, της παιδείας και του πολιτισμού.

ΙMR/University of Nicosia™

Ο οργανισμός ΙMR/University of Nicosia™ αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους οργανισμούς ερευνών αγοράς, κοινωνικής έρευνας και μελετών στην Κύπρο με εκτενή δραστηριοποίηση από το 2002 και είναι ιδρυτικό μέ¬λος του CSR Cyprus. Οι εξελίξεις των τελευταίων ετών στους τομείς της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και της εταιρικής έχουν διαμορφώσει νέα δεδομένα και συνθήκες σχετικά με το τί αναμένουν από τις επιχειρήσεις, οι επενδυτές, οι κυβερνήσεις, οι πελάτες, και γενικά τα ενδιαφερόμενά τους μέρη. Λαμβάνοντας αυτά τα δεδομένα υπόψιν, o οργανισμός ΙMR/University of Nicosia™ έχει επενδύσει σε μια νέα μονάδα Market Business Intelligence όπου εξειδικεύεται στο σχεδιασμό και την υποστήριξη υπηρεσιών Εταιρικής Βιωσιμότητας, συνεργαζόμενη με πολλαπλές ομάδες εμπειρογνωμόνων, τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό παρέχοντας νέες και καινοτόμες λύσεις με συλλογή δεδομένων σε πραγματικό χρόνο, εξειδικευμένες αναλύσεις και οπτικοποιήσεις, ενισχύοντας την Εταιρική Υπευθυνότητα των επιχειρήσεων.

ΚΕΑΝ Group

Η ΚΕΑΝ στα 73 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στην Κύπρο κατέχει ένα χαρτοφυλάκιο προϊόντων FMCG υψηλής ποιότητας. Ο Όμιλος βρίσκεται ανάμεσα στους μεγαλύτερους εισαγωγείς γνωστών προϊόντων όπως τα KRAFT HEINZ, AMOY και KRI KRI, στοχεύει στην εξυπηρέτηση του χώρου εστίασης, του λιανικού εμπορίου και του δικτύου HORECA ενώ τα ροφήματα KEAN παρά¬γονται στη μονάδα παραγωγής στη Λεμεσό και διανέμονται σε περισσότερες από 50 χώρες. Η ΚΕΑΝ δίνει έμφαση σε βιώσιμες πράσινες πολιτικές με στόχο τη μείωση στο ελάχιστο της βιομηχανικής επιβάρυνσης όπως η εγκατάσταση στο εργοστάσιο φωτοβολταϊκών δυναμικότητας 200 kwh., τη διάθεση των υπολειμμάτων των φρούτων για ζωοτροφή και λίπασμα, την εξοικονόμησης ενέργειας και πόρων με βελτιωμένες μονώσεις και ανάκτηση ενέργειας κατά τη διάρκεια της παραγωγής αλλά και την ενεργή συμμετοχή της στο πρόγραμμα δεντροφύτευσης του Τμήματος Δασών. Επίσης διατηρεί πάντα ψηλά τον πήχη της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, Από την προσφορά χιλιάδων προϊόντων κάθε χρόνο σε φιλανθρωπικές εκδηλώσεις μέχρι την ενίσχυση διαφόρων οργανώσεων αλλά και τη στήριξη τοπικών επιχειρήσεων και επαγγελματιών, η εταιρεία υιοθετεί κοινωνικές, πολιτιστικές και περιβαλλοντικές πρακτικές σε όλες τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες ως ενεργό μέλος της τοπικής οικονομίας και αναπόσπαστο κομμάτι της κυπριακής παράδοσης.

Mcdonalds

Η McDonald’s™ Κύπρου ιδρύθηκε από την εταιρεία Family Restaurants Andreou Co Ltd, η οποία άνοιξε το πρώτο εστιατόριο McDonald’s στις Φοινικούδες στη Λάρνακα, τον Ιούνιο του 1997. Σήμερα λειτουργεί συνολικά 22 εστιατόρια σε όλη την Κύπρο, εργοδοτώντας περισσότερα από 1500 άτομα και παραμένοντας πιστή στην προσφορά, την κοινωνική ευθύνη και τη διαφάνεια. Επιδεικνύει εκτενές έργο στον τομέα της ΕΚΕ, έχοντας ως επίκεντρό της τον άνθρωπο, την ποιότητα φαγητού και το περιβάλλον.

Safebulkers

Η Safe Bulkers, Inc., διεθνής ναυτιλιακή εταιρεία, με Διευθύνοντα Σύμβουλο τον κ. Πόλυ Β. Χατζηωάννου, δραστηριοποιείται παγκοσμίως στην ποντοπόρο ναυτιλία παρέχοντας υπηρεσίες θαλάσσιων μεταφορών. Η Εταιρεία, η οποία έχει συσταθεί στις νήσους Μάρσαλ (Marshall Islands), διατηρεί γραφεία στη Λεμεσό, την Αθήνα, το Μονακό και τη Γενεύη, ενώ είναι από το 2008 εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (NYSE: SB). Με περισσότερα από 60 χρόνια αδιάλειπτης εμπειρίας στην αγορά ξηρού φορτίου, διαθέτει πλοία μεταφοράς εμπορευμάτων χύδην ξηρού φορτίου, κυρίως σιτηρά, σιδηρομεταλλεύματα και άνθρακα, σε πολυεθνικές εταιρείες σε παγκόσμια κλίμακα. Σήμερα, η Safe Bulkers διαθέτει στόλο 42 πλοίων με μέση ηλικία 10,4 έτη και συνολική χωρητικότητα 4,2 εκατ. dwt. Πρόκειται για έναν στόλο που αποτελείται από πλοία ξηρού χύδην φορτίου τεσσάρων μεγεθών. Συγκεκριμένα περιλαμβάνει 12 πλοία κλάσης Panamax, 8 πλοία κατηγορίας Kamsarmax, 15 πλοία κατηγορίας Post-Panamax και 7 πλοία κατηγορίας Capesize. Το βιβλίο παραγγελιών της Εταιρείας αποτελείται από 10 πλοία (EEDI – Phase 3, NOx-Tier III ) με πρόγραμμα παράδοσης έως το πρώτο τρίμηνο του 2025, ενώ πρόσφατα παρέλαβε και το νεότευκτο MV Vassos. Όπως το MV Vassos, όλα τα νεότευκτα πλοία θα φέρουν την Κυπριακή σημαία.

Conference Experience Sponsor
Conferience

Το Conferience παρέχει τη δυνατότητα, κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης, για καλύτερη και πιο άμεση επικοινωνία των συμμετεχόντων με τους ομιλητές και τους διοργανωτές. Μέσω της πλατφόρμας του, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λύση για ηλεκτρονικές ή φυσικές εκδηλώσεις. Είναι ιδανικό για μικρά και μεγάλα φυσικά ή ηλεκτρονικά συνέδρια, σεμινάρια, παρουσιάσεις, εκπαιδεύσεις, focus groups, εταιρικές εκδηλώσεις κάθε είδους, φεστιβάλ και έρευνες αγοράς. Μπορείτε να επιλέξετε μέσα από μια τεράστια γκάμα υπηρεσιών, ενώ έχετε τη δυνατότητα εξατομίκευσής τους σύμφωνα με τις ανάγκες σας.

Υποστηρικτής
Petrolina

Η Πετρολίνα, η πρώτη κυπριακή εταιρεία πετρελαιοειδών και μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις στην Κύπρο, δραστηριοποιείται στον ευρύτερο τομέα της ενέργειας, διαδραματίζοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη του τόπου. Με επιχειρηματική διορατικότητα και συγκροτημένη στρατηγική, συνεισφέρει στην καινοτομία, επενδύοντας σε σύγχρονες και περιβαλλοντικά υπεύθυνες υποδομές που ικανοποιούν τις υψηλότερες διεθνείς προδιαγραφές. Η Πετρολίνα έχει ταυτιστεί με την ποιότητα και τη σταθερότητα και αποτελεί εγγύηση ανάπτυξης και προόδου. Άρρηκτα συνδεδεμένη με το κοινωνικό σύνολο, η εταιρεία εφαρμόζει διαχρονικά μια πολιτική εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, η οποία καλύπτει ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, ανταποκρινόμενη έμπρακτα στις εκάστοτε ανάγκες της κυπριακής κοινωνίας.

Οργανωτές
CSR Cyprus
Το CSR Cyprus ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 2016, με όραμα να αποτελεί το κορυφαίο εθνικό επαγγελματικό δίκτυο που καθοδηγεί τις κυπριακές επιχειρήσεις και συμβάλλει έμπρακτα στην επίτευξη και ενίσχυση της εταιρικής βιωσιμότητας και υπευθυνότητας. Κύριος σκοπός του CSR Cyprus είναι η προώθηση, ανάπτυξη, εφαρμογή και προβολή των αρχών της εταιρικής βιωσιμότητας και υπευθυνότητας στον επιχειρηματικό κόσμο και στο κοινωνικό περιβάλλον, με απώτερο στόχο την ισόρροπη επίτευξη κερδοφορίας και βιώσιμης ανάπτυξης. Από τον Απρίλιο του 2017 το CSR Cyprus είναι ο εθνικός εταίρος του ηγετικού επιχειρηματικού δικτύου CSR Europe.
IMH

H IMH διοργανώνει σε Κύπρο και εξωτερικό, κάθε χρόνο περισσότερα από 200 συνέδρια σεμινάρια, ημερίδες και εμπορικές εκθέσεις καθώς και επιχει-ρηματικές βραβεύσεις σε όλους τους τομείς της αγοράς. Αναλαμβάνει, επίσης, εκδηλώσεις εκ μέρους πελατών. Εξαίρετη πορεία ακολουθεί και το Τμήμα των Media. Τα μηνιαία περιοδικά IN Business και GOLD διαβάζονται από δεκάδες χιλιάδες στελέχη, μάνατζερ και επιχειρηματίες-Κύπριους και ξένους. Η δημοσιογραφική μας ομάδα, ενημερώνει καθημερινά τον κόσμο και μέσω του IN Business Portal (www.inbusinessnews.com) , και του REPORTER (www.reporter.com.cy) . Πρόσφατα στη διαχείριση της ΙΜΗ πέρασε και ο Super FM, ο πρώτος μουσικός ραδιοφωνικός σταθμός της Κύπρου. Η ΙΜΗ, το 2023, λανσάρει το αγγλόφωνο ενημερωτικό Cyprus Business News Portal (CBN), με στόχο να αποτελέσει την καθημερινή πηγή ενημέρωσης και πληροφόρησης για ξένους επιχειρηματίες - επαγγελματίες και όχι μόνο, που διαμένουν στην Κύπρο ή επιθυμούν να μαθαίνουν για την επιχειρηματική σκηνή της χώρας.Η IMH, λαμβάνει μέρος και σε διαδικασίες προσφορών του δημόσιου τομέα, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλων διεθνών οργανισμών. Μέσω των δραστηριοτήτων της, δίνει την ευκαιρία στις επιχειρήσεις να αναπτυχθούν, να κάνουν networking, να βρουν καινούριους πελάτες και συ¬νεργάτες, να απευθυνθούν σε νέα ακροατήρια και να ανακαλύψουν ευκαιρίες ανάπτυξης. www.imhbusiness.com

Ακροατήριο

Το Συνέδριο απευθύνεται προς όλο το επιχειρηματικό κοινό, και πιο συγκεκριμένα σε στελέχη εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, διευθυντές και στελέχη μάρκετινγκ, επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων από κυπριακές επιχειρήσεις όλων των κλάδων και μεγεθών, διαφημιστικά γραφεία, γραφεία και επαγγελματίες παροχής υπηρεσιών επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων, γραφεία και επαγγελματίες παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών, καθώς και μη κυβερνητικές οργανώσεις(ΜΚΟ).

Με τη Στήριξη
Σύνδεσμος Διαφήμισης και Επικοινωνίας Κύπρου (ΣΔΕΚ)

Ο ΣΔΕΚ είναι ο επίσημος φορέας που εκπροσωπεί τον χώρο της διαφήμισης και επικοινωνίας στην Κύπρο από το 1982 και ενεργό μέλος της European Association of Communications Agencies από το 1990. Σήμερα αριθμεί 28 εταιρείες μέλη, οι οποίες πραγματοποιούν περίπου το 85% της διαφημιστικής δαπάνης στη χώρα. Είναι ιδρυτικό μέλος του Φορέα Ελέγχου Διαφήμισης και της Επιτροπής Ελέγχου Έρευνας Τηλεθέασης και διοργανωτής των Carob Awards.

Συνδέσμος Διαφημιζομένων Κύπρου

Ο ΣΔΚ είναι ένας μη κερδοσκοπικός φορέας που εκπροσωπεί τις διαφημιζόμενες επιχειρήσεις στην Κύπρο και τους Marketing Specialists και Brand Builders που εργάζονται σε αυτές. Σήμερα αριθμεί 38 εταιρείες μέλη από διάφορους επιχειρηματικούς τομείς. Είναι μέλος στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Διαφημιζομένων από το 2004. Στόχος του ΣΔΚ είναι η δημιουργία ενός υγιούς και αναπτυξιακού εμπορικού περιβάλλοντος στο οποίο τα brands μπορούν να ξεχωρίσουν και να οικοδομήσουν σχέσεις εμπιστοσύνης και ειλικρινούς επικοινωνίας με τον καταναλωτή και τους υπόλοιπους stakeholders.

Χορηγοί Επικοινωνίας
ALPHA Κύπρου

Ο ALPHA Κύπρου, από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του, τον Απρίλιο του 2016, εφάρμοσε και διατήρησε τη φιλοσοφία, το υψηλό επίπεδο και τον τρόπο λειτουργίας του ALPHA Ελλάδας. Επιλέγοντας τον AlphaΚύπρου, ο τηλεθεατής μπορεί να βλέπει τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά ονόματα από Ελλάδα και Κύπρο καθώς και ενημερωτικές και ψυχαγωγικές παραγωγές υψηλής ποιότητας και αισθητικής. Στρατηγικά, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ποιότητα και στην ποικιλία περιεχομένου επενδύουμε και δημιουργούμε θέτοντας υψηλούς στόχους στους τρεις βασικούς πυλώνες: Ενημέρωση, Ψυχαγωγία και Μυθοπλασία. Με μια άρτια κτισμένη ειδησεογραφική ομάδα, ο ALPHA Κύπρου εισάγει καινοτόμες προσεγγίσεις στην ενημέρωση με ειδησεογραφικές εκπομπές από νωρίς το πρωί μέχρι κι αργά το βράδυ. Με πρόγραμμα για όλη την οικογένεια, ο Κύπριος τηλεθεατής μπορεί να παρακολουθήσει ζωντανές ψυχαγωγικές και ενημερωτικές εκπομπές, real-life προγράμματα καθώς και ξένες αγαπημένες κινηματογραφικές ταινίες και σειρές.

περιοδικό GOLD

Το περιοδικό GOLD κυκλοφόρησε το 2011 ως η πρώτη αγγλόφωνη επιχειρηματική μηνιαία έκδοση στην Κύπρο. Σήμερα, όχι μόνο αποτελεί ένα έντυπο που προωθεί με συνέπεια καλές επιχειρηματικές πρακτικές, με επίκεντρο την προώθηση της Κύπρου ως διεθνούς επιχειρηματικού κέντρου, αλλά επιπλέον, διαθέτει ένα μοναδικό αναγνωστικό κοινό, το οποίο απαρτίζεται από high net-worth-in-dividuals, στελέχη διεθνών επιχειρήσεων, αγγλόφωνους επιχειρηματίες γυναίκες και άντρες, Κύπριους και μη.

Περιοδικό IN Business

Ως η ναυαρχίδα των media brands της ΙΜΗ, το περιοδικό IN Business, συμπληρώνει 16 χρόνια πορείας, κατά τα οποία προβλήθηκαν μέσα από τις σελίδες του χιλιάδες παραδείγματα του ευ επιχειρείν από επιχειρήσεις και επιχειρηματίες, brands, εταιρικές πρακτικές και εξελίξεις. Στόχος του IN Business ήταν και παραμένει η προβολή του κυπριακού ευ επιχειρείν. www.inbusinessnews.com

MESIMVRIA ENTERPRISES
Η MESIMVRIA ENTERPRISES είναι ένα μοναδικό Media House με εξειδίκευση στο χώρο της συνδρομητικής τηλεόρασης. Κύριοι πυλώνες η σύνθεση και διαχείριση τηλεοπτικών καναλιών, τηλεοπτικού περιεχομένου και εμπορικού τηλεοπτικού χρόνου. Με ναυαρχίδα τις αποκλειστικές συνεργασίες με τις πλατφόρμες Cytavision και Cablenet, και τα κανάλια Movies Best HD, Greek Cinema και Fox International Channels το πελατολόγιο της ξεπερνά τα όρια της κυπριακής αγοράς.
πορταλ REPORTER

O REPORTER έκανε τη διαφορά στα κυπριακά ψηφιακά ΜΜΕ, συνδυάζοντας την καταγραφή των ειδήσεων και την παρακολούθηση των εξελίξεων με τα δικά του, αποκλειστικά ανθρώπινα και κοινωνικά ρεπορτάζ. Η δημοσιογραφική συνταγή του, τον έφερε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα στην τρίτη θέση επισκεψιμότητας ανάμεσα στα ειδησεογραφικά Portals στην Κύπρο. www.reporter.com.cy

Επικοινωνία

Project manager
Νίκη Λοϊζίδου
H Νίκη είναι υπεύθυνη για το επιστημονικό περιεχόμενο και τη γενική διαχείριση του συνεδρίου. Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις που σχετίζονται με το περιεχόμενο ή άλλες απορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί της στο niki.loizidou@imhbusiness.com και στο +357 22505621

Marketing Manager
Γεωργία Ευθυμιάδου
Η Γεωργία είναι υπεύθυνη για το μάρκετινγκ και την προώθηση του συνεδρίου. Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις/εισηγήσεις για το μάρκετινγκ του συνεδρίου μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί της στο georgia.efthymiadou@imhbusiness.com και +357 22505575.

Οι εγγραφές έκλεισαν
 

Ημέρα και ώρα

5 Ιουλίου 2022 @ 08:30 ΠΜ -
02:00 ΜΜ
 

Λήξη Εγγραφών

05/07/2022
 

Γλώσσα Συνεδρίου

Ελληνικά
 

Τοποθεσία

Hilton Nicosia
 
 
 
Λήψη συμβάντων iCal

Κοινοποιήστε