2η Eτήσια Eκδήλωση για το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Κύπρου

14 Δεκεμβρίου 2023
2η Eτήσια Eκδήλωση για το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Κύπρου

Γενικές Πληροφορίες

ανά
1389 1389 people viewed this event.

Η Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης του Υπουργείου Οικονομικών διοργανώνει τη 2η Ετήσια Εκδήλωση για το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Κύπρου, την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023 στις 08:45 π.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία στη Λευκωσία.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η παρουσίαση της προόδου υλοποίησης του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας καθώς και των χρηματοδοτικών ευκαιριών που παρέχονται μέσα από αυτό. Δηλώστε συμμετοχή και ενημερωθείτε μεταξύ άλλων για τα σχέδια ενεργειακής αναβάθμισης, ηλεκτροκίνησης, κυκλικής οικονομίας, αναβάθμισης του τουριστικού προϊόντος, δημιουργίας δομών φροντίδας, εργοδότησης νέων και ευέλικτης απασχόλησης, έρευνας και καινοτομίας κοκ.

Οργανωτής της εκδήλωσης, η οποία χρηματοδοτείται από τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της ΕΕ, είναι η Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης του Υπουργείου Οικονομικών, ως η Συντονιστική Αρχή του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Κύπρου. Υποστηρικτής της εκδήλωσης, η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο.

Εγγραφές
Πρόγραμμα

Για να κατεβάσετε το πρόγραμμα, παρακαλώ πατήστε εδώ.

Ομιλητές
Ανδρέας Ζαχαριάδης
Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής, Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης, Υπουργείο Οικονομικών

Ο Ανδρέας Ζαχαριάδης έχει διοριστεί από την 1/7/2023 ως Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της ΓΔ Ανάπτυξης του Υπουργείου Οικονομικών, επιπρόσθετα με τα καθήκοντα της θέσης του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, στην οποία διορίστηκε τον Σεπτέμβριο του 2020. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του, ο κ. Ζαχαριάδης εργάστηκε στον Ελεγκτικό Οίκο KPMG, αρχικά στο Ηνωμένο Βασίλειο και μετέπειτα στην Κύπρο, ενώ είναι μέλος του Institute of Chartered Accountants in England and Wales (ICAEW). Το 1997 διορίστηκε στο Γενικό Λογιστήριο της Δημοκρατίας ως Λογιστής, ενώ το 2006 διορίστηκε Διευθυντής Εσωτερικού Ελέγχου στη νεοσυσταθείσα Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου της Δημοκρατίας. Τον Νοέμβριο του 2010 διορίστηκε ως Βοηθός Γενικός Λογιστής της Δημοκρατίας. Διετέλεσε πρόσθετα Μέλος της Αρχής Παιγνίων και Εποπτείας Καζίνου Κύπρου ενώ είναι Πρόεδρος της Αρχής Δημόσιας Εποπτείας Ελεγκτικού Επαγγέλματος.

Ανθούλα Χ. Σαββίδη
Διευθύντρια, Διεύθυνση Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης, Υπουργείο Οικονομικών

Η Ανθούλα Χ. Σαββίδη είναι Διευθύντρια Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας στη Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης, Υπουργείο Οικονομικών. Απόφοιτος του University of Texas at Austin με πτυχίο διοίκησης επιχειρήσεων, μέλος του American Institute of Certified Public Accountants και κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων, Master’s in Public Sector Management και MBA από το CIIM. Στο δημόσιο διετέλεσε προϊστάμενη τομέων και διευθύνσεων σε τρία Υπουργεία με αρμοδιότητα τον στρατηγικό σχεδιασμό, διαχείριση ευρωπαϊκών πόρων και συντονισμό πολιτικών και δημόσιων επενδύσεων. Διετέλεσε μέλος του Πολεοδομικού Συμβουλίου και Συμβουλίων Ημικρατικών Οργανισμών. Εκπροσώπησε την Κύπρο σε Επιτροπές και Ομάδες της ΕΕ, σε συνέδρια και άλλους οργανισμούς όπως το Δίκτυο των Παράκτιων Περιφερειών της Ευρώπης CPMR.

Στέλλα Μιχαηλίδου
Έφορος Ελέγχου Κρατικών Ενισχύσεων

Η Στέλλα Μιχαηλίδου είναι η Έφορος Ελέγχου Κρατικών Ενισχύσεων και διαθέτει πολυετή πείρα στη διεύθυνση Χρηματοοικονομικών Oργανισμών ,ιδιαίτερα στη διαχείριση κινδύνων πιστωτικών διευκολύνσεων, με εμπειρίες στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Αναγνωρίστηκε για τον επαγγελματισμό της και ξεχώρισε για τις αποτελεσματικές διευθυντικές ικανότητες της. Βραβεύθηκε με Πανελλήνια και Παγκύπρια πρωτεία κατά την κάλυψη των επαγγελματικών της στόχων και διακρίθηκε με Διεθνή πρωτεία κατά την απόκτηση του επαγγελματικού τίτλου ACIB (Associate of the Chartered Institute of Bankers). Κατέχει MBA(CIIM), BSc Χρηματοπιστωτικές Υπηρεσίες(UMIST), HNC Επιστήμη Πληροφορικής (PACollege), BSc Οικονομικά με Μαθηματικές Επιστήμες (Queen Mary college, University of London). Υπήρξε Αντιπρόεδρος ΔΣ ΡΙΚ, Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της ΚΟΓΕΕ, Πρόεδρος του ΟΓΕΕ Λ/κας-Αμ/στου κ.α.

Χρίστος Φωτιάδης
Διευθυντής Υπηρεσίας, Βιομηχανίας και Τεχνολογίας, Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας

Ο Χρίστος Φωτιάδης έχει σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων, Μάρκετινγκ και Διοικητική Λογιστική. Είναι μέλος του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου και του Chartered Institute of Management Accountants του Ηνωμένου Βασιλείου. Εργάζεται στο Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας από το 1980, ενώ από το 1991 απασχολείται στην Υπηρεσία Βιομηχανίας και Τεχνολογίας. Ειδικεύεται σε θέματα Χρηματοδοτήσεων των Επιχειρήσεων μέσω Σχεδίων Χορηγιών τα οποία συγχρηματοδοτούνται από Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά και Επενδυτικά Ταμεία και τη Κυπριακή Δημοκρατία. Είναι Διευθυντής της Υπηρεσίας Βιομηχανίας και Τεχνολογίας, η οποία μεταξύ άλλων σχεδιάζει και υλοποιεί τα Σχέδια Χορηγιών.

Σταύρη Ττόφα
Διευθύντρια Λογιστικών Υπηρεσιών – Διεύθυνση Χρηματοοικονομικού Ελέγχου Ευρωπαϊκών Πόρων, Γενικό Λογιστήριο της Δημοκρατίας

Η Σταύρη Ττόφα είναι μέλος του Συνδέσμου Λογιστών Κύπρου, κάτοχος του επαγγελματικού τίτλου Fellow Chartered Certified Accountant (FCCA), με BSc Hons στην Διοίκηση και Masters στη Διοίκηση του Δημόσιου Τομέα, με περισσότερα από 25 χρόνια εργασιακής εμπειρίας και ηγεσίας στον τομέα του ελέγχου, της επιθεώρησης και της συμμόρφωσης. Είναι Διευθύντρια Χρηματοοικονομικού Ελέγχου Ευρωπαϊκών Πόρων στο Γενικό Λογιστήριο της Δημοκρατίας. Προΐσταται της Αρχής Πιστοποίησης, αρμόδια αρχή του Κράτους με ευθύνη για την πιστοποίηση δαπανών και ετοιμασία λογαριασμών που υποβάλλονται στην ΕΕ για συγχρηματοδότηση και του Εθνικού Συντονιστικού Φορέα Επαληθεύσεων και Ελέγχων για το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Κύπρου. Παράλληλα προΐσταται του Συντονιστικού Φορέα για την Καταπολέμηση της Απάτης κατά των Συμφερόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Anti-Fraud Coordination Service (AFCOS) και της Αρμόδιας Αρχής Εξουσιοδότησης Επαληθευτών Προγραμμάτων Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας. Είχε βασικό ρόλο στον σχεδιασμό του συστήματος διαχείρισης και ελέγχου του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και των Προγραμμάτων Πολιτικής Συνοχής σε θέματα που αφορούν στην προστασία των οικονομικών συμφερόντων της ΕΕ. Είναι Εθνικός Εμπειρογνώμονας σε θέματα επαληθεύσεων και πιστοποίησης συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων και εισηγήτρια σε εκπαιδευτικά προγράμματα. Είναι επίσης Πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Διαπίστευσης για τον ΚΟΑΠ. Από το 2018 είναι Μέλος του Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας Λάρνακας.

Ειρήνη Κωνσταντίνου
Ανώτερος Λειτουργός Περιβάλλοντος, Τμήμα Περιβάλλοντος

Η Ειρήνη Κωνσταντίνου έχει αποκτήσει πτυχίο και μεταπτυχιακά στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (BSc Management Information Systems – University of Indianapolis, MSc Environmental Science – Management and Planning – Louisiana State University, MSc Environmental Health – Harvard University). Με την κάθοδο της στην Κύπρο προσλήφθηκε από την Διεθνή ΜΚΟ Greenpeace ως υπεύθυνη γραφείου στην Κύπρο. Στη συνέχεια, το 2001, προσλήφθηκε ως Λειτουργός Περιβάλλοντος στην Υπηρεσία Περιβάλλοντος του ΥΓΑΑΠ. Τα κύρια θέματα που χειριζόταν αφορούσαν θέματα εκτίμησης επιπτώσεων στο περιβάλλον από σχέδια/ έργα, περιβαλλοντικός θόρυβος, ολοκληρωμένη διαχείριση παράκτιων περιοχών, UNEP/UNEA, Σύμβαση του Άρχους, Σύμβαση της ESPOO κλπ. Το 2004-2007 αποσπάστηκε στην Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Κύπρου στην ΕΕ και ήταν υπεύθυνη για την παρακολούθηση της ομάδας εργασίας για το περιβάλλον στο Συμβούλιο της ΕΕ. Με την επιστροφή της στην Κύπρο χειριζόταν θέματα ευρωπαϊκά και διεθνή, με πλήρη παρακολούθηση των ευρωπαϊκών θεμάτων και της εφαρμογής των σχετικών στρατηγικών / οδηγιών σε εθνικό επίπεδο. Το 2011-2012 αποσπάστηκε στη Κεντρική Διεύθυνση του ΥΓΑΑΠ για προετοιμασία και διεξαγωγή της Προεδρίας της Κύπρου στην ΕΕ το 2ο εξάμηνο του 2012 ως υπεύθυνη των περιβαλλοντικών θεμάτων. Από το 2013 μέχρι σήμερα ορίστηκε ως υπεύθυνη κλάδου για την εκτίμηση επιπτώσεων στο περιβάλλον και υπεύθυνη για θέματα οριζόντια / ευρωπαϊκά στο Τμήμα Περιβάλλοντος.

Σάββας Βλάχος
Διευθυντής, Ενεργειακό Γραφείο Κύπρου

Ο Σάββας Βλάχος είναι πτυχιούχος Μηχανικός Περιβάλλοντος και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην Πολιτική Μηχανική. Στην αρχή της καριέρας του, εργάστηκε ως Μηχανικός Περιβάλλοντος ενώ εντάχθηκε στην ομάδα του Ενεργειακού Γραφείου Κύπρου το 2009 ως Ενεργειακός Εμπειρογνώμονας. Από το Σεπτέμβριο του 2016, είναι Διευθυντής του Ενεργειακού Γραφείου Κύπρου και είναι υπεύθυνος για τη λειτουργία και τη στρατηγική ανάπτυξη του οργανισμού. Έχει συμμετάσχει σε περισσότερα από 35 έργα που χρηματοδοτούνται από την Ε.Ε. ως διαχειριστής έργου. Συντονίζει το διεθνές έργο YENESIS για την ενίσχυση της απασχόλησης των νέων στα πράσινα επαγγέλματα και το έργο PEDIA το οποίο στοχεύει στην ολοκληρωτική ενεργειακή αναβάθμιση 25 σχολείων. Έχει ακόμη την ευθύνη για το συντονισμό και υποστήριξη επενδυτικών σχεδίων τα οποία έχουν ενταχθεί στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Από το 2022 είναι Αντιπρόεδρος για τα Έξυπνα και Αειφόρα Νησιά της FEDARENE, του Ευρωπαϊκού Δικτύου περιφερειών, ενεργειακών γραφείων και οργανισμών για την ενέργεια και το περιβάλλον.

Οργανωτές
Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης (ΓΔΑ)

H Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης (ΓΔΑ) του Υπουργείου Οικονομικών αποτελεί το κύριο συντονιστικό όργανο της Κυβέρνησης τόσο σε θέματα αναπτυξιακού προγραμματισμού όσο και συντονισμού και διαχείρισης των χρηματοδοτικών πόρων που κατανέμονται στην χώρα από τον προϋπολογισμό της ΕΕ. Διανύοντας πλέον την τέταρτη προγραμματική περίοδο ως εθνική Διαχειριστική Αρχή των Ταμείων της Πολιτικής Συνοχής της ΕΕ, τα υψηλά ποσοστά απορρόφησης των σχετικών κονδυλίων κατά τις προηγούμενες περιόδους αποδεικνύουν το σημαντικό ρόλο και την αποτελεσματικότητα του έργου της Γενικής Διεύθυνσης προς τον σκοπό αυτό. Με την υιοθέτηση του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΣΑΑ) Κύπρου το 2021, για αξιοποίηση των πόρων που διατίθενται στην Κύπρο από τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της ΕΕ, η ΓΔΑ έχει οριστεί πρόσθετα ως η εθνική Συντονιστική Αρχή για τη διασφάλιση της αποτελεσματικής υλοποίησης των δράσεων του εθνικού ΣΑΑ και της συνεπακόλουθης εκταμίευσης των σχετικών κονδυλίων

Συντονιστές
ΙΜΗ

Η IMH είναι κορυφαίος οργανισμός Εταιρικών Εκδηλώσεων και Μέσων Ενημέρωσης. Σε ετήσια βάση η ΙΜΗ διοργανώνει πέραν των 200 συνεδρίων, φόρουμ, εκθέσεις, επενδυτικά summits, εταιρικές εκδηλώσεις και επιχειρηματικές βραβεύσεις, στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Διοργανώσεις που αποτελούν τις μεγαλύτερες συνάξεις επιχειρηματικής και επαγγελματικής δικτύωσης. Το τμήμα Business Media εκδίδει τα μηνιαία περιοδικά, IN Business και GOLD, καθώς και τα Portal IN Business και CBN (Cyprus Business News) που μαζί με τα Daily Newsletters, παρέχουν έγκυρη ενημέρωση για τα επιχειρηματικά και οικονομικά δρώμενα, στα ελληνικά και αγγλικά. Στα Consumer Media περιλαμβάνονται ο REPORTER, από τις δημοφιλέστερες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες, καθώς και ο SUPER FM, ο υπ' αριθμόν 1 ελληνικός μουσικός ραδιοφωνικός σταθμός στην Κύπρο. Η IMH συμμετέχει, επίσης, σε έργα και προγράμματα της Κυπριακής Κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και διεθνών οργανισμών. www.imhbusiness.com

Ακροατήριο

Η εκδήλωση απευθύνεται σε οργανωμένα σύνολα που εκπροσωπούν επιμέρους κατηγορίες δυνητικών δικαιούχων, όπως:

  • Τοπικές Αρχές (Δήμοι, Κοινότητες)
  • Μικρομεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις
  • Μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί, σωματεία, ιδρύματα
  • Οργανισμοί δημόσιου και ευρύ δημόσιου τομέα
  • Ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα
  • Μη κυβερνητικές Οργανώσεις, σύνδεσμοι και άλλα οργανωμένα σύνολα πολιτών/ειδικών ομάδων πληθυσμού

 

Υποστηρικτές
Αντιπροσωπεία Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο

Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο είναι το γραφείο της Επιτροπής και βρίσκεται στο Σπίτι της Ευρώπης στη Λευκωσία. Στόχος της Αντιπροσωπείας είναι η προβολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και Κοινωνικής Δικτύωσης και παράλληλα η προώθηση του διαλόγου για τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής ‘Ένωσης με τις εθνικές αρχές, τους κοινωνικούς εταίρους και άλλους ενδιαφερόμενους φορείς. Ταυτόχρονα, διοργανώνει δραστηριότητες επικοινωνίας και διαλόγου σχετικά με τις προτεραιότητες και τις πολιτικές της ΕΕ. Συλλέγει πληροφορίες για τις πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές εξελίξεις στην Κύπρο, με σκοπό την ενημέρωση των υπηρεσιών της Επιτροπής για τη χάραξη πολιτικών.

Επικοινωνία

Project Manager
Νικόλ Κουνναφή

H Νικόλ είναι υπεύθυνη για τη γενική διαχείριση του συνεδρίου. Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις που σχετίζονται με το περιεχόμενο ή άλλες απορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί της στο nikol.kounnafi@imhbusiness.com και +357 22505532.

 

 

 

 

Ημέρα και ώρα

14 Δεκεμβρίου 2023 @ 08:45 ΠΜ -
 
 

Τοποθεσία

Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία
 
Λήψη συμβάντων iCal

Κοινοποιήστε