Εmbracing Immigrants at School: Tools for An Inclusive Education

21 Νοεμβρίου 2022
ENOROS Consulting Ltd

Γενικές Πληροφορίες

2048 2048 people viewed this event.

Καθώς την τελευταία δεκαετία το μεταναστευτικό έχει διαφοροποιήσει τα δεδομένα στη σύνθεση του μαθητικού πληθυσμού τόσο στην Κύπρο, όσο και σε επίπεδο ΕΕ, κρίνεται επιτακτική η διαμόρφωση ενός νέου πλαισίου διαδικασιών προετοιμασίας και υποδοχής των μαθητών με μεταναστευτική βιογραφία. To παρόν συνέδριο αποσκοπεί στο να παρουσιάσει εργαλεία, μεθοδολογίες και κατευθυντήριες γραμμές που αναπτύχθηκαν από το εταιρικό σχήμα, με στόχο την ένταξη των ατόμων με μεταναστευτική βιογραφία στο εκπαιδευτικό σύστημα. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, εμπειρογνώμονες και εκπρόσωποι φορέων χάραξης πολιτικής, θα έχουν τη δυνατότητα να ανταλλάξουν απόψεις, να προτείνουν πρακτικές ικανές να διαμορφώσουν νέες συνθήκες για την υποδοχή μεταναστών στο εκπαιδευτικό περιβάλλον.

Γλώσσα εργασίας του συνεδρίου θα είναι η Αγγλική.

Εγγραφές
Οργανωτές
ENOROS Consulting LTD
Η ENOROS Consulting Ltd ιδρύθηκε το 2006 και έκτοτε δραστηριοποιείται στο χώρο των Ευρωπαϊκών Έργων, παρέχοντας ολοκληρωμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Στόχος της ENOROS είναι η παροχή εξειδικευμένων γνώσεων στο σχεδιασμό, τη διαχείριση και την αξιολόγηση αναπτυξιακών προγραμμάτων και έργων, τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η ENOROS έχει υλοποιήσει περισσότερα από 450 έργα που προωθούν διακρατικές δραστηριότητες στον τομέα της εκπαίδευσης, της κατάρτισης, της αγοράς εργασίας, της έξυπνης και βιώσιμης ανάπτυξης, της γαλάζιας και πράσινης οικονομίας, καθώς επίσης την κοινωνική και δημιουργική καινοτομία. Επίσης, η ENOROS έχει εκτενή εμπειρία σε διαδικασίες διαβούλευσης και έρευνας που θα μπορούσε να υποστηρίξει μέσω του δικτύου δημόσιων αρχών της, προκειμένου να βελτιώσει τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων και να προωθήσει νέες στρατηγικές.
Συντονιστές
ΙΜΗ

H IMH διοργανώνει σε Κύπρο και εξωτερικό, κάθε χρόνο περισσότερα από 200 συνέδρια σεμινάρια, ημερίδες και εμπορικές εκθέσεις καθώς και επιχει¬ρηματικές βραβεύσεις σε όλους τους τομείς της αγοράς. Αναλαμβάνει, επίσης, εκδηλώσεις εκ μέρους πελατών. Εξαίρετη πορεία ακολουθεί και το Τμήμα των Media. Τα μηνιαία περιοδικά IN Business και GOLD διαβάζονται από δεκάδες χιλιάδες στελέχη, μάνατζερ και επιχειρηματίες-Κύπριους και ξένους. Η δημοσιογραφική μας ομάδα, ενημερώνει καθημερινά τον κόσμο και μέσω του IN Business Portal, και του REPORTER. Πρόσφατα στη διαχείριση της ΙΜΗ πέρασε και ο Super FM, ο πρώτος μουσικός ραδιοφωνικός σταθμός της Κύπρου. Η ΙΜΗ, το 2023, λανσάρει το αγγλόφωνο ενημερωτικό Cyprus Business News Portal (CBN), με στόχο να αποτελέσει την καθημερινή πηγή ενημέρωσης και πληροφόρησης για ξένους επιχειρηματίες - επαγγελματίες και όχι μόνο, που διαμένουν στην Κύπρο ή επιθυμούν να μαθαίνουν για την επιχειρηματική σκηνή της χώρας. Η IMH, λαμβάνει μέρος και σε διαδικασίες προσφορών του δημόσιου τομέα, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλων διεθνών οργανισμών. Μέσω των δραστηριοτήτων της, δίνει την ευκαιρία στις επιχειρήσεις να αναπτυχθούν, να κάνουν networking, να βρουν καινούριους πελάτες και συ¬νεργάτες, να απευθυνθούν σε νέα ακροατήρια και να ανακαλύψουν ευκαιρίες ανάπτυξης.

Χρηματοδότηση
Πρόγραμμα Erasmus+
Το έργο «Teacher preparation for migrant school inclusion – TEACHmi», υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Erasmus+, Δράση EPPKA3 - Support for Policy Reform.
Ακροατήριο

Το συνέδριο απευθύνεται σε:
• Φορείς χάραξης πολιτικής στα θέματα εκπαίδευσης, μετανάστευσης, κοινωνίας των πολίτων.
• Εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
• Επαγγελματίες του τομέα της εκπαίδευσης.
• Εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών.
• Εκπροσώπους από την αγορά εργασίας.

Επικοινωνία

Project Manager
Αθηνά Κυριάκου
H Αθηνά είναι υπεύθυνη για τη γενική διαχείριση του συνεδρίου. Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις που σχετίζονται με το περιεχόμενο ή άλλες απορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί της στο athina.kyriakou@imhbusiness.com και στο +357 22505580.

 

Ημέρα και ώρα

21 Νοεμβρίου 2022@ 10:00 ΠΜ -
01:00 ΜΜ
 

Γλώσσα Συνεδρίου

English
 

Τοποθεσία

The Classic Hotel
 
Λήψη συμβάντων iCal

Κοινοποιήστε