Φόρουμ Οικονομίας ΑΚΕΛ – Με το βλέμμα στο μέλλον

31 Οκτωβρίου 2023
Φόρουμ Οικονομίας ΑΚΕΛ – Με το βλέμμα στο μέλλον

Γενικές Πληροφορίες

ανά
6587 6587 people viewed this event.

Το Ανορθωτικό Κόμμα Εργαζόμενου Λαού (ΑΚΕΛ), διοργανώνει Φόρουμ Οικονομίας με τίτλο «Με το βλέμμα στο μέλλον», την Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2023, η ώρα 08:00πμ., στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία, στη Λευκωσία.

Το Φόρουμ θα εξετάσει και θα συζητήσει καίρια θέματα που αφορούν την οικονομία, με στόχο να αναδείξει τις προκλήσεις και τις προοπτικές του σήμερα, καθώς και να προβεί σε προβλέψεις για το μέλλον.

Κύρια Θέματα που θα συζητηθούν περιλαμβάνουν:

  • Οικονομία, Προβλήματα και Προοπτικές: Ποια η τρέχουσα κατάσταση της οικονομίας, τα προβλήματα, και oi προοπτικές για μελλοντική ανάκαμψη και ανάπτυξη
  • Κοινωνική Πολιτική και Ακρίβεια: Η σημασία της κοινωνικής πολιτικής και η διασφάλιση της δικαιοσύνης στην κοινωνία μας και της βελτίωσης της ποιότητας ζωής
  • Εργασία και Εργασιακά Δικαιώματα: Η κατάσταση της εργασίας στη χώρα μας, οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, και τα δικαιώματα τους
  • Βιώσιμη Ανάπτυξη και Επιχειρηματικότητα: Η σημασία της βιώσιμης ανάπτυξης και της επιχειρηματικότητας στη διασφάλιση μακροπρόθεσμης ευημερίας και ανάπτυξης για την κοινωνία μας.

 

Γλώσσα Φόρουμ: Ελληνικά

(Θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση στα αγγλικά)

Forums’ language: Greek

(There will be simultaneous translation in English)

Εγγραφές
Πρόγραμμα

Για να κατεβάσετε το πρόγραμμα, παρακαλώ πατήστε εδώ.

Ομιλητές
ΑΝΝΙΤΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Πρόεδρος, Βουλής των Αντιπροσώπων και Πρόεδρος, Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ)

Η κυρία Αννίτα Δημητρίου είναι η πρώτη γυναίκα και το νεαρότερο πρόσωπο που υπηρετεί ως Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας. Εξελέγη σε αυτή τη θέση τον Ιούνιο του 2021. Το 2016 είχε εκλεγεί βουλεύτρια της εκλογικής περιφέρειας Λάρνακας και επανεξελέγη το 2021. Tο Μάρτιο του 2023 κατέλαβε τη θέση της Προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού, του μεγαλύτερου πολιτικού κόμματος της Κύπρου. Κατέχει πανεπιστημιακό τίτλο στις Κοινωνικές και Πολιτικές Επιστήμες, καθώς και μεταπτυχιακό στις Διεθνείς Σχέσεις και Ευρωπαϊκές Σπουδές. Υπηρετεί ως Πρέσβειρα του Δικτύου Γυναικών Πολιτικών Ηγετών (WPL) και εκπροσωπεί την Κύπρο στη Διακοινοβουλευτική Ένωση (IPU). Είναι ενεργό μέλος διαφόρων διεθνών συνελεύσεων και διασκέψεων, όπως η Διάσκεψη των Προέδρων των Κοινοβουλίων των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλων θεσμικών οργάνων. Δεσμεύεται για την αναβάθμιση του κοινοβουλευτικού έργου, τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας της Βουλής, και την ενίσχυση της επικοινωνίας με τους πολίτες. Τα κύρια ενδιαφέροντά της περιλαμβάνουν την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την απάλειψη των έμφυλων στερεοτύπων, την περιβαλλοντική προστασία και την κοινοβουλευτική διπλωματία.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ
Γενικός Γραμματέας, Ανορθωτικό Κόμμα Εργαζόμενου Λαού (ΑΚΕΛ)

Ο Στέφανος Στεφάνου γεννήθηκε στον Γερόλακκο στις 21 Ιανουαρίου 1965. Είναι απόφοιτος της Ακαδημίας Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών της Σόφιας. Από το 1996 μέχρι το 2001 διετέλεσε Γενικός Γραμματέας της ΕΔΟΝ. Μέχρι το 2008 εργάστηκε ως Ειδικός Σύμβουλος στο Γραφείο του Προέδρου της Βουλής Δ. Χριστόφια. Από το 2008 έως το 2013 διετέλεσε Κυβερνητικός Εκπρόσωπος στην Κυβέρνηση του Δημήτρη Χριστόφια. Από το 2013 μέχρι το 2016 διετέλεσε  Επαρχιακός Γραμματέας της Επαρχιακής Οργάνωσης Λευκωσίας-Κερύνειας του ΑΚΕΛ. Από το 2016 μέχρι το 2021 διετέλεσε  Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ και Επικεφαλής του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ. Εξελέγη Βουλευτής Λευκωσίας με το ΑΚΕΛ- Αριστερά- Νέες Δυνάμεις στις Βουλευτικές Εκλογές του 2016 και του 2021. Διετέλεσε Αναπληρωτής Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τους Πρόσφυγες – Εγκλωβισμένους – Αγνοουμένους - Παθόντες, Μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Αναπτυξιακών Σχεδίων και Ελέγχου των Δημόσιων Δαπανών της Βουλής, της Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού της Βουλής και της Ειδικής Επιτροπής της Βουλής για τη Διερεύνηση Θεμάτων που αφορούν τα Δάνεια Πολιτικά  Εκτεθειμένων Προσώπων και Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Βουλής στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Μεσογείου (PAM). Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ από το 1995, του Πολιτικού  Γραφείου  από το 2011 και της Κεντρικής Γραμματείας  από το 2013. Το 2021 εξελέγη Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής ΑΚΕΛ. Από το 2021 είναι μέλος του Εθνικού Συμβουλίου. Είναι παντρεμένος με τη Γεωργία Ζήνωνος και έχουν δύο κόρες.

ΝΙΚΟΛΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Πρόεδρος, Δημοκρατικού Κόμματος (ΔΗΚΟ)

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος γεννήθηκε στη Λευκωσία, στις 22 Απριλίου 1973. Σπούδασε νομικά (LLB, Barrister-at- Law) στο University College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Στη διάρκεια των σπουδών του ανάπτυξε πολιτική και συνδικαλιστική δράση και διετέλεσε Πρόεδρος της Εθνικής Φοιτητικής Ένωσης Κυπρίων (ΕΦΕΚ) Ηνωμένου Βασιλείου. Μετά την επιστροφή του στην Κύπρο άρχισε να εργάζεται ως δικηγόρος στο Δικηγορικό  Γραφείο Τάσσος Παπαδόπουλος και Συνεργάτες, το οποίο ίδρυσε ο πατέρας του, Τάσσος Παπαδόπουλος, πρώην Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Παράλληλα, άρχισε να αναπτύσσει έντονη πολιτική και κομματική δράση, αρχικά ως Οργανωτικός Γραμματέας της ΝΕΔΗΚ Λευκωσίας και στη συνέχεια ως μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του Δημοκρατικού Κόμματος. Στις Βουλευτικές Εκλογές του 2006 εξελέγη για πρώτη φορά Βουλευτής Λευκωσίας με το ψηφοδέλτιο του Δημοκρατικού Κόμματος, αξίωμα στο οποίο επανεξελέγη, τόσο στις Βουλευτικές Εκλογές του 2011, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση σε σταυρούς προτίμησης, όσο και στις Βουλευτικές Εκλογές του 2016, ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου του Κόμματος. Ως Βουλευτής αναπτύσσει έντονη πολιτική δράση σε όλους τους τομείς, ενώ έχει διατελέσει και Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού. Τον Μάρτιο του 2009 εξελέγη Αντιπρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος και ήταν υπεύθυνος του τομέα Οικονομίας και των αντίστοιχων Ομάδων Μελετών του Κόμματος. Την 1η Δεκεμβρίου 2013 εξελέγη Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, θέση στην οποία επανεξελέγη, άνευ ανθυποψηφίου, το 2018 και με αυτή την ιδιότητα είναι Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου. Από το 2014 σταμάτησε να ασκεί τη δικηγορία, ενώ είχε ήδη αποχωρήσει από το Δικηγορικό  Γραφείο Τάσσος Παπαδόπουλος και Συνεργάτες. Στις Προεδρικές Εκλογές του 2018 κατήλθε ως υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, καταλαμβάνοντας το 26% των ψήφων. Είναι παντρεμένος με την Γιώτα Κυπριανίδου με την οποία απέκτησαν τέσσερα παιδιά, την Έλενα, την Μισέλ, την Αναστασία και τον Τάσσο.

ΜΑΚΗΣ ΚΕΡΑΥΝΟΣ
Υπουργός Οικονομικών, Κυπριακή Δημοκρατία

Ο Μάκης Κεραυνός διορίστηκε  Υπουργός Οικονομικών  την 1η Μαρτίου 2023. Γεννήθηκε στη Λάρνακα, και μεγάλωσε στη Λευκωσία. Είναι παντρεμένος με τη Νίκη και έχει τρία παιδιά. Σπούδασε Οικονομικά  στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στα Οικονομικά της Ανάπτυξης, στις Βιομηχανικές Σχέσεις και έτυχε μετεκπαίδευσης σε θέματα νέας τεχνολογίας και ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού. Εργάστηκε ως διευθυντικό  στέλεχος σε μεγάλες εταιρείες στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Από το 1983 μέχρι το 2003, εργάστηκε στην Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού, στη Διεύθυνση Κατάρτισης και Ανάπτυξης και στη Διεύθυνση Έρευνας και Προγραμματισμού ως Ανώτερος Λειτουργός.Τον Μάρτιο του 2003, διορίστηκε  Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και τον Μάιο του 2004 διορίστηκε Υπουργός Οικονομικών, όπου υπηρέτησε μέχρι το τέλος του 2005. Τον Σεπτέμβριο του 2005, ανέλαβε τη θέση του Ανώτατου Εκτελεστικού Διευθυντή και Μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Τράπεζας, όπου υπηρέτησε μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2014. Διετέλεσε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΡΙΚ και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας HellenicAlico Life Insurance. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και εκλελεγμένος Πρόεδρος του Παγκυπρίου Συνδέσμου Οικονομολόγων. Από το 2015, δραστηριοποιείται ως ανεξάρτητος Σύμβουλος σε χρηματοοικονομικά θέματα, θέματα διοίκησης, στρατηγικού προγραμματισμού και ανάπτυξης επιχειρήσεων. Έχει δώσει διαλέξεις σε Πανεπιστήμια της Κύπρου, στο Κέντρο Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και σε διεθνή συνέδρια.Έχει δημοσιεύσει δεκάδες άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά και εφημερίδες. Διορίστηκε ως μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚεντρικήςΤράπεζας της Κύπρου από τον Οκτώβριο του 2018 μέχρι σήμερα.

ΚΥΡΙΆΚΟΣ ΚΑΚΟΥΡΉΣ
Αντιπρόεδρος, Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων

Ο κύριος Κυριάκος Κακούρης είναι Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων από τον Οκτώβριο του 2023. Ο κύριος Κακούρης έχει 33ετή επαγγελματική εμπειρία στο Υπουργείο Οικονομικών της Κύπρου. Κατά την περίοδο από Νοέμβριο του 2022 έως Οκτώβριο του 2023, υπηρέτησε ως Διευθυντής Οικονομικών, Διεύθυνσης Στρατηγικής και Συντονισμού στο Υπουργείο, ενώ μεταξύ του 2016 και του 2022 ήταν Διευθυντής Διεθνών Χρηματοοικονομικών Ιδρυμάτων και Διαχείρισης του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Κυβερνητικής Διεύθυνσης στο ίδιο Υπουργείο. Έχει μεγάλη εμπειρία στη χρηματοδότηση έργων και στη συνεργασία με διεθνή χρηματοοικονομικά ιδρύματα. Ως μέρος της επαγγελματικής του δραστηριότητας, υπηρέτησε ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΤΕ, του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Ανάπτυξης του Συμβουλίου της Ευρώπης και ως Κυβερνήτης για την Κύπρο στην Asian Infrastructure Investment Bank. Ο Κυριάκος Κακούρης σπούδασε Οικονομικά  στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και το Πανεπιστήμιο Lakehead στο Οντάριο, Καναδά.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
Δημοσιογράφος, Αρχισυντάκτης ΑΣΤΡΑ92,8

Ο Θανάσης Αθανασίου είναι Δημοσιογράφος και Αρχισυντάκτης στο ραδιοφωνικό  σταθμό ΑΣΤΡΑ92,8. Είναι κάτοχος πτυχίου Δημοσιογραφίας και μεταπτυχιακού στις Επιστήμες της Επικοινωνίας. Εργάστηκε επίσης ως δημοσιογράφος στο Sigma TV και Sigmalive, Mega TV Cyprus, Super Sport FM και ΑΝΤ1 Κύπρου.

XΑΡΗΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΥ
Επικεφαλής Τομέα Οικονομίας, Ανορθωτικό Κόμμα Εργαζόμενου Λαού (ΑΚΕΛ)

Ο Χάρης Πολυκάρπου είναι οικονομολόγος, Επικεφαλής του Τομέα Οικονομίας του ΑΚΕΛ. Από το 2016 είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ και από το 2021 μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΑΚΕΛ. Πριν τον επαναπατρισμό του στην Κύπρο εργάστηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο  -ως επιστημονικός συνεργάτης του ευρωβουλευτή Κ. Τριανταφυλλίδη- με ευθύνη παρακολούθησης των θεμάτων της ευρωπαϊκής οικονομίας, της εργασίας και της εσωτερικής αγοράς. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Οικονομικής Πολιτικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου με μεταπτυχιακές σπουδές στα Χρηματοοικονομικά στο Queen Mary του Πανεπιστημίου του Λονδίνου

ΤΑΣΟΣ ΓΙΑΣΕΜΙΔΗΣ
Διοικητικός Σύμβουλος, Επικεφαλής του τμήματος Οικονομικών, KPMG Κύπρου

O Tάσος Γιασεμίδης είναι Διοικητικός Σύμβουλος στην KPMG Κύπρου και ο επικεφαλής του τμήματος Οικονομικών της εταιρείας. Σπούδασε Accounting and Finance στο Warwick University και είναι μέλος του ICAEW. Είναι υπεύθυνος για τη μικροοικονομική και μακροοικονομική ανάλυση της κυπριακής, ευρωπαϊκής και διεθνούς οικονομίας και για την ανάλυση και την παροχή δεδομένων που αφορούν  τα οικονομικά, χρηματοπιστωτικά και φορολογικά συστήματα σε δυνητικούς ξένους επενδυτές. Διαθέτει, παράλληλα, μεγάλη εμπειρία στον κλάδο των ακινήτων. Ειδικότερα, διαθέτει εξειδικευμένες ικανότητες στη συμβουλευτική συμφωνιών και στην προετοιμασία μελετών σκοπιμότητας, αναθεώρησης αποτίμησης, δέουσας επιμέλειας και έργων αναδιάρθρωσης. Ο Τάσος διαχειρίζεται ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο  πελατών που κυμαίνονται σε μέγεθος από μικρές ιδιωτικές εταιρείες έως μεγάλες εισηγμένες δημόσιες εταιρείες και ιδιώτες υψηλού πλούτου και καλύπτουν διάφορους τομείς της βιομηχανίας στη Λευκωσία και την Πάφο. Είναι κάτοχος των πιστοποιήσεων Advanced και Anti Money Laundering (AML) της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου (CySEC). Είναι επίσης πιστοποιημένος σύμβουλος αφερεγγυότητας και πολύ έμπειρος εκπαιδευτής σε διάφορα θέματα για την Ακαδημία της KPMG

ΑΔΩΝΗΣ ΠΗΓΑΣΙΟΥ
Ακαδημαϊκός Διευθυντής, European Institute of Management and Finance (EIMF)

Ο Άδωνης Πηγασίου είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στις Πολιτικές Επιστήμες (University of Manchester), μεταπτυχιακού στις Σπουδές Ευρωπαϊκής Πολιτικής  (University  of Bristol) και πτυχίου στα Οικονομικά (London School of Economics  (LSE)). Μετά τις διδακτορικές του σπουδές, εξασφάλισε χρηματοδότηση για μεταδιδακτορική έρευνα από το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας της Κυπριακής Δημοκρατίας με σκοπό να εξετάσει τον «Εξευρωπαϊσμό της Κυπριακής οικονομίας». Έχοντας ολοκληρώσει τη μεταδιδακτορική του έρευνα, υπήρξε ειδικός επιστήμονας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Από τον Ιούλιο του 2019 είναι Ακαδημαϊκός Διευθυντής του European Institute of Management and Finance (EIMF), ενός ιδρύματος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που σκοπό έχει την προσφορά εξειδικευμένων μεταπτυχιακών προγραμμάτων, σεμιναρίων για επαγγελματίες και την παραγωγή και διάχυση έρευνας. Παράλληλα, έχει αποκτήσει σειρά διαπιστευμένων επαγγελματικών διπλωμάτων και προσόντων και έχει υπάρξει διοικητικό στέλεχος και σύμβουλος σε κρατικούς και ιδιωτικούς οργανισμούς και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

ΠΟΛΑ ΚΥΠΡΙΑΝΙΔΗ
Διευθύνουσα Σύμβουλος ελεγκτικού οίκου Kyprianides & Associates Ltd

Η Πόλα Κυπριανίδη είναι κάτοχος των πτυχίων Β.Sc Accounting and Finance από το London School of Economics και Μ.Sc Economics από το University of London. Κατέχει τον επαγγελματικό τίτλο FCA του Institute of Chartered Accountants in England and Wales (ICAEW) και είναι μέλος του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου (ΣΕΛΚ). Έχει πολύχρονη πείρα στο λογιστικό και ελεγκτικό τομέα και σε θέματα χρηματοοικονομικών και εταιρικής διαχείρισης. Ειδικεύεται σε θέματα φορολογίας, ετοιμασίας οικονομικών μελετών, ανάλυσης επενδυτικών ευκαιριών και βιωσιμότητας, σχεδιασμού και υλοποίησης συστημάτων παροχής διευθυντικών πληροφοριών και εσωτερικού ελέγχου, διαχείρισης ταμειακής ροής, κοστολογήσεων, προϋπολογισμών και οικονομικών προβλέψεων.

ΛΑΖΑΡΟΣ ΣΤ. ΛΑΖΑΡΟΥ
Τέως Μέλος του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου και Πρώην Γενικός Λογιστής της Κυπριακής Δημοκρατίας

Εγκεκριμένος λογιστής/ελεγκτής, κάτοχος μεταπτυχιακού στη Δημόσια Διοίκηση του πανεπιστημίου Χάρβαρντ και πτυχίου στα Οικονομικά. Υπηρέτησε για 12 χρόνια ως Μέλος του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου (ΕΕΣ), ένας από τους 27 Γενικούς Ελεγκτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), με σημαντικά χαρτοφυλάκια. Εκλεγμένος πρόεδρος του Τμήματος «Χρηματοδότηση και διοίκηση της ΕΕ» για τέσσερα χρόνια και εισηγητής για την ετήσια έκθεση του ΕΕΣ επί των λογαριασμών της ΕΕ για έξι χρόνια σε τακτική συνεργασία με την Επιτροπή Ελέγχου Προϋπολογισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΕΠΕΚ) και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Επιπρόσθετα, εισηγητής για αριθμό ειδικών εκθέσεων και γνωμοδοτήσεων στους τομείς της χρηματοδότησης και διοίκησης της ΕΕ, της συνοχής και της διαχείρισης των φυσικών πόρων. Εκπρόσωπος  του ΕΕΣ στις διαβουλεύσεις με τις πολιτικές ομάδες  της ΕΕΠΕΚ αναφορικά  με το προσχέδιο ψηφίσματος για την ετήσια χορήγηση απαλλαγής στο ΕΕΣ που υπερψηφίστηκε στην Ολομέλεια το Μάιο 2022. Προηγουμένως υπηρέτησε για 11 χρόνια ως Γενικός Λογιστής της Δημοκρατίας προερχόμενος από δεκάχρονη υπηρεσία στο Τμήμα Εσωτερικών Προσόδων.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗΣ
Αρχισυντάκτης Οικονομικού Ρεπορτάζ, Εφημερίδα Πολίτης

Ο Γιάννης Σεϊτανίδης είναι Αρχισυντάκτης του οικονομικού ρεπορτάζ στην εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ. Ασχολείται με το οικονομικό ρεπορτάζ για περισσότερα από 20 χρόνια σε μέσα ενημέρωσης σε Κύπρο και Ελλάδα. Είναι αντιπρόεδρος της Ενωσης Συντακτών Κύπρου. Το 2015 τιμήθηκε με το πρώτο παγκύπριο βραβείο διερευνητικής δημοσιογραφίας.

ΣΩΦΡΟΝΗΣ ΚΛΗΡΙΔΗΣ
Καθηγητής Οικονομικών, Κοσμήτορας Σχολής Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης, Πανεπιστήμιο Κύπρου

Ο Σωφρόνης Κληρίδης είναι Καθηγητής Οικονομικών και Κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Κύπρου. Κατέχει πτυχίο στα Οικονομικά και Μαθηματικά από το Πανεπιστήμιο του Wisconsin και διδακτορικό τίτλο στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο Yale. Εργάστηκε ως ερευνητής  στη Διεθνή Τράπεζα και διετέλεσε επισκέπτης ερευνητής στο Northwestern University. Δίδαξε στο Yale University, στο European University Institute και στο Georgetown University. Στο Πανεπιστήμιο Κύπρου διδάσκει κυρίως Μικροοικονομικά, Βιομηχανική Οργάνωση, και Ιστορία της Οικονομικής Σκέψης. Η έρευνά του εστιάζει στη συμπεριφορά των επιχειρήσεων και των καταναλωτών και τη λειτουργία των αγορών, ενώ παράλληλα έχει γράψει πολλά άρθρα και μελέτες για την Κυπριακή οικονομία.

ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΥ
Πρόεδρος Δοικητικού Συμβουλίου, Techisland

O Βαλεντίνος Πολυκάρπου είναι Γενικός Διευθυντής και Επικεφαλής των Επιχειρήσεων Ανθρωπίνου Δυναμικού της Wargaming. Η Wargaming, με παγκόσμια έδρα την Κύπρο και με γραφεία σε 16 χώρες, είναι μια πολυβραβευμένη εταιρεία στον τομέα της ανάπτυξης και λειτουργίας βίντεο-παιχνιδιών. Εργοδοτήθηκε το 2014 στην Wargaming ως υπεύθυνος Ανθρώπινου Δυναμικού και Επικοινωνίας για το γραφείο της Λευκωσίας και συνεχίζοντας ως επικεφαλής των Επιχειρήσεων Ανθρωπίνου Δυναμικού της εταιρείας. Επιπλέον, το 2018 ανέλαβε  καθήκοντα Γενικού Διευθυντή. Το 2022 ανέλαβε τα καθήκοντα του Προέδρου του ΔΣ στον οργανισμό Techisland, ο οποίος εκπροσωπεί σήμερα 270 εταιρείες τεχνολογίας που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο. Είναι κάτοχος πτυχίου Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου και μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών από την Εθνική Σχολή Πολιτικών Επιστημών, Γαλλίας. Είναι επίσης απόφοιτος ΑΤΙ, με πτυχίο Ηλεκτρολόγου Μηχανικού.

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΩΣΕΙΛΟΣ
Διευθύνων Σύμβουλος, PwC Κύπρου

Εντάχθηκε στο δυναμικό της PwC το 1989 και έγινε Συνέταιρος τον Ιούλιο του 2000. Διαθέτει πέραν των 30 χρόνων εμπειρίας ως Σύμβουλος Επιχειρήσεων σε ένα ευρύ φάσμα επιχειρησιακών θεμάτων με επικέντρωση σε θέματα στρατηγικής και στην επιτυχή υλοποίηση του επιχειρηματικού και ψηφιακού μετασχηματισμού των επιχειρήσεων, τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό. Είναι έμπειρος Μέντορας / Καθοδηγητής (Executive Coach) και εκπαιδευτής σε θέματα διευθυντικών ικανοτήτων, διαχείρισης αλλαγής, διαχείρισης συγκρούσεων, διαπραγματεύσεων, καθοδήγηση και χειρισμού δύσκολων περιπτώσεων. Κατέχει σημαντική εμπειρία στο σχεδιασμό, οργάνωση και συντονισμό εργαστηρίων στην Κύπρο και το εξωτερικό, με στόχους όπως την ανάπτυξη διευθυντικών / ηγετικων ικανοτήτων, τη διαχείριση αλλαγών, τη διαμόρφωση στρατηγικής, την αναβάθμιση ομαδικότητας, τον καταρτισμό και την παρακολούθηση σχεδίων δράσης κτλ. Διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της PwC Κύπρου για 13 χρόνια και Επικεφαλής Ανθρώπινου Δυναμικού της PwC Κύπρου για 8 χρόνια. Πριν αναλάβει τα καθήκοντα του Διευθύνοντος Συμβούλου, ήταν Υπεύθυνος του τμήματος Επιχειρησιακών Συμβουλευτικών Υπηρεσιών. Έχει αποφοιτήσει από το Πανεπιστήμιο του Witwatersrand στο Γιοχάνεσμπουργκ (Johannesburg) αποκτώντας το Bachelor of Commerce. Κατέχει τον επαγγελματικό τίτλο FCA του Ινστιτούτου Ορκωτών Λογιστών της Αγγλίας και Ουαλίας (ICAEW), είναι μέλος του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου (ΣΕΛΚ), καθώς επίσης και μέλος του Κυπριακού Συνδέσμου Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού.

ΠΑΝΙΚΚΟΣ ΠΟΥΤΖΙΟΥΡΗΣ
Καθηγητής Επιχειρηματικότητας, European Institute for Management and Finance και Fellow, Judge Business School, University of Cambridge

Ο Πανίκκος Πουτζιουρής είναι Καθηγητής Επιχειρηματικότητας στο European Institute for Management and Finance και Fellow στο Judge Business School, University of Cambridge όπου διδάσκει στο Executive MBA και προσφέρει προγράμματα κατάρτισης για ηγέτες και διαδόχους σε θέματα Στρατηγικής Ανάπτυξης Οικογενειακών Επιχειρήσεων και Επιχειρηματικών Οικογενειών. Διετέλεσε κοσμήτορας στη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων (2012-2017) και Πρύτανης (2017-2022) στο βρετανικό  Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus, όπου σαν Καθηγητής Επιχειρηματικότητας και Οικογενειακών Επιχειρήσεων και, ίδρυσε το Κέντρο Επιχειρηματικότητας. Για δύο δεκαετίες, διετέλεσε μόνιμος Ανώτερος Λέκτορας (Senior Lecturer) και μετέπειτα επισκέπτης Αναπληρωτής Καθηγητής Επιχειρηματικότητας και Οικογενειακών Επιχειρήσεων στο Alliance Manchester  Business School του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ. Ως Fellow και μέλος το Διοικητικού Συμβουλίου του Family Firm Institute (U.S.A) και σαν πρώην πρόεδρος της Διεθνούς Ακαδημίας Οικογενειακών Επιχειρήσεων έχει 30 χρόνια πρακτική εμπειρία στο σχεδιασμό και παράδοση προγραμμάτων διδασκαλίας, κατάρτισης, έρευνας και συμβουλευτικών υπηρεσιών για την ανάπτυξη και διαδοχή στις οικογενειακές επιχειρήσεις και επιχειρηματικές οικογένειες δια μέσου γενεών. Έχει ηγηθεί εκπαιδευτικές και ακαδημαϊκές πρωτοβουλίες σε Ηνωμένο Βασίλειο, Κίνα, Ιταλία, Αυστρία, Τουρκία, Ισραήλ, ΗΠΑ, Βουλγαρία, Κολομβία, Συρία, Αίγυπτο, Ρωσία, Ελλάδα και στην Κύπρο (ως εγκεκριμένος εκπαιδευτής της ΑΝΑΔ και συνεργάτης του ΚΕΒΕ). Επίσης, διετέλεσε μέλος της Ομάδας Εμπειρογνωμόνων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για Στρατηγική Υποστήριξη Οικογενειακών Επιχειρήσεων και σύμβουλος του ΟΟΣΑ –OECD σε θέματα Επιχειρηματικότητας. Είναι ο ιδρυτικός συνέταιρος της Zateon Consulting – Coaching family business leaders. Τιμήθηκε από το Family Firm Institute (USA) με το International Αward για το αξιόλογο έργο που επιτελεί, προωθώντας διεθνώς το θέμα της οικογενειακής επιχειρηματικότητας στο ακαδημαϊκό και κοινωνικό-οικονομικό τομέα. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Νότινγκαμ και κατέχει Πτυχίο Οικονομικών, ΜΒΑ και Διδακτορικό στην Επιχειρηματικότητα και Διοίκηση.

AΛΙΚΗ ΔΡΑΚΟΥ
Επικεφαλής Βιώσιμης Ανάπτυξης και Υπεύθυνη Ποικιλομορφίας, Ισότητας και Ενσωμάτωσης, Cyta

Η Αλίκη Δράκου είναι επικεφαλής του τμήματος  Βιώσιμης Ανάπτυξης ενώ πρόσφατα διορίστηκε και ως η Υπεύθυνη Ποικιλομορφίας, Ισότητας και Ενσωμάτωσης στη Cyta. Το τμήμα της Βιώσιμης Ανάπτυξης της Cyta, σχεδιάζει στρατηγικές και έργα προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι του Οργανισμού που αφορούν στην πράσινη ανάπτυξη, στη βιωσιμότητα αλλά ταυτόχρονα και στην ψηφιακή μετάβαση. Η Αλίκη εργάζεται στη Cyta από το 1991 και έχει πολύχρονη εμπειρία σε θέσεις κλειδιά της Cyta, που αφορούν στην εμπορική διαχείριση και ανάπτυξη υπηρεσιών, στο σχεδιασμό και υλοποίηση στρατηγικής εταιρικής επικοινωνίας και στην επικοινωνία μάρκετινγκ. Ηγήθηκε του Έργου για τον εκσυγχρονισμό της Εταιρικής Ταυτότητας της Cyta (Rebranding) που ολοκληρώθηκε το 2008. Η Αλίκη είναι απόφοιτη του Boston University στα Οικονομικά και τη Διοίκηση Επιχειρήσεων και ενόσω εργάζεται στη Cyta ολοκλήρωσε τον κύκλο μαθημάτων  ΜΒΑ στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

ΜΙΡΑΝΤΑ ΛΥΣΑΝΔΡΟΥ
Δημοσιογράφος, Alpha TV Κύπρου

Κατέχει σπουδές στη Δημοσιογραφία και Φωτογραφία. Διετέλεσε σύμβουλος Επικοινωνίας του Γραφείου της Υπουργού Εμπορίου, Ενέργειας και Βιομηχανίας, Νατάσας Πειλίδου  από το 2020 μέχρι το 2023. Εργάστηκε στην εφημερίδα «Πολίτης» για σχεδόν 20 χρόνια, καθώς επίσης στις εφημερίδες «Αλήθεια» και «Καθημερινή». Κατά τη διάρκεια της 25ετούς θητείας της ως δημοσιογράφος ασχολήθηκε με κοινωνικές έρευνες και θέματα που άπτονται των τοπικών αρχών, των ημικρατικών οργανισμών, της τεχνολογίας , των  επιχειρήσεων και των συγκοινωνιών. Κατά τη διάρκεια της συνεργασίας της με την τέως Υπουργό Ενέργειας , Εμπορίου και Βιομηχανίας ήταν η συντονίστρια του έργου της προβολής του Γραφείου της Υπουργού αλλά και όλων των Υπηρεσιών/Τμημάτων του Υπουργείου.

ΠΑΜΠΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
Ακαδημαϊκός, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Ο Πάμπος Παπαγεωργίου γεννήθηκε το 1963 στο κατεχόμενο χωριό Αργάκι. Μετά την προσφυγοποίηση, βρέθηκε με υποτροφία στο οικοτροφείο του Κολλεγίου Αθηνών. Επιστρέφοντας στην Κύπρο αποφοίτησε από το Λύκειο Κύκκου και ακολούθως σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εξασφάλισε πλήρη υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών για μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό. Συμπλήρωσε το μεταπτυχιακό του στη Φιλοσοφία Kings College και απέκτησε Διδακτορικό στην Πολιτική Φιλοσοφία στο University College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Το 1991, ύστερα από μια σύντομη θητεία στην αγορά χρηματιστηριακών παραγώγων του Λονδίνου, επέστρεψε στην Κύπρο και προσλήφθηκε στο Κέντρο Ερευνών του Cyprus College ως υπεύθυνος κοινωνικο-οικονομικής και πολιτικής και έρευνας. Έχει λάβει μέρος ως συντονιστής σε αριθμό ερευνητικών προγραμμάτων, ενώ έχει δημοσιεύσει διάφορες μελέτες και άρθρα στην Κύπρο και το εξωτερικό. Έχει διεξάγει μελέτες και έρευνες για μεγάλο αριθμό ιδιωτικών και δημόσιων οργανισμών, συμπεριλαμβανομένων της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Από το 1996 μέχρι το 2010 διεξήγαγε δημοσκοπήσεις και exit polls για τις εκλογικές αναμετρήσεις ως επικεφαλής της ειδικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου. Ήταν επίσης εταίρος του προγράμματος European Elections Survey στην Κύπρο. Το 2000 τιμήθηκε από τον ΟΠΕΚ με το βραβείο πρωτοποριακής δημιουργίας, «Γιάννος Κρανιδιώτης». Το 2009 διορίστηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο ως μέλος του Διοικητικού  Συμβουλίου της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου για περίοδο εφτά ετών. Στις αρχές του 2011 παραιτήθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Τράπεζας για να λάβει επιτυχώς μέρος στις βουλευτικές εκλογές. Κατά τη διάρκεια της πενταετούς θητείας του υπήρξε μέλος της Επιτροπής Οικονομικών και της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής. Σήμερα διδάσκει Φιλοσοφία στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο. Είναι επίσης μέλος του Συμβουλίου Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας της Κύπρου. Είναι νυμφευμένος με την Ελένη Χριστοδουλίδου και έχουν δύο παιδιά.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΣΣΙΩΤΗΣ
Πρώην Γενικός Διευθυντής, Υπουργείο Εσωτερικών και Υπουργείο Εργασίας και Δικαιοσύνης

Ο Ανδρέας Ασσιώτης είναι απόφοιτος της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος Master in Civic Design (Urban and Regional Planning) του Πανεπιστημίου του Λίβερπουλ. Άρχισε τη σταδιοδρομία του το 1981, ως μέλος της Ομάδας του Ενιαίου Ρυθμιστικού Σχεδίου Λευκωσίας και εργοδοτήθηκε στο Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως το 1983, στο οποίο υπηρέτησε σε διάφορες θέσεις της ιεραρχίας μέχρι τον Μάρτιο 2001. Το Μάρτιο 2001 διορίσθηκε στη θέση του Επάρχου και υπηρέτησε ως Έπαρχος Κερύνειας μέχρι τον Μάρτιο 2012. Παράλληλα με τα καθήκοντα της θέσης του, ήταν Προϊστάμενος της Διεύθυνσης για θέματα Πολεοδομίας , Οικοδομών και Ανάπτυξης του Υπουργείου Εσωτερικών. Κατά την ίδια περίοδο ανέλαβε πολλά άλλα καθήκοντα  μέσα στο ευρύ πεδίο των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Εσωτερικών. Τον Μάρτιο 2000 διορίσθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο ως μέλος του Συμβουλίου Μελέτης Παρεκκλίσεων, του οποίου προήδρευσε κατά την περίοδο Μαΐου 2002 - Μαρτίου 2003. Επίσης, με Απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου υπήρξε μέλος στο Πολεοδομικό Συμβούλιο από τον Απρίλιο 2001 μέχρι τον Ιούλιο 2012. Ο κ. Ανδρέας Ασσιώτης διορίσθηκε ως Γενικός Διευθυντής την 01 Απριλίου 2012 και κατόπιν σχετικής Απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου τοποθετήθηκε ως Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών. Κατά την περίοδο Νοεμβρίου 2013 - Απριλίου 2018 υπηρέτησε ως Γενικός Διευθυντής στο Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και με νέα Απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου στις 12 Απριλίου 2018 τοποθετήθηκε ως Γενικός Διευθυντής στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης. Αφυπηρέτησε από τη Δημόσια Υπηρεσία το Μάρτιο 2020.

ΑΝΝΑ ΘΕΟΛΟΓΟΥ
Οικονομολόγος, Τεως Βουλευτής

Η Άννα Θεολόγου είναι οικονομολόγος και διετέλεσε βουλευτής στην Εκλογική Περιφέρεια Αμμοχώστου κατά την βουλευτική περίοδο 2016-2021. Κατέχει πτυχίο (BSc) Οικονομικών από το Πανεπιστήμιο Κύπρου καθώς και μεταπτυχιακό (MSc) στα Νομισματικά και Χρηματοοικονομικά από το ίδιο πανεπιστήμιο. Στη συνέχεια ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στην Διοίκηση  Επιχειρήσεων (MBA) με ειδίκευση στη διαχείριση ενεργειακών πόρων στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Σήμερα βρίσκεται στην διαδικασία απόκτησης πτυχίου νομικής (LLB) από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Ως βουλευτής, ήταν μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού, της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παρακολουθήσεως  Σχεδίων Αναπτύξεως και Ελέγχου Δημόσιων Δαπανών, της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων-Εγκλωβισμένων-Αγνοουμένων-Παθόντων και της Ad HocΚοινοβουλευτικής Επιτροπής για την Αναθεώρηση και τον Εκσυγχρονισμό του Κανονισμού της Βουλής. Επίσης συμμετείχε ως εκλελεγμένο  μέλος της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης (IPU) στην επιτροπή των σχέσεων με τα Ηνωμένα Έθνη. Από το 2015 διατηρεί επαγγελματικό γραφείο και παρέχει οικονομικές συμβουλές σε νομικά και φυσικά πρόσωπα σχετικά την βιωσιμότητα τους, την διαχείρηση των εισοδημάτων τους και λειτουργεί ως εμπειρογνώμονας σε δικαστικές υποθέσεις που αφορούν χρηματοοικονομικά και τραπεζικά θέματα, καθώς και οικονομικές διαφορές

ΜΑΡΙΟΣ ΔΡΟΥΣΙΩΤΗΣ
Πρόεδρος, Σύνδεσμος Καταναλωτών Κύπρου

Ο Μάριος Δρουσιώτης γεννήθηκε στην Πάνω Δευτερά το 1952. Έχει πανεπιστημιακό τίτλο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων της Ανωτάτης Βιομηχανικής Σχολής Θεσσαλονίκης. Είναι πρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Καταναλωτών από το 2019. Υπηρέτησε για 42 χρόνια στην Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή  απ’ όπου αφυπηρέτησε το 2017. Μετά την αφυπηρέτησή του, έγινε μέλος του Κυπριακού Συνδέσμου Καταναλωτών. Έχει πείρα 50 χρόνων στον τομέα της προστασίας των δικαιωμάτων  του καταναλωτή  και τη λειτουργία της κυπριακής αγοράς.

ΕΥΑΝΘΙΑ ΣΑΒΒΑ
Επικεφαλής του Τομέα Κοινωνικής Πολιτικής του ΑΚΕΛ

Η Ευανθία Σάββα γεννήθηκε το 1964 στη Λάρνακα και διαμένει στην Αραδίππου. Είναι παντρεμένη με τον Σαββάκη Σάββα και έχουν τρία παιδιά. Είναι απόφοιτος  του Τμήματος Νομικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Διετέλεσε Βουλεύτρια  στην εκλογική Περιφέρεια Λάρνακας την  βουλευτική περίοδο 2016-2021. Ως βουλεύτρια ήταν μέλος των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Εσωτερικών, Νομικών, Εργασίας ,Περιβάλλοντος και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Διετέλεσε επίσης  μέλος της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας και εισηγήτρια επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Διετέλεσε Δημοτική Σύμβουλος ΑΚΕΛ  στον Δήμο Αραδίππου (2006-2016), πρόεδρος της Επιτροπής Ευημερίας και Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου. Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ , μέλος της Κεντρικής Γραμματείας της ΠΟΓΟ, και αντιπρόεδρος του σωματείου  ΣΥΜΜΕΤΟΧΉ ΣΤΗΝ ΖΩΗ. Είναι μέλος του Δ.Σ του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΠΑΪΖΑΝΟΥ
Δημοσιογράφος Οικονομικού Ρεπορτάζ , Eφημερίδα «ο Φιλελεύθερος», Δημοσιογραφικός Οργανισμός Φιλελεύθερος

H Ελευθερία εργάζεται ως Δημοσιογράφος τα τελευταία 24 χρόνια. Η επαγγελματική της πορεία ξεκίνησε το Δεκέμβριο του 1999, ως ανταποκρίτρια Λάρνακας- Αμμοχώστου στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1, στο οποίο εργαζόταν μέχρι το 2004. Ακολούθως εργάστηκε στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA για περίοδο έξι χρόνων (2004-2010). Στο MEGA, ήταν ανταποκρίτρια Λάρνακας- Αμμόχωστου και παράλληλα κάλυπτε ελεύθερο και κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ στη Λευκωσία. Τον Φεβρουάριο του 2010 μέχρι το Μάρτιο του 2016 εργαζόταν ως οικονομικός  και κοινοβουλευτικός συντάκτης στην οικονομική ιστοσελίδα Stockwatch. Από το Μάρτιο του 2016 μέχρι σήμερα εργάζεται  ως οικονομικός συντάκτης στην Εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος». Στο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Φιλελεύθερος, γράφει ρεπορτάζ και αρθρογραφεί καθημερινά στην Εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος» και στο phılenews. Επίσης κείμενα της δημοσιεύονται και στα οικονομικά περιοδικά του οργανισμού Insider και Forbes. Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής της δραστηριότητας είχε την ευκαιρία να καταγράψει  γεγονότα που σημάδευσαν την νεότερη ιστορία της Κύπρου.

ΣΩΤΗΡΟΥΛΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ
Γενική Γραμματέας, Παγκύπρια Εργατική Ομοσπονδία (ΠΕΟ)

Γεννήθηκε στην Αμμόχωστο.  Σπούδασε Πολιτικές  και Κοινωνικές Επιστήμες στη Σόφια. Από το 1986 είναι επαγγελματικό στέλεχος της ΠΕΟ. Υπηρέτησε σε διάφορες θέσεις της ΠΕΟ, Υπεύθυνη του Επαρχιακού Γραφείου Γυναικών Εργατοϋπαλλήλων ΠΕΟ Λάρνακας – Αμμοχώστου, Γραμματέας του Κεντρικού Γραφείου Γυναικών, Εκτελεστική  Γραμματέας  της ΠΕΟ, Κεντρική Οργανωτική Γραμματέας ,  Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας της ΠΕΟ. Εκλέγηκε Γ.Γ. της ΠΕΟ στο 28ο Συνέδριο της ΠΕΟ τον Δεκέμβριο του 2021. Διετέλεσε Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων από το 2008 – 2013 και Βουλευτής του ΑΚΕΛ Αριστερά  Νέες Δυνάμεις. Ως Βουλευτής διετέλεσε Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ίσων Ευκαιριών.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΡΥΔΗΣ
Υπεύθυνος Τμήματος Οικονομικών Μελετών του Κινήματος και Γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων Καταναλωτών, Συνομοσπονδία Εργαζομένων Κύπρου (ΣΕΚ)

Ο Χρίστος Καρύδης γεννήθηκε στο Στρόβολο το 1959. Σπούδασε Οικονομικά  και Διοίκηση Επιχειρήσεων στην Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή Θεσσαλονίκης , (το σημερινό Πανεπιστήμιο Μακεδονίας).  Από το 1987 έως το 2000 εργάστηκε ως Οικονομικός συντάκτης στην εφημερίδα  «Αλήθεια». Από το 2000 εργάζεται στη ΣΕΚ. Είναι υπεύθυνος του Τμήματος Οικονομικών Μελετών του Κινήματος και Γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων Καταναλωτών. Έγραψε δεκάδες άρθρα και αναλύσεις σε θέματα οικονομίας και εργασιακών σχέσεων, ενώ συνεχίζει να αρθρογραφεί στον καθημερινό Τύπο. Φέτος συμπληρώνει 36 χρόνια συνεχούς σχέσης με την οικονομική δημοσιογραφία. Εξέδωσε τέσσερα βιβλία. Το πρώτο με τίτλο «Μαρτυρίες μιας άλλης εποχής» (2008) που περιλαμβάνει συνεντεύξεις προσωπικοτήτων από την Κύπρο και την Ελλάδα που άφησαν το στίγμα τους στα οικονομικά, πολιτικά και κοινωνικά πράγματα των δύο χωρών. Το δεύτερο βιβλίο με τίτλο «Με τη δύναμη της θύμησης» εκδόθηκε το 2011, είναι ιστορικού περιεχομένου και αναφέρεται στο φλογερό ρασοφόρο της ΕΟΚΑ, Παπάσταυρο Παπαγαθαγγέλου, μέσα από τη μαρτυρία της γυναίκας του. Το τρίτο με τίτλο «Κείμενα Οικονομίας και Πολιτικής» περιλαμβάνει αναλύσεις και μελέτες πολιτικο-οικονομικού ενδιαφέροντος και κυκλοφόρησε το Μάιο του 2016. Το τέταρτο με τίτλο «Το Οικονομικό αιματοκύλισμα της Κύπρου» εκδόθηκε το 2021. Πρόκειται για ένα βιβλίο οδοιπορικό προς την Τρόικα, την τιμωρία και το κούρεμα. Στο βιβλίο καταγράφονται ευθύνες, λάθη και παραλήψεις που οδήγησαν την Κύπρο μια ανάσα από τη χρεοκοπία και την καταστροφή. Διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Χρηματοδοτήσεως Στέγης την περίοδο 2014-2016. Είναι επίσης μέλος του Εργατικού Συμβουλευτικού Σώματος, του Στατιστικού Συμβουλίου και του Φορέα Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής, ενώ εκπροσωπεί  τη ΣΕΚ και σε άλλα θεσμοθετημένα όργανα Κοινωνικού Διαλόγου, όπως είναι π.χ. η Συμβουλευτική Επιτροπή Καταναλωτών, η Συμβουλευτική Οικονομική Επιτροπή και η Συμβουλευτική Επιτροπή Τυποποίησης. Είναι νυμφευμένος με τη φιλόλογο Θεανώ Διάκου από την Αγκαστίνα Αμμοχώστου. Έχει τέσσερα παιδιά και έξι εγγόνια.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ
Πρόεδρος, Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ)

Ο κ. Αντώνιος Αντωνίου γεννήθηκε στο Λονδίνο. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου όπου απόκτησε πτυχίο BSc (Hons) καθώς και μεταπτυχιακό δίπλωμα. Εργάστηκε 5 χρόνια ως Βιοχημικός στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και μετά για 3 χρόνια ως Αναλυτής Συστημάτων στην British Gas επίσης στο Λονδίνο. Το 1983 υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος της εταιρείας ΑΜΕΡ όπου διετέλεσε ως Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής μέχρι το 1998. Από το 1998 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2006 διετέλεσε Senior Vice President (Operations and Systems) της Nielsen στην Ευρώπη και μέλος του Ευρωπαϊκού Εκτελεστικού Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας Nielsen. Από τον Φεβρουάριο του έτους 2008 διατελεί Εκτελεστικός Πρόεδρος της Τσιμεντοποιία Βασιλικού Δημόσια Εταιρεία Λτδ. Από τον Αύγουστο  του 2017 μέχρι τον Δεκέμβριο 2019 ανέλαβε επιπρόσθετα τα καθήκοντα του Ανώτατου Εκτελεστικού Διευθυντή της Εταιρείας. Είναι Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Εργοδοτών & Βιομηχάνων από τον Ιούλιο του 2011 και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής από τον Δεκέμβριο του 2013. Από τον Ιανουάριο  του 2019 έως τον Δεκέμβριο  του 2020 διετέλεσε Αντιπρόεδρος και από τον Ιανουάριο του 2021 είναι Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων Κύπρου.

ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Διευθυντής Εργασιακών Σχέσεων, Κοινωνικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού, Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΚΕΒΕ)

Ο κ. Αιμίλιος Μιχαήλ είναι Διευθυντής Τμήματος Εργασιακών Σχέσεων, Κοινωνικής Πολιτικής & Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού του ΚΕΒΕ. Ο κύριος Μιχαήλ κατέχει πολυετή εμπειρία με περισσότερα από 35 χρόνια στον τομέα. Ασ χολείται με όλα τα θέματα του πολύπλοκου τομέα των Εργασιακών Σχέσεων συμπεριλαμβανομένου και αυτού της διεξαγωγής διαπραγματεύσεων με τις Συνδικαλιστικές Οργανώσεις. Είναι εκπρόσωπος του ΚΕΒΕ σε όλα τα Τριμερή Σώματα που είναι στο Υπουργείο Εργασίας και ασχολούνται με θέματα εργασιακού περιεχομένου. Μεταξύ άλλων είναι μέλος στα Εργατικό Συμβουλευτικό Σώμα, Συμβούλιο Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Εθνική Επιτροπή Απασχόλησης, Διοικητικό Συμβούλιο Κεντρικού Ταμείου Αδειών, Συμβούλιο Ταμείου για Πλεονάζων Προσωπικό και Παγκύπριο Συμβούλιο Ασφάλειας και Υγείας. Είναι μέλος του Δικαστηρίου Εργατικών Διαφορών, Πάρεδρος - εκπρόσωπος της εργοδοτικής  πλευράς. Από το 1988 είναι μέλος της εργοδοτικής  αντιπροσωπείας που λαμβάνει μέρος κάθε χρόνο στις Συνόδους της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (I.L.O). Επίσης συμμετέχει τόσο στις Ευρώ Μεσογειακές και Ευρωπαϊκές Συνδιασκέψεις των Οικονομικών και Κοινωνικών Συμβουλίων όσο και σε διασκέψεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο κ. Μιχαήλ είναι μέλος και εκπρόσωπος  του ΚΕΒΕ στις πάρακατω Επιτροπές της Ευρωπαϊκής Ένωσης: European Social Fund committee, Advisory Committee on Social Security for Migrant Workers, Advisory committee on Free Movement of Workers. Ο κ. Αιμίλιος Μιχαήλ είναι κάτοχος των πτυχίων BSC στα Οικονομικά και Διεύθυνση Επιχειρήσεων και MBA (Master of Business Administration).

ΜΑΡΙΑ ΧΑΜΠΗ
Δημοσιογράφος, Αρχισυντάκτρια, Oικονομικής Iστοσελίδα StockWatch

Η Μαρία Χαμπή είναι δημοσιογράφος και αρχισυντάκτρια στην οικονομική ιστοσελίδα StockWatch. Είναι απόφοιτος της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών και Επιστημών της Αγωγής, του Πανεπιστημίου Κύπρου, με πτυχίο Κοινωνιολογίας και Δευτερεύοντα Κλάδο την Πολιτική Επιστήμη. Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στο Φύλο και Κοινωνική Πολιτική, από το London School of Economics and  Political Science (LSE). Βρίσκεται στο χώρο της δημοσιογραφίας και ασχολείται με το οικονομικό ρεπορτάζ τα τελευταία 13 χρόνια. Μετά τις σπουδές της εντάχθηκε στο δυναμικό της StockWatch, καλύπτοντας δημοσιογραφικά, θέματα οικονομίας, εργασιακά, τραπεζικά, εμπορικά, και άλλα. Διετέλεσε κοινοβουλευτική συντάκτρια της StockWatch για χρονική περίοδο πέντε ετών, αναλαμβάνοντας καθήκοντα αρχισυνταξίας στον οργανισμό από το Μάιο του 2021.

ΓΩΓΩ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΟΥ
Public Affairs Consultant

Η Γωγώ Αλεξανδρινού είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Κύπρου στον Κλάδο των Τουρκικών Σπουδών. Έχει 23 χρόνια εμπειρίας στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Διετέλεσε δημοσιογράφος και αρχισυντάκτρια σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα, καθώς και παρουσιάστρια ενημερωτικών εκπομπών και κυρίως Δελτίων Ειδήσεων σε τηλεοπτικούς σταθμούς παγκύπριας εμβέλειας. Για την εργασία της στα ΜΜΕ έχει λάβει αριθμό βραβείων. Αυτή τη στιγμή, διευθύνει την δική της εταιρεία και εργάζεται ως Public Affairs Consultant. Διαχειρίζεται τη δημόσια εικόνα των Eταιρειών, τις σχέσεις τους με τα ΜΜΕ αλλά και με stakeholders καθώς και κρίσεις που μπορεί να προκύψουν.

Χορηγοί

Χορηγοί

Αλφαμεγα

Οι Υπεραγορές Αλφαμέγα είναι η μεγαλύτερη και ταχύτερα αναπτυσσόμενη αλυσίδα υπεραγορών στην Κύπρο. Διαθέτουν ένα δίκτυο 20 καταστημάτων, μεταξύ των οποίων και δύο convenience stores στις μαρίνες Λεμεσού και Αγίας Νάπας, ηλεκτρονικό κατάστημα που εξυπηρετεί τους καταναλωτές σε παγκύπρια βάση μέσω δύο κέντρων διανομής σε Λάρνακα και Λεμεσό, ενώ εργοδοτούν πέραν των 2200 εργαζομένων. Πρόσφατα, η αλυσίδα έθεσε σε λειτουργία και την υπηρεσία Click & Collect. Η εταιρεία έχει ψηφιοποιήσει ολόκληρο το φάσμα των δραστηριοτήτων της. Έχει πιστοποιηθεί τρεις φορές με το πρότυπο Investors in People και έχει κερδίσει μεγάλο αριθμό βραβείων. Συνεργάζεται με τον γαλλικό Κολοσσό Casino, ενώ υλοποιεί ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα ΕΚΕ.

Αθηαινίτης

Οι υπεραγορές Αθηαινίτη στην Παλλουριώτισσα και στο Nicosia Mall,κέρδισαν την εμπιστοσύνη του κοινού,με την υψηλή ποιότητα, την φιλική εξυπηρέτηση και τις χαμηλές τιμές τους.Χαμηλέςκαι σταθερές, που ισχύουν καθημερινά και ολόχρονα και είναι καλύτερες και από προσφορές. Η νέα υπερσύγχρονη υπεραγορά στο Nicosia Mall, έφερε μια νέα εποχή στο ψώνισμα.

El Cafe

Έτοιμος, παγωμένος καφές που παρασκευάζεται στη Κύπρο με 100% κυπριακό αγελαδινό γάλα. Είναι εμπλουτισμένος με υπέροχα αρώματα όπου σε συνδυασμό με τη μοναδική του γεύση, χαρίζει στιγμές πραγματικήσ απόλαυσης κάθε ώρα της ημέρας. Στο σπίτι, στο δρόμο για τη δουλειά στο γυμναστήριο, στη παραλία, σε όλες σου τις καθημερινές συνήθειες, μπορείς να έχεις συντροφιά τον αγαπημένο σου καφέ σε 5 υπέροχες γεύσεις:

Elcafe με γάλα και ζάχαρη Elcafe Cappuccino Elcafe χωρίς γάλα με ζάχαρη Elcafe χωρίς γάλα χωρίς ζάχαρη Elcafe Vanilla Latte

ΕΛΜΕΝΙ

Η ΕΛΜΕΝΙ (ΛΑΤΟΜΕΙΑ) ΛΙΜΙΤΕΔ ιδρύθηκε το 1997 και παράγει τρία είδη άμμου (πιστοποιημένα με CE), για σκυρόδεμα (CYS EN 12620), για επιχρίσματα (CYS EN 13139 ) και για παραγωγή ασφάλτου (CYS EN 13043). Επίσης, η εταιρεία εφαρμόζει και διατηρεί Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας, Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης και Σύστημα Διαχείρισης Α&Υ στην Εργασία,σύμφωνα με τα πρότυπα ΙSO 9001, ISO 14000 και ISO 45001 αντίστοιχα, διασφαλίζοντας την ικανοποίηση των πελατών, την ασφάλεια και υγεία και παράλληλα μειώνοντας τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Καφές Λαικού

Καφές Λαϊκού, ο Παραδοσιακός Κυπριακός Καφές, γνωστός ως ο «χρυσός καφές της Κύπρου». Για περισσότερα από 70 χρόνια, έχει συνδεθεί με την ιστορία του νησιού και τις καθημερινές συνήθειες. Βρίσκεται σε κάθε σπίτι και είναι άμεσα συνδεδεμένο με τον πολιτισμό του νησιού. Από καφέ 100% Arabica ο Καφές Λαϊκού είναι σταθερή ποιότητα στο χρόνο. Σήμερα, ως ο μεγαλύτερος παραγωγός κυπριακού καφέ και ως ηγέτης στην αγορά, ο Καφές Λαϊκού συνεχίζει με επιτυχία να γράφει ιστορία, για περισσότερα από 70 χρόνια.

Luno

Το Λαϊκό Καφεκοπτείο, πρωτοπορεί και παρουσιάζει το LUNO Coffee. Είναι ο μοναδικός καφές espresso που παρασκευάζεται στην Κύπρο, στις κατάλληλες ποσότητες για να είναι πάντα φρέσκος στο φλυτζάνι σας. Ο προηγμένος εξοπλισμός, ο κατάλληλος χώρος φύλαξης, η εμπειρία και τεχνογνωσία της ομάδας LUNO, είναι τα όπλα στη φαρέτρα της μάρκας, που σε συνδυασμό με την αυστηρή παρακολούθηση στις διακυμάνσεις του καφέ στον παγκόσμιο χάρτη, φροντίζουν να επιλέγεται πάντα το καλύτερο. Για την δημιουργία των χαρμανιών LUNO χρησιμοποιούνται καφέδες υψηλής ποιότητας από όλες τις περιοχές του πλανήτη. Από εκλεπτυσμένους πιστοποιημένους Βραζιλίας BSCA (Brazilian Specialty Coffee Association), Αφρικάνικους λεπτού σώματος χαμηλής οξύτητας και μεγάλου εύρους αρωμάτων, μέχρι και έντονους σωματώδης Ασιατικούς. O LUNO στοχεύει να είναι το πρότυπο αναφοράς για τον πολιτισμό και την παράδοση του καφέ. Το ΛΑΙΚΟ ΚΑΦΕΚΟΠΤΕΙΟ ως ένας οργανισμός που προσφέρει ποιοτικά προϊόντα και μέρη για να τα απολαύσετε, ανάπτυξε το LUNO, με σκοπό να πρωταγωνιστεί και να θεωρείται συνώνυμος με τους καφέδες υψηλής ποιότητας της κατηγορίας.

Malloupas & Papacostas Group

Ο Όμιλος Εταιρειών Μαλλούππας & Παπακώστας δραστηριοποιείται στους τομείς της μόδας, με το concept του ολοκληρωμένου franchise, των επίπλων εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, των οικιακών και ηλεκτρικών ειδών και τη διανομή δορυφορικών και τηλεπικοινωνιακών προϊόντων. Αντιπροσωπεύει γνωστά franchises όπως Mango, Stradivarius, Tezenis, Kipling κ.α. και σήμερα λειτουργεί καταστήματα σε όλη την Κύπρο στους πιο εμπορικούς δρόμους και εμπορικά κέντρα. Το FOUR DAY CLEARANCE είναι ένα εμπορικό σήμα του ομίλου που δραστηριοποιείται στους τομείς των επίπλων εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, των οικιακών και ηλεκτρικών ειδών, τα οποία πωλούνται στον εκθεσιακό χώρο του FOUR DAY CLEARANCE στη Λευκωσία καθώς και στην ιστοσελίδα www.fourdayclearance.com

Latouros Investments Ltd

Η M.S.C. Latouros Investments Ltd είναι οικογενειακή επιχείρηση, όπου όλα τα θέματα αντιμετωπίζονται με ανθρώπινη προσέγγιση. O Όμιλος αναπτύσσεται συνεχώς και στηρίζεται σε θεμελιώδεις αρχές όπως η εμπιστοσύνη, η διαφάνεια, η αλληλεγγύη, η αλληλοκατανόηση και η ομαδικότητα, πάντοτε στο πλαίσιο της βιωσιμότητας και της αειφορίας. Ο Όμιλος δραστηριοποιείται με άμεση ή έμμεση συμμετοχή στις εταιρείες: – ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΛΑΤΟΥΡΟΣ ΛΤΔ – ΕΛΜΕΝΙ (ΛΑΤΟΜΕΙΑ) ΛΤΔ – ΛΑΤΟΜΕΙΟ ΠΥΡΓΩΝ ΛΤΔ – LATOUROS GYPSUM LTD – VELTIA LABS CYPRUS LTD – ΛΑΤΟΥΡΟΣ ΑΚΙΝΗΤΑ ΛΤΔ – LA TOUR LTD

Οργανωτές
Ανορθωτικό Κόμμα Εργαζομένου Λαού (ΑΚΕΛ)

Το Ανορθωτικό Κόμμα Εργαζόμενου Λαού – ΑΚΕΛ αποτελεί την ιστορικότερη πολιτική δύναμη στην Κύπρο με 97 χρόνια ζωής, αγώνων και προσφοράς. Το ΑΚΕΛ υπήρξε πρωτοστάτης στους αγώνες του λαού μας για πρόοδο, λευτεριά και δημοκρατία. Βασικός στόχος της δράσης του είναι η επίτευξη λύσης στο Κυπριακό, η οποία θα τερματίζει την τουρκική κατοχή και θα επανενώνει τον τόπο, καθώς και η οικοδόμηση μιας βιώσιμης οικονομίας στην οποία θα βρίσκονται σε αρμονία η οικονομική ανάπτυξη, η προστασία των φυσικών πόρων και η στήριξη των εργαζομένων και της κοινωνίας.

Συντονιστές
ΙΜΗ

Η IMH είναι κορυφαίος οργανισμός Εταιρικών Εκδηλώσεων και Μέσων Ενημέρωσης. Σε ετήσια βάση η ΙΜΗ διοργανώνει πέραν των 200 συνεδρίων, φόρουμ, εκθέσεις, επενδυτικά summits, εταιρικές εκδηλώσεις και επιχειρηματικές βραβεύσεις, στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Διοργανώσεις που αποτελούν τις μεγαλύτερες συνάξεις επιχειρηματικής και επαγγελματικής δικτύωσης. Το τμήμα Business Media εκδίδει τα μηνιαία περιοδικά, IN Business και GOLD, καθώς και τα Portal IN Business και CBN (Cyprus Business News) που μαζί με τα Daily Newsletters, παρέχουν έγκυρη ενημέρωση για τα επιχειρηματικά και οικονομικά δρώμενα, στα ελληνικά και αγγλικά. Στα Consumer Media περιλαμβάνονται ο REPORTER, από τις δημοφιλέστερες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες, καθώς και ο SUPER FM, ο υπ' αριθμόν 1 ελληνικός μουσικός ραδιοφωνικός σταθμός στην Κύπρο. Η IMH συμμετέχει, επίσης, σε έργα και προγράμματα της Κυπριακής Κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και διεθνών οργανισμών. www.imhbusiness.com

Ακροατήριο

Το Φόρουμ απευθύνεται σε υπεύθυνους λήψης αποφάσεων, διευθύνοντες συμβούλους, CEOs, διευθυντικά και άλλα ανώτερα διοικητικά στελέχη από όλες τις μεγάλες εταιρείες στην Κύπρο και το εξωτερικό, σε όλους τους τομείς της οικονομίας. Πολιτικοί, διπλωμάτες και άλλοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι αναμένεται να παρακολουθήσουν το γεγονός, καθώς επίσης και επιχειρηματίες, ακαδημαϊκοί και ξένοι εμπειρογνώμονες σε πολιτικά και οικονομικά θέματα.

Υποστηρικτές
ΚΕΑΝ

Ο όμιλος ΚΕΑΝ διακρίνεται για το ευρύ χαρτοφυλάκιο της σε προϊόντα τροφίμων και ποτών, προσελκύοντας πελάτες από λιανική και χονδρική αγορά καθώς και τον τομέα HORECA. Με δυναμική παρουσία σε πάνω από 40 χώρες, με προϊόντα παραγωγής της, η εταιρεία συνεχίζει να επεκτείνεται. Προωθεί υψηλής ποιότητας προϊόντα και επενδύει στην αειφορία και την κοινωνική ευθύνη. Οι μελλοντικοί της στόχοι περιλαμβάνουν τη διατήρηση της ανταγωνιστικότητας και την διεύρυνση της διεθνούς παρουσίας.

Κυπριανίδης

Η εταιρεία Kyprianides & Associates Ltd (www.kyprianides.com), με παρουσία από το 1955, είναι ένας από τους παλαιότερους και πιο έμπειρους οργανισμούς στον τομέα της παροχής Ελεγκτικών, Λογιστικών, Φορολογικών και Συμβουλευτικών υπηρεσιών. Στα 70 σχεδόν χρόνια λειτουργίας της η Kyprianides & Associate έχει στο πελατολόγιο τις μερικές από τις μεγαλύτερες και πιο παλιές εταιρείες στην Κύπρο από όλους τους τομείς της οικονομικής ζωής ενώ διαθέτει το ανθρώπινο δυναμικό, την τεχνογνωσία και τα κατάλληλα εργαλεία υποστήριξης των πελατών της με γνώμονα την ποιότητα, την αμοιβαία εμπιστοσύνη και την προσωπική επαφή.

The Lobsters

H διαφημιστική εταιρεία “Τhe Lobsters”, δραστηριοποιείται στον χώρο της διαφήμισης απο το 2016, με σημαντικές επιτυχίες και διακρίσεις σε εκστρατείες επικοινωνίας παγκοσμίως. Αναλαμβάνει τον σχεδιασμό και την υλοποίηση ολοκληρωμένων προτάσεων εταιρικής και προϊοντικής επικοινωνίας, συμπεριλαμβάνοντας σχεδιασμό συσκευασιών, λογοτύπων και εταιρικής ταυτότητας, δημιουργία και προβολή μάρκας με ονοματολογία και κειμενογράφηση, ετοιμασία διαφημιστικού υλικού και προώθησής του, στοχευμένες εκστρατείες marketing, δημόσιες σχέσεις, πλήρη διαχείριση των Social Media, οργάνωση επαγγελματικών/επιστημονικών εκδηλώσεων και συνεδρίων. Ο Όμιλος Λαϊκού, η Laiko Cosmos Trading, η Αρχή Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου και η Voici La Mode είναι ανάμεσα στο πλούσιο πελατολόγιο της, ενώ στην γκάμα των brands περιλαμβάνονται η σοκολάτα ΙΟΝ, το Perrier, το LVQR ο Κυπριακός Καφές Λαϊκού, η Zivana Loel και τα κλιματιστικά GREE.

Επικοινωνία

Project Manager
Λένα Κάκκουρα
H Λένα είναι υπεύθυνη για το συντονισμό και τη γενική διαχείριση του φόροθμ. Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις που σχετίζονται με το περιεχόμενο ή άλλες απορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί της στο lena.kakkoura@imhbusiness.com  και +357 22505633.

 

Marketing Manager

Έστερ Καμμίτση
Η Έστερ είναι υπεύθυνη για το μάρκετινγκ και την προώθηση της εκδήλωσης. Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις/εισηγήσεις για το μάρκετινγκ της εκδήλωσης μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί της στο +357 22505529 ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Hester.Kammitsi@imhbusiness.com

 

Ημέρα και ώρα

31 Οκτωβρίου 2023 @ 08:00 ΠΜ -
02:30 ΜΜ
 

Γλώσσα Συνεδρίου

Greek
 

Τοποθεσία

Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία
 
Λήψη συμβάντων iCal

Κοινοποιήστε