Μεταρρύθμιση της Δημόσιας Υπηρεσίας, Προοπτικές και Προκλήσεις

24 Ιανουαρίου 2023
Μεταρρύθμιση της Δημόσιας Υπηρεσίας, Προοπτικές και Προκλήσεις

Γενικές Πληροφορίες

ανά
4474 4474 people viewed this event.

Η Κυπριακή Ακαδημία Δημόσιας Διοίκησης (ΚΑΔΔ) διοργανώνει ημερίδα με θέμα Μεταρρύθμιση της Δημόσιας Υπηρεσίας, Προοπτικές και Προκλήσεις, η οποία θα διεξαχθεί την Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2023, στις 9:00 π.μ. -11:30 π.μ., στο ξενοδοχείο Hilton Nicosia.

Σκοπός της Ημερίδας είναι η ενημέρωση των Προϊσταμένων της Δημόσιας Υπηρεσίας για τις δράσεις που προωθούνται και για τις ενέργειες που θα πρέπει να αναληφθούν από κοινού, προκειμένου οι νέες ρυθμίσεις να υλοποιηθούν σύμφωνα με τα καθορισμένα χρονοδιαγράμματα, με απώτερο σκοπό τη βελτίωση και εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Υπηρεσίας.

Η Ημερίδα διοργανώνεται στο πλαίσιο της σύμβασης για την προβολή και την επικοινωνία του Έργου “Μαθησιακή Υποστήριξη της Εφαρμογής Διοικητικών Αλλαγών στη Δημόσια Διοίκηση” το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και την Κυπριακή Δημοκρατία.

Πληροφορίες

Ημερομηνία: Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2023

Διάρκεια: 9:00 π.μ. – 11:30 π.μ.

Χώρος: Ξενοδοχείο Hilton Nicosia (πρώην Hilton Park)

Η ημερίδα θα διεξαχθεί στα Ελληνικά.

 

Εγγραφές:

Η Συμμετοχή είναι κατόπιν προσωπικής πρόσκλησης

Πρόγραμμα

Για να κατεβάσετε το πρόγραμμα του συνεδρίου πατήστε εδώ.

Ομιλητές
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΕΤΡΙΔΗΣ
Υπουργός Οικονομικών

Ο Κωνσταντίνος Πετρίδης γεννήθηκε στη Λευκωσία την 1η Ιουλίου 1974. Αποφοίτησε από την Αγγλική Σχολή Λευκωσίας και υπηρέτησε στην Εθνική Φρουρά ως έφεδρος αξιωματικός πεζικού. Σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Nottingham και ακολούθως απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο - Μάστερ στην Πολιτική Οικονομία (MSc Political Economy of Transition in Europe) από τη Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου (London School of Economics). Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ το 2000 εργάστηκε σε θέματα εναρμόνισης στη Διεύθυνση Σχέσεων Κύπρου – ΕΕ στο Γραφείο Προγραμματισμού. Από το 2000 μέχρι το 2006 διετέλεσε Ανώτερος Λειτουργός στον Σύνδεσμο Τραπεζών Κύπρου και εκπρόσωπος του Συνδέσμου στην Ευρωπαϊκή Τραπεζική Ομοσπονδία και στην Εθνική Επιτροπή Προετοιμασίας για την Υιοθέτηση του Ευρώ. Το 2006 προσελήφθη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες όπου και εργάστηκε ως οικονομολόγος στη Γενική Διεύθυνση Γεωργίας και στη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2011. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή διετέλεσε διαπραγματευτής σε συμφωνίες απελευθέρωσης του εμπορίου μεταξύ ΕΕ και τρίτων χωρών ενώ εργάστηκε και σε θέματα δημόσιων ενισχύσεων στον τομέα των μεταφορών. Τον Σεπτέμβριο του 2011 ανέλαβε τα καθήκοντα του Διευθυντή του Γραφείου του Προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού. Την περίοδο 2013-2017 διετέλεσε Υφυπουργός παρά τω Προέδρω. Από τις 11/05/2017 ανέλαβε καθήκοντα ως Υπουργός των Εσωτερικών, μέχρι τις 3/12/2019 που διορίστηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ως Υπουργός Οικονομικών.

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΩΣΕΙΛΟΣ
Διευθύνων Σύμβουλος, PwC Κύπρου

Εντάχθηκε στο δυναμικό της PwC το 1989 και έγινε Συνέταιρος τον Ιούλιο του 2000. Διαθέτει πέραν των 30 χρόνων εμπειρίας ως Σύμβουλος Επιχειρήσεων σε ένα ευρύ φάσμα επιχειρησιακών θεμάτων με επικέντρωση σε θέματα στρατηγικής και στην επιτυχή υλοποίηση του επιχειρηματικού και ψηφιακού μετασχηματισμού των επιχειρήσεων, τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό. Είναι έμπειρος Μέντορας / Καθοδηγητής (Executive Coach) και εκπαιδευτής σε θέματα διευθυντικών ικανοτήτων, διαχείρισης αλλαγής, διαχείρισης συγκρούσεων, διαπραγματεύσεων, καθοδήγηση και χειρισμού δύσκολων περιπτώσεων. Κατέχει σημαντική εμπειρία στο σχεδιασμό, οργάνωση και συντονισμό εργαστηρίων στην Κύπρο και το εξωτερικό, με στόχους όπως την ανάπτυξη διευθυντικών / ηγετικων ικανοτήτων, τη διαχείριση αλλαγών, τη διαμόρφωση στρατηγικής, την αναβάθμιση ομαδικότητας, τον καταρτισμό και την παρακολούθηση σχεδίων δράσης κτλ. Διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της PwC Κύπρου για 13 χρόνια και Επικεφαλής Ανθρώπινου Δυναμικού της PwC Κύπρου για 8 χρόνια. Πριν αναλάβει τα καθήκοντα του Διευθύνοντος Συμβούλου, ήταν Υπεύθυνος του τμήματος Επιχειρησιακών Συμβουλευτικών Υπηρεσιών. Έχει αποφοιτήσει από το Πανεπιστήμιο του Witwatersrand στο Γιοχάνεσμπουργκ (Johannesburg) αποκτώντας το Bachelor of Commerce. Κατέχει τον επαγγελματικό τίτλο FCA του Ινστιτούτου Ορκωτών Λογιστών της Αγγλίας και Ουαλίας (ICAEW), είναι μέλος του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου (ΣΕΛΚ), καθώς επίσης και μέλος του Κυπριακού Συνδέσμου Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
Πρόεδρος Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας

Ο Γεώργιος Παπαγεωργίου είναι πτυχιούχος Παιδαγωγικών (Π.Α.Κ.) και Νομικής (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης), κάτοχος Master’s Degree στη Δημόσια Διοίκηση (Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης SUNY – Albany) και Μεταπτυχιακού Διπλώματος στις Κοινωνικές Επιστήμες (Πάντειο Πανεπιστήμιο σε συνεργασία με το ΚΥΚΕΜ). Υπηρέτησε σε όλες τις βαθμίδες της ιεραρχίας της διοίκησης στη δημόσια υπηρεσία, περιλαμβανομένων των θέσεων Διευθυντή του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού (2001-2008) και Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων (2008-2013). Ως εκ των θέσεων που κατείχε, από το 2001 διετέλεσε εκπρόσωπος της κυβερνητικής / εργοδοτικής πλευράς σε όλες τις διαπραγματεύσεις / διαβουλεύσεις με όλες της συνδικαλιστικές και εργοδοτικές οργανώσεις για σημαντικά εργασιακά θέματα. Διετέλεσε Πρόεδρος των Διοικητικών Συμβουλίων του ΑΤΙ και του ΑΞΙΚ, Μέλος του Δ.Σ. του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών, του Δ.Σ. και της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Δημόσιας Διοίκησης (EIPA) στο Μάαστριχτ, του Δ.Σ. του CEDEFOP (European Centre for the Development of Vocational Training), του Δ.Σ. του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου για την Ισότητα των Φύλων, του Δ.Σ. του Κέντρου Έρευνας και Καινοτομίας για τις Χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και Μέλος του Κυπριακού Συνδέσμου Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού. Δίδαξε ως Επισκέπτης καθηγητής θέματα δημόσιας διοίκησης στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Διορίστηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Πρόεδρος της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας από 2 Ιουλίου 2015 και από 2 Ιουλίου 2021 διορίστηκε στο ίδιο αξίωμα για δεύτερη εξαετή θητεία.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΤΕΛΗ
Γενικός Διευθυντής, Υπουργείο Οικονομικών

Ο Γιώργος Παντελή είναι ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών. Σπούδασε Οικονομικά στο Κολλέγιο Queen Mary του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Δημόσια Διοίκηση από το Cyprus International Institute of Management. Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία στην εταιρεία KPMG (Cyprus) Ltd. Ακολούθως, εργοδοτήθηκε στο Υπουργείο Οικονομικών. Από το 2005 μέχρι 2015 κατείχε τη θέση του Ανώτερου Οικονομικού Λειτουργού και μέχρι το 2019 διετέλεσε Οικονομικός Διευθυντής στο Υπουργείο Οικονομικών. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο είναι μέλος της Οικονομικής και Δημοσιονομικής Επιτροπής και της Ομάδας Εργασίας του Ευρώ και συμμετέχει στις συναντήσεις της Ευρωομάδας και του Συμβουλίου ECOFIN. Είναι μέλος του ΔΣ του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας. Είναι Πρόεδρος του ΔΣ της ΣΕΔΙΠΕΣ, Μέλος των ΔΣ της ΔΕΦΑ και ΕΤΥΦΑ, του ΔΣ του ΟΚΥπΥ, του Συμβουλίου Επιτρόπων του Ογκολογικού Κέντρου της Τράπεζας Κύπρου και του Board of Trustees του Ινστιτούτου Κύπρου. Επίσης, είναι ο επικεφαλής της Ομάδας Εργασίας για την Οικονομία στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για την επανένωση της Κύπρου.

ΈΛΕΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΟΥ ΑΖΙΝΑ
Διευθύντρια, Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού (ΤΔΔΠ)

Η Έλενα Αζίνα είναι η Διευθύντρια του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού (ΤΔΔΠ), Υπουργείο Οικονομικών. Σπούδασε Οικονομικά στο University College London (UCL) και κατέχει μεταπτυχιακό MBA (Specialization in Industrial Relations and Personnel Management) του City University Business School, London. Ξεκίνησε την επαγγελματική της σταδιοδρομία στην Κύπρο ως Λειτουργός Προσωπικού στην Barclays Bank PLC, ενώ το 1991 διορίστηκε στο ΤΔΔΠ, όπου από την 1/4/2021 κατέχει τη θέση Διευθυντή ΤΔΔΠ. Η Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας, ύστερα από σύσταση της αρμόδιας αρχής, αποφάσισε τη μερική απόσπασή της στην Προεδρία και Προεδρικό Μέγαρο, από 15/10/2022 μέχρι 15/3/2023, για την εκτέλεση καθηκόντων Προϊστάμενης Προεδρίας, ενώ το Υπουργικό Συμβούλιο με Απόφασή του αποφάσισε όπως της αναθέσει από τις 25/10/2022, τα προβλεπόμενα από το άρθρο 60 του Συντάγματος της Κυπριακής Δημοκρατίας καθήκοντα Γραμματέα Υπουργικού Συμβουλίου, επιπρόσθετα από τα καθήκοντα της θέσης της.

ΜΑΡΙΑ ΚΛΕΑΝΘΟΥΣ – ΚΑΛΛΗ
Πρώτη Λειτουργός Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού

Η Μαρία Κλεάνθους – Καλλή είναι Πρώτη Λειτουργός Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού, στο Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού του Υπουργείου Οικονομικών. Σπούδασε Δημόσια Διοίκηση και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και είναι μέλος του Association of Chartered Certified Accountants (ACCA). Κατέχει επίσης μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Δημόσια Διοίκηση από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Ξεκίνησε την επαγγελματική της σταδιοδρομία από την Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων. Ακολούθως διορίστηκε στη δημόσια υπηρεσία στη θέση Διοικητικού Λειτουργού και τοποθετήθηκε για υπηρεσία στο Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης και προσωπικού όπου υπηρετεί μέχρι σήμερα. Από το 2012 μέχρι τα μέσα του 2022 κατείχε τη θέση Ανώτερου Λειτουργού Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού και τον Ιούλιο του 2022 προήχθηκε στη θέση Πρώτου Λειτουργού Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού.

Οργανωτές
Κυπριακή Ακαδημία Δημόσιας Διοίκησης

Η Κυπριακή Ακαδημία Δημόσιας Διοίκησης έχει ως στόχο να συμβάλλει στη συνεχή βελτίωση της αποδοτικότητας και αποτελεσματικότητας και τον εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Διοίκησης προς όφελος του πολίτη και της κοινωνίας, κυρίως μέσω της ανάπτυξης και εφαρμογής πολιτικής μάθησης για τη δημόσια διοίκηση, τόσο σε ατομικό, όσο και σε ομαδικό και οργανωσιακό επίπεδο. Όραμα της ΚΑΔΔ είναι να συμβάλει σε σημαντικό βαθμό στη δημιουργία μιας σύγχρονης, πολιτοκεντρικής Δημόσιας Διοίκησης, όντας οι ίδιοι ένας οργανισμός μάθησης ο οποίος τηρεί αυτά που διδάσκει και χαίρει τοπικής, ευρωπαϊκής και διεθνούς αναγνώρισης. Μερικές από τις βασικές αξίες της ΚΑΔΔ είναι: η ποιότητα, η διαφάνεια και προσβασιμότητα, η ανταπόκριση στις ανάγκες του πολίτη, η αριστεία στηριγμένη στην καινοτομία και την υιοθέτηση νέων ιδεών και πρακτικών, η προσαρμοστικότητα, η ευσυνειδησία, ο επαγγελματισμός, η αξιοπιστία, το ομαδικό πνεύμα εργασίας, η ίση μεταχείριση, αμεροληψία, αντικειμενικότητα, η δημιουργικότητα, η συνεχής μάθηση και ανάπτυξη.

Συντονιστές
ΙΜΗ

Η IMH είναι κορυφαίος οργανισμός Εταιρικών Εκδηλώσεων και Μέσων Ενημέρωσης. Σε ετήσια βάση η ΙΜΗ διοργανώνει πέραν των 200 συνεδρίων, φόρουμ, εκθέσεις, επενδυτικά summits, εταιρικές εκδηλώσεις και επιχειρηματικές βραβεύσεις, στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Διοργανώσεις που αποτελούν τις μεγαλύτερες συνάξεις επιχειρηματικής και επαγγελματικής δικτύωσης. Το τμήμα Business Media εκδίδει τα μηνιαία περιοδικά, IN Business και GOLD, καθώς και τα Portal IN Business και CBN (Cyprus Business News) που μαζί με τα Daily Newsletters, παρέχουν έγκυρη ενημέρωση για τα επιχειρηματικά και οικονομικά δρώμενα, στα ελληνικά και αγγλικά. Στα Consumer Media περιλαμβάνονται ο REPORTER, από τις δημοφιλέστερες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες, καθώς και ο SUPER FM, ο υπ' αριθμόν 1 ελληνικός μουσικός ραδιοφωνικός σταθμός στην Κύπρο. Η IMH συμμετέχει, επίσης, σε έργα και προγράμματα της Κυπριακής Κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και διεθνών οργανισμών. www.imhbusiness.com

Χρηματοδότηση
Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και την Κυπριακή Δημοκρατία
Ακροατήριο

Η Ημερίδα απευθύνεται σε:

  • Γενικούς Διευθυντές Υπουργείων/Υφυπουργείων
  • Προϊστάμενους Ανεξάρτητων Υπηρεσιών
  • Διευθυντές Τμημάτων/Υπηρεσιών που υπάγονται σε Υπουργεία/Υφυπουργεία
Επικοινωνία

Project Manager

Ισαβέλλα Χριστοδούλου
H Ισαβέλλα είναι υπεύθυνη για τον γενικό συντονισμό της διοργάνωσης της ημερίδας. Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις που σχετίζονται με το περιεχόμενο ή άλλες απορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί της στο Isavella.Christodoulou@imhbusiness.com και +357 22505612.

Οι εγγραφές έκλεισαν
 

Ημέρα και ώρα

24 Ιανουαρίου 2023 @ 09:00 ΠΜ -
11:30 ΠΜ
 

Λήξη Εγγραφών

24/01/2023
 

Γλώσσα Συνεδρίου

Ελληνικά
 

Τοποθεσία

Ξενοδοχείο Hilton Nicosia
 
Λήψη συμβάντων iCal

Κοινοποιήστε