17ο Συνέδριο και Έκθεση Ανάπτυξης Γης, Σχεδιασμού και Κατασκευής Κτιρίων

29 Μαρτίου 2023
IMH

Γενικές Πληροφορίες

ανά IMH
11404 11404 people viewed this event.

Η πιο σημαντική ετήσια σύναξη του κλάδου των ακινήτων, ανάπτυξης γης και κατασκευών στην Κύπρο. Πρόκειται για μία εκδήλωση στην οποία συζητούνται, αξιολογούνται και αναλύονται οι πιο πρόσφατες εξελίξεις και τάσεις της αγοράς. Με πλούσια θεματολογία το συνέδριο περιλαμβάνει συζητήσεις γύρω από την κατασκευή, τον σχεδιασμό και τη διακόσμηση κτιρίων και φιλοξενεί όλους τους εμπλεκόμενους του τομέα, ενώνοντας την ιδέα με την εκτέλεση των έργων.

 

Εγγραφές
Πρόγραμμα

To download the program please click here.

Ομιλητές
Μιχάλης Χατζηπαναγιώτου
Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών & Διευθύνων Σύμβουλος, Cybarco Development Ltd

Ο Μιχάλης Χατζηπαναγιώτου είναι ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Cybarco Development Ltd, μέλος του Ομίλου Λανίτη, και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ). Είναι επίσης Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Limassol Marina Ltd, Εκτελεστικός Διευθυντής του Trilogy Limassol Seafront Ltd, καθώς και Mέλος άλλων Διοικητικών Συμβουλίων. Διευθυντικό στέλεχος, με πολυετή, εκτεταμένη εμπειρία σε διάφορους κλάδους επιχειρήσεων και πολυεθνικές εταιρείες όπως η Pepsico International και η Procter & Gamble, είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) από το University of Texas at Austin (με υποτροφία Fulbright) και απόφοιτος του University of Manchester στον κλάδο Χρηματοοικονομικών και Οικονομετρίας (First-class honours).

Δρ. Ελίκκος Α. Ηλία
Διευθυντής, Τμήμα Κτηματολογίου και Χωρομετρίας

Ο Δρ. Ελίκκος Ηλία εργάζεται από το 1987 στο Τμήμα Κτηματολογίου και Χωρομετρίας και από τον Ιανουάριο του 2022 κατέχει τη θέση του Διευθυντή του Τμήματος. Είναι κάτοχος πτυχίου και Μάστερ Αγρονόμου Τοπογράφου Μηχανικού του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ), Μάστερ στα Συστήματα Πληροφοριών Γης, Μάστερ στη Δημόσια Διοίκηση και Διδάκτορας Μηχανικός ΕΜΠ για τα Κτηματολογικά Συστήματα. Εργάστηκε ως Ειδικός Επιστήμονας στο ΤΕΠΑΚ όπου δίδαξε το μάθημα του Κτηματολογίου και το μάθημα της Διαχείρισης Γης. Συμμετείχε σε Συνέδρια και Διασκέψεις στην Κύπρο και το εξωτερικό. Έχει αριθμό δημοσιεύσεων και συγγραμμάτων με θέμα το κτηματολόγιο.

John Christodoulou
Chairman & Owner, Yianis Group Ltd

John Christodoulou is the sole owner of the Yianis Group. Over forty years, he has developed one of the largest private property investment and development companies in Europe, especially the UK, that now owns and asset manages its own portfolio. Its notable list of unique luxury hotels, residential properties, commercial investments and retail sites includes the Canary Riverside Plaza at Canary Wharf, Marriott London West India Quay, Hilton Manchester, Radisson Blu in Liverpool and the Palace Hotel in Southend. In 2016, he started his own Foundation, the Yianis Christodoulou Foundation. The Foundation focuses on helping children in need through projects and investments in Cyprus, the UK and other countries around the world.

Κρίτωνας Ονησιφόρου
Διευθυντής πωλήσεων, Altia

Ο Κρίτωνας Ονησιφόρου είναι ο Διευθυντής πωλήσεων της Altia, της ταχύτερα αναπτυσσόμενης εταιρείας ακινήτων στην Κύπρο. Eίναι εγγεγραμμένος εκτιμητής ακινήτων μέλος του ΕΤΕK και του RICS, όπως επίσης και εγγεγραμμένος δημοπράτης, διαμεσολαβητής και κτηματομεσίτης. Διαθέτει πολυετή εμπειρία στον τομέα των ακινήτων μέσα από τους διάφορους ρόλους του στον τομέα των εκτιμήσεων ακινήτων, πωλήσεων και διαδικτυακών δημοπρασιών χρησιμοποιώντας την τεχνολογία ως κύριο κινητήριο μοχλό.

Χριστίνα Κοκκάλου
Ιδρύτρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος, ΙMR/University of Nicosia™

Η Χριστίνα Κοκκάλου είναι ιδρύτρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος του Οργανισμού ΙMR/University of Nicosia™, ο οποίος αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους Οργανισμούς ερευνών αγοράς, κοινωνικής έρευνας και συμβουλευτικών υπηρεσιών στην Κύπρο με εκτενή δραστηριοποίηση από το 2002. Κατά τη διάρκεια της καριέρας της έχει συνεργαστεί με τους μεγαλύτερους οργανισμούς και φορείς της κυπριακής πραγματικότητας, τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα, για τη διεκπεραίωση σημαντικών Έργων ολόκληρου του φάσματος της πολιτικο-κοινωνικο- οικονομικής ζωής του τόπου. Μεταξύ άλλων, υπήρξε για χρόνια Καθηγήτρια Marketing, κατέχει επί της παρούσης τη θέση της Γραμματέα του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Δημοσκοπήσεων και Ερευνών Αγοράς Κύπρου (ΣΕΔΕΑΚ), είναι ιδρυτικό μέλος του CSR Cyprus, και Αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικής Ευημερίας.

Κίκης Αθηνοδώρου MRICS
Διευθυντής, Kikis Athinodorou & Associates LLC

Ο Κίκης Αθηνοδώρου MRICS, με περισσότερα από τριάντα χρόνια εμπειρίας στην κυπριακή αγορά ακινήτων και με ένα εκτεταμένο στρατηγικό δίκτυο συνεργατών και πληροφοριών παρέχει μακροχρόνια, αξιόπιστες συμβουλευτικές υπηρεσίες σε τοπικά ιδρύματα, ιδιωτικές και δημόσιες εταιρείες, καθώς και σε ιδιώτες. Συμβουλεύει για ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων σε διαχείριση περιουσιακών στοιχείων και χρηματοδότησης, ενώ η τεχνογνωσία του συμβάλει σε αποφάσεις δικαστηρίων και εκτιμήσεις περιουσιακών στοιχείων δημόσιων εταιρειών. Από το 1995 ο Κυριάκος (Κίκης) Αθηνοδώρου MRICS ηγείται ομάδας 10 πιστοποιημένων εκτιμητών και ελεγκτών ποιότητας και επιδιώκει την συνεχόμενη βελτίωση της ποιότητας και τη συμμόρφωση με τα διεθνή επαγγελματικά και ηθικά πρότυπα.

Νικόλας Μιχαλιάς
CEO, M.Residence

Ο Νικόλας Μιχαλιάς είναι επιχειρηματίας νέας γενιάς στην παροχή κτηματομεσιτικών υπηρεσιών και πολυβραβευμένος επαγγελματίας σε θέματα PropTech και καινοτομίας. Με σπουδές στο Ηνωμένο Βασίλειο στα κτηματικά και μεταπτυχιακό στην Βιωσιμότητα Αναπτυξιακών έργων, είναι η κινητήριος δύναμη των επιτυχιών της M.Residence. Η εταιρεία έχει επιλεγεί ως μέλος των καλύτερων κτηματομεσιτικών γραφείων του κόσμου, Leading Real Estate Companies of the World™, μεταξύ άλλων διεθνών αναγνωρίσεων. Έχει επιπλέον διακριθεί ως η καλύτερη μικρομεσαία επιχείρηση στην Κύπρο και όλα αυτά σε λιγότερο από 5 χρόνια. Ο Νικόλας Μιχαλιάς είναι αφοσιωμένος στο όραμα του να βελτιώσει και να επαναπροσδιορίσει την εμπειρία του καταναλωτή, καθώς και το επάγγελμα των κτηματομεσιτικών υπηρεσιών, ταρακουνώντας τα υφιστάμενα δεδομένα μιας σημαντικής βιομηχανίας. Είναι αδειούχος Κτηματομεσίτης, εγγεγραμμένος εκτιμητής ακινήτων μέλος του ΕΤΕK και RICS.

Κυριάκος Κώστα Ταλαττίνης
Μέλος, Σύνδεσμος Επιστημόνων Εκτιμητών Ακινήτων Κύπρου

Ο Κυριάκος Κώστα Ταλαττίνης ξεκίνησε την καριέρα του ως Εκτιμητής Ακινήτων από το 1992-1995 στο Γραφείο Ρόης Νικολαΐδης & Συνεργάτες, στην συνέχεια ως βοηθός υπεύθυνος για τις Επαρχίες Λευκωσίας, Λάρνακας και Αμμοχώστου από το 1996-2000 και από το 2001 μέχρι σήμερα είναι Περιφερειακός Διευθυντής στα Γραφεία Rois Nicolaides, K.Talattinis, Ph.Christodoulou, Property Consultants LLC, στις Επαρχίες Λευκωσίας, Λάρνακας και Αμμοχώστου. Έχει πολύχρονη πείρα στις Εκτιμήσεις, Διαχείριση, Ανάπτυξη Ακίνητης Ιδιοκτησίας, Μελέτες Βιωσιμότητας και Ανάπτυξης ακινήτων, Εταιρική Στρατηγική Ακινήτων (Corporate Property Strategy), Αστική Ανανέωση (Urban Regeneration), Απαλλοτριώσεις, Πολεοδομικούς Περιορισμούς, Επενδυτική Στρατηγική Ακινήτων και επίσης πολύχρονη πείρα και σαν εμπειρογνώμονας μάρτυρας για Δικαστικές υποθέσεις και για ετοιμασία Μελετών μέσα στα πλαίσια του περί Πολεοδομίας και Χωροταξίας Νόμου. Διετέλεσε μέλος του Γενικού Συμβουλίου του ΕΤΕΚ και Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιστημόνων Εκτιμητών Ακινήτων Κύπρου (ΣΕΕΑΚ).

Μάρκος Χριστοδούλου
Συνέταιρος/Διευθυντής Πωλήσεων, Quality Group

Ο Μάρκος Α. Χριστοδούλου απόκτησε το δίπλωμα B.Sc. (hons) στην διοίκηση επιχειρήσεων από το πανεπιστήμιο του Salford, Αγγλίας το 1996. Επιστρέφοντας στην Κύπρο αρχικά ασχολήθηκε με την προώθηση πωλήσεων στον τουριστικό τομέα. Αργότερα ασχολήθηκε με την διεύθυνση χρηματιστηριακού γραφείου μέχρι το έτος 2001, έτος το οποίο δημιουργήθηκε ο όμιλος εταιρειών Quality του οποίου είναι μέτοχος και κατέχει την θέση του διευθυντή πωλήσεων. Είναι επίσης μέλος του Δ.Σ. της Amathus Limited, V.K.C.A. Quality Limited, Savvas Kakos & Associates Limited, V.K.C. Quality Management Services Limited, V.K.C. Quality Developments Limited, V.K.C. Quality Estates Limited, Carpe Tempus Limited, Coralworks Limited, ACA Enterprises Limited, VK & SM Solid Chain Limited, A& N Vasiliou Limited, Κ.Κ. Anastasia Properties Limited, Cyprus GCC Countries, Cyprus Land & Building Developers Association.

Γιώργος Χρυσοχός
Διευθυντής, Cyfield Group

Ο Γιώργος Χρυσοχός, Διευθυντής τoυ oμίλου Cyfield, ασχολείται με την οικογενειακή επιχείρηση από νεαρή ηλικία, υπηρετώντας σε όλα τα τμήματα. Στο παρελθόν έχει εργαστεί στις ΗΠΑ και την Ελλάδα ως σύμβουλος για τη Navigant and Mckinsey & Company. Ενώ εργαζόταν ως σύμβουλος,συμμετείχε καθημερινά σε στρατηγικές αποφάσεις που αφορούσαν τον Όμιλο. Επέστρεψε στην Κύπρο με όραμα να επεκτείνει την οικογενειακή επιχείρηση και να εισέλθει στην αγορά ενέργειας. Σήμερα είναι ένας από τους επικεφαλής στις εταιρείες του ομίλου Cyfield. Είναι κάτοχος πτυχίου bachelor of science in civil engineering από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Γεωργίας και master of science in structural engineering από το Stanford University. Είναι επίσης, μέλος πολλών επαγγελματικών οργανώσεων στις ΗΠΑ και την Κύπρο, συμπεριλαμβανομένων των ASCE και ETEK, αλλά και του ΔΣ της Ομοσπονδίας Εργοδοτών & Βιομηχάνων Κύπρου (ΟΕΒ).

Κωνσταντίνος Ιωάννου
Υπουργός Εσωτερικών, Κυπριακή Δημοκρατία

O Κωνσταντίνος Ιωάννου γεννήθηκε στις 24 Μαρτίου 1969 και είναι απόφοιτος της Αγγλικής Σχολής Λευκωσίας. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Manchester School of Management UMIST, στο Ηνωμένο Βασίλειο. Συνέχισε τις σπουδές του στις Ηνωμένες Πολιτείες με τιμητική υποτροφία από το Fulbright στο Πανεπιστήμιο του Cornell, όπου απέκτησε μεταπτυχιακό Δίπλωμα (MBA) στη Διοίκηση Ξενοδοχείων. Από το 1997 είναι ιδρυτής, σύμβουλος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της IMH, ενός οργανισμού μεταφοράς γνώσης και πληροφόρησης στα στελέχη της κυπριακής αγοράς. Ο Κωνσταντίνος Ιωάννου υπήρξε Διευθύνων Σύμβουλος και Μέλος ΔΣ της εταιρίας Real Time Hospitality Intelligence, USA (1996-2001). Το 2006 ίδρυσε την εταιρεία C.C. Coffee Company Ltd, η οποία κατέχει τα δικαιώματα χρήσης των Gloria Jean’s Coffees International στην Κύπρο και ήταν μέλος του Συμβουλευτικού Σώματος (advisory group) της Retail Food Group, Australia εκπροσωπώντας την περιοχή της Ευρώπης. Έχει υπηρετήσει σε Διοικητικά Συμβούλια αρκετών εταιρειών. Διετέλεσε Υπουργός Υγείας από την 1η Μαρτίου 2018 μέχρι την 1 Ιουλίου 2021, κατόπιν διορισμού του από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη. Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας αναγόρευσε τον Κωνσταντίνο Ιωάννου σε επίτιμο διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής το 2022 για να τιμήσει το όραμα, τις προσπάθειες και την αποφασιστικότητά του όσο διετέλεσε Υπουργός Υγείας, για την εφαρμογή του ΓεΣΥ. Είναι νυμφευμένος και έχει τρία παιδιά.

Γιάγκος Ζήνωνος
Community & Public Affairs Manager, Exness

Ο Γιάγκος Ζήνωνος είναι κάτοχος πτυχίου Νομικής (LLB) και μεταπτυχιακού στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ). Σήμερα εργάζεται ως Επικεφαλής Δημοσίων Σχέσεων και Ακινήτων στην εταιρεία Exness ενώ παλαιότερα εργάστηκε ως Εκτελεστικός Συνεργάτης της Διευθυντικής Ομάδας στην εταιρεία Pafilia Property Developers και ως Επιστημονικός Συνεργάτης στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Η εμπλοκή στα κοινά αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ζωής του. Ενεργός από τα μαθητικά και φοιτητικά του χρόνια διετέλεσε Πρόεδρος του Μεσογειακού Δικτύου Φοιτητών και μέλος του ΔΣ της Ευρωπαϊκής Ένωσης Φοιτητών, εκπροσωπώντας την Κύπρο σε ευρωπαϊκούς και περιφερειακούς οργανισμούς και φόρα. Επίσης διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών Κύπρου.

Yannis Matsis
Managing Director & Head of Cyprus MUFG Investor Services

Yannis Matsis heads the new MUFG Investor Services office in Cyprus, expected to grow to 400 staff over the coming 3 years. Previously, Yannis served as CEO of Hellenic Bank Group, as Global Head of Credit, Interest Rate and Foreign Exchange Derivatives at Mizuho in London, and as Global Head of Credit Derivatives at ING Barings in London. He also co-founded Point Nine, a Financial Technologies company, which was acquired by MUFG in 2019. Yannis currently serves as Chairman of the Boards of the Cyprus Institute of Neurology and Genetics and Point Nine Data Trust. He previously served as Chairman of the Boards of the Association of Cyprus Banks and of Artemis Bank Information Systems, and as Member of the Boards of Hellenic Bank and the European Banking Federation in Frankfurt.

Γιάννης Μισιρλής
Διευθυντής Imperio Group

Ο Γιάννης Μισιρλής είναι επιχειρηματίας, ιδρυτής και διευθυντής της Imperio, μίας από τις πιο αξιόπιστες εταιρίες ανάπτυξης γης της Κύπρου, με σπουδές στο UCL του Λονδίνου και το Instituto de Empresa (IE) της Μαδρίτης. Διατελεί Αναπληρωτής Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών, είναι μέλος του Δ.Σ. του ΚΕΒΕ και Προέδρος της Επιτροπής Ακινήτων του ΚΕΒΕ.

Χρίστος Σ. Χριστοδούλου
FCCA, CFE, Διευθύνων Σύμβουλος, CSC Christodoulou

Ο Χρίστος Σ. Χριστοδούλου είναι ο ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος του ελεγκτικού και συμβουλευτικού οίκου CSC Christodoulou Ltd, με γραφεία σε Λεμεσό και Λευκωσία έχοντας βραβεία και διακρίσεις στο ενεργητικό του. Είναι κάτοχος του επαγγελματικού τίτλου του Εγκεκριμένου Λογιστή (FCCA) και (CFE) και είναι μέλος του (ΣΕΛΚ). Είναι μέλος της επιτροπής ΦΠΑ του ΣΕΛΚ κατά τα τελευταία 25 χρόνια στην οποία διετέλεσε δύο φορές ως Πρόεδρος. Συμμετέχει σε συναντήσεις στο Υπουργείο Οικονομικών, στη Βουλή των Αντιπροσώπων και με τον Έφορο Φορολογίας για τη διαμόρφωση φορολογικών νόμων, εγκυκλίων και φορολογικών πολιτικών και χειρίζεται εξειδικευμένες φορολογικές υποθέσεις κυρίως στα θέματα της ανάπτυξης γης και εμπορίας ακινήτων. Αρθρογραφεί τακτικά για φορολογικά και άλλα οικονομικά θέματα και παρεμβαίνει, κατά εποικοδομητικό τρόπο, στην προώθηση βέλτιστων πρακτικών και πολιτικών για την ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας.

Παύλος Λοΐζου
CEO, Ask Wire

Ο Παύλος Λοΐζου είναι ο συνιδρυτής της Ask Wire, της βραβευμένης fintech εταιρείας παροχής πληροφοριών για ακίνητη περιουσία. Στην Ask Wire ηγείται μιας ομάδας εκτιμητών, αναλυτών δεδομένων, και προγραμματιστών, που καταρτίζει ολοκληρωμένα προφίλ όλων των ακινήτων στην Ευρώπη για να βοηθήσει τράπεζες, ασφαλιστικές εταιρείες, επενδυτές ακινήτων, εμπόρους και άλλους να αυξήσουν τις πωλήσεις, να διαχειριστούν τον κίνδυνο, και να βελτιστοποιήσουν τις λειτουργίες τους. Έχει εργαστεί σε συμβουλευτικούς οργανισμούς και χρηματοοικονομικά ιδρύματα στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Ρουμανία, την Ελλάδα και την Κύπρο. Κατείχε θέσεις όπως Head of Real Estate στην Gordian Holdings, Head of Asset Management στην Τράπεζα Κύπρου (REMU) και Partner και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της Resolute Asset Management.

Νατάσα Κασπαρή
Ανώτερη Λειτουργός Πολεοδομίας, Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως

Η Νατάσα Κασπαρή είναι Ανώτερη Λειτουργός στο Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως. Σπούδασε στο Ηνωμένο Βασίλειο απ’ όπου και απέκτησε, αρχικά, τον τίτλο BEng (Hons) στην Πολιτική Μηχανική και, ακολούθως, τον τίτλο Master στην Πολεοδομία. Είναι επίσης, κάτοχος τίτλου Master στη Δημόσια Διοίκηση. Είναι εκλεγμένο και ενεργό μέλος του Royal Institute of Town Planners (RTPI) του Ηνωμένου Βασιλείου και φέρει τον τίτλο Charteted Town Planner. Ξεκίνησε την επαγγελματική της σταδιοδρομία στον ιδιωτικό τομέα, όπου υπηρέτησε ως Πολιτικός Μηχανικός και ως Πολεοδόμος. Εντάχθηκε στο δυναμικό της δημόσιας υπηρεσίας, το 2002, και ως Λειτουργός Πολεοδομίας υπηρέτησε στον Τομέα Πολεοδομικού Ελέγχου και Εφαρμογής Σχεδίων και στον Τομέα Πολεοδομικού Σχεδιασμού και Μελετών, ειδικότερα στον Κλάδο Τοπικών Σχεδίων του οποίου σήμερα προΐσταται. Πρόσθετα, είχε την ευκαιρία να εκπροσωπήσει την Κύπρο στα ευρωπαϊκά προγράμματα ESPON (Παρατηρητήριο της Ευρωπαϊκής Χωροταξίας) και CEMAT (Σύνοδος των Υπουργών Χωροταξίας της Ευρώπης).

Στέλιος Γαβριήλ
Πρόεδρος, Ομοσπονδία Συνδέσμων Εργολάβων Οικοδομών Κύπρου (Ο.Σ.Ε.Ο.Κ.) & BEng (Hons) Civil Engineering, Managing Director, N. Gavriel & Sons Ltd

O Στέλιος Γαβριήλ, σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο Λονδίνο και είναι Διευθύνων Σύμβουλος της N. Gavriel & Sons Ltd με πολυετή εμπειρία στον κατασκευαστικό τομέα, σε έργα τόσο του Δημοσίου όσο και του Ιδιωτικού Τομέα. Από τον Ιούνιο του 2021, εξελέγη Πρόεδρος τόσο της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Εργολάβων Οικοδομών Κύπρου (Ο.Σ.Ε.Ο.Κ.) όσο και του Συνδέσμου Εργολάβων Οικοδομών Κύπρου (ΣΕΟΚ). Ο κ. Γαβριήλ, διατελούσε μέλος στα συμβούλια της Ο.Σ.Ε.Ο.Κ. και του ΣΕΟΚ από το 2015. Είναι Πρόεδρος του Ταμείου Προνοίας Οικοδόμων Εργατοϋπαλλήλων της Οικοδομικής Βιομηχανίας και Συναφών Κλάδων Κύπρου. Είναι μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ). Αποτελεί μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Μικτής Επιτροπής Δομικών Συμβολαίων Κύπρου (Μ.Ε.Δ.Σ.Κ.) Λτδ, ενώ διετέλεσε επίσης μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συμβουλίου Εγγραφής και Ελέγχου Εργοληπτών Οικοδομικών και Τεχνικών Έργων από το 2018 μέχρι το 2021. Είναι εγγεγραμμένο μέλος στο Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου (Ε.Τ.Ε.Κ.) και στο Σύλλογο Πολιτικών Μηχανικών Κύπρου (ΣΠΟΛΜΗΚ).

Μηνάς Μηνά
Deputy Managing Director, N.Psaras Construction Co Ltd

Ο Μηνάς Μηνά είναι ο Deputy Managing Director της N. Psaras Construction. Από το 2009 συνεργαζόταν με την Ν. Psaras Construction ως εξωτερικός συνεργάτης σε διάφορα έργα όχι μόνο στην Κύπρο αλλά και στο Ηνωμένο Βασίλειο, Oman, Ολλανδία και Σουηδία. Εντάχθηκε στην εταιρεία το 2014 με βάση το Λονδίνο και από το 2016 εκτελεί καθήκοντα ως Deputy Managing Director αλλά και πλέον ως μέτοχος, και είναι σήμερα ο πρώτος μέτοχος που δεν ανήκει στην οικογένεια Ψαρά. Σύμφωνα με το πρόγραμμα διαδοχής θα είναι ο νέος CEO της εταιρείας. Έχει διατελέσει μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΟΣΕΟΚ και πάρεδρος του Δικαστηρίου Εργατικών Διαφορών.

Maurice Van Sante
Senior Economist Construction & Team Lead Sectors, ING Bank

Maurice is a Senior Economist Construction & Team Lead Sectors at ING Bank. He joined ING in 1998 and till 2006 he was a treasury advisor and cash manager consultant. Maurice is now an economist at the ING Research department and an economic expert in the European construction and building material sector. He has a special interest for innovation, digitalisation and industrialisation in the construction sector. To share his knowledge, he regularly publishes articles and reports and gives presentations on these topics. Maurice studied Marco Economics at the Erasmus University in Rotterdam.

Panos Chatzitsakyris
Senior Architect / Associate, UNStudio, Netherlands

Panos Chatzitsakyris is an Architect at UNStudio. He holds a SMArchS degree in Design and Computation from Massachusetts Institute of Technology (2005). He also graduated from the School of Architecture of Aristotle University of Thessaloniki (2002) where he also completed his PhD (2015). Panos worked for Rafael Vinoly Architects in NY prior to establishing his own practice (.27 architects) in Thessaloniki. Panos joined UNStudio in 2016 as an architect with a specialization in integrated computational workflows. His current projects include the USQ office towers in Hamburg and a high-rise residential development in Flushing, NY.

Έλενα Αντωνίου
Design Director

Η Έλενα Αντωνίου γεννήθηκε στη Λευκωσία. Σπούδασε Interior Design στο South Bank Polytechnic του Λονδίνου. Εργάστηκε αρχικά για 3 χρόνια σε Αρχιτεκτονικό γραφείο. Τα τελευταία 30 χρόνια διατηρεί το δικό της γραφείο Elena Antoniou & Associates – Interior Design στη Λευκωσία, με μόνιμο προσωπικό 5 ατόμων. Συνεργάζεται στενά με την Creative Design Consultants για σκοπούς ανάληψης μεγάλων και σύνθετων έργων. Έχει συνεργαστεί και συνεργάζεται με γνωστούς Αρχιτέκτονες. Εκτός από την Κύπρο, έχουν διεκπεραιώσει έργα στην Αθήνα, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Επικεντρώνονται ιδιαίτερα στον σχεδιασμό επαγγελματικών χώρων όπως γραφεία και ξενοδοχεία καθώς και οικιστικά έργα.

Άλκης Δίκαιος
Πρόεδρος, Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Κύπρου

Ο Άλκης Δίκαιος φοίτησε στο Rhode Island School of Design της Αμερικής. Αφού ολοκλήρωσε τον πενταετή κύκλο σπουδών του στην Αρχιτεκτονική, παρακολουθώντας παράλληλα προγράμματα Αρχιτεκτονικής Εσωτερικού Χώρου, Γλυπτικής, Ζωγραφικής, Σχέδιου και Κινηματογράφου, απέκτησε τα πτυχία Bachelor of Architecture και Bachelor of Fine Arts, αποφοιτώντας το 2003. Με την ολοκλήρωση τεσσάρων ετών εργασιακής εμπειρίας στην Κύπρο, φοίτησε στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών Αρχιτεκτονικής και Πολεοδομίας, Design Research Laboratory (DRL) στο Architectural Association του Λονδίνου, αποφοιτώντας το 2009. Σήμερα, συνέταιρος στο Αρχιτεκτονικό γραφείο Άθως Δίκαιος και Συνεργάτες, συμβάλλει σε έργα και διαγωνισμούς, βοηθώντας το γραφείο να λάβει αριθμό βραβείων και διακρίσεων. Από το 2009 διδάσκει ως επισκέπτης λέκτορας στα Τμήματα Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Κύπρου, του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και του Πανεπιστημίου Frederick. Το 2022 εκλέγεται ως πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Κύπρου.

Κωνσταντίνος Κωνσταντή
Πρόεδρος, ΕΤΕΚ

Ο Κωνσταντίνος Κωνσταντή γεννήθηκε το 1968 στην Αμμόχωστο και είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Αρχιτεκτονικής της Σόφιας. Διατηρεί αρχιτεκτονικό γραφείο στη Λευκωσία. Διετέλεσε πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Κύπρου από το 2001 – 2005. Επανεκλέγηκε το 2009 και παρέμεινε στη θέση του Προέδρου μέχρι το 2014. Μέλος του Συμβουλίου Μελέτης Παρεκκλίσεων 2006 – 2012 και του Πολεοδομικού Συμβουλίου από το 2012 – 2018. Διατέλεσε Β’ Αντιπρόεδρος ΕΤΕΚ το 2005 – 2011. Επανεκλέγηκε το 2011 στο Γενικό Συμβούλιο ΕΤΕΚ και διατήρησε τη θέση του Α’ Αντιπροέδρου μέχρι τον Οκτώβριο του 2020. Από τον Οκτώβριο του 2020 είναι Πρόεδρος του Επιστημονικού και Τεχνικού Επιμελητηρίου Κύπρου.

Ευαγγελίτσα Τσουλόφτα
Πρόεδρος, Σύλλογος Πολιτικών Μηχανικών Κύπρου

Η Ευαγγελίτσα Τσουλόφτα είναι διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με μεταπτυχιακή εκπαίδευση στην επαγγελματική ασφάλεια και υγεία (ΕΑΥ) από το Πανεπιστήμιο “Aston University” και τίτλο “Master in Public Sector Management” από το “Cyprus International Institute of Management”. Έχει εκτενή επαγγελματική πείρα σε θέματα ΕΑΥ, εκπόνησης στατικών μελετών και κατασκευής έργων. Είναι Προϊστάμενη του Κλάδου Μεταποίησης και Κατασκευών του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας. Εκπροσωπεί την Κύπρο σε Ομάδες Εργασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και συμμετείχε στην ετοιμασία Οδηγών για τα Εργοτάξια και τις Εργασίες σε Ύψος. Εκπροσώπησε την Κύπρο και Προέδρευσε σε Ομάδες αξιολόγησης των υπηρεσιών επιθεώρησης κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σε Τεχνική Επιτροπή του Οργανισμού CEN για τα ικριώματα. Συμμετείχε και διοργάνωσε διεθνή συνέδρια και εκπαιδευτικά προγράμματα για θέματα ΕΑΥ στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Είναι Πρόεδρος του ΣΠΟΛΜΗΚ, μέλος του Γενικού Συμβουλίου του ΕΤΕΚ και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Διεθνή Οργανισμού ISHCCO.

Χορηγοί

Χορηγοί

Κύριος χορηγός
Altia

Η Altia είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία ακινήτων στην Κύπρο και μέσα από την πλατφόρμα της, διαχειρίζεται ένα ποικιλόμορφο χαρτοφυλάκιο, προσφέροντας μια ευρεία γκάμα επιλογών σε οικιστικά, αγροτικά και εμπορικά ακίνητα. Με τη χρήση της τεχνολογίας, η Altia αναπτύσσει συνεχώς καινοτόμες διαδικασίες, χρησιμοποιεί διάφορα κανάλια επικοινωνίας και εξευρίσκει λύσεις έτσι ώστε να διασφαλίσει το καλύτερο αποτέλεσμα λαμβάνοντας υπόψη τις εξατομικευμένες ανάγκες του κάθε πελάτη. Η Altia απαρτίζεται από ειδικούς του κλάδου με εμπειρία και εις βάθος γνώση της κυπριακής αγοράς ακινήτων. Η ομάδα της εργάζεται και καλύπτει όλο το φάσμα των εργασιών μέχρι την πώληση, συμπεριλαμβανομένης της εξεύρεσης ακινήτου αλλά και των ενδιάμεσα διαδικαστικών/νομικών εργασιών.

Χορηγοί
CSC Christodoulou

Ο ελεγκτικός οίκος CSC Christodoulou συμπληρώνει φέτος 19 χρόνια επιτυχούς παρουσίας δίπλα στον Κύπριο Επιχειρηματία. Από τις παραδοσιακές ελεγκτικές και φορολογικές υπηρεσίες, μέχρι εξειδικευμένες φορολογικές λύσεις και επιχειρηματική συμβουλευτική που στοχεύουν στις αποκλειστικές ανάγκες των πελατών του, ο οίκος έχει στο ενεργητικό του βραβεία, διακρίσεις και σημαντικές επιτυχίες σε φορολογικές υποθέσεις άμεσης και έμμεσης φορολογίας σε σχέση με το τομέα της ακίνητης ιδιοκτησίας. Η συμμετοχή του οίκου ως χορηγός στο φετινό συνέδριο αποτελεί επιστέγασμα της μεγάλης συνεισφοράς του οίκου για τη συντήρηση του θετικού επενδυτικού κλίματος στο τομέα αυτό.

IMR/University of Nicosia

Ο οργανισμός ΙMR/University of NicosiaTM αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους οργανισμούς ερευνών αγοράς, κοινωνικής έρευνας και μελετών στην Κύπρο με εκτενή δραστηριοποίηση από το 2002 και είναι ιδρυτικό μέλος του CSR Cyprus. Οι εξελίξεις των τελευταίων ετών στους τομείς της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και της εταιρικής έχουν διαμορφώσει νέα δεδομένα και συνθήκες σχετικά με το τί αναμένουν από τις επιχειρήσεις, οι επενδυτές, οι κυβερνήσεις, οι πελάτες, και γενικά τα ενδιαφερόμενά τους μέρη. Λαμβάνοντας αυτά τα δεδομένα υπόψιν, o οργανισμός ΙMR/University of NicosiaTM έχει επενδύσει σε μια νέα μονάδα Market Business Intelligence όπου εξειδικεύεται στο σχεδιασμό και την υποστήριξη υπηρεσιών Εταιρικής Βιωσιμότητας, συνεργαζόμενη με πολλαπλές ομάδες εμπειρογνωμόνων, τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό παρέχοντας νέες και καινοτόμες λύσεις με συλλογή δεδομένων σε πραγματικό χρόνο, εξειδικευμένες αναλύσεις και οπτικοποιήσεις, ενισχύοντας την Εταιρική Υπευθυνότητα των επιχειρήσεων.

MUSKITA

Με πάνω από 60 χρόνια ηγεσίας στον τομέα της, η Κυπριακή βιομηχανία MUSKITA αποτελεί μια από τις πιο τεχνολογικά προηγμένες επιχειρήσεις στον κλάδο της παγκοσμίως. Ειδικεύεται στο σχεδιασμό και την παραγωγή προϊόντων και συστημάτων αλουμινίου, προσφέροντας αρχιτεκτονικές καθώς και εξατομικευμένες λύσεις για εταιρείες διεθνώς. Με αφοσίωση στην ικανοποίηση των πελατών της, εξασφαλίζει μέγιστη ευελιξία, εξαιρετικούς χρόνους παράδοσης και άριστη ποιότητα.

N.Psaras Construction Co Ltd

Η N.Psaras Construction Co Ltd είναι μια από τις πρώτες εργοληπτικές εταιρείες της Κύπρου. Ιδρύθηκε το 1957 και ασχολείται αποκλειστικά με έργα του ιδιωτικού τομέα, είναι αδειούχος εργολάβος με πείρα Α΄ και τάξη Α΄ στην Κύπρο όπως επίσης και με ΄excellent A’ στο Oman, για οικοδομικά έργα. Κατέχει επίσης τις πιστοποιήσεις ISO 9001:2015, ISO 14001:2015 ,ISO 45001:2018 και είναι η πρώτη εργοληπτική εταιρεία που πιστοποιήθηκε ως Great Place To Work. Η μακρόχρονη παράδοση έργων υψηλής ποιότητας σε όλων των ειδών/κατηγοριών έργα σε διάφορες χώρες, η προσωπική δέσμευση των ιδιοκτητών για κάθε έργο καθώς και η εξαιρετική εξυπηρέτηση των πελατών της, την έχει καταστήσει ως μία αξιόπιστη εταιρεία.

Εκθέτες
Ask Wire

Ask Wire is a real estate intelligence firm that specializes in enhancing banking underwriting decisions. Through our Real Estate Dynamics platform, banks can seamlessly revalue residential properties with our cutting-edge Automated Valuation Model (AVM) and get insights on real estate liquidity, discount to asking price, time on the market, etc. Beyond valuations, we offer comprehensive environmental risk data for all properties across Cyprus, ensuring banks make well-informed lending decisions. Awarded “Best Fintech for Real Estate, Europe” in 2022 by PanFinance, our solutions empower banks with the precision and insights needed to excel. Ask Wire: Revolutionizing banking real estate decisions.

 

FuturEstate Alliance

H FuturEstate Alliance, ειδικεύεται στο real estate tokenization και στις δυνατότητές του να διευκολύνει την απαιτούμενη ευελιξία στις ρυθμίσεις περιουσιακών στοιχείων, να παρέχει μια περιεκτική και οικολογικά βιώσιμη ανάπτυξη της αγοράς ακινήτων, και να φέρει την επανάσταση στην αγορά των επενδύσεων σε ακίνητα. Η ομάδα των ειδικών μας σε θέματα ακίνητης περιουσίας, τεχνολογίας blockchain, δικαίου και χρηματοοικονομικών, έχει αποδεδειγμένο ιστορικό επιτυχούς αξιοποίησης περιουσιακών στοιχείων ακινήτων, παρέχοντας προσαρμοσμένες λύσεις για την κάλυψη των αναγκών και στόχων των πελατών μας, όπως νέα επιχειρηματικά μοντέλα που περιλαμβάνουν πτυχές περιβαλλοντικής , οικονομικής και κοινωνικής βιωσιμότητας.

KNAUF CYPRUS LTD

Η Knauf Κύπρου, θυγατρική της Knauf Γυψοποιία ΑΒΕΕ ιδρύθηκε στις 20/11/1997 προωθώντας προϊόντα συστημάτων ξηράς δόμησης και έτοιμων σοβάδων. Το 2017 αναγείρεται το νέο σύγχρονο εργοστάσιο παραγωγής νέων τσιμεντοειδών προϊόντων στην περιοχή Ασγάτα της Λεμεσού. Με την συγχώνευση της Knauf Κύπρου με την Sakret Zeipekkis Limited δημιουργήθηκε η νέα Knauf Cyprus Limited η οποία διακινεί στην αγορά μια ολοκληρωμένη γκάμα δομικών προϊόντων παραγωγής Κύπρου και εισαγωγής από Knauf Γυψοποιία ΑΒΕΕ. Με βασικό όπλο την Τεχνική και Εμπορική στήριξη κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη για τα προϊόντα της, προσφέροντας πιστοποιημένα και ενεργειακά αποδοτικά συστήματα δόμησης.

KONE

Η KONE είναι παγκόσμιος ηγέτης στον κλάδο των ανελκυστήρων και των κυλιόμενων σκαλών, προσφέροντας λύσεις, που διασφαλίζουν την ασφάλεια και τη διαθεσιμότητά των προϊόντων της. Το 2019 η KONE παρουσίασε την πρώτη σειρά ψηφιακών ανελκυστήρων στον κόσμο, την KONE DX Class με συνδεσιμότητα ως στάνταρ, δίνοντας μια νέα εμπειρία χρήστη μέσω ενός συνδυασμού σχεδιασμού, τεχνολογίας, νέων υλικών, εφαρμογών και υπηρεσιών. Ως παγκόσμιος ηγέτης , έχει ως βασικό πυλώνα της στρατηγικής της ,την Βιώσιμη Ανάπτυξη και την τεχνολογία. Η KONE, είναι παρούσα στην Κύπρο από το 2006 ως θυγατρική της ΚΟΝΕ Φινλανδίας  http://www.kone.com.cy/el/

Λανίτης Αριστοφάνους Λτδ

Η Λανίτης Αριστοφάνους Λτδ ιδρύθηκε τον Μάιο του 2000, μετά τη συγχώνευση των τμημάτων ξυλείας της Ν.Π. Λανίτης ΛΤΔ και της Ευάγγελος Αριστοφάνους ΛΤΔ. Oι ρίζες της Εταιρείας είναι στο ξυλεμπόριο, όμως η Εταιρεία προσφέρει ένα εύρη φάσμα προϊόντων Ξυλείας, Εξειδικευμένων Οικοδομικών Υλικών και Κεραμικών, Ειδών Υγιεινής και Παρκέ. Το εύρος της γκάμας περιέχει υλικά όπως την σκληρή και μαλακή ξυλεία, διάφορα βιομηχανοποιημένα προϊόντα ξυλείας, συστήματα ξηράς δόμησης, θερμοπρόσωψης καθώς και διακοσμητικά προϊόντα. Πρόσφατα η Εταιρεία, ανακαίνισε τον εκθεσιακό της χώρο στη Λευκωσία, δημιουργώντας ένα μοναδικό στην Κύπρο περιβάλλον για τους πελάτες της.

Οργανωτές
IMH

H IMH διοργανώνει σε Κύπρο και εξωτερικό, κάθε χρόνο περισσότερα από 200 συνέδρια σεμινάρια, ημερίδες και εμπορικές εκθέσεις καθώς και επιχει¬ρηματικές βραβεύσεις σε όλους τους τομείς της αγοράς. Αναλαμβάνει, επίσης, εκδηλώσεις εκ μέρους πελατών. Εξαίρετη πορεία ακολουθεί και το Τμήμα των Media. Τα μηνιαία περιοδικά IN Business και GOLD διαβάζονται από δεκάδες χιλιάδες στελέχη, μάνατζερ και επιχειρηματίες-Κύπριους και ξένους. Η δημοσιογραφική μας ομάδα, ενημερώνει καθημερινά τον κόσμο και μέσω του IN Business Portal, και του REPORTER. Πρόσφατα στη διαχείριση της ΙΜΗ πέρασε και ο Super FM, ο πρώτος μουσικός ραδιοφωνικός σταθμός της Κύπρου. Η ΙΜΗ, το 2023, λανσάρει το αγγλόφωνο ενημερωτικό Cyprus Business News Portal (CBN), με στόχο να αποτελέσει την καθημερινή πηγή ενημέρωσης και πληροφόρησης για ξένους επιχειρηματίες - επαγγελματίες και όχι μόνο, που διαμένουν στην Κύπρο ή επιθυμούν να μαθαίνουν για την επιχειρηματική σκηνή της χώρας.Η IMH, λαμβάνει μέρος και σε διαδικασίες προσφορών του δημόσιου τομέα, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλων διεθνών οργανισμών. Μέσω των δραστηριοτήτων της, δίνει την ευκαιρία στις επιχειρήσεις να αναπτυχθούν, να κάνουν networking, να βρουν καινούριους πελάτες και συ¬νεργάτες, να απευθυνθούν σε νέα ακροατήρια και να ανακαλύψουν ευκαιρίες ανάπτυξης.

Ακροατήριο

Το Συνέδριο και η Έκθεση απευθύνονται σε:

• Εταιρείες ανάπτυξης γης
• Εκτιμητές ακινήτων
• Κτηματομεσιτικά γραφεία
• Εργολάβους και κατασκευαστικές εταιρείες
• Αρχιτέκτονες
• Πολιτικούς μηχανικούς
• Σχεδιαστές εσωτερικού χώρου
• Γεωτεχνικούς
• Μηχανικούς, μηχανολόγους, μηχανικούς συγκοινωνιών, περιβαλλοντικούς μηχανικούς, μηχανικούς ηλεκτρολογίας,
• Δομικούς επιθεωρητές, τοπογράφους, αστικούς και περιφερειακούς σχεδιαστές
• Lighting και sound engineers
• Τράπεζες και άλλα χρηματοοικονομικούς οργανισμούς
• Λογιστικά/ελεγκτικά/φοροτεχνικά γραφεία
• Δικηγορικά γραφεία
• Εταιρείες διαχείρισης κεφαλαίων και περιουσιακών στοιχείων
• Επενδυτές
• Σχετικούς κυβερνητικούς φορείς και ρυθμιστικές αρχές

Με τη Στήριξη
Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου (ΕΤΕΚ)

Το Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου (ΕΤΕΚ) είναι ο θεσμοθετημένος Τεχνικός Σύμβουλος της Πολιτείας και Οργανισμός όλων των Κυπρίων Μηχανικών. Το ΕΤΕΚ έχει σκοπό την προαγωγή της επιστήμης στους διάφορους τομείς που σχετίζονται με την ειδικότητα των μελών του, της μηχανικής και της τεχνολογίας γενικά και την ανάπτυξή τους για αυτοδύναμη οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη της Δημοκρατίας.

Ομοσπονδία Συνδέσμων Εργολάβων Οικοδομών Κύπρου (Ο.Σ.Ε.Ο.Κ.)

Η Ομοσπονδία Συνδέσμων Εργολάβων Οικοδομών Κύπρου (Ο.Σ.Ε.Ο.Κ.) είναι εγγεγραμμένη ως (εργοδοτική) Συντεχνία στο Mητρώο Συντεχνιών και εκπροσωπεί τους αδειούχους εργολήπτες από όλη την Κύπρο. Ως κοινωνικός εταίρος, συμμετέχει ενεργά στη λήψη σημαντικών αποφάσεων για τον κλάδο. Από το 1996 η Ο.Σ.Ε.Ο.Κ. είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για την Κατασκευαστική Βιομηχανία, F.I.E.C., τον κύριο συνομιλητή της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε θέματα κατασκευαστικού τομέα. Λειτουργεί το δικό της Εκπαιδευτικό Κέντρο εγκεκριμένο από την ΑνΑΔ και από το 2009 κυκλοφορεί το δικό της εκφραστικό όργανο, περιοδικό "Εργολήπτης". Ταυτόχρονα εμπλέκεται ως εταίρος σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα.

Παγκύπριος Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών ιδρύθηκε το 1983 και είναι μέλος της Ομοσπονδίας Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) καθώς και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ακίνητης Ιδιοκτησίας (Τμήμα Κύπρου) - FIABCI. Ο Σύνδεσμος είναι η συλλογική φωνή μίας από τις πιο σημαντικές διαχρονικές δυνάμεις της κυπριακής οικονομίας. Η επιχειρηματική δραστηριότητα των επιχειρήσεων - μελών του συμβάλει στο κυπριακό ΑΕΠ κατά 17% ενώ στον κλάδο οι εργαζόμενοι είναι πάνω από 40.000. Οι συνέργειες που δημιουργούνται με μεγάλο αριθμό συνεργατών και προμηθευτών τονώνουν την οικονομική δραστηριότητα και στηρίζουν την κοινωνική συνοχή, ειδικά στη σημερινή δύσκολη συγκυρία. Στόχος του Συνδέσμου είναι να υποστηρίζει με διεκδικητικό και δυναμικό τρόπο την εφαρμογή πολιτικών και μέτρων που παρέχουν κίνητρα στις επιχειρήσεις Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών να καινοτομούν και να αναβαθμίζουν την ποιότητα των προϊόντων τους, με σεβασμό στο περιβάλλον, ανοίγοντας νέες αγορές και επιτελώντας το ρόλο τους στην ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας και αύξηση των θέσεων εργασίας.

RICS

Το RICS προάγει και επιβάλλει ανά το παγκόσμιο τα υψηλότερα επαγγελματικά προσόντα και πρότυπα στους κλάδους της ανάπτυξης και διαχείρισης γης, ακινήτων, κατασκευαστικών έργων και υποδομών. Το όνομά μας είναι συνώνυμο της συνεπούς εφαρμογής προτύπων; Εξασφαλίζοντας και ενισχύοντας την εμπιστοσύνη στις αγορές που εξυπηρετούμε. Λειτουργούμε ως φορέας διαπίστευσης 140.000 επαγγελματιών, ενώ κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο που είναι μέλος του RICS ακολουθεί τις διαδικασίες διασφάλισης ποιότητας και αρχών δεοντολογίας που ορίζουμε. Η εμπειρογνωμοσύνη των μελών μας καλύπτει τους τομείς της εκτίμησης και των πρακτικών που εφαρμόζονται στα ακίνητα, της χρηματοδότησης και των επενδύσεων ακινήτων, της διαχείρισης έργων, του προγραμματισμού & ανάπτυξης, της επιμέτρησης και κοστολόγησης των κατασκευαστικών έργων, καθώς και της διαχείρισης εγκαταστάσεων.

Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Κύπρου

Ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Κύπρου ιδρύθηκε το 1981 με βασικό σκοπό την προώθηση και ανάπτυξη της αρχιτεκτονικής ως επιστήμης και τέχνης στην Κύπρο και την προστασία κατοχύρωσης του επαγγέλματος του Αρχιτέκτονα. Ουσιαστική πτυχή δράσης του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Κύπρου αποτελεί η δημόσια του παρέμβαση. Οι τεκμηριωμένες του θέσεις συνέβαλαν σε μεγάλο βαθμό να καθοριστούν πολιτικές αποφάσεις του κράτους για τεχνικά θέματα του τόπου.

Σύλλογος Πολιτικών Μηχανικών Κύπρου

Ο Σύλλογος Πολιτικών Μηχανικών Κύπρου (www.spolmik.org) ιδρύθηκε το 1992 και είναι ο εκπρόσωπος των Πολιτικών Μηχανικών της Κύπρου. Απαριθμεί πέραν των 2000 μελών και διοικείται από 11-μελές Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο. Κύριοι Σκοποί του Συλλόγου είναι η προώθηση και ανάπτυξη της επιστήμης της Πολιτικής Μηχανικής στην Κύπρο, η βελτίωση του επιπέδου των προσφερόμενων υπηρεσιών του Πολιτικού Μηχανικού, η προστασία και κατοχύρωση του Επαγγέλματος του Πολιτικού Μηχανικού, η επιμόρφωση και ενημέρωση των Πολιτικών Μηχανικών σε επαγγελματικά θέματα και η ενημέρωση του κοινού για θέματα που σχετίζονται με τον Πολιτικό Μηχανικό, την ανέγερση κατοικίας κλπ.

Συμβούλιο Εγγραφής και Ελέγχου Εργοληπτών Οικοδομικών και Τεχνικών Έργων

Το Συμβούλιο Εγγραφής και Ελέγχου Εργοληπτών Οικοδομικών και Τεχνικών Έργων ιδρύθηκε με σκοπό την εγγραφή και έλεγχο ατόμων που εξασκούν το επάγγελμα του Εργολήπτη στις κατηγορίες των Οικοδομικών και Τεχνικών Έργων στην Κύπρο και παράλληλα παρέχει την κατοχύρωση του επαγγέλματος των Εργοληπτών και κατ’ επέκταση την προστασία του κοινού. Ιδρύθηκε με βάση τον Περί Εγγραφής και Ελέγχου Εργοληπτών Νόμο του 1973 που τέθηκε σε ισχύ το 1982. Βάσει της σχετικής Νομοθεσίας Ν.29(1)/2001-2013, υπάρχουν δύο Κατηγορίες Εργοληπτών, Οικοδομικών και Τεχνικών Έργων. Κάθε Κατηγορία έχει πέντε Τάξεις, από την Α,’ μέχρι την Ε’ Τάξη. Όλοι οι Εργολήπτες πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στο Συμβούλιο και επιτρέπεται να αναλάβουν και να εκτελέσουν μόνο Έργα τα οποία εμπίπτουν στην Κατηγορία και Τάξη τους, νοουμένου ότι κατέχουν ανανεωμένη Ετήσια Άδεια της Τάξης του Έργου. Για τις παραβάσεις του σχετικού Νόμου, λαμβάνονται νομικά μέτρα και ένοχοι ποινικού αδικήματος μπορεί να είναι εκτός από τον ίδιο τον Εργολήπτη, ο Ιδιοκτήτης του Έργου, καθώς και ο Επιβλέπων Μηχανικός ή Αρχιτέκτονας του Έργου.

Σύνδεσμος Επιστημόνων Εκτιμητών Ακινήτων Κύπρου

Ο Σύνδεσμος Επιστημόνων Εκτιμητών Ακινήτων Κύπρου είναι το αρμόδιο Επιστημονικό Σώμα, το οποίο ασχολείται με την Εκτίμηση και Διαχείριση της Γης και έχει εγγεγραμμένα μέλη πραγματογνώμονες, οι οποίοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα. Ο Σύνδεσμος έχει ως αντικειμενικό σκοπό να εκπροσωπεί στην Κύπρο, στην Ευρώπη και στον υπόλοιπο κόσμο, όλους τους Επιστήμονες Εγκεκριμένους Εκτιμητές και τους Επιστήμονες Εκτιμητές, οι οποίοι ασκούν το επάγγελμα (ή έχουν αφυπηρετήσει) και κατοικούν μόνιμα στην Κύπρο. Επίσης, να προάγει στην Κύπρο, στην Ευρώπη και στον υπόλοιπο κόσμο, τους γενικότερους σκοπούς του Συνδέσμου, οι οποίοι είναι η διασφάλιση της προαγωγής και παροχής υψηλού επιπέδου επαγγελματικών γνώσεων, η διευκόλυνση και διατήρηση της απόκτησης εκείνης της γνώσης, που συνιστά το επάγγελμα του Επιστήμονα Εκτιμητή. Ο Σύνδεσμος είναι πλήρες μέλος του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Εκτιμητών Ακινήτων, ΤEGOVA (The European Group Of Valuers’ Associations).

Σύνδεσμος Κτηματομεσιτών Επιχειρηματιών Κύπρου (ΣΚΕΚ)

Ο Σύνδεσμος Κτηματομεσιτών Επιχειρηματιών Κύπρου (ΣΚΕΚ) ιδρύθηκε το 1985 από μια ομάδα προοδευτικών Κτηματομεσιτών της εποχής εκείνης που είχαν το όραμα να κτίσουν ένα Σύνδεσμο για να προστατεύουν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα τους μέσα από τον νόμο. Έτσι πολύ αργότερα το 2010 ο ΣΚΕΚ κατάφερε να περάσουν τον Περί Κτηματομεσιτών Νόμο του 2010 (71(I)/2010) και να ιδρύσουν τον Συμβούλιόν Ενεγράφης Κτηματομεσιτών (ΣΕΚ). Βασικοί σκοποί του συνδέσμου είναι μεταξύ άλλων η προστασία και η προώθηση των μη κερδοσκοπικών συμφερόντων των Κτηματομεσιτών, η κατοχύρωση με νομοθεσία του επαγγέλματος του Κτηματομεσίτου στην Κύπρο, η οργάνωση, ο συντονισμός και η συνεργασία των Κτηματομεσιτών Επιχειρηματιών, η ενημέρωση πάνω σε όλα τα νομοθετικά, διοικητικά, πολεοδομικά και άλλα μέτρα, η μελέτη υποθέσεων που επηρεάζουν την ανάπτυξη της κτηματαγοράς, η εφαρμογή του Κώδικα Κτηματομεσιτικής Δεοντολογίας και η ανάπτυξη συνεργασίας ή και συνδέσεως με άλλους διεθνής οργανισμούς.

Σύνδεσμος Μεγάλων Αναπτύξεων

Ο Σύνδεσμος Μεγάλων Αναπτύξεων είναι μέλος του ΚΕΒΕ, αντιπροσωπεύει σημαντικές και δυναμικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο με έργα συνολικής αξίας πέραν των €8 δις, που καλύπτουν όλο το φάσμα της οικονομικής δραστηριότητας. Αποστολή του Συνδέσμου είναι η προώθηση μεγάλων αναπτυξιακών έργων και επενδύσεων και η μεταρρύθμιση του ρυθμιστικού και κανονιστικού πλαισίου που διέπει τις μεγάλες αναπτύξεις, με στόχο τη δημιουργία φιλικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος που θα καθιστά την Κύπρο έναν ακόμη πιο ελκυστικό και ανταγωνιστικό επενδυτικό προορισμό.

Χορηγοί Επικοινωνίας
Περιοδικό IN Business

Ως η ναυαρχίδα των media brands της ΙΜΗ, το περιοδικό IN Business, συμπληρώνει 16 χρόνια πορείας, κατά τα οποία προβλήθηκαν μέσα από τις σελίδες του χιλιάδες παραδείγματα του ευ επιχειρείν από επιχειρήσεις και επιχειρηματίες, brands, εταιρικές πρακτικές και εξελίξεις. Στόχος του IN Business ήταν και παραμένει η προβολή του κυπριακού ευ επιχειρείν.

Πόρταλ REPORTER

O REPORTER έκανε τη διαφορά στα κυπριακά ψηφιακά ΜΜΕ, συνδυάζο¬ντας την καταγραφή των ειδήσεων και την παρακο¬λούθηση των εξελίξεων με τα δικά του, αποκλειστικά ανθρώπινα και κοινωνικά ρεπορτάζ. Η δημοσιογραφική συνταγή του, τον έφερε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα στην τρίτη θέση επισκεψιμότητας ανάμεσα στα ειδησεογραφικά Portals στην Κύπρο.

SUPER FM RADIO

O Super FM, που ανήκει στην οικογένεια των media της ΙΜΗ, αποτελεί τον πρώτο μουσικό σταθμό της Κύπρου. Από το 1998 μέχρι σήμερα, παίζει την πιο φρέσκια, σύγχρονη και mainstream ελληνική μουσική.  Αποκλειστικές μεταδόσεις, συνεργασίες με τους πιο δημοφιλείς καλλιτέχνες και τα πιο εντυπωσιακά Μoυσικά Βραβεία, ο Super FM συνεχίζει να ανανεώνει το ενδιαφέρον και την αγάπη του κοινού με απολαυστικές ραδιοφωνικές εκπομπές και διαγωνισμούς.

CYPRUS BUSINESS NEWS (CBN)

Το CBN (Cyprus Business News), είναι η νέα αγγλόγλωσση επιχειρηματική και επενδυτική πύλη, η οποία στοχεύει να γίνει η κορυφαία καθημερινή πηγή επιχειρηματικών και οικονομικών ειδήσεων και πληροφοριών στα Αγγλικά για επαγγελματίες στην Κύπρο και όχι μόνο. Η ομάδα των έμπειρων δημοσιογράφων του θα παρέχει τεκμηριωμένο, αντικειμενικό, αξιόπιστο και ενημερωμένο διαδικτυακό περιεχόμενο για την ιστοσελίδα, τη σχετική εφαρμογή και το καθημερινό ενημερωτικό δελτίο.  Για κάθε αγγλόφωνο επαγγελματία με έδρα την Κύπρο, που ασχολείται με οποιοδήποτε από το ευρύ φάσμα επιχειρηματικών τομέων του νησιού, από τη Ναυτιλία, τις Χρηματοοικονομικές Υπηρεσίες και το Εμπόριο έως τις ΙCT, το Gaming, τα Μέσα Ενημέρωσης, τις Ασφάλειες και πολλά άλλα, το CBN θα είναι η απόλυτη πηγή επιχειρηματικών ειδήσεων.

www.cbn.com.cy
Επικοινωνία

Project Manager
Κατερίνα Μιχάηλου
H Κατερίνα είναι υπεύθυνη για το επιστημονικό περιεχόμενο και τη γενική διαχείριση του συνεδρίου. Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις που σχετίζονται με το περιεχόμενο ή άλλες απορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί της στο Katerina.Michaelou@imhbusiness.com και +357 22505663.

 

 

Ημέρα και ώρα

29 Μαρτίου 2023 @ 09:00 ΠΜ -
03:00 ΜΜ
 

Γλώσσα Συνεδρίου

Ελληνικά και Αγγλικά
 

Τοποθεσία

Hilton Nicosia
 
Λήψη συμβάντων iCal

Κοινοποιήστε