Διασύνδεση επιχειρηματικού κόσμου και πανεπιστήμιων: η συμβολή του «γραφείου διασύνδεσης με την αγορά εργασίας»

15 Απριλίου 2021
Πανεπιστήμιο Νεάπολις, Γραφεία Διασύνδεσης Πανεπιστημίων, IMH

Γενικές Πληροφορίες

5016 5016 people viewed this event.

Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο επιχειρηματικός κόσμος και το συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον της αγοράς εργασίας επιβάλλουν την ενδυνάμωση της επικοινωνίας τους με τα πανεπιστημιακά ιδρύματα. Ως μέσο διασύνδεσης των διαφορετικών, αλλά αλληλοσυμπληρούμενων μερών, λειτουργούν τα Γραφεία Διασύνδεσης των Πανεπιστημίων, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου «Γραφεία Διασύνδεσης των Πανεπιστημίων με την Αγορά Εργασίας».

Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου, μέσω του δικού του Γραφείου Διασύνδεσης, έχει επιτύχει να εντατικοποιήσει την επικοινωνία του με τον επιχειρηματικό κόσμο, ώστε να λαμβάνει ανατροφοδότηση για τα Προγράμματα Σπουδών του και να προσφέρει στους φοιτητές την πρώτη επαγγελματική τους εμπειρία, συναφή με το αντικείμενο σπουδών τους, μέσω των τοποθετήσεων σε φορείς του ιδιωτικού, δημοσίου και ημι-κρατικού τομέα. Επιπλέον, οι συνεργαζόμενοι φορείς έχουν τη δυνατότητα να εξετάσουν σε πραγματικές συνθήκες εργασίας (on the job) το νέο καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό της Κύπρου, από την μια συμβάλλοντας μακροπρόθεσμα στη μείωση της ανεργίας στη χώρα και από την άλλη λαμβάνοντας ενημέρωση, αλλά και στήριξη, από καινοτόμα προγράμματα, ιδέες και projects, που προέρχονται από την ακαδημαϊκή έρευνα.

Σκοπός της ημερίδας είναι η δημοσιοποίηση των δράσεων του Γραφείου Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου προς την επιχειρηματική και πανεπιστημιακή κοινότητα, μέσα από την εμπειρία των συνεργαζόμενων μερών (ΕΣΕ, ακαδημαϊκοί, φορείς, φοιτητές). Παράλληλα, στοχεύει στην περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου συνεργαζόμενων φορέων του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου, συνεισφέροντας, τόσο στην προβολή και ενδυνάμωση της ανταγωνιστικότητας της επαρχίας Πάφου, αλλά και στην μακροπρόθεσμη ανάπτυξη της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Πρόγραμμα

Για να κατεβάσετε το πρόγραμμα του συνεδρίου πατήστε εδώ.

Ομιλητές
Συντονιστής
Γιώργος Μάγος

Διαχειριστής Έργου, Πανεπιστήμιο Κύπρου

Ο Γιώργος Μάγος, είναι Λειτουργός Πανεπιστημίου, στο Κέντρο Σταδιοδρομίας του Πανεπιστημίου Κύπρου. Από το 2011 ασχολείται με τη διοικητική και οικονομική διαχείριση Έργων συγχρηματοδοτούμενων από τα Διαρθρωτικά Ταμεία. Έχει πτυχίο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και μεταπτυχιακούς τίτλους από το Aston University, το Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

Ομιλητές
Δρ. Παντελής Σκλιάς
Καθηγητής Παντελής Σκλιάς, Πρύτανης, Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου, Πρόεδρος της Συνόδου των Πρυτάνεων Κυπριακών Πανεπιστημίων

Ο Παντελής Σκλιάς (Πρύτανης του Πανεπιστημίου Νεάπολις) είναι Καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής Οικονομίας. Αποφοίτησε το 1990 από το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών από το Πανεπιστήμιο του Sussex, της Μεγάλης Βρετανίας καθώς και κάτοχος διδακτορικού τίτλου από το ίδιο Πανεπιστήμιο (1998). Την περίοδο 1999-2000 εκπόνησε μεταδιδακτορική έρευνα στο γνωστικό πεδίο της Διεθνούς Πολιτικής Οικονομίας και των σχέσεων της Ε.Ε. με τις χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης και της πρώην ΕΣΣΔ, στο Ελληνικό Κέντρο Πολιτικών Ερευνών του Παντείου Πανεπιστημίου, με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών. Την περίοδο 1999-2002 διετέλεσε Επισκέπτης Ερευνητής στο Μεταπτυχιακό Κέντρο για την Ανάπτυξη και το Περιβάλλον του Πανεπιστημίου του Sussex. Διετέλεσε επί τέσσερα (4) έτη (2013-2017) Πρόεδρος στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και Αντιπρόεδρος στον Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων Έρευνας. Διαθέτει 18ετή εμπειρία στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση ως Συνεργαζόμενο Εκπαιδευτικό Προσωπικό του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Την περίοδο 2017-2018 διετέλεσε Κοσμήτορας της Σχολής Ασφάλειας και Διεθνών Σχέσεων στο Αμερικάνικο Πανεπιστήμιο των Εμιράτων. Υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης της Κυπριακής Δημοκρατίας (2016-2018). Από τον Φεβρουάριο 2020, ορίστηκε Πρόεδρος της Συνόδου των Πρυτάνεων των Πανεπιστημίων της Κύπρου.

Γεωργία Χρίστου

Επικεφαλής Μονάδας Διασφάλισης Ποιότητας, Συντονίστρια Προγράμματος Erasmus+, Μέλος ΕΣΕ Γραφείου Διασύνδεσης με τον Επιχειρηματικό Κόσμο, Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου

Η Γεωργία Χρίστου αποφοίτησε από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών το 2004. Κατέχει Πτυχίο Ελληνικής Φιλολογίας και Γλωσσολογίας. Στη συνέχεια, το 2009, φοίτησε στο Πανεπιστήμιο του Bristol όπου απέκτησε τον μεταπτυχιακό τίτλο MSc in Education, Technology and Society. Το 2011 απέκτησε δεύτερο μεταπτυχιακό τίτλο από το Cyprus International Institute of Management. Το 2018 απέκτησε διδακτορικό τίτλο από το Institute of Education, London στον τομέα της εκπαίδευσης και της τεχνολογίας. Ξεκίνησε να εργάζεται το 2009 στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου ως Λειτουργός Διασφάλισης Ποιότητας. Από το 2013 μέχρι σήμερα εργάζεται στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις ως Επικεφαλής Διασφάλισης Ποιότητας, Ιδρυματική Συντονίστρια του Προγράμματος Erasmus+ και μέλος της ΕΣΕ για το Έργο «Γραφεία Διασύνδεσης Πανεπιστημίων με την αγορά εργασίας».

Δρ. Μιχαηλίνα Σιακαλλή

Λέκτορας Στατιστικής, Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου

Η Μιχαηλίνα Σιακαλλή είναι Λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου στο γνωστικό αντικείμενο της Ποσοτικής Ανάλυσης (Μαθηματικά και Στατιστική) και συντονίστρια της Πρακτικής Άσκησης στο Τμήμα Οικονομικών και Διοίκησης. Στα ερευνητικά ενδιαφέροντα της συμπεριλαμβάνεται η εφαρμοσμένη Στατιστική σε προβλήματα της Διοίκησης και ιδιαίτερα στη διδασκαλία της τονίζεται η σύνδεση των θεωρητικών γνώσεων με πιθανά προβλήματα που μπορεί να προκύψουν στο περιβάλλον εργασίας.

Νικόλας Κωνσταντίνου

Co-Founder & Director, Hügge Coworking

Ο Νικόλας Κωνσταντίνου βοηθάει διεθνείς επιχειρήσεις και επιχειρηματίες να ιδρύσουν ή να μεταβιβάσουν τις εταιρείες τους βάση στην Κύπρο και να αποκτήσουν καινούργια οικονομική βάση. Όλα ξεκίνησαν με την ίδρυση του Hügge Coworking, ενός χώρου εργασίας για ψηφιακούς νομάδες και εξελίχθηκε σε συμβουλευτικές υπηρεσίες επιχειρήσεων.

Μαρία Κολοκυθά
HR Manager INTERSPORT Greece & Cyprus

Η Μαρία Κολοκυθά, HR Manager INTERSPORT Greece & Cyprus του Ομίλου FOURLIS, έχει σπουδάσει Οικονομικές Επιστήμες στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο και έχει μεταπτυχιακό στο Lean Management. Παράλληλα με την INTERSPORT, έχει τη συνολική ευθύνη του HR στην εταιρεία TRADE STATUS (DPAM). Είναι certified Coach, έχει βαθιά γνώση των ΗR systems, είναι πιστοποιημένη Trainer και έχει εξειδίκευση στα IFRS. Τα τελευταία χρόνια επικεντρώνεται σε θέματα talent management, coaching και σε projects που συνδέουν το HR με τους στρατηγικούς στόχους και το όραμα της εταιρείας. Τα προηγούμενα χρόνια ήταν HR Manager στις εταιρείες FOURLIS TRADE, TRADE LOGISTICS & SERVICE ONE. Επιπλέον, είναι Αντιπρόεδρος στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΔΑΔΕ (Σύνδεσμος Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού Ελλάδας).

Νατάσα Φωτεινακοπούλου
HR Generalist DPAM Greece & Cyprus, INTERSPORT Greece & Cyprus

Η Νατάσα Φωτεινακοπούλου, HR Generalist DPAM Greece & Cyprus, έχει σπουδάσει Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και έχει διδακτορικό στο Διεθνές Δίκαιο Περιβάλλοντος και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη. Εργάζεται στον Όμιλο FOURLIS τα τελευταία 5 χρόνια στο κομμάτι του HR και επικεντρώνεται σε θέματα recruiting & talent management, Learning & Development και σε projects που αφορούν στο employer’s branding και την οικοδόμηση συνεργασιών με ακαδημαϊκούς φορείς τόσο για την DPAM, όσο και για την INTERSPORT Greece & Cyprus. Επίσης, είναι Mentor στη ΜΚΟ Job Pairs και ολοκληρώνει την εκπαίδευσή της στο Internal Coaching.

Ελίνα Στεργία Πιερή
Αρχιτέκτονας, απόφοιτη, Τμήμα Αρχιτεκτονικής, Πανεπιστήμιο Νεάπολις

Η Ελίνα Στεργία Πιερή, είναι 24 χρονών και κατάγεται από τη Ρόδο και την Κύπρο. Το 2014 αποφοίτησε από το Κολλέγιο Ρόδου και συνέχισε τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου στη Σχολή Αρχιτεκτονικής, Μηχανικής και Γεωπεριβαλλοντικών Επιστημών, ακολουθώντας το όνειρο της να σπουδάσει Αρχιτεκτονική. Με την ολοκλήρωση των σπουδών της (2019), ξεκίνησε πρακτική άσκηση στο αρχιτεκτονικό γραφείο UDS Architects στη Λεμεσό. Το 2020 αποφάσισε να συνεχίσει και να διευρύνει την ειδίκευσή της επιλέγοντας να κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στο «Περιβάλλον και Ανάπτυξη» του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Αθηνών.

Κυριάκος Κεσίδης

Απόφοιτος, Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικών, Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου

Ο Κυριάκος Κεσίδης είναι απόφοιτος του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικών της Σχολής Οικονομικών, Διοίκησης και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου. Εργάζεται στον κλάδο της Λογιστικής και συγκεκριμένα στο Τμήμα Reporting της εταιρείας Nedibrave Limited στη Λεμεσό.

Tadiwanashe Nembaware

Απόφοιτη, Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικών, Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου

H Tadiwanashe Nembaware είναι αριστούχος απόφοιτος του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικών της Σχολής Οικονομικών, Διοίκησης και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Νεάπολις. Συμμετείχε στο πρόγραμμα τοποθέτησης κατά το εαρινό εξάμηνο του 2020 στην εταιρεία Hügge Coworking στην Πάφο. Λόγω των εξαιρετικών της επιδόσεων κατά τη διάρκεια σπουδών της έλαβε το χρηματικό έπαθλο από τον ελεγκτικό οίκο PWC Cyprus στο πλαίσια της πολιτικής του για παροχή κινήτρων και επιβράβευσης στους αριστεύσαντες φοιτητές του Πανεπιστημίου.

Οργανωτές
Πανεπιστήμιο Νεάπολις

Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου είναι ένα από τα καλύτερα ιδιωτικά Πανεπιστήμια στην Κύπρο, με φοιτητές από όλο τον κόσμο. Είναι ένα αναπτυσσόμενο ακαδημαϊκό ίδρυμα με έμφαση στην υψηλής ποιότητας εκπαίδευση και έρευνα και την προώθηση νέων γνώσεων, με απώτερο στόχο την παροχή των καλύτερων δυνατών υπηρεσιών στην κοινωνία της Κύπρου και του εξωτερικού. Το Πανεπιστήμιο αποτελείται από πέντε σχολές (Οικονομικών, Διοίκησης και Πληροφορικής, Νομική Σχολή, Επιστημών Υγείας, Αρχιτεκτονικής, Μηχανικής και Γεωπεριβαλλοντικών Επιστημών, Κοινωνικών Επιστημών, Τεχνών και Ανθρωπιστικών Σπουδών), που προσφέρουν περισσότερα από είκοσι προγράμματα σπουδών σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο. Το Πανεπιστήμιο προωθεί την καινοτομία στη μάθηση και την έρευνα, και έχει δημιουργήσει νέες προοπτικές σε διάφορους τομείς γνώσης, ώστε οι φοιτητές του να αποκτήσουν τα απαραίτητα εφόδια για την επίτευξη των μελλοντικών τους επαγγελματικών στόχων. www.nup.ac.cy

Γραφεία Διασύνδεσης Πανεπιστημίων

Το Έργο «Γραφεία Διασύνδεσης Πανεπιστημίων με την αγορά εργασίας», συγχρηματοδοτείται από τα Διαρθρωτικά Ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τοποθετεί φοιτητές σε επιχειρήσεις με σκοπό την απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας, ως μέρος του προγράμματος σπουδών τους. Το Έργο συντονίζει το Πανεπιστήμιο Κύπρου και συμμετέχουν τα Πανεπιστήμια που λειτουργούν στην Κυπριακή Δημοκρατία. www.liaisonoffices.ac.cy

IMH

H IMH διοργανώνει σε Κύπρο και εξωτερικό, κάθε χρόνο περισσότερα από 200 συνέδρια σεμινάρια, ημερίδες και εμπορικές εκθέσεις καθώς και επιχει-ρηματικές βραβεύσεις σε όλους τους τομείς της αγοράς. Αναλαμβάνει, επίσης, εκδηλώσεις εκ μέρους πελατών. Εξαίρετη πορεία ακολουθεί και το Τμήμα των Media. Τα μηνιαία περιοδικά IN Business και GOLD διαβάζονται από δεκάδες χιλιάδες στελέχη, μάνατζερ και επιχειρηματίες-Κύπριους και ξένους. Η δημοσιογραφική μας ομάδα, ενημερώνει καθημερινά τον κόσμο και μέσω του IN Business Portal (www.inbusinessnews.com) , και του REPORTER (www.reporter.com.cy) . Πρόσφατα στη διαχείριση της ΙΜΗ πέρασε και ο Super FM, ο πρώτος μουσικός ραδιοφωνικός σταθμός της Κύπρου. Η ΙΜΗ, το 2023, λανσάρει το αγγλόφωνο ενημερωτικό Cyprus Business News Portal (CBN), με στόχο να αποτελέσει την καθημερινή πηγή ενημέρωσης και πληροφόρησης για ξένους επιχειρηματίες - επαγγελματίες και όχι μόνο, που διαμένουν στην Κύπρο ή επιθυμούν να μαθαίνουν για την επιχειρηματική σκηνή της χώρας.Η IMH, λαμβάνει μέρος και σε διαδικασίες προσφορών του δημόσιου τομέα, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλων διεθνών οργανισμών. Μέσω των δραστηριοτήτων της, δίνει την ευκαιρία στις επιχειρήσεις να αναπτυχθούν, να κάνουν networking, να βρουν καινούριους πελάτες και συ¬νεργάτες, να απευθυνθούν σε νέα ακροατήρια και να ανακαλύψουν ευκαιρίες ανάπτυξης. www.imhbusiness.com

Ακροατήριο

Η ημερίδα απευθύνεται σε:

• Επιστημονική/ερευνητική κοινότητα
• Φοιτητική Κοινότητα
• Επιχειρήσεις των διαφόρων παραγωγικών κλάδων της οικονομίας

Χορηγοί Επικοινωνίας
περιοδικό GOLD

Το περιοδικό GOLD κυκλοφόρησε το 2011 ως η πρώτη αγγλόφωνη επιχειρηματική μηνιαία έκδοση στην Κύπρο. Σήμερα, όχι μόνο αποτελεί ένα έντυπο που προωθεί με συνέπεια καλές επιχειρηματικές πρακτικές, με επίκεντρο την προώθηση της Κύπρου ως διεθνούς επιχειρηματικού κέντρου, αλλά επιπλέον, διαθέτει ένα μοναδικό αναγνωστικό κοινό, το οποίο απαρτίζεται από high net-worth-in-dividuals, στελέχη διεθνών επιχειρήσεων, αγγλόφωνους επιχειρηματίες γυναίκες και άντρες, Κύπριους και μη.

Περιοδικό IN Business

Ως η ναυαρχίδα των media brands της ΙΜΗ, το περιοδικό IN Business, συμπληρώνει 16 χρόνια πορείας, κατά τα οποία προβλήθηκαν μέσα από τις σελίδες του χιλιάδες παραδείγματα του ευ επιχειρείν από επιχειρήσεις και επιχειρηματίες, brands, εταιρικές πρακτικές και εξελίξεις. Στόχος του IN Business ήταν και παραμένει η προβολή του κυπριακού ευ επιχειρείν. www.inbusinessnews.com

Επικοινωνία

Project Manager

Αθηνά Κυριάκου

H Αθηνά είναι υπεύθυνη για τη γενική διαχείριση του συνεδρίου. Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις που σχετίζονται με το περιεχόμενο ή άλλες απορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί της στο athina.kyriakou@imhbusiness.com και +357 22505580.

Οι εγγραφές έκλεισαν
 

Ημέρα και ώρα

15 Απριλίου 2021 @ 09:00 ΠΜ -
02:00 ΜΜ
 

Λήξη Εγγραφών

15/04/2021
 

Γλώσσα Συνεδρίου

Ελληνικά
 

Τοποθεσία

Διαδικτυακό Γεγονός
 
 
 
Λήψη συμβάντων iCal

Κοινοποιήστε