ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΥΠΟΣΧΟΜΕΝΟ ΜΕΛΛΟΝ

24 Νοεμβρίου 2021
Διεύθυνση Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, IMH

Η Διεύθυνση Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας σε συνεργασία με την Υπηρεσία Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής και τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου διοργανώνει Ενημερωτική Ημερίδα με θέμα Τεχνική Εκπαίδευση Για Ένα Υποσχόμενο Μέλλον η οποία θα διεξαχθεί την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021, στις 18:00-19:30μμ.

Εισαγωγή

Ο γενικός σκοπός της Ημερίδας είναι να ενημερωθούν οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/ριών του Γυμνασιακού Κύκλου για την Τεχνική Εκπαίδευση, τα οφέλη και τις προοπτικές που διανοίγονται μέσα από αυτήν, σε επίπεδο εισδοχής στην Ανώτερη Εκπαίδευση όσο και στην αγορά εργασίας. Στην Ημερίδα θα γίνει παρουσίαση της Τεχνικής Εκπαίδευσης καθώς και παρουσίαση του προγράμματος «Με την εκπαίδευση πετάμε!» που γίνεται σε πλαίσιο συνεργασίας του ΟΝΕΚ και της ΔΜΤΕΕΚ.  Επιπρόσθετα η πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων της ΤΕΣΕΚ Μακάριος Γ’ Λευκωσίας, θα μιλήσει για την προσωπική της εμπειρία από τη φοίτηση των παιδιών της στην Τεχνική Σχολή.

Η ημερίδα αποτελεί δράση που υλοποιείται στα πλαίσια του έργου «Ανάπτυξη της Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης» που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο της Ε.Ε και την Κυπριακή Δημοκρατία.

Πρόγραμμα

Για να κατεβάσετε το πρόγραμμα πατήστε εδώ.

Χορηγοί

Χρηματοδότηση

Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και την Κυπριακή Δημοκρατία
Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και την Κυπριακή Δημοκρατία.Σε συνεργασία

Υπηρεσία Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής

Η Υπηρεσία Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής (Υ.Σ.Ε.Α.) υπάγεται διοικητικά στη Διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας. Ως κύριο στόχο έχει την προσωπική, κοινωνική, εκπαιδευτική και επαγγελματική ανάπτυξη των μαθητών και άλλων ατόμων. Η Υ.Σ.Ε.Α. λειτουργεί Γραφεία Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής σε όλα τα σχολεία της Δημόσιας Μέσης Γενικής και Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης καθώς και Κεντρικά Γραφεία σε επιτελικό επίπεδο στο Υ.Π.Π.A.N.

Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου

Ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου προσφέρει στους νέους τη δυνατότητα να φτάσουν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους μέσα από σύγχρονες πολιτικές, καινοτόμα προγράμματα και ποιοτικές υπηρεσίες, σήμερα για ένα καλύτερο αύριο. Όραμα του Οργανισμού είναι να εδραιωθεί ως ο Οργανισμός που θέτει τους Νέους στο επίκεντρο, τους εμπνέει και τους ενδυναμώνει για να επιδιώξουν τα όνειρα και τις φιλοδοξίες τους.

Οργανωτές
Διεύθυνση Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης

Η Διεύθυνση ΜΤΕΕΚ έχει ως αποστολή την εκπαίδευση και ενδυνάμωση των ατόμων (μαθητών/ριών και σπουδαστών/ριών) σε βασικές ικανότητες αλλά και σε ειδικές επαγγελματικές γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες για καλύτερη αξιοποίηση ευκαιριών και αντιμετώπιση προκλήσεων στην κοινωνία, οικονομία και χώρο εργασίας, καθώς και δημιουργία κατάλληλου υπόβαθρου για περαιτέρω τεχνικές και τεχνολογικές σπουδές. Η ενδυνάμωση επεκτείνεται και στην απόκτηση εμπειριών μέσα από προγράμματα πρακτικής κατάρτισης στον χώρο εργασίας. Όραμα της ΔΜΤΕΕΚ είναι η εξασφάλιση ενός ολοκληρωμένου, ελκυστικού, ευέλικτου και υψηλής ποιότητας Συστήματος Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης που να ανταποκρίνεται στις σημερινές και μελλοντικές ανάγκες της Κυπριακής οικονομίας και κοινωνίας, όπως προκύπτουν μέσα από το συνεχώς μεταβαλλόμενο τοπικό και διεθνές οικονομικό και τεχνολογικό περιβάλλον.

IMH

H IMH διοργανώνει σε Κύπρο και εξωτερικό, κάθε χρόνο περισσότερα από 200 συνέδρια σεμινάρια, ημερίδες και εμπορικές εκθέσεις καθώς και επιχει-ρηματικές βραβεύσεις σε όλους τους τομείς της αγοράς. Αναλαμβάνει, επίσης, εκδηλώσεις εκ μέρους πελατών. Εξαίρετη πορεία ακολουθεί και το Τμήμα των Media. Τα μηνιαία περιοδικά IN Business και GOLD διαβάζονται από δεκάδες χιλιάδες στελέχη, μάνατζερ και επιχειρηματίες-Κύπριους και ξένους. Η δημοσιογραφική μας ομάδα, ενημερώνει καθημερινά τον κόσμο και μέσω του IN Business Portal (www.inbusinessnews.com) , και του REPORTER (www.reporter.com.cy) . Πρόσφατα στη διαχείριση της ΙΜΗ πέρασε και ο Super FM, ο πρώτος μουσικός ραδιοφωνικός σταθμός της Κύπρου. Η ΙΜΗ, το 2023, λανσάρει το αγγλόφωνο ενημερωτικό Cyprus Business News Portal (CBN), με στόχο να αποτελέσει την καθημερινή πηγή ενημέρωσης και πληροφόρησης για ξένους επιχειρηματίες - επαγγελματίες και όχι μόνο, που διαμένουν στην Κύπρο ή επιθυμούν να μαθαίνουν για την επιχειρηματική σκηνή της χώρας.Η IMH, λαμβάνει μέρος και σε διαδικασίες προσφορών του δημόσιου τομέα, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλων διεθνών οργανισμών. Μέσω των δραστηριοτήτων της, δίνει την ευκαιρία στις επιχειρήσεις να αναπτυχθούν, να κάνουν networking, να βρουν καινούριους πελάτες και συ¬νεργάτες, να απευθυνθούν σε νέα ακροατήρια και να ανακαλύψουν ευκαιρίες ανάπτυξης. www.imhbusiness.com

Ακροατήριο

Η ημερίδα απευθύνεται σε:
-Γονείς/Κηδεμόνες των μαθητών/ριών του Γυμνασιακού Κύκλου
-Καθηγητές Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής

Επικοινωνία

Project Officer

Άντρη Κυριάκου

Η Άντρη είναι υπεύθυνη για τον γενικό συντονισμό της διοργάνωσης της ημερίδας.  Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις που σχετίζονται με το περιεχόμενο ή άλλες απορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί της στο Andri.Kyriacou@imhbusiness.com και +357 22505533.

Οι εγγραφές έκλεισαν
 

Ημέρα και ώρα

24 Νοεμβρίου 2021 @ 06:00 ΜΜ -
07:30 ΜΜ
 

Λήξη Εγγραφών

24/11/2021
 

Γλώσσα Συνεδρίου

Ελληνικά
 

Τοποθεσία

A. G. Leventis Gallery
 
 
 
Λήψη συμβάντων iCal

Κοινοποιήστε