6th Business Leaders Summit

21 Σεπτεμβρίου 2022
Τράπεζα Κύπρου

Γενικές Πληροφορίες

8958 8958 people viewed this event.

Η Τράπεζα Κύπρου διοργανώνει το 6ο Business Leaders Summit – The New Generation of Cypriot Business Leaders, την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022, στο ξενοδοχείο Hilton Nicosia, στη Λευκωσία.

Το Business Leaders Summit έχει καταστεί πλέον θεσμός και αποτελεί σημείο συνάντησης κορυφαίων επιχειρηματικών ηγετών, CEOs και διακεκριμένων επαγγελματιών απ’ όλους τους κλάδους της οικονομίας, που διαπρέπουν στην Κύπρο και στο εξωτερικό.

Η φετινή διοργάνωση, θα φιλοξενήσει τη νέα γενιά ηγετών των Κυπριακών επιχειρήσεων, οι οποίοι θα συζητήσουν για το επιχειρείν στην Κύπρο, τις φιλοδοξίες και τους στόχους τους, τις επιχειρηματικές προκλήσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν, αλλά και τις ευκαιρίες που προκύπτουν μέσα από αυτές, καθώς και για τις προβλέψεις τους για τα επόμενα χρόνια.

Το συνέδριο θα διεξαχθεί στα Ελληνικά.

Εγγραφές
Πρόγραμμα

Για να κατεβάσετε το πρόγραμμα στα Ελληνικά κάντε κλικ εδώ.
Για να κατεβάσετε το πρόγραμμα στα Αγγλικά κάντε κλικ εδώ.

Ομιλητές
Πανίκος Νικολάου
Διευθύνων Σύμβουλος, Τράπεζα Κύπρου

Ο Πανίκος Νικολάου είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας. Διετέλεσε Διευθυντής Διεύθυνσης Μεγάλων Επιχειρήσεων από τον Ιούνιο του 2016 μέχρι τον Αύγουστο του 2019 περίοδο κατά την οποία είχε την εποπτεία των Κέντρων Μεγάλων Επιχειρήσεων σε όλη την Κύπρο, του Διεθνούς Κέντρου Μεγάλων Επιχειρήσεων, των Διεθνών Δραστηριοτήτων και της Μονάδας Factoring της Τράπεζας. Στην Τράπεζα εντάχθηκε τον Ιανουάριο του 2001. Πριν αναλάβει τα καθήκοντα του Διευθυντή Διεύθυνσης Μεγάλων Επιχειρήσεων, διατέλεσε Διευθυντής στη Διεύθυνση Αναδιάρθρωσης και Ανάκτησης Χρεών όπου και διαχειρίστηκε ένα μεγάλο χαρτοφυλάκιο προβληματικών εταιρικών χρηματοδοτήσεων. Ο Πανίκος είναι κάτοχος πτυχίου (5ετούς φοίτησης) Μηχανολόγου Μηχανικού του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Αθηνών, στην Ελλάδα και μεταπτυχιακού διπλώματος MSc in Mechanical & Industrial Engineering από το Πανεπιστήμιο του Ιλινόις (Urbana-Champaign) των ΗΠΑ. Είναι επίσης κάτοχος πτυχίου BSc Financial Services από το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Ινστιτούτου Επιστήμης και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ (UMIST) του Ηνωμένου Βασιλείου.

Δρ Χάρης Πουαγκαρέ
Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος & Διευθυντής Επιχειρηματικών Δραστηριοτήτων, Τράπεζα Κύπρου

Ο Χάρης Πουαγκαρέ είναι ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος & Διευθυντής Επιχειρηματικών Δραστηριοτήτων της Τράπεζας Κύπρου από τον Ιανουάριο του 2022. Έχει υπό την ευθύνη του τη Διεύθυνση Λιανικής Τραπεζικής, τη Διεύθυνση Επιχειρήσεων, τη Διεύθυνση Μεγάλων & Διεθνών Επιχειρήσεων, τη Διεύθυνση Διεθνών Τραπεζικών Υπηρεσιών, τη Διεύθυνση Ασφαλιστικών Εργασιών, τη Διεύθυνση Διαχείρισης Περιουσίας και τη Διεύθυνση Ψηφιακής Μεταμόρφωσης. Πριν την ένταξή του στο δυναμικό του Συγκροτήματος το 1991, ο Χάρης εργάστηκε για δύο χρόνια στη Βοστώνη ως Σύμβουλος - Πολιτικός Μηχανικός. Κατέχει πτυχίο (5ετούς φοίτησης) Πολιτικού Μηχανικού από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Αθηνών στην Ελλάδα και Μεταπτυχιακό (MSc) και Διδακτορικό (PhD) στην Επιστήμη των Πολιτικών Μηχανικών από το Massachusetts Institute of Technology (MIT) των ΗΠΑ. Είναι Πρόεδρος του Δ.Σ. του Κέντρου Καινοτομίας IDEA, Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τραπέζης Κύπρου, μέλος του Δ.Σ. του Ογκολογικού Κέντρου Τράπεζας Κύπρου, του Κυπριακού Ινστιτούτου Έρευνας για τον Καρκίνο και του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ).

Ξένιος Κονομής
Διευθυντής Διεύθυνσης Επιχειρήσεων, Τράπεζα Κύπρου

Ο Ξένιος Κονομής είναι ο Διευθυντής Διεύθυνσης Επιχειρήσεων ο οποίος έχει κάτω από την εποπτεία του τα Κέντρα Μεγάλων Επιχειρήσεων και τα Κέντρα Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων Παγκύπρια καθώς επίσης και την Υπηρεσία Factors της Τράπεζας. Εντάχθηκε στην Τράπεζα Κύπρου το 1993 και έκτοτε υπηρέτησε την Τράπεζα σε σειρά Διευθυντικών θέσεων. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και μέλος της Επιτροπής Ελέγχου και Διαχείρισης Κινδύνων των Γενικών Ασφαλειών. Συμμετέχει επίσης στο Διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας Limassol Marina Ltd και είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου IDEA Innovation Centre.

Χριστίνα Ιακωβίδου
Οικονομική Διευθύντρια, Όμιλος MSJ

Η Χριστίνα Ιακωβίδου έχει σπουδάσει Οικονομικά, με μεταπτυχιακό στο Finance και είναι Εγκεκριμένη Λογιστής (ICAEW). Είναι αντιπρόεδρος του Cyprus-UK Business Association, του οποίου στόχος είναι η προωθήση και να ενίσχυση του εμπορίου & επιχειρηματικών δραστηριοτήτων μεταξύ Κύπρου και Αγγλίας. Έχει δουλέψει αρκετά χρόνια στην Αγγλία σε λογιστικές εταιρίες και τράπεζες. Το 2015 εγκαταστάθηκε στην Κύπρο και εντάχθηκε στον Όμιλο MSJ, αρχικά στο Οικονομικό Τμήμα. Τώρα έχει αναλάβει διάφορα τμήματα του Ομίλου και υποστηρίζει τον Όμιλο σε στρατηγικά έργα. Είναι μέλος της τρίτης γενιάς οικογένειας Ιακωβίδη στην οποία σύντομα θα περάσει η σκυτάλη. Σημαντικό έργο για τη Χριστίνα είναι η ομαλή μετάβαση της διοίκησης από την δεύτερη στην τρίτη γενιά έτσι ώστε να συνεχίσει η επιτυχημένη πορεία του Ομίλου στον τομέα της Υγείας.

Χρίστος Ιακώβου
Εκτελεστικός Διευθυντής, Όμιλος Ιακώβου

Ο Χρίστος Ιακώβου κατέχει τη θέση του Εκτελεστικού Διευθυντή στον Όμιλο Εταιρειών Ιακώβου. Έχοντας αποκομίσει εμπειρίες στον κατασκευαστικό τομέα από την εργοδότησή του στο Ηνωμένο Βασίλειο στην Balfour Beatty UK, εισήλθε στον Όμιλο το 2007 με την βασική ιδιότητά του, ως Επιμετρητής Ποσοτήτων σε διάφορα μεγάλα κατασκευαστικά έργα. Στην συνέχεια ανέλαβε, ως Commercial Manager και ως Project Manager σε μεγάλα έργα, όπως την επέκταση στο Λιμάνι Λεμεσού και τις χερσαίες κατασκευές στην Μαρίνα Αγίας Νάπας. Ως ενεργό μέλος του Ομίλου Εταιρειών Ιακώβου, συμμετείχε σε όλες τις αποφάσεις των τελευταίων 15 ετών, συνεισφέροντας δυναμικά στην επέκταση και αναβάθμιση ενός από τους μεγαλύτερους κατασκευαστικούς Ομίλους της Κύπρου. Σήμερα κατέχει το ρόλο του Εκτελεστικού Διευθυντή και είναι υπεύθυνος για τα Λατομεία και για τις δραστηριότητες που αφορούν την παραγωγή και προμήθεια Έτοιμου Σκυροδέματος. Είναι κάτοχος πτυχίου «Bachelor of Science in Commercial Management and Quantity Surveying» από το UMIST του Manchester και μεταπτυχιακού «Master in Business Administration-ΜΒΑ».

Μιχάλης Πέτρου
Εμπορικός Διευθυντής, Α/ΦΟΙ Πέτρου Γαλακτοκομικά Προϊόντα

Ο Μιχάλης Πέτρου είναι αριστούχος απόφοιτος Λυκείου Ιδαλίου, απόφοιτος Πανεπιστημίου Κύπρου στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων – Λογιστικής και Χρηματοοικονομικών και κάτοχος του Certified Accountants (ACCA)- Certified Accountant. Από μικρή ηλικία, αποσχολείτουν με την οικογενειακή επιχείρηση, με τα πρώτα στάδια να είναι στην παραγωγική διαδικασία και ακολούθως μετά τις σπουδές μου ανάλαβε το Εμπορικό Τμήμα της εταιρείας ως Εμπορικός Διευθυντής. Καθήκοντα του Μιχάλη η Διαχείριση των εξαγωγικών δραστηριοτήτων της εταιρείας με επικοινωνία με το πελατολόγιο σε 40 χώρες, και συμμετοχή σε Διεθνείς Εκθέσεις Τροφίμων. Διαχείριση μεγάλων πελατών στην τοπική αγορά με την προώθηση νέων προϊόντων, προγραμματισμός προωθητικών ενεργειών με στόχο την ανάπτυξη τόσο των υφιστάμενων όσο και των νέων συνεργασιών . Ανάπτυξη και εισαγωγή νέων προϊόντων και νέων συσκευασιών μέσω έρευνας αγοράς με στόχο την ανάπτυξη της υφιστάμενης γκάμας προϊόντων. Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του τμήματος, λανσαρίστηκαν με μεγάλη επιτυχία η κατηγορία Φυσικοί Χυμοί ΑΛΑΜΠΡΑ και η καινοτόμα γυάλινη συσκευασία γιαουρτιού Η ΓΙΑΓΙΑ όσο και οι κατηγορίες Φυτικά ροφήματα, Γάλα, ρυζόγαλο, cottage cheese και άλλα πολλά προϊόντα που λανσαρίστηκαν τα τελευταία χρόνια. Διαχείριση ομάδας marketing με ετοιμασία διαφημιστικών προωθητικών καμπάνιων με στόχο την συνεχής ανάπτυξη του brand της εταιρείας. Παράλληλα η ομάδα αναλαμβάνει την ανανέωση των συσκευασιών και την δημιουργία νέων συσκευασιών για τα νέα προϊόντα της εταιρείας.

Κόδρος Πηλακούτας
Επικεφαλής Επιχειρησιακών Λειτουργιών, Όμιλος Πηλακούτα

Ο Κόδρος Πηλακούτας σπούδασε Business Administration στο Regents Business School of London. Από το 2014 μέχρι το 2016 εργάστηκε ως sales executive στην BMW Park Lane και από το 2016 μέχρι σήμερα είναι ο Head of Business Operations του Ομίλου Πηλακούτα στην Κύπρο.

Δέσποινα Χρυσοχού
Εκτελεστική Διευθύντρια, Ομίλος Cyfield

Η Δέσποινα Χρυσοχού είναι Εκτελεστική Διευθύντρια του Ομίλου Cyfield. Ασχολείται από νεαρή ηλικία με την οικογενειακή επιχείρηση, υπηρετώντας σε όλα τα τμήματα. Στο παρελθόν έχει εργαστεί στη Νέα Υόρκη σε κατασκευαστική / εργοληπτική εταιρία, ως Project Manager και εταιρία μελετών ως Πολιτικός Μηχανικός. Ενώ εργαζόταν ως εργολάβος και σύμβουλος μηχανικός, συμμετείχε καθημερινά σε στρατηγικές αποφάσεις του Όμιλου. Επέστρεψε στην Κύπρο με όραμα να επεκτείνει την οικογενειακή επιχείρηση σε εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων στην Ευρώπη και σε EPC εργολάβο. Σήμερα είναι ένας από τους επικεφαλής του ομίλου Cyfield. Είναι κάτοχος Bachelor of Science in Civil Engineering από το Northeastern University της Βοστώνης και Master's of Science in Civil Engineering από το Columbia University της Νέας Υόρκης. Είναι μέλος των A.S.C.E, P.W.C, C.R.E.W, U.L.I, στις Η.Π.Α. Η Δέσποινα Χρυσοχού είναι εγγεγραμμένος εργολάβος στο Συμβούλιο Εργοληπτών και μέλος του ΕΤΕΚ. Επίσης είναι διορισμένο μέλος στο ΕΒΕΛ.

Δημήτρης Νικολάου
Διευθυντής Διεύθυνσης Ψηφιακής Μεταμόρφωσης, Τράπεζα Κύπρου

Ο Δημήτρης είναι ο Διευθυντής Διεύθυνσης Ψηφιακής Μεταμόρφωσης στην Τράπεζα Κύπρου. Είναι υπεύθυνος για τα ψηφιακά κανάλια της Τράπεζας, το Jinius και την για την υλοποίηση των έργων ψηφιακής μεταμόρφωσης. Εντάχθηκε στην Τράπεζα Κύπρου το 2017 ως Διευθυντής Ψηφιακής Μεταμόρφωσης με κύριο σκοπό να επιβλέψει την υλοποίηση του Προγράμματος Ψηφιακής Μεταμόρφωσης της Τράπεζας. Πριν από την ένταξή του στην Τράπεζα Κύπρου, ο Δημήτρης κατείχε διάφορες θέσεις στον τομέα της τεχνολογίας στο Ηνωμένο Βασίλειο. Εργάστηκε στην UBS Investment Bank από το 2007 έως το 2012 και στη Citibank από το 2012 ως το 2016 όπου κατείχε τον ρόλο του Global Head of Futures eTrading Τechnology. Μετά τον επαναπατρισμό του στην Κύπρο, ανέλαβε τον ρόλο του Chief Product Development Officer στην FxPro Financial Services. Είναι κάτοχος πτυχίου BEng Computing από το Imperial College στο Ηνωμένο Βασίλειο και είναι επίσης CFA Charterholder.

Οργανωτές
Τράπεζα Κύπρου

Tο Συγκρότημα Τράπεζας Κύπρου είναι ο μεγαλύτερος χρηματοοικονομικός οργανισμός στην Κύπρο και προσφέρει ένα ευρύ φάσμα χρηματοοικονομικών προϊόντων και υπηρεσιών που περιλαμβάνει τραπεζικές υπηρεσίες, χρηματοδοτήσεις, φάκτοριγκ, χρηματοεπενδυτικές υπηρεσίες, διαχείριση κεφαλαίων και ασφάλειες γενικού κλάδου και ζωής. Το Συγκρότημα Τράπεζας Κύπρου λειτουργεί μέσω 91 καταστημάτων στην Κύπρο, εκ των οποίων τα 11 λειτουργούν ως θυρίδες. Επιπλέον, λειτουργεί γραφεία αντιπροσωπείας στη Ρωσία, την Ουκρανία και την Κίνα. Το Συγκρότημα Τράπεζας Κύπρου εργοδοτεί 3,558 άτομα διεθνώς. Στις 30 Ιουνίου 2021, το Σύνολο Περιουσιακών Στοιχείων ανερχόταν σε €24.2 δις και τα Ίδια Κεφάλαια του σε €2.1 δις. Το Συγκρότημα Τράπεζας Κύπρου αποτελείται από την Bank of Cyprus Holdings Public Limited Company, τη θυγατρική της Τράπεζα Κύπρου Δημόσια Εταιρία Λίμιτεδ και τις θυγατρικές αυτής.

Συντονιστές
ΙΜΗ

Η IMH είναι κορυφαίος οργανισμός Εταιρικών Εκδηλώσεων και Μέσων Ενημέρωσης. Σε ετήσια βάση η ΙΜΗ διοργανώνει πέραν των 200 συνεδρίων, φόρουμ, εκθέσεις, επενδυτικά summits, εταιρικές εκδηλώσεις και επιχειρηματικές βραβεύσεις, στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Διοργανώσεις που αποτελούν τις μεγαλύτερες συνάξεις επιχειρηματικής και επαγγελματικής δικτύωσης. Το τμήμα Business Media εκδίδει τα μηνιαία περιοδικά, IN Business και GOLD, καθώς και τα Portal IN Business και CBN (Cyprus Business News) που μαζί με τα Daily Newsletters, παρέχουν έγκυρη ενημέρωση για τα επιχειρηματικά και οικονομικά δρώμενα, στα ελληνικά και αγγλικά. Στα Consumer Media περιλαμβάνονται ο REPORTER, από τις δημοφιλέστερες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες, καθώς και ο SUPER FM, ο υπ' αριθμόν 1 ελληνικός μουσικός ραδιοφωνικός σταθμός στην Κύπρο. Η IMH συμμετέχει, επίσης, σε έργα και προγράμματα της Κυπριακής Κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και διεθνών οργανισμών. www.imhbusiness.com

Ακροατήριο

Το Business Leaders Summit απευθύνεται προς ανώτατα στελέχη από όλους τους τομείς της οικονομίας. Συγκεκριμένα, απευθύνεται σε διευθύνοντες σύμβουλους, μέλη διοικητικών συμβουλίων και άλλα στελέχη από κυπριακούς οργανισμούς.

Επικοινωνία

Project Manager
Ελένη Σκαλιώτης
Η Ελένη είναι υπεύθυνη για το περιεχόμενο και τους ομιλητές της εκδήλωσης. Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις που σχετίζονται με το περιεχόμενο ή άλλες απορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί της στο eleni.scaliotis@imhbusiness.com και +357 22 505 537

Marketing Manager
Μικαέλα Ττάκκα
Η Μικαέλα είναι υπεύθυνη για το μάρκετινγκ και την προώθηση της εκδήλωσης. Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις/εισηγήσεις για το μάρκετινγκ της εκδήλωσης μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί της στο +357 22505551 ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο mikaela.ttakka@imhbusiness.com

 

Ημέρα και ώρα

21 Σεπτεμβρίου 2022 @ 04:00 ΜΜ -
07:30 ΜΜ
 

Γλώσσα Συνεδρίου

Ελληνικά
 

Τοποθεσία

Hilton Nicosia
 
Λήψη συμβάντων iCal

Κοινοποιήστε