Προσεγγίσεις για ενίσχυση της αγοράς εργασίας: Η συμβολή του Γραφείου Διασύνδεσης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου

9 Σεπτεμβρίου 2022
Γραφεία Διασύνδεσης Πανεπιστημίων

Γενικές Πληροφορίες

1561 1561 people viewed this event.

Σκοπός της Ημερίδας είναι η ενημέρωση για τις δράσεις του Γραφείου Διασύνδεσης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου μέσω μιας πολυθεματικής προσέγγισης όπου αναδεικνύεται ο ρόλος όλων των εμπλεκομένων μελών: των στελεχών, των ακαδημαϊκών, των επιχειρήσεων και των φοιτητών. Η ημερίδα στοχεύει επίσης στη χαρτογράφηση των τάσεων της αγοράς και στη δημοσιοποίηση των αναγκών της ακαδημαϊκής και φοιτητικής κοινότητας, στα πλαίσια του Έργου.

Η σύγχρονη πραγματικότητα της κοινωνίας της γνώσης απαιτεί αμφίδρομη επικοινωνία και εντατική συνέργεια μεταξύ των Πανεπιστημίων και των επιχειρήσεων. Η ακαδημαϊκή επιτυχία πλέον δεν αρκεί καθώς οι φοιτητές καλούνται πριν να αποφοιτήσουν να έχουν αναπτύξει τις δεξιότητες εκείνες που θα τους επιτρέψουν να επιβιώσουν και να συμβάλουν εποικοδομητικά στον επαγγελματικό τους χώρο. Αυτή η Ημερίδα αποκωδικοποιεί την προσπάθεια για ενίσχυση της εγχώριας αγοράς μέσω των δράσεων του Γραφείου Διασύνδεσης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου. Επίσης προσφέρει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να ενημερωθούν για τις ευκαιρίες τοποθέτησης των φοιτητών στο πλαίσιο των σπουδών τους, δίνοντας λόγο στους ακαδημαϊκούς και στους φοιτητές για να αναπτύξουν ένα δίκτυο επικοινωνίας με την αγορά εργασίας. Επίσης, αποσκοπεί στην περαιτέρω δημοσιοποίηση του Έργου προς τη φοιτητική κοινότητα και στην προσέλκυση νέων οργανισμών για συνεργασία με το Γραφείο Διασύνδεσης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Εγγραφές
Ομιλητές
Γεωργία Σιάηλου
Πρώην Στέλεχος, Γραφείο Διασύνδεσης με την αγορά εργασίας, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρο

Η Γεωργία Σιάηλου είναι κάτοχος πτυχίου Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστήμιου Κύπρου με κατεύθυνση στην Αρχαιολογία, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) του Πανεπιστημίου Κύπρου και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου Αρχαιολογίας Τοπίου, ΓΣΠ και Εικονικών Περιβαλλόντων του Πανεπιστημίου Birmingham. Διαθέτει εκτενή εμπειρία στη διαχείριση ευρωπαϊκών προγραμμάτων, ενώ από το 2018 μέχρι 2022 αποτέλεσε Στέλεχος στο Γραφείο Διασύνδεσης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, στο πλαίσιο του Έργου: “Γραφεία Διασύνδεσης Πανεπιστημίων με την αγορά εργασίας”.

Μελίνα Φορή
Στέλεχος, Γραφείο Διασύνδεσης με την αγορά εργασίας, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Η Μελίνα Φορή αποφοίτησε από το Τμήμα Ιστορίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ακολούθως συνέχισε τις σπουδές της στο King’s College όπου απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο στην Εκπαιδευτική Έρευνα και στο Ινστιτούτο της Εκπαίδευσης του UCL όπου αποπεράτωσε διδακτορικές σπουδές στο Τμήμα Ωρολόγιων Προγραμμάτων, Παιδαγωγικής και Αξιολόγησης. Έχει συμμετάσχει σε εκπαιδευτικά προγράμματα του Συμβουλίου της Ευρώπης ως ερευνήτρια και συνέβαλε στην παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού. Από το 2012 είναι ενεργό μέλος του EUROCLIO και της Παιδαγωγικής Εταιρείας Κύπρου ενώ από το 2018 μέχρι σήμερα αποτελεί στέλεχος στο Γραφείο Διασύνδεσης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, στο πλαίσιο του ομώνυμου Έργου.

Αναστασία Ορφανίδη
Φοιτήτρια, Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Η Αναστασία Ορφανίδη είναι τεταρτοετής φοιτήτρια στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου ακολουθώντας τον κλάδο σπουδών Business Studies. Έχει λάβει ακαδημαϊκά αριστεία σε όλα τα ακαδημαϊκά έτη φοίτησης της. Από το 2021 είναι student ambassador του Πανεπιστημίου βοηθώντας πιθανούς φοιτητές του Πανεπιστημίου σε διάφορα θέματα. Γνωρίζει τρεις γλώσσες: ελληνικά, αγγλικά και αρμένικα και παρακολουθεί μαθήματα εκμάθησης της ρωσικής γλώσσας. Η όρεξη και η καλή διάθεση για δουλειά σε ένα παραγωγικό περιβάλλον είναι σημαντικά για αυτήν καθώς της αρέσει η ομαδικότητα και σωστή οργάνωση.

Ιωάννης Κωνσταντίνου
Φοιτητής, Τμήμα Μαθηματικών, Ευρωπαϊκό Πανεπιστημίου Κύπρου

O Ιωάννης Κωνσταντίνου είναι τριτοετής φοιτητής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου στο Τμήμα Μαθηματικών. Ολοκλήρωσε την πρακτική του άσκηση μέσω του προγράμματος τοποθέτησης κατά την διάρκεια του θερινού εξαμήνου του 2022, στην εταιρία M4Markets στη Λεμεσό και συγκεκριμένα στο τμήμα του deal[1]ing. Τον ενδιαφέρει η μεθοδολογία και η διδακτική των Μαθηματικών. Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με το τένις και τη γυμναστική.

Ελένη Μαρκαντώνη
Διευθύντρια, Γραφείο Φοιτητικής Μέριμνας, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Η Ελένη Μαρκαντώνη αποφοίτησε λαμβάνοντας πτυχίο Γερμανικής Φιλολογίας και Μάρκετινγκ από το Old Dominion University στην Virginia των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Ακολούθως απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο από το Πανεπιστήμιο New Haven στο Management & Marketing. Εργάστηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες στη Ξενοδοχειακή βιομηχανία και επιστρέφοντας στην Κύπρο εργάστηκε αρχικά στον ξενοδοχειακό τομέα και ακολούθως σε τραπεζική υπεράκτια εταιρεία. Τα τελευταία τριάντα τρία χρόνια κατέχει τη θέση Διευθύντριας Φοιτητικής Μέριμνας στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, όπου και διευθύνει και το Κέντρο Καριέρας του ΕΠΚ. Έχει συμμετάσχει σε διάφορα Ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα και είναι μέλος του Διεθνή Οργανισμού NASPA και του Παγκόσμιου οργανισμού IAESTE. Επίσης, είναι Γραμματέας του Οργανισμού Αγκαλιά Ελπίδας.

Δρ Βασιλική Γκρέτση
Αναπληρώτρια καθηγήτρια, Πρόγραμμα Βιοϊατρικών Επιστημών, Τμήμα Επιστημών Ζωής, Σχολή Θετικών Επιστημών, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Η Δρ Γκρέτση αποφοίτησε από το Τμήμα Βιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και πήρε το διδακτορικό της στην Κυτταρική και Μοριακή Παθολογοανατομία από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ στις ΗΠΑ. Από το 2017 εργάζεται στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και σήμερα κατέχει τη θέση της Αναπληρώτριας Καθηγήτριας και της Συντονίστριας του Προγράμματος Βιοϊατρικών Επιστημών στο Τμήμα Επιστημών Ζωής της Σχολή Επιστημών. Συνολικά, έχει δημοσιεύσει 45 άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και το έργο της έχει λάβει πάνω από 1300 αναφορές (1329 σύμφωνα με το Scopus και 1966 σύμφωνα με το Google Scholar). Η τρέχουσα έρευνά της επικεντρώνεται στη μελέτη του ρόλου της εξωκυττάριας ουσίας, των συμπλεγμάτων ιντεγκρίνης-εστικών προσκολλήσεων και του κυτταροσκελετού σε βασικές κυτταρικές διεργασίες που σχετίζονται με τη μετάσταση του καρκίνου.

Μιχάλης Κωνσταντίνου
Λέκτορας, Σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας & Αρχιεκπαιδευτής, Ινστιτούτο Δημοσίων Σχέσεων

Ο Μιχάλης Κωνσταντίνου είναι Σύμβουλος σε θέματα Δημοσίων Σχέσεων, Επικοινωνίας και σύγχρονου Μάρκετινγκ. Συνεργάστηκε με οργανισμούς, επιχειρήσεις, πολιτικά Κόμμα και άτομα. Είναι επίσης εξωτερικός λέκτορα σε Ανώτατα Ιδρύματα της Κύπρου και του εξωτερικού. Είναι συγγραφέας τεσσάρων βιβλίων και υπήρξε ο θεματοθέτης των διεθνών εξετάσεων LCCI στις Δημόσιες Σχέσεις στην Ελληνική γλώσσα. Είναι μέλος τοπικών και διεθνών συνδέσμων σχετικών με την ειδικότητά του. Κέρδισε με μαθητές του δύο φορές παγκόσμιο χρυσό μετάλλιο. Θεωρείται από τους πρωτοπόρους σκαπανείς των δημοσίων σχέσεων στην Κύπρο και εισήγαγε το αντικείμενο αυτό στο Υπουργείο Παιδείας και άλλους επαγγελματικούς χώρους και χώρους κατάρτισης.

Θεοφύλακτος Αποστόλου
Biotechnology Engineer - Lab Director, Embio Diagnostics

O Δρ. Θεοφύλακτος Αποστόλου αποφοίτησε από το Τμήμα Βιοτεχνολογίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΓΠΑ) λαμβάνοντας βραβείο αριστείας και έπαινο για την αποφοίτησή του ως πρώτος στην τάξη του. Ως υπότροφος του Ιδρύματος Α. Γ. Λεβέντη απόκτησε το διδακτορικό δίπλωμά του από το Εργαστήριο Κυτταρικής Τεχνολογίας της Σχολής Εφαρμοσμένης Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας του ΓΠΑ, με τίτλο «Ανάπτυξη προηγμένων κυτταρικών βιοαισθητήρων για τη μελέτη των αλληλεπιδράσεων νευροδιαβιβαστών και προοπτικές εφαρμογών στη Βιολογία και την Ιατρική». Η έρευνά του επικεντρώνεται στην ανάπτυξη βιοαισθητήρων, καθώς και σε τοξικολογικές και φαρμακολογικές μελέτες με κύτταρα που προέρχονται από όγκους. Έχει εργαστεί σε διάφορα χρηματοδοτούμενα έργα και τα αποτελέσματα της ερευνητικής του εργασίας έχουν παρουσιαστεί σε συνέδρια και έχουν δημοσιευτεί σε επιστημονικά περιοδικά.

Μάρκος Γερολέμου
Φοιτητής, Σχολή Θετικών Επιστημών, Τμήμα Επιστημών Ζωής- Βιοϊατρικές Επιστήμες, Ευρωπαικό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Ο Μάρκος Γερολέμου είναι από τη Λάρνακα και είναι φοιτητής πανεπιστημίου που σπουδάζει Βιοϊατρικές Επιστήμες στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Τώρα μπαίνει στο 4ο και τελευταίο έτος των σπουδών του στο πανεπιστήμιο. Είναι πρέσβης του Ευρωπαϊκού πανεπιστημίου με σκοπό την παροχή βοήθειας για νέους ή νυν φοιτητές και μέλος της φοιτητικής ένωσης EUC. Tου αρέσει να ταξιδεύει και του αρέσει να ακούει μουσική για έμπνευση. Ο μελλοντικός του στόχος είναι να εργαστεί στον τομέα της παθολογίας και των ασθενειών.

Σοφοκλής Ψάλτης
Φοιτητής, Τμήμα Νομικής, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Ο Σοφοκλής Ψάλτης είναι απόφοιτος του τμήματος Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου. Έχει ολοκληρώσει την άσκηση του δικηγόρου και πλέον εργάζεται σαν εγγεγραμμένος δικηγόρος σε δικηγορικό γραφείο. Ταξιδεύει συχνά και στόχος του είναι να δει όσο πιο πολύ από τον κόσμο. Σκοπός του είναι να ανοίξει το δικό του γραφείο και να ασχοληθεί όσο πιο πολύ με τα κοινά για να έχει έστω και μια θετική επίδραση στη ρύθμιση των κοινωνικών σχέσεων.

Οργανωτές
Γραφεία Διασύνδεσης Πανεπιστημίων
Το Έργο «Γραφεία Διασύνδεσης Πανεπιστημίων με την αγορά εργασίας», συγχρηματοδοτείται από τα Διαρθρωτικά Ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τοποθετεί φοιτητές σε επιχειρήσεις με σκοπό την απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας, ως μέρος του προγράμματος σπουδών τους. Το Έργο συντονίζει το Πανεπιστήμιο Κύπρου και συμμετέχουν τα Πανεπιστήμια που λειτουργούν στην Κυπριακή Δημοκρατία. www.liaisonoffices.ac.cy Το Γραφείο Διασύνδεσης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου αποτελεί τη γέφυρα επικοινωνίας ανάμεσα στην Πανεπιστημιακή κοινότητα και τον επιχειρηματικό κόσμο με κύριο στόχο την τοποθέτηση φοιτητών για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας ως μέρος του προγράμματος σπουδών τους, ενώ ταυτόχρονα συμβάλει στη βελτίωση των δεξιοτήτων τους και ενισχύει τις ευκαιρίες απασχολησιμότητας τους.
Συντονιστές
ΙΜΗ

H IMH είναι ο μεγαλύτερος οργανισμός μεταφοράς γνώσης και πληροφόρησης στα στελέχη της κυπριακής αγοράς. Οι υπηρεσίες της περιλαμβάνουν διοργάνωση συνεδρίων, σεμιναρίων, ημερίδων και εμπορικών εκθέσεων, ειδικευμένα business media, καθώς και συμβουλευτικές υπηρεσίες ανθρώπινου κεφαλαίου. Κάθε χρόνο η ΙΜΗ διοργανώνει περισσότερα από 200 συνέδρια σε όλους τους τομείς της αγοράς, εμπορικές εκθέσεις, εκπαιδευτικά σεμινάρια και ημερίδες, καθώς και πέντε διαδικασίες επιχειρηματικών βραβεύσεων. Η IMH εκδίδει τα μόνα business περιοδικά στην Κύπρο. Πρόκειται για τo μηνιαίο IN Business και το αγγλόφωνο GOLD, τα οποία διαβάζονται από δεκάδες χιλιάδες στελέχη, μάνατζερ και επιχειρηματίες-Κύπριους και ξένους. Διαχειρίζεται, επίσης, το IN Business Portal (www.inbusinessnews.com), το GOLD Portal (www.goldnews.com.cy) και τον REPORTER (www.reporter.com.cy). Η ΙΜΗ αποστέλλει, ακόμα, καθημερινώς το IN Business Daily Newsletter, το GOLD News Daily Newsletter και το REPORTER Newsletter. Πρόσφατα στη διαχείριση της ΙΜΗ πέρασε και ο Super FM, ο πρώτος μουσικός ραδιοφωνικός σταθμός της Κύπρου. Το τμήμα προσφορών της ΙΜΗ λαμβάνει μέρος σε διαδικασίες προσφορών του δημόσιου τομέα, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλων διεθνών οργανισμών. Η IMH, μέσω των δραστηριοτήτων της, δίνει την ευκαιρία στις επιχειρήσεις να αναπτυχθούν, να κάνουν networking, να βρουν καινούριους πελάτες και συνεργάτες, να απευθυνθούν σε νέα ακροατήρια και να ανακαλύψουν ευκαιρίες ανάπτυξης. www.imhbusiness.com

Ακροατήριο

Η ημερίδα απευθύνεται σε:
•Επιχειρήσεις των διαφόρων παραγωγικών κλάδων της οικονομίας
• Επιστημονική/ερευνητική κοινότητα
• Φοιτητική Κοινότητα

Χορηγοί Επικοινωνίας
Περιοδικό IN Business

Το περιοδικό IN Business είναι το μόνο μηνιαίο έντυπο που παρουσιάζει ένα πανόραμα της κυπριακής αγοράς, που προσφέρει ολοκληρωμένη ενημέρωση για όλους τους τομείς της οικονομίας και για ό,τι συμβαίνει στον χώρο του επιχειρείν: Εμπόριο, υπηρεσίες, βιομηχανία, αγορά, νέες επιχειρήσεις, προϊόντα και καινοτομία, εταιρική κοινωνική ευθύνη, deals, ανακατατάξεις, καινούργια στελέχη και δράσεις. Έχει πρωτοστατήσει στην Κύπρο και καινοτομεί από το 2006 άλλοτε με τις εις βάθος αναλύσεις του κι άλλοτε με έρευνες και δεδομένα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για πρώτη φορά. www.inbusinessnews.com

πορταλ REPORTER

Μια μεγάλη δημοσιογραφική ομάδα φέρνει κοντά σας τα τελευταία νέα και εξελίξεις σε όλους τους τομείς. Με προσήλωση στην εγκυρότητα και την αντικειμενικότητα και με αιχμή του δόρατος την αμεσότητα, το πόρταλ REPORTER είναι κόμβος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας καθ’όλη τη διάρκεια του 24ώρου, για ό,τι συμβαίνει στην Κύπρο και τον κόσμο. Webtv, audio, info graphics και άλλες καινοτομίες εμπλουτίζουν το περιεχόμενο του portal μας, το οποίο είναι προσβάσιμο από όλες τις συσκευές desktop, tablets και smart phones. Η μεγάλη ειδησεογραφική ομάδα του πόρταλ REPORTER δημοσιεύει καθημερινά πρωτογενείς ειδήσεις έτσι ώστε να υπάρχει έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση. Τα digital Μέσα της IMH περιλαμβάνουν και το application του REPORTER το οποίο μπορεί να λειτουργεί σε tablets και smart phones, σε περιβάλλον IOS και Android, καθώς και το καθημερινό newsletter το οποίο αποστέλλεται σε 100.000 συνδρομητές. www.reporter.com.cy

Επικοινωνία

Project Manager
Αθηνά Κυριάκου
H Αθηνά είναι υπεύθυνη για τη γενική διαχείριση της Ημερίδας. Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις που σχετίζονται με το περιεχόμενο ή άλλες απορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί της στο athina.kyriakou@imhbusiness.com και στο +357 22505580.

 

Ημέρα και ώρα

9 Σεπτεμβρίου 2022@ 10:00 ΠΜ -
12:00 ΜΜ
 

Γλώσσα Συνεδρίου

Ελληνικά
 

Τοποθεσία

Cleopatra Hotel
 
Download Events ical

Κοινοποιήστε